Chytej.cz

způsoby chytání rousnic a jak na ně?? necteno

10.4.2006 | Lukas | 65.527 zobrazení | 134 odpovědí

Jakými způsoby chytáte rousnice? Nemyslím lov rousnic elektrikou a chytání po dešti v noci.Ale nejaký nový rychlý způsob chytání rousnic a dokonce například ve dne,ale tak si představte ze chcete jit na ryby nemate nic ale muzete mit zizaly ale jak je dostat ven z te dlouhe diry???Diky za kazdy namet.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 13. dubna 2006 ve 22:00 ® xyz reakce na …

Robur>Stim skvelim odpuzovacem krtku mam vytecne zkusenosti kdo chce vyhodit penize z okna at je radsi hodi z okna protoze uvidi alespon jak leti.Ja si to jako starej vul objednal protoze mi radil na zahrade krtek. A za nedlouho mi prisla dobirka nevim presne lhal bych rekl presnou sumu ale asi okolo 500kc. Pristrojecek jako je vyfocenej v Rybarstvi (inzerce) i s baterijema a navodem. Dobry zakopal jsem dle navodu a ejhle zanedlouho to zacalo, zrejme jsem mu udelal dobrou piskoteku a misto nejakych 15–20cm krtin nekecam pulmetrove krtiny. Po trech mesicich jsem ten zazrak techniky vyndal ze zemne a svihnul snim vsi silou o barak. Krtek je po zime pryc a mne nezbyva nez celou zahradu zryt uhrabat a zasyt novej travnik. Opravdu solidni vyrobek.

reagovat
Čtvrtek 13. dubna 2006 v 17:42 ® Lukas

Robur:no ale s tutim by se hadi zblaznily a zacali te zabijet a kousat a skrtit.

reagovat
Čtvrtek 13. dubna 2006 v 17:19 ® Miraryb reakce na …
Miraryb

Zarazil jsem do polovlhké země železnou tyč o průměru 20 mm a délce cca 300 mm. pouhým klepáním na ní začali za chvíli vylézat. Teť mě tak napadlo, jestli by na to nestačil dámský vibrátor.

reagovat
Čtvrtek 13. dubna 2006 v 16:56 ® Miraryb
Miraryb

A já najivka jsem si myslel,když jsem si málem zlámal nohu, že ta díra je od myší.

reagovat
Čtvrtek 13. dubna 2006 ve 14:54 ® Robur
Robur

rozumím takový opak Pláničkovy metody, nebo by se naopak mohlo hrát to ce se hraje na píšťalu hadům :-)) , to by pak vylézaly radostí

reagovat
Čtvrtek 13. dubna 2006 ve 14:04 ® Lukas reakce na …

Robur:zizaly maji slyset strasnej hluk a ten hluk nevydrzi a vylezou ven.To bych chtel videt kdo to vydrzi???

reagovat
Čtvrtek 13. dubna 2006 ve 12:02 ® Robur
Robur

Lukas ten tvůj nápad co zveřejnil Regulus je v podstatě identický s odpozovačem hlodavců, takže by asi měl napst někdo, kdo dotyčnou věc má a vyvodit z toho závěry. Nebo spíš dedukuji, že jsi to jako vymyslel, ale není mně jasné zda to v praxi skutečně funguje, což není z příspěvku patrné.

reagovat
Čtvrtek 13. dubna 2006 v 11:53 ® Lukas

Tak vymyslejte lidi.

reagovat
Středa 12. dubna 2006 ve 21:17 ® Lukas

Regulus:co ty kmitocty zamenovat pomoci krokosvorek a co by bylo nejlepsi tedy jestli neco bude fungovat tak to sem das ja si to taky urobim.

reagovat
Středa 12. dubna 2006 v 19:53 ® Lukas reakce na …

pilot:nevim kde ale vim jak vem si bednu od zdola:2vrstvy pytloviny,malou vrstvu pisku,zeminu z krtincu,zetlene listi,a mech a muzes toto vrstveni opakovat az na okraj. musis je ale krmit moukou,nejakou zeleninu,logr z kafe atd.Zem ale nesmi vyschnout ale nesmi byt vodnata. Bednu uloz do chladneho mista napr:do sklepa nebo do garaze.Rousnice nedavej dohromady s hnojnymi cervy.

reagovat
Středa 12. dubna 2006 v 19:38 ® pilot reakce na …

Někde jsem četl článek, jak uchovávat rousnice po celý rok? Nevíte v jakém souboru – chytej.cz to bylo? Jinak na hnoji je hnojáků po celý rok dost. Díky

reagovat
Středa 12. dubna 2006 v 17:06 ® CeP reakce na …
CeP

regulus> mno..emh.. pro zacatek neco pod 20Hz velebnosti.. nemusim slyset vsecko.

reagovat
Středa 12. dubna 2006 v 16:45 ® regulus reakce na …
regulus

CeP ještě něco, což takhle sbíječka, pro tebe nebude určitě žádnej problém si na stavbě půjčit, zapíchneš do země, pustíš a žížaly nevydrží ty otřesy a vylezou.

Má to ještě několik dalších výhod, zacvičíš si u toho, budeš na čerstvým vzduchu a nebudeš muset chodit do fitka a tím pádem nebudeš vymýšlet ptákoviny. Frštenzi???

reagovat
Středa 12. dubna 2006 v 16:37 ® regulus reakce na …
regulus

CeP – ha…e -:)

A jakej kmitočet by sis přál jasnosti???? Co by vyhovovalo tvému ptačímu oušku.

reagovat
Středa 12. dubna 2006 v 16:37 ® mirmen

" Vrátím se za chvíli" :-)

reagovat
foto/forum/2006/th-img417.jpg
Středa 12. dubna 2006 v 16:36 ® mirmen

.

reagovat
foto/forum/2006/th-img416.jpg
Středa 12. dubna 2006 v 16:36 ® mirmen

.

reagovat
foto/forum/2006/th-img415.jpg
Středa 12. dubna 2006 v 16:33 ® Lukas reakce na …

Regulus:Jak to tak vypada budes muset neco sestrojit to co tam psal CEP ze jo Cepe!!!!!!!!

reagovat
Středa 12. dubna 2006 v 16:28 ® CeP reakce na …
CeP

v tom pripade by mne ale zajimalo na jaky zvuk zizaly reaguji lepe. jestli na ultrazvuk – vysoka frekvence – pipaky, nebo infrazvuk – nizkovrekvencni vlneni. skorem bych si vsadil na tu nizkou frekvenci. himbajs to by stalo za pokus… takze jako dobrovolnika k sestrojeni nizkofrekvencniho zarizeni jednomyslne volim regula.. ;-)

reagovat
Středa 12. dubna 2006 v 15:56 ® Lukas reakce na …

regulus:Hej dik ja to chtel zverejnit poslal jsem to tobe dik mne to neslo!Mymochodem je to trubka ktera ma na konci udelanou spicku do ni je vlozen maly reproduktor + nahore je zaklad hlasiteho pipaku.Zizaly nevydrz ten strasnej hluk a budou padit nahoru a me primo do sklenicky!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!chy­tre ze!!!!

reagovat
Středa 12. dubna 2006 v 15:48 ® regulus
regulus

No toto mi přišlo mailem, nevím od koho (radkatym@razdva.cz), tak to tady zveřejním, třeba to funguje.

reagovat
foto/forum/2006/th-img413.jpg
Středa 12. dubna 2006 v 15:42 ® Lukas reakce na …

Mirmen:konecne neco dobryho! regulus:ja to tam vydlabuju kyseliny nebo neco jinyho nepouzivam.A nebo si to necham udelat napr.u kamose ELEKTRIKARE a jeste sem urobil fotoelektricky terc taky dobrej a funguje. Vsichni:Elektrika je nebezpecna pozor!!!!vysoke napeti smrtelne nebezpecne!!!!!ale kdyz chcete pouzivat elektriku ja vam v tom nemuzu zabranit!

reagovat
Středa 12. dubna 2006 ve 13:19 ® mirmen

V Británii se každoročně pořádá Mistrovství světa v lovu žížal. Rekord byl asi 500–550 žížal za 2 hodiny ( nejsem si jistý na 100%). Účinnou technikou – dle tel.šotu – bylo promočit trávník vodou a poté po něm „jezdit“ vidlemi. Chvění nutí žoužaly vylézt na povrch.

reagovat
Středa 12. dubna 2006 ve 13:01 ® regulus reakce na …
regulus

PINES -:))))))))připadám si jako v Kocourkově.

Věřím, že na severu Čech a nejen tam je spousta šikovných lidí, kteří si udělali já nevím co. Nechcu z nikoho dělat vola. Bez jakejchkoliv problémů mám to schema namalovaný a spočítaný za 10 minut, na půl hodiny mám navrženej tišťák, za další půl hodiny namalovanej a naskenovanej a je to, prasknu to do encyklopedie a dělejte si s tím co chcete. Že asi 70% lidí nebude vědět co s tím mě vlastně nemusí zajímat. Myslíš, že je tohle řešení?????????????

Není líp najít univerzál, kterej jde za pár korun koupit aby si to bez problémů vyrobilo 80% lidí co o to mají zájem a těch zbývajících 20% s pomocí nějakého známého, který tomu alespoň trochu hoví???

Jsem rád, že ti došlo to s tou elektrikou. -:))))))))))

reagovat
Středa 12. dubna 2006 ve 12:04 ® Pines reakce na …

Ahoj chlapcí…tak pozor my ze severu čech moc dobře víme co znamená kuprextit a jak mícat kyselinu s peroxidem…tišťáků jsem vyleptal už mraky :o)) dělal jsem si svoje číhátka a stmívače..re­gulace atd… Ale je pravda že mě nenapadlo použít NE 555 jako časovač na nabíjení cívky nebo výkonných kondenzátorů je to rozhodně bezpečnější než strkat do země dráty ze zásuvky… DÍKES

reagovat
Středa 12. dubna 2006 v 1:03 ® regulus reakce na …
regulus

DUDU – ještě něco, ber to reálně, předpokládám, že většina lidí na tomto serveru s elektronikou nemá nic společnýho, pro spoustu lidí bude problém vyvrtat díru 0,8mm do tišťáku, protože nebude mít čím a pokud toho peroxidu do tý kyseliny nalijou moc tak budou mít doma malou chemičku, žlutý čmoudíky jak v Lovosicích, smrad se tam bude držet týden a zůstane jim jen prázdnej pertinax (nebo chceš-li textit) bez cestiček, sleze jim to i s tou tvojí barvou. Hotovej tišťák bude stát tak 20 Kč, schválně který řešení je lepší???????????

reagovat
Středa 12. dubna 2006 v 0:49 ® regulus reakce na …
regulus

KAMET – povinně si znovu přečti můj příspěvek, nepsal jsem to kvůli „starejm volům“ (promiňte ten výraz) jako jsme my dva, ale kvůli malejm děckám, ty si to dělej jak chceš a elektrikářa si zvat nemusíš.

DUDU – neslovíčkař -:)))))))))))))))), tak jsem se překlep. Já vím, že je to od slova CUPRUM neboli česky měď.

reagovat
Úterý 11. dubna 2006 ve 23:27 ® dudu

regulus,Lukas- kuprexit neznam, to je něco novýho? Běžně se používá cuprextit,nátěr běžná nitrobarva (za určitých okolností stačí i fix) a k vyleptání ti stačí chlorid železitý nebo kyselina chlorovodíková s peroxidem vodíku.

reagovat
Úterý 11. dubna 2006 ve 23:16 ® kamet
kamet

tak si snad na zizali pozvu elektrikare ne,? normalne prdnu vodic na vidle pichnu do zeme vezmu gumaky kdyz prsi tak gumove rukavice a vymalovano kdyz to nezabije zizalu tak cloveka tezko nesmis pochopitelne sahat na drat

reagovat
Úterý 11. dubna 2006 v 18:30 ® nurse02
nurse02

Pouzivam zeleznou tyc, kterou mam dvakrat ohnutou do jakesi branky a na tom na svorce privod. Kdyz clovek neni magor tak by se nemelo nic stat.

reagovat