Chytej.cz

Slunečnicová semínka co s nimi? necteno

9.5.2006 | Lukas | 11.080 zobrazení | 9 odpovědí

Prosím o radu dnes jsem koupil a vyčistil slunečnicová semínka a teď mi vrtá hlavou kam s nimi?Udelat boilí(coz neumim)nebo do krmitka?Vnadicí směs? Prosím poraďte recept kde jsou slunečnicová semínka.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 12. května 2006 v 18:33 ® Lukas

mirmen:pozde umleto i se slupkama a nandany do testa i slupkama.Ale cetl jsem ze plotice maj radi krmeni v barve dna.

reagovat
Pátek 12. května 2006 v 17:04 ® mirmen

Lukas, semel je v mlejnku i se šlupkama a šlupky pak odfoukej, zustanou nahoře

reagovat
Pátek 12. května 2006 v 15:15 ® Lukas

AHQ:no ja se tak nemuzu dockat ale to je jeste dnu!!!!!!!ggg­rrrrrrrrrrr!A­le woblery si delam. Vsichni:Tak co poradite??????????­??????

reagovat
Čtvrtek 11. května 2006 ve 23:20 ® kkarlos
kkarlos

hh, kasli na slunecnice, a pockej na 16. cervna a jdi vlacet… ;-)

reagovat
Čtvrtek 11. května 2006 ve 20:10 ® Lukas

A nejdou loupat rychlejs bude mi to trvat tak 2 hodiny nez jich 100 naloupam,takze nevite jak je oloupat rychleji???????????

reagovat
Středa 10. května 2006 ve 14:16 ® efendi
efendi

Není špatné loupané slunečnicové semínka sníst sám, zejména když sedíš u vody a vychutnáváš si pohodu. Myslím si, že když se natlučou nahrubo, nebo semelou a přidají se do návnady – když to nepomůže, aspoň to nic nepokazí a máš pocit, že jsi udělal něco pro dobrý úlovek. Když budou ryby brát, budeš to přikládat semínkům a když nebudou, tak řekneš že stejně nebrali. /je to můj příklad/

reagovat
Úterý 9. května 2006 ve 22:37 ® Hora
Hora

Kdysi jsem je mlel na makovém mlýnku a pražil na pánvičce,potom šly do krmiva na plavču.Používali jsme je na závody mládeže v lovu ryb.To bylo tak 15 let zpět.Od té doby jsem je nepoužíval.

reagovat
Úterý 9. května 2006 ve 22:31 ® mirmen
  • můžeš je použít mletá do krmné směsi , hlavně na stoják ( ať již na plochu nebo do krmítka)
  • můžeš je přidávat namletá ( bez šlupek ) například do těsta na kaprovité ryby .Promícháš nadrolený nebo nastrouhaný sýr se strouhankou a trochou mletých semen a vše natavíš v mikrovlnce a následně prohněteš a případně doředíš nebo dohustíš na požadovanou konzistenci. I „voňavý“ sýr typu romadur lze strouhat, jestliže byl patřičnou dobu v mraznici. Jen aby Tě při téhle úpravě nevyhodili z domu :-)
reagovat
Úterý 9. května 2006 ve 22:21 ® Shrek
Shrek

Slyšel jsem,že kapři reagují s vyšší citlivostí na rostlinné oleje (slunečnice,řepka a pod).Proto bych ta semínka zkusil rozemlýt v nějakém starším mlýnku třeba na pepř,strouhanku apod a rozemletou směs přidal do kukuřičného a pšeničného šrotu nebo do NEHOTOVÝCH krmných směsí.Do hotových bych to nepřidával,aby to na tu danou směs nemělo nějaký negativní vliv. Je možné,že co říkám neni to pravé ořechové,ale já bych se toho asi nebál.

reagovat