Chytej.cz

Naviják na jezero necteno

19.4.2006 | mdx | 2.779 zobrazení | 11 odpovědí

jaký by jste poradili naviják na jezerní muškařinu?Cena by měla být do 5000 korun.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 21. dubna 2006 ve 22:24 ® rarach reakce na …

Benet :Já ho teda nemám, přesto jsem ho tam napsal, bo jsem na něj měl dobré reference přímo od zdroje. Sám používám Okuma Integrity což je neuvěřitelnej držák za necelé 2 tisíce, bohužel je dost těžkej, ale chod má vynikající a jako miláčka mám Vision XLA, ten je ale nad 5 litrů. Jak Šímo nemusím, tak tohle se mi líbí.

reagovat
Pátek 21. dubna 2006 ve 22:12 ® Benet reakce na …
Benet

Mohu potvrdit, je to určitě dobrá volba.Koupil jsem si hned dva, plus náhradní cívky. Výborný desing, zpracování, chod brzdy. Posílám foto

reagovat
foto/forum/2006/th-img448.jpg
Čtvrtek 20. dubna 2006 v 19:08 ® mdx
mdx

Oprava:Lamsony:)

reagovat
Čtvrtek 20. dubna 2006 v 19:08 ® mdx reakce na …
mdx

ZB:A kde ty Amsony seženu?Moh by jsi mi poslat fotky jak vypadaj?

reagovat
Čtvrtek 20. dubna 2006 v 18:24 ® mdx
mdx

A má někdo zkušenost s Greysem GRX?Stojí kolem tří tisíc a jsou k němu 2 náhradní cívky.

reagovat
Čtvrtek 20. dubna 2006 ve 14:45 ® ZB reakce na …

Vadila ti jen povrchova uprava, nebo si s tim Lamsonem i chytal?

reagovat
Čtvrtek 20. dubna 2006 ve 14:42 ® hraji reakce na …
hraji

náhodou jsem zrovna včera měl Lamsona Radius v ruce, zpracování nic moc, rozhodně jsem viděl mnoho lepších navijáků

reagovat
Čtvrtek 20. dubna 2006 ve 14:41 ® hraji
hraji

V podstatě jsou možné tři přístupy.

1. považuješ muškařský naviják pouze a jen za praktický držák šňůry, potom ti vyhoví jakýkoliv větší naviják – tedy velikost LA 7–9 z produkce běžných firem jako Jaxon, Browning, D.A.M. – ale tomu neodpovídá cena
  2. chceš kvalitu, potom se podívej po navijáku Tica, Fenwick, velikost zase pokud možno LA 7–9
  3. chceš designově provedenou kvalitu, jde ti o image, potom se podívej po Orvisech, Shimanu atd., cenově se jen tak tak vejdeš, ale budeš mít něco, co nemá úplně každý.

Ve všech třech případech ale doporučuji koupit k navijáku nejméně jednu náhradní cívku, raději dvě, a dvě až tři šňůry (F. I a S), nešetři na backingu a na těch šňůrách taky ne.

reagovat
Čtvrtek 20. dubna 2006 ve 14:23 ® ZB reakce na …

Mam s Lamsony vyrobenymi v Cesku velmi dobre zkusenosti. Mam jich nekolik, vsechny hojne pouzivam a musim se priznat, ze je nijak nesetrim. Zatim bez sebemensich problemu. To samy nemuzu rict o Biocraftu, jednou sem ho lehce vic dotahnul a od ty doby je brzda v p… To se u Lamsona stat nemuze. Nechci nikomu vymlouvat pozitivni vztah k Biokraftu, ale me neoslovil. Je peknej, docela lehkej, ale je to podle me hrachova hracka.

Dat bacha pri koupi Lamsonu je samozrejmost. Stejne jako si peclive prohlidnout jakykoli jiny navijak.

reagovat
Čtvrtek 20. dubna 2006 ve 12:50 ® rarach reakce na …

Vážený muškaři, dobře vypadá Shimano LA Biocraft, je za 4000, za ty prachy dost povedený kousek. Celkem solidní je Orvis Rocky Montain, náhradní cívky jsou sice umělý, ale za to dobře dostupný.Na jezero si rozhodně pořiď naviják typu LA. Pokud máš možnost nechat si dovést něco z USA či JAR, najdeš do 5000 Kč mnoho dobrých věciček. Na Lamsony bacha, hlavně pokud jde o jejich nevlastní zprvu nerozpoznatelné bratry z podivných manufaktur v Česku.

reagovat
Čtvrtek 20. dubna 2006 v 10:28 ® ZB

Lamson Radius, nebo Lamson Velocity. Oboji se da poridit za 1500,–

reagovat