Chytej.cz

Jak na sumce s rybkou necteno

10.4.2006 | antony | 4.462 zobrazení | 9 odpovědí

Za dva měsíce pujdem na sumíka a tady,kromě Sumec na vláčku,je totální klid.Teď k problému:Sumce chytám(mimo jiné) na klasickou bójku-činka,s tím,že kmenová šňůra vede přes kotvící olůvko nahoru k bojce.To je pro mě zatím jediná možnost,jak dostat bójku trošku dál od břehu přes dva pruty-tam,kde se nesmí zavážet.Takto mám úspěšnost záseku tak 1 ze 4 záběrů a při hloubce víc,jak 4m je to ještě bídnější.Poraď­te,jak to řešíte vy,mě se zdá,že bójka-činka je asi to nejhorší řešení.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 11. dubna 2006 ve 21:31 ® antony

No aspoň se mi podařilo vydráždit ® HaDa,který sliboval,že pár rad pustí na net už v jeho minulém článku z někdy koncem února o nastražování rybky.článek to byl dost dobrý,ten za dva týdny bude jistě taky.

reagovat
Úterý 11. dubna 2006 v 1:16 ® HaD reakce na …
HaD

lovecsumcu: pokud bude na hladine, tak ano…

reagovat
Úterý 11. dubna 2006 v 1:13 ® xycht reakce na …

HaD: jasně, princip je stejnej, ale pokud budu mít splávek 7m od kotvící zátěže (používám průběžný olovo) tak to s tim zásekem bude podle mě složitější…ale možná se pletu a je to v pohodě :-) jen mě to tak napadlo…samozřejmě jsem předpokládal, že splávek nechám vyplaval k hladině…jestli mi rozumíš

reagovat
Úterý 11. dubna 2006 v 0:56 ® regulus reakce na …
regulus

Že se pletu do něčeho s čím nemám zkušenosti, ale ta „magická bójka“ je ve svojí podstatě to samý co činka. Jedinej rozdíl je v tom, že se dá nahodit přímo, kdežto činka jen pomocí druhýho prutu, navíc pakliže se bavíme o sumcách tak to té nahozené rybišce taky nepřidá. Připadne mi výhodnější ikdyž pracnější nahodit zátěž, přitáhnout konec pletenky, přidělat bojku a nástrahu a vše stáhnout na místo lovu. Někde to může být problém, ale bude to asi platit o obou.

reagovat
Úterý 11. dubna 2006 v 0:21 ® HaD reakce na …
HaD

no stejně jako na mělčích…v čem vidíš problém?

reagovat
Úterý 11. dubna 2006 v 0:12 ® xycht

HaD: jasně, já tak taky nechytám, používám podvodní splávek, ale nevim jak to dělat na hlubších vodách…chytám ve obvykle v hloubce okolo 3m, takže v pohodě. Ta pevná bojka (činka) není moc šikovná věc, s tim souhlasim :-)

reagovat
Úterý 11. dubna 2006 v 0:08 ® HaD reakce na …
HaD

lovecsumcu: ta bójka se mě osobně moc nelíbí a bude mít hodně omezení…menší nástražní ryba, stoják nebo hodně pomalej proud, problém se zásekem, zažraný ryby atd.

reagovat
Úterý 11. dubna 2006 v 0:00 ® xycht

Dobrý řešení je podvodní splávek a nebo nahazovací bojka Magic Bobbers – s ní ale nemam zkušenosti. Jen jsem slyšel že to fakt funguje :-)

reagovat
Pondělí 10. dubna 2006 ve 23:55 ® HaD
HaD

do 14 dnů na to téma zveřejním článek. Obecně je to problém a vždy je to trochu kompromis. Lze to s podvodním splávkem, nebo koncovým splávkem kotveným – o tom bude článek

reagovat