Chytej.cz

Jigový prut necteno

7.5.2006 | msmaso | 5.114 zobrazení | 17 odpovědí

Poraďte prut na twistry okolo 2,4m,mám shimano 2,4 felchen nexave ,citlivost dobrá ale je to jako žvejkačka a hodně ryb padá (candát).Díky!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 14. září 2007 v 15:00 ® mastrof

ted sem si koupil v kajmanovi abu garcia conolon speedlock 275, 0–15g a sem maxi spokojenej navic kdyz si ho koupis dostanes druhej zadaco klido i jinou gramaz:))))

reagovat
Úterý 11. září 2007 v 19:34 ® Cajo
Cajo

a co tak team dragon 275 1–7g mate s ním nejake skusenosti… chcel by som ho na priehradu…

reagovat
Úterý 11. září 2007 v 7:09 ® oxandrolon

jaxon-astral-zander 2.4m 5–20g ja ho mám v 2,7m a je OK inde s ním nahodiť aj 3g hlavička, tu je v zľave fishing-mart.com.pl

reagovat
Pondělí 10. září 2007 ve 21:24 ® PetrZ reakce na …

Ten Jaxon Syrius mám v 2,40 a stál zjara cca 700,– Pasuje mi, jen jsem mu udělal jeden díl navíc-povolil kousek za spojkou… Ale je fakt, že dovozce to bez problémů řeší dovozem nového dílu od výrobce. Už se těším, až ho budu mít zpátky…

reagovat
Pondělí 10. září 2007 v 18:16 @ O.Bureš reakce na …

Za kolik peněz se dá takový proutek pořídit?Díky za info.O.B

reagovat
Středa 10. května 2006 v 10:11 ® Dědek
Dědek

Mám Jig spin Jaxon Syrius 1–10g a plně vyhovuje. Citlivá špička a tuhá páteř, takže se při zdolávání nežvejká, ale při potahování cítíš každej kamínek na dně.

reagovat
Středa 10. května 2006 ve 2:18 ® mirmen

Jedno řešení je v teleskopech. Možná zažijí renezanci.
A někteří výrobci je vyrábějí stále. Ty držáky jsou príma.

reagovat
Středa 10. května 2006 v 1:55 ® regulus reakce na …
regulus

Jasný, prut s míň dílů je asi líp, ale nejsme v Americe, kde má každej PickUp, poloviční náklaďák, držák prutů pod stropem a dojede tím autem až k vodě. Mě osobně by to v autě problémy nedělalo, ale sem tam jedu s někým jeho autem a 120cm je délka, která se vejde do každýho kufru, když jedu na kole tak s tím neberu větve nad sebou, ani se mě to neplete do zadního kola. Mám jednu vyjímku, ale vše ostatní do 120cm a sehnat to je opravdu honička. Výrobci by se měli zamyslet.

reagovat
foto/forum/2006/th-img493.jpg
Středa 10. května 2006 v 0:46 ® mirmen

regulus, chápu, že transportní délka může být leckdy problém. Teď zkouším nový feeder s TD 170 cm ( shakespeare sigma competition feeder, 390 cm, gramáž 40–70 gr.)Jenže ho mám na řeku přímo ve městě, jen do 5ti minut od bytu.

reagovat
Středa 10. května 2006 v 0:31 ® regulus reakce na …
regulus

MIRMEN – víš proč mám tu 2,1m? Protože nikdo nevyrábí třídílnej prut v nízký gramáži, i střední vláčka je dost velkej problém sehnat, pokud to chceš mít ve složeným stavu max. do 120cm, a to jedna z mých základních podmínek pro koupi prutu, nehodlám se tahat s 1,5m čaganem.

reagovat
Úterý 9. května 2006 ve 22:39 ® msmaso

Ta délka prutu je hlavně kvuli tomu , že převážně brodím a s menším klackem se ryba lépe navádí do podběráku.

reagovat
Úterý 9. května 2006 ve 20:04 ® mirmen

msmaso: proč uvažuješ o krátkém proutku? Máš to na nějaké zarostlé břehy a malé vody? Pak bych to chápal.Pokud ale jezdíš na velké vody, má dlouhý prut svou nezanedbatelnou výhodu, lepší vedení twistra.

reagovat
Úterý 9. května 2006 ve 13:28 ® sethy
sethy

mam jaxon odeon jig (0–9g) a nemuzu si stezovat. je jasny ze jemnejsi prut je mekci, ale to uz psal regulus.

reagovat
Neděle 7. května 2006 ve 14:36 ® regulus reakce na …
regulus

Souhlas s PERCHem, taky ho mám v 2,1m. Nějak nevím co chceš, pruty s nízkou gramáží bývají obvykle měkčí než s vyšší, přehodnoť si jestli chceš spíš jemnější prut a počítej s tím, že větší ryba sem tam spadne, nebo míń jemnej, jistější zásek, ale na úkor horší identifikace jemnejch záběrů.

reagovat
Neděle 7. května 2006 ve 14:24 ® perch
perch

jaxon jig, 1–10g,reflexni spicka, je paradni

reagovat
Neděle 7. května 2006 ve 14:19 ® skwor
skwor

Zkus Dragon tournament perch jig 2,4m 1,5–7g. Stál asi 940,– (pokud vím, dělají se i 2,2m 1–5g a 2,6m 2–10g).

reagovat
Neděle 7. května 2006 ve 14:18 ® Prichy
Prichy

kdyz si proctes chytej.cz, tak narazis na vicero tipu. jen mi nejak nejde dohromady shimano a zvejkacka?? nedrzel jsem ten prut v ruce, to je fakt. Minuly rok jsem resil podobnou zalezitost na rozhrani okoun-candat, vybral jsem spro 5–25 gr. dneska bych si troufnul na neco jemnejsiho (mam dragona 2–10)…je fakt, ze jeden zasek „jistoty“ si neodpustim a velmi ostry hacek je podminkou.. koketoval jsem taky s mikadama s oznaceni perch nebo zander…nedrzel jsem v ruce…tak snad ti nekdo poreferuje,

reagovat