Chytej.cz

Tradice velí 1. rybu pustit necteno

26.4.2006 | breca | 5.751 zobrazení | 49 odpovědí

Pustili jste svou letošní první rybu? Druh, velikost?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Středa 10. května 2006 ve 13:31 ® kodlcan reakce na …

Taky se moc těším až mi synek trochu povyroste. Doufám, že zdědil moje nadšení pro rybařinu a pro přírodu vůbec. Mno, uvidíme :-)

reagovat
Středa 10. května 2006 ve 13:29 ® kodlcan

Když to jde pouštím všechny :-)
S občasnou vyjímkou – to tehdy, když by ryba po vypuštění zpět uhynula (přívlač – hluboko zaseknutý wobler apod.) Myslím, že jestli si MY všichni budeme v následujících letech chtít zachytat – jediná možnost je pouštět „skoro“ všechno. Nás rybářů každoročně přibývá a to takové množství, že pokud se nechytíme za nos, za chvíli nebude co lovit. :-((

reagovat
Sobota 6. května 2006 ve 3:26 ® Axamith
Axamith

Každý slušný rybář se časem dopracuje k tomu, že první rybu v sezóně pouští. Později si zvedá svoji osobní míru jednotlivých druhů ryb a od vody si odnáší čím dál méně ryb a více zážitků a zkušeností. Já navíc každou rybu, která stojí „za to“ pěkně pozdravím. Navíc si myslím, že ryba, kterou se rozhodnu si od vody odnést si nezaslouží skončit v igelitce. Tak k řece nosím muškařský košík a ryba je pěkně zabalená v plínce ( nepoužité ) a je pěkně v pohodlíčku. Nakonec bych se chtěl pochlubit „tou první“ svého syna. Před pár dny oslavil osmé narozeniny a razítko na povolence mu ještě nestihlo zaschnout. Ulovil duháka 37 cm a je na něj náležitě hrdý. Zpočátku jsem se bál, že ho rybařina přestane bavit, ale teď mě tahá k vodě tak často, že se ani nedostanu k řece si zamuškařit.

reagovat
foto/forum/2006/th-img485.jpg
Čtvrtek 4. května 2006 ve 20:43 ® Kendy
Kendy

Já nevím jak kdo ale já pouštím každou rybu první či poslední!!!!!

reagovat
Čtvrtek 4. května 2006 ve 12:07 ® perch
perch

no nekolik jelcu a oukleji na musku(pred 16.dubnem), pstruh zatim zadny, je to tim ze byla zvedla voda moc se chytat neda…

reagovat
Středa 3. května 2006 ve 21:55 ® vasik reakce na …

Pustil jsem všechny 5× kapr několik cejnů a bělic a pustím ještě hodně dalších.

reagovat
Středa 3. května 2006 v 18:02 ® cormaxx
cormaxx

První co jsem letos vytáhl z vody byl rak asi 8cm.V klepítku držel háček s červama:-) .Nádhernej a samozdřejmě že šel odkud prišel.Jinak první ryba byl kapřík 41cm a ten byl taky puštěn.

reagovat
Úterý 2. května 2006 ve 22:24 ® pif
pif

mno,nevím,jakou radost by z vás měl jakub krčín!!!tradice za jeho éry byla,cituji"co ryba dostala se ven,musí býti sťata a gurmánsky připravena".sa­kra,to byla aspoň tradice.a já si z jeho moudra beru příklad,potažmo návod,jak se zachovat v této situaci.malinkatá rybiška dostane volno,velká rybiška za uši(pro rýpaly,chytám ryby,co mají uši,jak lopuchy).

reagovat
Úterý 2. května 2006 ve 21:24 ® Cudla
Cudla

U mně je to samozřejmost první pustit,pravidlo je ,že první bejvá většinou taková,že ostatní mi nadávají co to pouším,většinou na PS vodě toje 45.Letos na MP to byla vyjímečně plotička 12–15cm ana P si musím počkat.

reagovat
Úterý 2. května 2006 v 15:04 ® breca reakce na …

Fish man- Pokud to vezmu do detailu, tak každá ryba nakonec skončí ve vodě. I ta sežraná, když ve finále po sobě spláchneš záchod!!! ):o))

reagovat
Pondělí 1. května 2006 v 16:29 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

® Fish man: Jo jo, s tím musím souhlasit! :-) Taky se kochám tímto pohledem, když mi ostatní vracejí rybičky do vody…

reagovat
Pondělí 1. května 2006 v 15:19 ® Fish man
Fish man

U mně zatím každá ryby šla do vody, protože ten pocit vrátit rybu do vody to je něco nádherného.

reagovat
Sobota 29. dubna 2006 ve 14:16 ® Tomash
Tomash

Dědek : I ty Brute! :-)

reagovat
Sobota 29. dubna 2006 ve 13:48 ® regulus reakce na …
regulus

Dědek – chudinka rybiška -:(

reagovat
Sobota 29. dubna 2006 ve 13:35 ® Shrek reakce na …
Shrek

Dědek : nejsi sám,neboj,jedu v tom s Tebou. :-)

reagovat
Sobota 29. dubna 2006 ve 12:29 ® kkarlos
kkarlos

Dědek> hh, aspon nejaka vyjimka… :-)

reagovat
Sobota 29. dubna 2006 v 11:51 ® Dědek
Dědek

Na PP jsem to letos udělal úplně obráceně, prvního pstruha 28 jsem sežral…

reagovat
Sobota 29. dubna 2006 v 10:39 ® Lukas reakce na …

Mlady_Rybar:jo muj tata tay ten si pritahoval rousnici byla tam ale plotice a ta u brehu hned zdrhla.To mohla byt jeho 1 ryba.

reagovat
Sobota 29. dubna 2006 v 9:04 ® Mlady_Rybar reakce na …

Pustil jsem svou první letošní rybu…Nevím co to bylo, každopádně jsem jí nestihl ani proděravět pusinku:o(

reagovat
Pátek 28. dubna 2006 v 8:37 ® mana01
mana01

Dodržuji toto pravidlo hodně dlouho a jsem rad,že se to naučili i moji kluci(10 a 13 let).Považuji to za základ rybařiny.

reagovat
Pátek 28. dubna 2006 v 8:12 ® Tomash
Tomash

Mám rád tohle svaté rybářské pravidlo. Posledních asi 6 let lovím díky řece Labi ryby hned od ledna. První ryba je tedy pravidelně parma do 60cm, kterou pochopitelně pustím. Navíc pouštím i prvního mírovéko kapra – to se mi povedlo ve středu.

reagovat
Pátek 28. dubna 2006 v 7:54 ® DEATH

Jo tohle dodržuju od začátku,kdy jsem byl s touto tradicí seznámen.Letos jsem jako prvního chytil tlouště 45cm .Tak ten se pouštěl s úsměvem, narozdíl být to nějaký pěkný kapr, ten by se taky pustil, ale asi by to bolelo srdce mé :-D

reagovat
Pátek 28. dubna 2006 ve 4:26 ® aspius
aspius

Posledné roky praktizujem túto nepísanú zásadu aj ja. Tohoto roku to bol asi 35 cm pstruh dúhový.

reagovat
Pátek 28. dubna 2006 v 1:25 ® Cudla
Cudla

První se pouští,to jinak nejde,kolikrát jsem slyšel PROČ ? Musí to bejt i když jsem pouštěl ryby který možná už nechytím,ale nikdy mně to nemrzelo,teď již pouštím většinu,i když občas rybu vemu,ale moc toho není.

reagovat
Čtvrtek 27. dubna 2006 ve 22:24 ® Petas
Petas

Taky tohle téma řešit nemusím, jelikož 99% ryb pouštím, ale je to krásná tradice. První ryba si svobodu zaslouží.

reagovat
Čtvrtek 27. dubna 2006 ve 21:48 ® regulus
regulus

Naprostou většinu ryb pouštím, takže tuhle tradici nijak neřeším, ale kdybych jako první rybu chytil nějakou, kterou bych si jindy vzal, tak bych ji asi taky pustil.

reagovat
Čtvrtek 27. dubna 2006 ve 21:00 ® bubu
bubu

pouštím tak 99% všech ulovených ryb,takže ani neřeším,jestli je první, nebo kolikátá. Ale fakt je, že je to docela pěkný pravidlo.

reagovat
Čtvrtek 27. dubna 2006 ve 20:41 ® mdx reakce na …
mdx

berou,ale doma na gauči ne:-)

reagovat
Čtvrtek 27. dubna 2006 ve 20:03 ® ESKY

Já letos ještě nebyl u vody, to už berou ?

reagovat
Čtvrtek 27. dubna 2006 v 19:14 ® vlavis

První vycházku jsem byl bezrybka,ale při druhé to už bylo deset rybek, z toho sedm kapříku v rozmezí 35–43 cm. Která ryba byla první puštěná nevím ale snad jsem sv. Petra neurazil když jsem je ten den pustil všechny.

Přesto, že mám po sedmi vycházkách chyceno 71ryb, z toho 25 kaprů, tak si myslím, že ti tři odnesení kapři ze mně nedělají masaře, spíš bych řekl rybožrouta.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1