Chytej.cz

způsoby chytání rousnic a jak na ně?? necteno

10.4.2006 | Lukas | 66.014 zobrazení | 134 odpovědí

Jakými způsoby chytáte rousnice? Nemyslím lov rousnic elektrikou a chytání po dešti v noci.Ale nejaký nový rychlý způsob chytání rousnic a dokonce například ve dne,ale tak si představte ze chcete jit na ryby nemate nic ale muzete mit zizaly ale jak je dostat ven z te dlouhe diry???Diky za kazdy namet.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Úterý 11. dubna 2006 v 18:04 ® regulus reakce na …
regulus

LUKAS je to normální mulťák s 555, už ho mám spoustu let, živím ho z 12V buď z auta nebo z 12V baterie, případně z jakýhokoliv adaptéru. Frekvence asi 50–100Hz (to je skoro jedno) a na výstupu je zapojen tranzistor s vyšším výkonem, nějaký KD něco a na něm je obyčejná zapalovací cívka z auta (jakýhokoliv), elektrody jsou dva nebo 4 nerezový dráty 1m dlouhý, zapichuju asi 60 cm do země, nijak moc jsem to netestoval, mě to funguje asi na 1,5m, možná je tam větší dosah. Zdá se to divný, prototě cívka dává asi 20kV, což je 100× víc než je v zásuvce, ale zase není schopná dodat proud, takže tě to maximálně pokope. Zdravýmu člověkovi by to nemělo ublížit, u lidí s nemocným srdcem je to velmi nebezpečný. Pochopitelně si to zapneš, počkáš až žížaly vylezou, VYPNEŠ TO a pak jdeš teprve sbírat. Tišťák už nemám, zmizel v propadlišti dějin, musel bych ho znovu nakreslit. Vydrž, nebuď nedočkavej, existují za pár kaček stavebnice nebo hotový moduly, něco někde vyhrabu, vyzkouším a dám do encyklopedie. Mimochodem, kuprexkard se v dnešní době asi nedělá a pokud nejseš člověk, kterj se v tom rejpe, což asi nejseš, tak výrobě plošňáku kromě toho kuprexitu potřebuješ, ultrafialovou zářivku nebo výbojku na osvícení, mikrofiš s motivem „cestiček“, něco čím to vyvoláš, něco čím to vyleptáš, něco čím z toho odstraníš zbytek světlocitlivý vrstvy. Za cenu těchto ptákovin máš 4 stavebnice nebo hotový moduly. Ještě je možnost to v tom kuprexitu vyryt, ale to je hrozná práce a ještě hůř to vypadá.

reagovat
Úterý 11. dubna 2006 v 17:08 ® Lukas reakce na …

regulus:Tak sem dej detaily plosnyho spoje + jaky soucastky mam pouzit a ja si to vyrobim.umim to pro zkousku Plosnej spoj se kupuje pod nazvem kuprexit nebo mene kvalitni kuprexcart.Kon­denzator uschovava el. naboj.Tak vim jak se to dela tak mi ukaz diry delici carky a soucastky a jdu na to doufam ze to neni nebezpecny!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!

reagovat
Úterý 11. dubna 2006 v 16:58 ® regulus
regulus

Jako člověk který má zkoušky z vyhlášky 50 vás musím všechny varovat. Diletantský zbůsob sběru žížal a rosńáků, který tady někteří prezentují, je velice nebezpečný!!!!! Uvědomte si vy wolové, že tyto stránky může číst např 12 leté dítě, použije váš postup, zabije ho to a vy se budete do konce života bít do hlavy, že jste takovou ptákovinu vůbec napsali. Vůbec nemluvím o tom, že pokud máte doma proudový chránič, lidově zvaný „fíčko“, tak chytnete kulový s přehazovažkou, protože jakmile se dotknete země, tento chránič vypne a máte celou domácnost bez proudu. Žížaly lze elektrickým proudem pochopitelně chytat, ale ne tak jak to tady píšete, případám si jako v Rusku. Mám relativně bezpečné zařízení na chytání žížal pomocí elektrického proudu, ale jelikož jsem si ho sám vyráběl a nepředpokládám u většiny z vás, že jste si schopni vyrobit plošný spoj, osadit ho součástkami a oživit i když je to velmi jednoduché, tak je zde nepublikovatelné. Slibuji, že najdu zařízení, které je běžně dostupné, v nejhorším případě stavebnici a postup výroby takového, reletivně bezpečného zařízení zveřejním po odzkoušení v encyklopedii. Pro lidi se slabším srdcem, srdeční vadou nebo se „strojkem“ je takové i relativně bezpečné zařízení velmi nebezpečné. Kurňa už neblbnite.

reagovat
Úterý 11. dubna 2006 v 16:29 ® Candatar reakce na …

No tak zaprvé potřebuješ nějakou ocelovou tyčku a drát. Pomocí nože odřežeš na každém konci cca 5 až a 10 cm izolace, podle hrubosti ocelové tyčky. Na jednom konci uděláš očko a provlečeš ho na ocelovou tyčku. A ted k hlavnímu lovu. Vemeš tyčku s tím drátem a prodlužovačku. Prodlužovačku zapneš někam do zásuvky. Zapíchneš ocelovou tyčku do země a pak ten volný konec drátu zastčíš do zdířky v prodlužovačce. Ale pozor prvně zapíchni tyčku do země a pak to zapoj do prodlužky, ne naopak, pádž dostaneš ránu. Hodně štěstí při lovu.

reagovat
Úterý 11. dubna 2006 v 16:24 ® Lukas

Ja myslel neco aby ty rousnice vylejzaly ze zeme i v lete pres den a nemusite hned narazet na to ze to mam udelat bagrem proste neco novyho.Zkousel jsem zasunout trubku do zeme a mlatit do ni zeleznou tyci a oni vylezly.Ale jen maly.Ale kdyz na ne pouzijes proud tak uz moc nevydrzi. Robur:prsty mam vsechny a opice nejsem jenze nekdy neni vubec cas tam lezt v noci.

reagovat
Úterý 11. dubna 2006 v 15:41 ®  reakce na …

Je, ale účinný

reagovat
Úterý 11. dubna 2006 v 15:36 ® Pines reakce na …

Ahoj kucí, zatím jsem využíval poze nočního lovu…je u toho docela sranda…Ale mohl by mě někdo zasvětit jak používat proud? Není to nebezpečný????

Díkes

reagovat
Úterý 11. dubna 2006 v 11:16 ® nurse02
nurse02

Tak kdyz nejsi spokojeny s lovem proudem a sbiranim po desti tak opravdu jen zbyva nakup. Ja pouzivam elektriku k me maximalni spokojenosti.

reagovat
Úterý 11. dubna 2006 v 11:08 ® Robur
Robur

Jsi li pravák, tak opatrně zvedni pravou ruku, pořádně si ji prohlédni, zda máš aspoň dva prsty – palec a ukazovák (pokud jí dáš dlaní k sobě, tak jsou to ty dva první) Nyní se podívej, zda zda jsou tyto prsty proti sobě, pokud ano, máš skoro vyhráno a (navíc nejsi opice), nyní zkus z těchto prstů vytvořit pinzetku, vyjdi ven z domu, buď po dešti (to je vlhko, a když je hodně mokro, tak jistě víš, že problém s dírou je vyřešen) pokud ne, tak počkej na tmu (v tomto případě uvolní pinzetový úchop, nebudeš mít večer křeč v ruce) Opatrně si sviť baterkou a sbírej žížaly. :-)) Ve dne chytám rousnice pouze v krabici na červy, kam jsem je nasbíral v noci. Odpovědět se nedá. Zalévání ve dne nepomůže, stejně vylezou v noci, tedy pokud nevytvoříš povodeň. Ještě jesm slyšel, že tedy pomáhá zatlouci kůl do země, na něj pak mlátit, tak, aby rozvibroval zem a z ní pak pár žížal vyleze, ale je to poměrně neefektivní.

reagovat
Úterý 11. dubna 2006 v 7:46 ® Hrouzek003

proudem

reagovat
Pondělí 10. dubna 2006 ve 21:41 ® breca

Pokud chodíš k řece, není problém je najít pod stromy v hlíně, kde na ní leží staré listí. Nosím lopatku a mám je čerstvé kdykoliv po ruce. Vhodně je nechat třeba někde ve stínu a vlhku tlející prkno, pokud nebude na přímém slunci, budou pod ním rousňáci určitě i přes den.

reagovat
Pondělí 10. dubna 2006 ve 21:16 ® regulus
regulus

Zkus si ochočit kosa, aby ti je nosil jak pes aport

reagovat
Pondělí 10. dubna 2006 ve 21:12 ® Lukas

joba:bagr mame.nekde pod kamenem taky ale koupit si je to je lehky neco co je dostane z podzemi??no zkus to.

reagovat
Pondělí 10. dubna 2006 ve 20:44 ® joba

přes den znám jen 3 způsoby :

někde ve stínu pod špalkem,rohoží,nebo něčím jiným s čím se nehejbe se daj chytit ale musíš bejt rychlej,tichej a vědět kam jít.

1. kup si je a je to
  2. bagr :-))
reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1