Vyhledávání
Mapy z letadla!kouknete se na svuj revir jinak!
10.4.2006 | svaca | 4.170 zobrazení | 19 odpovědí
Zdravim asi to uz mnozi znaji ale na strance http:/www.mapy.cz date letecka a pak uz si podle napoved najdete svuji reku barak a takovy veci urcite moc zajimavy!doporučuju!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 14. dubna 2006 ve 22:09 ® BigMike reakce na …
-
Také jsem včera dle MF dnes kouknul a je to fakt dobrý, snad jen, že je to asi spíš ze satelitu, ale to není podstatný! O revír přímo nejde, spíš okolí, přístupové cesty a pod! Je to fakt pěkný pokoukání, včetně všeho okolo!
reagovat - Pátek 14. dubna 2006 ve 21:06 ® gabo reakce na …
-
Robur:A proč se skládat na letadlo když si můžem svůj revír z mapovat sami
reagovat - Pátek 14. dubna 2006 ve 12:31 ® Robur
-
žebychom se složili na letadlo…
reagovat - Čtvrtek 13. dubna 2006 ve 22:05 ® Michajda
-
Regulus: úplně s Tebou souhlasím :o). Žádné dramatické změny se oproti těm snímkům za ty 3–4 roky nestaly. Maximálně tak někde přibyl kruháč… etc.A ten s trochou přirozené inteligence dokáže vyřešit každý. Dokonce i já. :o)))
reagovat - Čtvrtek 13. dubna 2006 v 19:22 ® Hora
-
regulus -promiň,asi máš pravdu,
reagovat - Čtvrtek 13. dubna 2006 v 17:05 ® regulus
-
No já bych to viděl takle, komu se to nelíbí a zdá se mu to starý, tak ať to nepoužívá nebo ať si najde mapu novější. Je možný používat „čerstvejší“ turistickou mapu, nebo už zmíněný katalog rybářských revírů. Mě osobně to plně vyhovuje a z těchto map si najdu co potřebuju a nestalo se mi, že by to ve skutečnosti bylo výrazně jinak. Řeka teče furt kama tekla, pokud tam nepostaví přehradu, cesty který tam jsou roky, taky nikdo ani ze dne na den nebo během 3–4 let nezruší. Když jedu někam, kde jsem nikdy nebyl, tak si pomocí této mapy udělám obrázek, jak to tam asi vypadá, co mě čeká a mě to bohatě stačí. Nezdá se vám miláčkové, že jste už kapinku moc rozmlsaní??? Myslím, že se Alivio s tím on line objednáváním fleku moc nesekl, že???
reagovat - Čtvrtek 13. dubna 2006 v 15:05 ® toulovec
-
takže něco k beta-mapám. Jistě je Vám jasný, že takováto práce nemohla vzniknout během nějakého měsíce, nebo roku, určitě se to fotilo mnohem delší časové období. Minulý týden jsme to probírali s geodetem, který o tyto mapy používá. Například jsem našel část kde je moje chata a na chatě je lešení, takže z toho usuzuju, že snímek pochází z období duben 2002. Všiměte si také podle stínů, že celá mapa byla focena v době mezi 11–13 hod, na to aby se toto mohlo nafotit, to muselo podle mě trvat několik let. Jistě si vzpomenete na dobu, kdy bylo okolo cest vidět na zemi, na polích, u křižovatek a pod. bílé značky ve tvaru čverce 20×20 cm s několika dalšími obdelníky umístěnými okolo. Toto sloužilo k tomu, kdy se jednotlivé letecké snímky sesazovaly dohromady a tyto značky se pak na jednotlivých snímcích musely překrývat a díky tomu dnes vidíte celou plochu republiky.
Mě se na těchto mapách moooc líbí funkce GPS, kde si zadáte souřadnice a hned Vám to ukáže místo na mapě. příklad: do řádku pro vyhledávání si zadejte text: Loc:49° 49' 39.47" N, 16° 8' 55.64" E , stiskněte hledej, přepněte se na leteckou mapu a uvidíte chatu, kde se konal poslední muškařský sraz v únoru tohoto roku.
reagovat - Čtvrtek 13. dubna 2006 ve 13:28 ® Hora
-
takže bych to shrnul,na pokoukání jsou dobrý,ale nejsou aktuální takže na prd.Velká voda udělá z řeky něco jiného a dobré místa už nebudou dobré a člověk bude tápat a znova hledat.O cestách a silnicích to samé.
reagovat - Čtvrtek 13. dubna 2006 ve 12:26 ® Kecalka reakce na …
-
mas pravdu jsou stare minimalne 5let protoze pred barakem mi stoji auto teda modra tupka ktere uz nemam 5let jinak dobry pokoukanicko
reagovat - Čtvrtek 13. dubna 2006 v 9:33 ® Sander
-
Hora > spíše minimálně čtyři roky staré. Najdu na nich svojí zahrádku i s chatkou, která už od povodní 2002 neexistuje…
reagovat - Čtvrtek 13. dubna 2006 v 0:35 ® Hora
-
je to fajn,ale jednu drobnou vadu to má,ty letecké snímky jsou minimálně 2 roky staré a nevím jak často se obměňují.
reagovat - Středa 12. dubna 2006 ve 2:07 ® Michajda
-
regulus: ale to víš že mi to došlo, akorát se líbilo, jak ste se oba „zasnili“ :o))))
reagovat - Středa 12. dubna 2006 v 0:41 ® regulus reakce na …
-
MICHAJDA – jestli ti to nedošlo, tak moje, respektive naše reakce s Aliviem se netýkala map, ale poznámky „Super by bylo, kdyby do tý mapy někdo ty revíry zakreslil“. Letecký nebo satelitní mapy na internetu jsou už poměrně dlouho, vlastním i nějaký ve formátu .sid, ale jedná se jen o Brno a z rybářskýho pohledu neatraktivní lokality, takže pro většinu účastníku tohoto serveru nezajímavý a hlavně dost velký co se objemu dat týče 100MB a více. opravdu je to moc dobrý, ale nenapadlo by mě, že bych tam požadoval zakreslení rybářských revírů. Jinak pro podrobný popis revírů v ČR doporučuji tuto publikaci www.rybari.cz Při trošce snahy si lze tyto revíry v satelitní (letecké) mapě představit. A mimochodem souhlasím s tebou, je to fakt bomba. -:)))))))))))
reagovat - Úterý 11. dubna 2006 ve 22:52 ® Michajda
-
Jo a ještě něco: regulus a Alivio: zima už je hodně dlouhá, co?:o))))
reagovat - Úterý 11. dubna 2006 ve 22:50 ® Michajda
-
Velkou výhodu spatřuji v tom, že pokud někdo hodlá navštívit pro něj neznámý revír, tak „placatá“ mapa v autoatlasu je jedna věc, ale skutečnost je věc druhá. A vůbec si tak nějak podle toho leteckého snímku umím líp představit, kam mám vlastně jet a jak to tam vypadá (terén, příjezd, parkování…etc.) Mě se to moc líbí :o)
reagovat - Pondělí 10. dubna 2006 ve 20:44 ® Shrek reakce na …
-
nehledě na možnost online obědnávky „fleku“.Prohlídneš přehradu,zarezervuješ si místo a o víkendu hurá na ně.
reagovat - Pondělí 10. dubna 2006 v 19:44 ® regulus reakce na …
-
A ještě tam bylo, kolik ryb, jakých a kde, pokud možno s mírou a váhou. -:))))))))))))))
reagovat - Pondělí 10. dubna 2006 v 19:15 ® breca reakce na …
-
Super by bylo, kdyby do tý mapy někdo ty revíry zakreslil… ):o))
reagovat - Pondělí 10. dubna 2006 v 18:01 ® svaca
-
sorry udelal sem spatnej odkaz www.mapy.cz
reagovat