Chytej.cz

Samozatavovací lanko necteno

30.4.2006 | Robur | 5.587 zobrazení | 31 odpovědí

na Braunstainovi jsem našel , znáte towww.braunstar.cz co na to říkáte?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Středa 3. května 2006 v 19:20 ® kkarlos
kkarlos

tak to ja na stiky nastesti nechodim… :-)) ) a uz sem jich take pra vytahl i bez lanka…

reagovat
Středa 3. května 2006 v 18:35 ® Lukas

nejde to zobrazit ach jo.

reagovat
Středa 3. května 2006 v 18:34 ® Lukas

Kazan:a stane se se stikou asi tohle-

reagovat
Středa 3. května 2006 v 18:33 ® Lukas

Kazan:a stane se se stikou asi tohle-

reagovat
Středa 3. května 2006 v 18:14 ® Kazan

AHQ:nejde o to vyhrát, jde o to, že pokud mi to štika ukousne, v tlamě jí zůstane wobler nebo plech, může jí to stát život. Podle mého názoru je nezodpovědnost jít cíleně na štiky bez lanka. Stačí co jim v tlamách zůstane malých nástrah při lovu ostatních ryb bez lanka.

reagovat
Středa 3. května 2006 v 17:56 ® kkarlos
kkarlos

a co se na lanko vybodnout, a kdyz vam ho to proste ukasnou tak ukousne… preci nad rybou nemuzu dycky vyhrat jen vy ne? ;-)

reagovat
Středa 3. května 2006 ve 13:43 ® Kazan

PV:nevím jestli zrovna poddajnost je to důležité, spíš bych u malých gum a woblerků sázel na malý průměr lanka, to dost ovlivňuje chod nástrahy. Protože při vlečení musím být stále v kontaktu s nástrahou a tudíž bych měl udržovat celou udici přiměřeně napjatou nemyslím že poddajnost je až tak důležitá. Ještě aby nedošlo k omylu, nemíním se zde za každou cenu tohoto lanka zastávat, jen se mi líbí že je návazec rychle udělaný, drží víc než píšou a taky cena je zajímavá. Možná je jisté řešení potah mezi sváry sundat a tím se zmenší průměr, každopádně je co zkoušet od 16-tého.

reagovat
Středa 3. května 2006 ve 13:20 ® PV

Kazan:myslím si, že když je lanko poddajné, umožňuje lepší chod hlavně gum a woblerů. Taky je podle mě důležitá tloušťka hlavně z důvodu viditelnosti.

reagovat
Středa 3. května 2006 ve 12:45 ® Kazan

PV: Řekl bych že je to jako každé jiné lanko s potahem, určitě když se chytí za konec a dá vodorovně bude se míň ohýbat jak lanko bez potahu. Teď jsem tu koukal na jiné lanko na kterém je také 9kg nosnost, ale posuvkou je rozdíl neměřitelný, mikrometr doma nemám. Pokud vezmeme v úvahu že se před některé nástrahy dává přímo kovová tyčka kvůli motání, mohla by mít jistá tuhost jedině výhodu, jinak nevím proč by mělo být lanko nějak zvlášť poddajné. Ještě mám doma technosteel na 6kg a ten je splétaný na plocho a pokud se podívám na širší stranu, tak je evidentně širší.

reagovat
Středa 3. května 2006 v 10:48 ® PV

Kazan: ale to lanko v umělý hmotě je asi dost neohebný (průměr 0.48mm), co si o tom myslíš?

reagovat
Středa 3. května 2006 v 10:08 ® Kazan

Takže jak jsem včera slíbil, dávám sem osobní testík na lanko v nylonovém povlaku od DAMu. Koupil jsem ho v nosnosti 9kg , na špulce je 10m a stojí 55 kaček. Mikrometrem jsme naměřili průměr 0.48mm a průměr samotného lanka bez nylonového obalu je 0.32mm. Testík jsem prováděl na tah za pomocí váhy . Toto orientační testování používám již několik let k plné spokojenosti. Je to jednoduché, do svěráku se upne ocelová tyčka, na ní se navlékne jedno očko lanka a druhé očko se navlékne na háček váhy a natahuje se, a natahuje se. Testovaný výrobek nesmí povolit, prasknout před deklarovanou pevností. Pro testy kvůli kontrole používám dvě váhy, digitální a mechanickou, a před a po testíku na nich kvůli kontrole zvážím závaží o známé hmotnosti. Testíku bylo podrobeno osm různě vyrobených lanek, všechny měly délku okolo 30cm. Rozdíly byly v délce zavaření očka, deformace lanka, odstranění povlaku. Pokud bylo lanko zhotoveno tak jak je doporučeno a jak popisuje Zadar, vždy došlo k přetržení lanka až u hodnoty okolo14kg, což si myslím je na lanko s udávanou pevností 9kg víc než dobré. Při nahřívání lanka pozor, ať si ho nezapálíte, jinak nylon ohoří a není co by očko drželo. Zavaření stačí 2cm, na jednom vzorku jsem měl zavaření jen jeden 1cm, došlo sice k otevření (asi o 4mm) sváru ale přesto povolilo, prasklo na 14 kilech dříve lanko. U jiného vzorku jsem svařil očko lanka tak, že bylo vedeno souběžně, bez přetáčení. Svár to opět vydržel oproti lanku ale rozhodně to nedoporučuji dělat. Také jsem zkoušel simulovat poškození, ohnul jsem lanko a zmáčkl ho kombinačkami (došlo tím k poškození struktury ocelových vláken), lanko samozřejmě prasklo v místě ohybu, ale při hodnotě 12.5kg. Posledním co jsem zkoušel bylo, že jsem odstranil obal z celého lanka a uvázal na něm obyčejná očka, uzlíky jsem dotáhl kleštěmi.Výsledek byl „relativně“ nejhorší, lanko se přetrhlo v místě uzlu (poškození ocelových vláken) nad hodnotou devíti kilogramů. Takže pokud má lanko očka stáčená a svár dlouhý alespoň 2cm získá se spolehlivé lanko s vyšší pevností než je udáváno.

reagovat
Středa 3. května 2006 v 10:07 ® Kazan

Test devítikilového lanka

reagovat
foto/forum/2006/th-img478.jpg
Středa 3. května 2006 v 10:06 ® Kazan

Krajní lanka prasklá, lanka pevnosti 9kg povolila na 14kg

reagovat
foto/forum/2006/th-img477.jpg
Úterý 2. května 2006 v 16:30 ®  reakce na …

Lanka z dutinkama jsem také už měl, nevím jestli to bylo od DAM ale je skoro stejné jako to zatavovací, také má bužírku a tou to dost ztloustne

reagovat
Úterý 2. května 2006 v 15:28 ® breca reakce na …

Zadar – když se mrkneš na odkaz k DAMu, který jsem dal níže, mají tam ještě jedno lanko, které se zakončuje dutinkami. Připadá mi lepší, ale nevím, zda je k mání i u nás.

reagovat
Úterý 2. května 2006 v 15:19 ®  reakce na …

Já to dělal narychlo v prstech jenom na ukázku, ale když se použije kolíček na prádlo tak se udělá smyčka krásně malá. Jinak je to stejné jako normální lanko. Přestal jsem to používat protože mi to připadá moc humpolácké, používám lanko které jsem koupil na burze, inzerujou to i v rybářských česopisech, dá se přímo vázat ale je lepší ho letovat. Je krásně slabé

reagovat
Úterý 2. května 2006 v 15:07 ® breca reakce na …

Zadar – a dá se na tom udělat malé očko? Máš vyzkoušené, jak dlouhý kus zamotáš, aby to dostatečně drželo? Láme se to jako klasické omotávané lanko nebo se to dá srovnat?

reagovat
Úterý 2. května 2006 v 15:04 ®  reakce na …

na lanku se udělá smyčka a ta se potom nahřeje, hmota se sleje a drží to, není to žádná novinka já to mám už dobře 10 let.Udělal jsem fotky ale nevím jak je sem dostat tak jsem je dal do www.chytej.cz

reagovat
Úterý 2. května 2006 v 15:02 ® breca reakce na …

KAZANE – jsi opravdu průkopník!!! Doporučoval bych vybírat od každého zájemce o informace alespoň po korunce!! ):o))

reagovat
Úterý 2. května 2006 ve 14:57 ® regulus reakce na …
regulus

KAZAN – to su sám zvědavej

reagovat
Úterý 2. května 2006 ve 14:45 ® Kazan

Nervově jsem to nevydržel :-) a šel dnes to lanko k Braunovi koupit. Je to skutečně lanko v umělotině a stojí těch 55 peněz. Dnes si ho vezmu do práce na noční a uvidíme co vydrží, zítra to sem napíšu.

reagovat
foto/forum/2006/th-img476.jpg
Úterý 2. května 2006 ve 14:08 ® breca reakce na …

Tady je odkaz na stránky DAMu www.dam.de
V podstatě tam neuvádí nic jiného, než u Braunstaru.

reagovat
Úterý 2. května 2006 v 1:31 ® regulus reakce na …
regulus

ZADAR – na jakou zátěž bylo to lanko udělaný a hlavně bylo to lanko???? Protože to co myslí ROBUR je v několika nosnostech až do 25 Kg a tuto váhu už ta umělá hmota nemůže udržet, lanko musí být ovinutý aniž by se odmotalo a to lanko neumí, drát ano, ale lanko ne. Když děláš plot (drátěnej) tak plotovej drát omotáš a drží, kdežto na lanko musíš dát svorku. U rybářskýho lanka to funguje stejně.

reagovat
Pondělí 1. května 2006 v 18:27 ®  reakce na …

® Robur No to se kroutí, jako normální lanko, né více, né méně.

reagovat
Pondělí 1. května 2006 v 18:18 ® Robur
Robur

Zadar a co tvarová paměť toho lanka, kroutí se.

reagovat
Pondělí 1. května 2006 v 17:50 ® 

Toto lanko, ale od jiného výrobce jsem používal a funguje bez problému, prostě se několikrát obtočí a nahřeje zapalovačem, hmota na povrchu, je to vlastně taková bužírka, se slije dohromady, chce to alespoň 2–3 cm zkroutit. Nestalo se mi že by se to rozmotalo.

reagovat
Pondělí 1. května 2006 v 1:21 ® regulus reakce na …
regulus

STAKER – žádná ochrana proti reklamě, prostě mají web udělanej tak, že dáš odkaz a vždy se dostaneš na úvodní stranu (pro ty co tomu rozumí – nehodlám to tu pitvat). Jinak pokud víš co je ocelové lanko a co nylon, tak ti to musí být jasné a protože v DAMu asi nebudou … tak je to asi ocelová struna neboli drát a to by trochu držet mohlo, lanko ani náhodou. Velice rád bych vyzkoušel to s nosností 25kg. -:))) To bych spíš věřil tomu KEV-STEELu.

reagovat
Neděle 30. dubna 2006 ve 23:32 ® staker
staker

zadání web. adresy se po přidání příspěvku samo nějak nefunkčně upraví. Žeby ochrana proti reklamě ?????

reagovat
Neděle 30. dubna 2006 ve 23:28 ® staker
staker

je to na www.braunstar.cz . Na to aby se to dalo zhodnotit jak to zatavování lanka funguje, či nefunguje je třeba to vyzkoušet. Možnost fungování tu samozdřejmě je, protože současná technologie výroby spěje kupředu doslova mílovými kroky. Je to třeba zkusit a pak se uvidí.

reagovat
Neděle 30. dubna 2006 ve 21:22 ® regulus
regulus

ROBUR – zaprvé nespraví, páč se stejně dostaneš jen na úvodní stránku (i kdybys ten odkaz náhodou vytvořil dobře -:) ) a za druhé si myslím, že je to ptákovina, která nemůže pořádně držet, pokud je to lanko, pokud je to drát je to už lepší, ale použití asi jen pro nouzové případy.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1