Chytej.cz

bolest ryb necteno

21.7.2004 | Prizrak | 57.572 zobrazení | 128 odpovědí

Přečetl jsem si asi už dva články o tom, že ryby bolest moc necítí. To se mi ale nezdá, protože když vyprošťuju háček z rybí tlamy a je pevně zaseklej, tak použiji trochu síly a ryba sebou cuká a někdy vydává divný zvuky. Sadista nejsem, ale když vono to vobčas nende tak lehce vytáhnout. Co si myslíte tomto tématu?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Úterý 11. října 2011 v 16:11 ® HaD reakce na …
HaD

Bigpista> jen je otázkou, jak to její nervové centrum vyhodnocuje.

reagovat
Úterý 11. října 2011 ve 14:52 ® Bigpista
Bigpista

Myslím, že bolest cítí. Rybí tlamka je místem s vysokou koncetrací nervových zakončení a tudíž i velmi citlivá.

reagovat
Pondělí 10. října 2011 ve 22:28 ® Robur
Robur

jedno aktuální

reagovat
Pondělí 26. července 2004 v 16:03 ® Prizrak

Sedum: A kde se dá sehnat ten Akutol?

reagovat
Čtvrtek 22. července 2004 v 7:35 ® toulovec
toulovec

já Ti ani nevím. Chtělo by to aby sem odpověděla nějaká ryba, jinak je to k hov… sedum – chicht [ Upraveno toulovec dne 2004–07–22 v 06:36 ]

reagovat
Středa 21. července 2004 v 18:45 ® pupak

bolest urcite citi, ale asi si ji neuvedomuji tak jako my lidi, jinak by za hackem sli poslusne jako my kdyz si ho pichnem do ruky

reagovat
Středa 21. července 2004 v 17:21 @ 

Ryby cítí bolest,to si pište. Kolikrát jim slzičky utírám!!!! Háček používám bez protihrotů, jemně jej peanem vyndám,bebínko pofoukám,sem tam použiju Akutol,nebo zásyp a pouštím velmi jemným pohybem zpět tak, aby se jim šupinky o vlnky neošlehaly. Když ale mají tlamku od háčku rozseklou tak,že kolemjdoucí ženy omdlevájí a dítkám přitom oči zakrývají,tak s ní naplno škrábnu o strom nebo o šutr a sežeru!!!!!!!!!!!

reagovat
Středa 21. července 2004 v 17:06 ® Chose
Chose

Četl jsem v Rybářství že ryba bolest jako takovou necítí. Jen prožívá jiné nepříjemné pocity. Když tě někdo lechtá tak taky necítíš bolest a kroutíš sebou. Hlavní je aby zdolaná ryba těch nepříjemných pocitů prožila co nejméně a vrátila se v pořádku zpátky. pokud ji tedy nezabiješ.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1