Chytej.cz

Polarizační brýle necteno

12.5.2006 | xycht | 27.676 zobrazení | 146 odpovědí

Máte někdo tip na slušný (fungující) polarizační brýle do nějakých 600–1000Kč? Děkuji

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 18. května 2006 ve 13:53 ® HaD reakce na …
HaD

docela dobrá varianta jsou brýle Fenwick s výměnnými skly (tuším 4 barvy) s pozdrem na opasek. Jen cena asi 3000,– je trochu mimo

reagovat
Čtvrtek 18. května 2006 ve 13:39 ® xycht reakce na …

rarach: jasně já první bych byl pro nákup v eshopu když ho sám mam :-) Ale co když mi nebudou sedět? Jedině je okouknout v kamennym a koupit v eshopu, to se mi jeví jak asi nejlepší možnost.

reagovat
Čtvrtek 18. května 2006 ve 13:20 ® rarach reakce na …

V kameňáku to nekupuj, nebudeš jim přece platit za nájem a jiné píčoviny, kup si je na www.exit1.cz,tam maj nejlepší ceny, koukal jsem na polaroidy co jsem měl v kam. obchodě a měli je za 1700 kč, na exitu 1150 Kč, to už je rozdíl ne? PJ: V naší nemocniční optice tento požadavek ještě nikdo neměl, ale dle teorie pánů vyjadřujících se níže a katalogů, čiré skla s polar. efektem neexistují, takže asi klipy. Navíc cena těchto skel min. 3000 Kč (sklo ne syntetika)

reagovat
Středa 17. května 2006 v 19:32 ® xycht

rarach: já ti dam celej XYCHT :-)) No ty brýle jsem poslal zpátky do eshopu a koupim si ty polaroid, ale radši v normálním obchodě.

Všem díky za cenný informace a rady.

reagovat
Středa 17. května 2006 v 18:56 ® vasik reakce na …

Ano dají ale musej být zabarvená na čirá to nejde.Takovou jsem dostal odpověd v optice.

reagovat
Středa 17. května 2006 v 18:14 ® rarach

Toulík: Jak nemáte chytatelnou pstruhovku? Tomu nerozumím, to ještě máte hodně vody nebo sněhovku? Na Aleše samozřejmě taky netlačím, ale je jasný, že určitě je lepší, že maká. Jo máš pravdu kratší se nědělá, myslím, že by jsi ho mohl upravit o nějakou větev, či šikovné klepnutí golda taky udělá své. Ne, to nikomu nepřeju! Ywan: Dík, to potěší, taky už vím proč nemůže mít polárky LovSu, pač potřebuje brýle na celej XYCHT. PJ: Zítra Ti to v práci zjistím, ale cenu se neodvažuji hádat, navíc VZP či jiná pojiš. Ti jistě nepřispěje na takovej nadstandart, pro rybáře ovšem standart.

reagovat
Středa 17. května 2006 v 16:49 ® PJ

Nevíte jestli je možné pořídit dioprické polarizační brýle? T.j. obejít se bez klipů a jiných pitomostí.

reagovat
Středa 17. května 2006 v 16:01 ® ywan

mňa rarach presvedčil, že polaroid je good tak som kúpil a neľutujem to doteraz.Už sa bez nich pomaly ani nepohnem, mooooc mi pomohli hlavne v zime, bez nich by som chodil so zatvorenými očami keď na sneh oprelo slnko, šikovné su aj do auta a na rybách ani nehovorím.Má to 400vku UV filter, dizajnovo sú tiež podarené takže mi nerobí problém nasadiť si ich hocikde.Ale keby som chcel brýle len a len na ryby tak by mi nerobilo problém kúpiť tie čo zakryjú pol xychtu za 3 kilá :-)) )

reagovat
Středa 17. května 2006 ve 14:53 ® toulovec reakce na …
toulovec

IMX blank jsem koupil trojdíl v trojce, tak jak jsem básnil na Koutech, délka 7,6 – chtěl jsem kratší, ale bohužel jsem nenašel a mám pocit že se menší asi už nedělá. Jinak mi ten blank taky moc chutná. Dělat mi to bude taky Aleš, leč na něho vzhledem k okolnostem netlačím, budu rád pokud si s ním letos zašvihám. U nás je ještě pstruhovka nechytatelná, takže mám do léta času dost.

reagovat
Středa 17. května 2006 ve 14:39 ® rarach

LovSu: Pamatuj, modrá je dobrá!!!

reagovat
Středa 17. května 2006 ve 14:32 ® rarach

Toulovec: mlask, mlask , mlask (nesouhlasím s tím jediným slovem, ale třeba pro tebe nejsou 2–3 litry za polárky velký peníze)a už toho necháme, dyť jde o hovno ne, stejně mne nepřesvědčíš, já tebe taky ne, dyť mne znáš. Já mám totiž dneska ráááádost, Alešek mi začne dělat na čtyřkovým IMX a je z toho blanku hotovej, tak já samozřejmě taky, mám pocit, že jsi chtěl taky takovej ne? Pak dám zprávu až otestuju. LovSu: Jsem tu, rozhodně bych si je šel vyzkoušet a pak teprve poslal zpátky, třeba Ti sednou. Pojďme na ryby, dnes se budou líhnout, tlak šel nahoru!!!

reagovat
Středa 17. května 2006 ve 14:13 ® ZN
ZN

regulus: není to jen tvá domněnka, myslím, že je to fakt, týkající se základního barevného spektra. Ale už si netroufám nic tvrdit, musel bych si o tom zase po dlouhé době přečíst :-)

Ivošku,
není nad pevnou víru, a ten bod 4., ten je taky fakt kouzelný. Pak ještě existuje laboratorní měření:-)) )

reagovat
Středa 17. května 2006 ve 13:55 ® xycht reakce na …

regulus: jasný díky

reagovat
Středa 17. května 2006 ve 13:43 ® regulus reakce na …
regulus

Jak sem psal je to jen moje doměnka, s vracením se neukvapuj, on to někdo potvrdí nebo vyvrátí.

reagovat
Středa 17. května 2006 ve 13:22 ® xycht reakce na …

Jasně díky moc za radu, já tomu vůbec nerozumím, takže tápu :-) Díky

reagovat
Středa 17. května 2006 ve 13:17 ® regulus reakce na …
regulus

LOVEC SUMCU – neber mě teď úplně za slovo, protože jsem se do této diskuze připletl jen proto, že se tady udělal gulage s UV filtru, polarizace a barevnejch skel. Mám zkušenosti jen s tím co se používá ve fotografování, takže to ti teď napíšu je jen moje doměnka.

Polarizační filtr působí dojem zabarvení do šedo-fialovo-modra. Kromě eliminace odlesků, mimo jiné zvýrazňuje porost a ztmavuje oblohu. Žlutej filtr, obecně zvýrazňuje, především za horších světelných podmínek. Je docela možný, že přestože tvoje brýle mají na první pohled žlutý skla, tak přes ně vidíš zdánlivě do modra. Pokud by sis vzal ty tvoje a nezabarvený polarizačky, tak by jsi měl přes ty svoje vidět jasněji. Je to ale pouze moje doměnka, nikdy jsem žlutý na očích neměl. Myslím si, že ti poslali žlutý, třeba to RARACH, až si s Ivoškem dovyměňuje názory potvrdí nebo vyvrátí.

reagovat
Středa 17. května 2006 ve 13:14 ® xycht

rarach: Zdar, jsi tu? Mě ty brýle přišly jenže nemají žlutý skla, ale jsou do modra. Žlutý (lesklý) jsou jen zvenku. Rozhoduje ale to jak jsou tónovaný když se do nich dívám ne? Myslim si totiž, že mi přišly ty modrý :-)) Takže jim je posílám zpátky :-)

reagovat
Středa 17. května 2006 ve 12:30 ® toulovec
toulovec

rozbor mých slov:

1. Pokud mohu říci své zkušenosti, tak brýle rozhodně nepatří mezi vybavení, do něhož bych vkládal nějaký velký peníze. – opravdu bych do brýlí nevkládal moc peněz, věř mi :o))))
  2. Pokud je budeš nosit jen na ryby a nepotřebuješ vypadat jako manekýn, nebo si nepotřebuješ honit ego nápisama a názvama výrobce, v klidu si pořiď ty nejlevnější brýle jaký seženeš. – tady uznám, toto lze zpochybnit a polemizovat nad tím, já jsem ale přesvědčen, že u 90% lidí tomu tak opravdu je
  3. Důležitý je dávat důraz na to, aby ti seděly, aby ti bylo příjemné zabarvení skel a aby do nich nesvítilo z boku.- tady se asi shodnem
  4. Že mají skutečně polarizační filtr zjistíš tak, že když vezmeš dvoje brýle, dáš je za sebe a vzájemně s nima pootáčíš, v jednu chvíli se stanou úplně neprůhlédné.- taky no problem
  5. Pak je vše OK, udělají ti dobrou službu a nemyslím že by ti vydržely déle jak 2 roky, stejně je do dvou let utopíš :o))))) – myslím že je utopí dřív :o)))

Co se týká odstínu zabarvení, taky preferuju žlutou- to už jsme si vysvětlili, tady mi pouze věř že nelžu. :o)))

myslím že je zbytečný se nějak hádat – mlask

reagovat
Středa 17. května 2006 ve 12:28 ® rarach

Já myslím, že nejen Ruda, stačí si pročíst některé příspěvky nad tím prvním z Tvé dílny. Navíc kretenismus se projevuje zcela opačným efektem,… to není nic osobního. Přemlouváš nás tady stejně jako my Tebe, tak vo co go? Mi uplavali polaroidy a taky si je koupím znovu, no a co, v životě ještě potratím věcí!

reagovat
Středa 17. května 2006 ve 12:26 ® xycht

Zdar všem, mám dotaz,, přišly mi poštou ty brýle Eye level a mám problém. Objednal jsem si brýle Eye level – žluté, ale když se přesně podívám tak skla jsou do modra. Zvenku ale jsou do žluta. Platí barva skla ne? Tj. to když se přesně podívám…nebo se pletu? Mám totiž pocit, že mi poslali ty s modrým sklem :-((

reagovat
Středa 17. května 2006 ve 12:20 ® toulovec
toulovec

omlouvám se, jsem kretén, ruda nesouhlasí, ale mě to neva :o))))

reagovat
Středa 17. května 2006 ve 12:15 ® rarach

Tolovec: čtu to správně? viz:Takže mě nezbývá než zopakovat svůj předchozí příspěvek a myslím že se nenajde nikdo kdo by s jediným slovem který tam je nesouhlasil atd…???

reagovat
Středa 17. května 2006 ve 12:08 ® toulovec reakce na …
toulovec

Rudo ty jsi exot :o))))))) prosímtě pěkně můžeš mi vyjádřit, proč vyvracíš můj názor? :o)) Vůbec se s tebou nepřu a dávám Vám taky za pravdu. Opravdu musím potvrdit, že do brýlí skutečně nepotřebuju vkládat velký peníze. toť vše, je to můj názor, nevyvracej mi ho prosím :o))))věř že brýle za 350 kč mi skutečně pro mé potřeby stačí – apropo vloni jsem jedny utopil a jedny potratil na podzim na Svitavě když jsem dostal klackem po hlavě a už jsem je nedohonil. Tečka proč to dál propírat ne? Můžem o tom dál plkat ale to je tak vše co s tím lze dělat :o)))))

reagovat
Středa 17. května 2006 v 10:49 ® rarach

toulovec: cituji:Pokud mohu říci své zkušenosti, tak brýle rozhodně nepatří mezi vybavení, do něhož bych vkládal nějaký velký peníze. Myslím, že s tím tady nesouhlasilo několik lidí? Ty ostatní věci, jsou tu proto, že někteří ne a ne pochopit proč si koupit to a ne to a mi to tady do nich perem hlava nehlava a tak to má být, od toho diskuse jsou, ne?. Prostě zde byla snaha vysvětlit, že ušetřit doslova pár stovek, zvláště pro muškaře, kteří mají výbavu za tisíce, je to tak trochu proti srsti, zvláště potom co píšeš, že jako já bez brejlí do vody nelezeš. Jinak Xycht už asi brejle má, takže v pohodě ne, dokonce levněji než by čekal, pokud je alespoň jeden pacient spokojený, mělo to smysl!!!

reagovat
Středa 17. května 2006 v 10:20 ® toulovec
toulovec

rozvíjíte krásnou diskusi, dostali se jste se i k filmům a autům ale pan kolega se ptal na tip na brýle za 600–1000 pokud se dobře pamatuju. Takže mě nezbývá než zopakovat svůj předchozí příspěvek a myslím že se nenajde nikdo kdo by s jediným slovem který tam je nesouhlasil (zohledněte otázku oprostěte se od purismu prosím)a vidíte že jsem nenapsal nic s čím by jste nesouhlasili. . To že preferuju žlutý zabarvení skel (všimněte si že jsem nenapsal že nejlepší jsou žlutá, ale že preferuju žlutou)je jen moje věc a prosím nesnažte se mi namluvit že jsou nějaké lepší. :o)))) Prostě z 90% chytám na vodě kde je i ve slunečným dni tma jak v prdeli, takže potřebuju „rozsvítit“, jinak v kontrastu s prosvítajícím slunkem nevidím šňůru ani kdybych se pokakal. Bez polarizáků prostě u mě nemá cenu chodit k vodě. Samozřejmě že mám taky dvoje, každé s jinou barvou a na otevřenou vodu beru ty nejtmavší, ale o tom jsem nepsal.

reagovat
Středa 17. května 2006 v 9:16 ® ZN
ZN

regulus: už jsem se fakt nějak zapletl :-)) )

reagovat
Středa 17. května 2006 ve 2:49 ® regulus reakce na …
regulus

ZN – já ti v tom neodporuju, myslím ten Polaroid, přečti si pořádně, co jsem napsal. -:)))))))))

reagovat
Úterý 16. května 2006 ve 23:47 ® ZN
ZN

regulus: už odbočuji moc, ale s tím barevným filmem jsem se fakt upsal. Agfa měla první barevný diapozitivní film, KODAK měl první barevný film sériově distribuovaný ( Kodachrome). Ale to jsme fakt mimo a na moc dlouho a nic to nemění na faktu, že Polaroid má hodně zkušeností s polarizováním filtrů a skel brýlí :-)

reagovat
Úterý 16. května 2006 ve 23:27 ® Karlos

Ruda:V podstatě máš pravdu,kouzlo Subaru je právě ve stálé čtyřkolce,tohle má firma zmáknuté k dokonalosti.Ovšem jen na silnici.Pár let jsem dělal offroady a na ryby bych si vzal jiné auto.Ale jinak samozřejmě paráda.Do bláta to ale není.

reagovat
Úterý 16. května 2006 ve 23:09 ® rarach

Regulus: Doplnil jsem to o muškaření, já prostě bez nich do vody nelezu, už proto, že mi mnohdy pomáhají i v selekci chytaných ryb, zvláště na menších říčkách , kolikrát menší rybu ušetřím zbytečného chycení. Pak se jistě vynaložený peníz vyplatí o ochraně očí nemluvě, jak říkám prohulíme či prochlastáme určitě víc, mladé nevyjímaje, taky jsem studoval a žil na koleji.

reagovat