Vyhledávání
kroucení vlasce
22.4.2006 | sharkcom | 8.726 zobrazení | 27 odpovědí
Mám problém s neskutecným kroucením vlasce. Používám nějaký polský vlasec 0,16 mm. Naviják robinson silver. Čím to nejvíce omezit? Dík
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 2. května 2006 v 8:57 ® Miraryb
-
Píšeš, že naviják používáš rok, to znamená, že je ještě v záruce. Proto bych si nechal v servisu vyměnit rolnu. Pokud ale v záruce není, stejně bych do toho nějakou tu kačku vrazil.
reagovat - Pátek 28. dubna 2006 v 18:56 ® Scanix reakce na …
-
Taky je jiste dulezity prumer vlasce, zkus slabsi a problem tim jiste vyresis, silnejsi vlasce k tomu maji sklon, urcite mi das za pravdu.
reagovat - Pátek 28. dubna 2006 v 15:03 ® MK reakce na …
-
ten vlasec mam na navijáku robinson speed a kroutí se minimálně
reagovat - Pátek 28. dubna 2006 ve 12:35 ® reakce na …
-
Já řešil podobný problém před lety, nechal jsem se přesvědčit o kvalitách navijáků TICA a koupil model LIBRA nebylo to nic levného, tenkrát stál 2500 Kč a ten co se mi natrápil, to se nedá ani popsat. Kroucení vlasce padali z cívky pavouky, prostě hnus. Koupil jsem potom něco od Okumy v podobné velikosti za 1/3 ceny a chodí perfektně, vlasec nekroutí je to úplně něco jiného.Perfektní chod, dobře ukládá vlasec, žádný problém.
reagovat - Pátek 28. dubna 2006 ve 12:29 ® reakce na …
-
Tak to zkus, tím nic nezkazíš a uvidíš jestli se to přestane kroutit
reagovat - Pátek 28. dubna 2006 v 11:19 ® sharkcom reakce na …
-
To je to čeho se obávám. Ale ten navijáček se mi moc líbí, je pěkně malinkej a mám ho první sezonu. Ach jo. A co teda když se rolnička nebude točit a jednou za uherák ji pootočím?
reagovat - Pátek 28. dubna 2006 v 11:05 ® reakce na …
-
To ti dělá naviják, rolnička se muže točit, ale když má špatný tvar tak to vlasec kroutí. Dříve se prodávali navijáky, kde se rolna netočila, sice se časem vydírala a musela se měnit, ale vlasec se nekroutil. Navijáky Robinson nejsou žádná extra třída, dej jinej naviják a uvidíš.
reagovat - Pátek 28. dubna 2006 v 9:39 ® sharkcom
-
Vlasec je mikado dino contra. Ten snad špatný není. Rolnička se otáčí, má kul. ložisko.
reagovat - Pátek 28. dubna 2006 v 9:02 ® BoBo-Falknow
-
sharkcom: Běž na řeku a pusť vlasec po vodě, je to rozhodně lepší než louka – vlasec se srovná. Jinak u Tebe bude problémů více:
- mizernej vlasec
- mizernej naviják
- špatně navinuto z jiné cívky
- Pátek 28. dubna 2006 v 8:57 ® Scanix reakce na …
-
sharkcom: A co proboha pouzivas za vlasec? Rolnicka na navijaku jiste krouceni zmirni, ale neni vsemocna. Me se osvedcilo, vzdy kdyz se mi zacne vlasec takhle podivne kroutit, dat tam vetsi oluvku a vylezt na nejakou skalu, v mem pripade panelak a pretocit tech prvnich pouzivanych par metru. Tak pri navijeni civky je fakt treba odmotavat vlasec otacenim civky a navic ho chytnu do mokreho hadru pribrzduju ho tak rukou.
reagovat - Čtvrtek 27. dubna 2006 ve 23:23 ® snek reakce na …
-
Funguje rolna u navi?
reagovat - Čtvrtek 27. dubna 2006 ve 22:03 ® Shrek reakce na …
-
kouknem na to v sobotu ráno.Pokud to teda platí. ?
reagovat - Čtvrtek 27. dubna 2006 ve 21:21 ® sharkcom
-
Dík za rady. Největší průser je že jsem dal nový vlasec a po jednom lovu je to téměř to samé… A to jsem navinul vlasec né smýkáním z cívky, ale otáčením. Brzda při lovu skoro ani nekvíkla… Jsem z toho na švesku! Dal jsem do montáže obratlík, krmítko se při stahování netočí…
reagovat - Čtvrtek 27. dubna 2006 v 19:20 ® poly
-
a co takhle stáří, stačí když přes zimu hechytáš a vlasec na cívce se ti po tu dobu utáhne a vytvaruje
reagovat - Pondělí 24. dubna 2006 ve 20:49 ® vlavis
-
Těch způsobů kdy se ti vlasec kroutí je opravdu mnoho ale nejhorší je právě jak již psal Kulin poměrně volná brzda při zdolávání. Pokud se odvíjí vlasec z cívky bez odklopeného oblouku překlapěče, vždy dochází ke kroucení.
reagovat - Pondělí 24. dubna 2006 v 11:38 @ vlasto reakce na …
-
to sharkcom – no, pokial viem, tak skrutenie vlasca vznika dvomi sposobmi. bud krutenim nastrahy vo vode pri vytahovani systemu (tomuto sa da vcelku efektivne branit obratlikmi) alebo, a co je asi horsie, sposobom odvijania vlasca z cievky (ci uz z cievky na ktorej je vlasec navinuty v obchode alebo z cievky navijaka). ak napr. navijas sam doma vlasec z cievky len tak „volne“ bez zariadenia na to urceneho, tak 100% navinies vlasec uz skruteny. potom pomoze zavesit na koniec olovo a vlasec spustit v noci z 15. poschodia
reagovatcca. 45 metrov vlasca budes mat po navinuti nepokrutenych.
- Neděle 23. dubna 2006 ve 22:43 ® certbert1
-
jiz pri navijeni na civku zalezi jak byl vyroben(smer navinu ze stroje)
reagovat - Neděle 23. dubna 2006 v 19:03 ® kulin
-
Dost často pozoruji rybáře,kteří při stahování montáže,nebo při zdolávání,mají povolenou brzdu,ta se protáčí,čímž se vlasec NESKUTEČNĚ kroutí.Není to jediný důvod,ale dle mého názoru jeden z hlavních.
reagovat - Neděle 23. dubna 2006 v 18:33 ® Lukas
-
Alivio:ja to nevimyslel.
reagovat - Neděle 23. dubna 2006 v 17:01 ® staker
-
A stejně bych radši koupil nový. Jistota je jistota, a můžeš utrhnout při zdolávání a to tě potom bude .rát.
reagovat - Neděle 23. dubna 2006 ve 13:57 ® Hora
-
Stopro to máš způsobeno tím několikanásobným převíjením.Párkrát se mi to už stalo též.Jedna pomoc-zajdi na louku kde máš aspoň 100m volného prostoru,na začátku(nebo konci)si přišpendli silon větvičkou k zemi,odklop oblouček a zajdi na druhý konec,dokud si nevymotáš aspoň 3/4 namotaného vlasce(lépe celý).Potom překlop oblouček, zdvihni prut nahoru a přes hadru,nebo kapesník vlasec namotej zpět.A bude po problému.
reagovat - Sobota 22. dubna 2006 ve 23:08 ® Shrek reakce na …
-
chtěl bych tě vidět,jak taháš 200 metrů vlasce na silnici a pak na něj chytáš.Asi ani ta louka mu moc nepřidá.
reagovat - Sobota 22. dubna 2006 ve 22:28 ® staker
-
Zkus při stahování z vody chytnout vlasec před navijákem mezi palec a ukazovák a trochu stisknout. Po navinutí celé délky by měl být srovnaný. Před zbalením to dělám automaticky, a jsem vcelku v poho.
reagovat - Sobota 22. dubna 2006 ve 22:23 ® Lukas
-
Precti si knihu 1000+1 rada pro rybare a tam je „vytahnete si vlasec na louku nebo silnici atd.a protahnete vlasec po cele delce a vlasec je zase nezkrouceni“
reagovat - Sobota 22. dubna 2006 ve 22:08 ® sharkcom
-
dík. Mě není jasný čím to vlastně vzniká. Zátěž používám feederový košíček, ten má exentricky umístěnou zátěž, dělat by to neměl. Ale teď mě napadlo že jsem ten vlasec převinul z jiné cívky, kde byl párkrát použitý. Jestli jsem ho nějak nepřekroutil. dám nový. Ale zajímá mě, čím to překroucení vznikne pokud né montáží. Naviákem?
reagovat - Sobota 22. dubna 2006 ve 22:08 ® Shrek reakce na …
-
pozor,používal jsem polskej Dragon a byl to solidní vlasec.Ale jak píše staker,obratlík řeší dost problémů.
reagovat - Sobota 22. dubna 2006 ve 21:57 ® staker
-
já bych koupil kvalitní vlasec a používal obrtlíky mezi kmen a návazec. Skoro se to nekroutí, záleží na nástraze. Některá se chová jak vrtulka. To je pak mazec
reagovat