Chytej.cz

Štika.candát na mušku necteno

30.4.2006 | brčal | 5.387 zobrazení | 18 odpovědí

Poradte mušky a různé tipy jenom chytání na můškařsky prut.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 5. května 2006 ve 20:58 ® perch
perch

nekolikrat se mi stalo ze stik vyletela po strymru(pri museni), napadlo me skusit to privlaci, vysledek štiky 56 a 72cm, jako bonus bolen 69cm

reagovat
Pátek 5. května 2006 v 19:25 ® brčal
brčal

rarach-Ještě upřesním muškařím od 8 let takže jenom chvilku.Vyškolen jsem byl mockrát. Třeba sem myslel že tu někdo napíše co je uspěšné at pak nenosím k vodě zase 100 druhů mušek v různych velikostech. Ještě Skalička je pěkná přehrádka ale mě to tam nebaví.

reagovat
Úterý 2. května 2006 ve 21:50 ® Cudla
Cudla

Brčal:neni proč se omlouvat já si taky rád zachytam přívlačí a strašidýlka si dělam sám

reagovat
Úterý 2. května 2006 v 8:21 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Gagi: Není zač se omlouvat ;-) Jinak díky za gratulaci, potomstvo i okolí je OK :-)

reagovat
Pondělí 1. května 2006 ve 22:34 ® Gagi

Mám asi delirium, reagoval jsem na RARACHovu otázku jestli jsem dával Hauzerovo peří i na mušák a měl jsem za to že to psal Bobo F… . Co jsem to na té májce jedl a pil :-)) ? Tímto se oběma zůčastněným omlouvám.

reagovat
Pondělí 1. května 2006 ve 22:23 ® rarach reakce na …

Brčál: Hele pane, nečekej, že Ti někdo napíše – chytám na tam a tam a jdou tam na to a to, muškaření není kaprařina !!! Možná se nějaká vyjímka najde? Jisté je ovšem to, že co platilo minule je dnes úplně jinak, prostě musíš zkoušet a zkoušet a když už na to konečně přijdeš, tak tě příště tak vyškolej, že si připadáš jak máčo .....a vovovovovo tom to je! PS: Letos bych o tom mohl napsat už knihu, jak se mi daří.

reagovat
Pondělí 1. května 2006 ve 22:06 ® rarach

Brčal: Skalička není až tak standartní voda, ale OK, lura je jistě dobrá. Gagi: Asi jsi mne spletl s Bobem, ale má se OK, blány nemá, ale na rybách je furt.

reagovat
Pondělí 1. května 2006 ve 21:13 ® Gagi

B.F. Já psal že nejsem muškař. Vláčel jsem s tím klasicky. Co dělá potomstvo? Dodatečně gratuluji, doufám že Ti už odrostly plovací blány z oslav :-)) !

reagovat
Pondělí 1. května 2006 v 16:55 ® brčal
brčal

rarach-super. Dal jsem to tu hlavně proto informací na internetu nějaké jsou není jich moc co jsem našel to jsem přečetl.Vše ale chytání ve Švedsku a jinde.Nic co unás.Jako chytám na Odře mé uspěšné vzory jsou ......
a pod. Štiku sem nikdy nechytl. Candáta ano během jednoho dne 5 ks před 2 roky na podzim na Skaličce při chytání pstruhů na fialovo černou luru taženou při dně a pomalu.Vše do 40 cm.Takže se určitě cíleně dá chytat.

reagovat
Pondělí 1. května 2006 v 16:37 ® rarach

Brčál: Prakticky neznám nikoho kdo by se specializoval na lov candátů na mouchu (streamer), tu a tam slyším, že někdo chytil spíše náhodou, podle dostupné literatury a jednoho článku co jsem našel na německém webu, jsou na candoše dobré žluté vzory 5–10 cm, skákavě pomalu tažené u dna. Štiky, to je jiná, mnoho lidí je zkouší už teď na mimopstruhovkach i pstruhovkách, já používám nejraději streamry od p. Málka (BUKO), jsou trochu podobné těm co jsi sem dal a pak tzv. zonkery, tam je trochu problém, že ta králičí srst jak natáhne vodu je dost těžká a je problém to uházet s prutama vhodnýma na lajnu méně než 7, na štiky jsou dobré i booby, podle mne je velmi důležité oko na streamru, je to pro útočící rybu zřejmě zaměřovací bod, takže nepodcenit. Co se týká vodění, štika chce spíš pravidelný pohyb, ale chytá se dobře jak u hladiny tak u dna, záleží na podmínkách. Na barvu taky nelze dát jenoznačnou odpověď, ale bílá, šedá s oranžovým či červeným doplňkem je klasika, občas dávám tmavé nebo i fluo barvy, podle nálady. Gagi, zkusil jsi dát hauzra na mušák? Ne? Tak to ani nedělej?

reagovat
Pondělí 1. května 2006 ve 14:55 ® brčal
brčal

Ten má 8 cm není to malé

reagovat
foto/forum/2006/th-img474.jpg
Pondělí 1. května 2006 ve 14:07 ® brčal
brčal

Cudla-budu hlavně chytat na řece předem se omlouvám už neumím vláčet jenom chytám na mušku a to celou dobu na pstruhových revírech ted jsem se trochu zbláznil do štik a candátů takže tento rok to budu zkoušet. Takže všem předem děkuji za všechny informace ktere prozradí.

reagovat
Pondělí 1. května 2006 ve 13:25 ® Cudla
Cudla

Na strašidla(hau­zrovky)jsem chytil hodně i „nedravých“ druhů ryb,jeto přívlač.Tyhle vzory co jsi ukázal můzou být velice zajímavý na stojáku když se opakujou útoky na potěr,dobře vdený by neměli mít chybu.

reagovat
Pondělí 1. května 2006 ve 13:24 ® brčal
brčal

Gagi-jj jsou.Jak vidím všichni si to šušní pro sebe.

reagovat
Pondělí 1. května 2006 ve 12:55 ® Gagi

BRČAL: To jsou úplné ,,pretěky" odpovědí co? Já nejsem muškař, ale tkz. Hauzerovo peří (olověná hlavička a pár pírek) funguje. Nejvíc to lákalo tlouště a boleny, ale spletl se i pstruh a štika taky. Candát nikdy, ale ruce mám z volše takže možná proto :-)) . Tohle vypadá ještě autentičtěji a věřím že úspěchy mít budeš.

reagovat
Pondělí 1. května 2006 v 11:41 ® brčal
brčal

Je to vůbec uspěšné?

reagovat
foto/forum/2006/th-img473.jpg
Neděle 30. dubna 2006 ve 22:47 ® brčal
brčal

A ještě jeden

reagovat
foto/forum/2006/th-img472.jpg
Neděle 30. dubna 2006 ve 21:30 ® brčal