Vyhledávání
bolest ryb
21.7.2004 | Prizrak | 57.572 zobrazení | 128 odpovědí
Přečetl jsem si asi už dva články o tom, že ryby bolest moc necítí. To se mi ale nezdá, protože když vyprošťuju háček z rybí tlamy a je pevně zaseklej, tak použiji trochu síly a ryba sebou cuká a někdy vydává divný zvuky. Sadista nejsem, ale když vono to vobčas nende tak lehce vytáhnout. Co si myslíte tomto tématu?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 11. října 2011 v 16:11 ® HaD reakce na …
-
Bigpista> jen je otázkou, jak to její nervové centrum vyhodnocuje.
reagovat - Úterý 11. října 2011 ve 14:52 ® Bigpista
-
Myslím, že bolest cítí. Rybí tlamka je místem s vysokou koncetrací nervových zakončení a tudíž i velmi citlivá.
reagovat - Pondělí 10. října 2011 ve 22:28 ® Robur
-
jedno aktuální
reagovat - Pondělí 26. července 2004 v 16:03 ® Prizrak
-
Sedum: A kde se dá sehnat ten Akutol?
reagovat - Čtvrtek 22. července 2004 v 7:35 ® toulovec
-
já Ti ani nevím. Chtělo by to aby sem odpověděla nějaká ryba, jinak je to k hov… sedum – chicht [ Upraveno toulovec dne 2004–07–22 v 06:36 ]
reagovat - Středa 21. července 2004 v 18:45 ® pupak
-
bolest urcite citi, ale asi si ji neuvedomuji tak jako my lidi, jinak by za hackem sli poslusne jako my kdyz si ho pichnem do ruky
reagovat - Středa 21. července 2004 v 17:21 @
-
Ryby cítí bolest,to si pište. Kolikrát jim slzičky utírám!!!! Háček používám bez protihrotů, jemně jej peanem vyndám,bebínko pofoukám,sem tam použiju Akutol,nebo zásyp a pouštím velmi jemným pohybem zpět tak, aby se jim šupinky o vlnky neošlehaly. Když ale mají tlamku od háčku rozseklou tak,že kolemjdoucí ženy omdlevájí a dítkám přitom oči zakrývají,tak s ní naplno škrábnu o strom nebo o šutr a sežeru!!!!!!!!!!!
reagovat - Středa 21. července 2004 v 17:06 ® Chose
-
Četl jsem v Rybářství že ryba bolest jako takovou necítí. Jen prožívá jiné nepříjemné pocity. Když tě někdo lechtá tak taky necítíš bolest a kroutíš sebou. Hlavní je aby zdolaná ryba těch nepříjemných pocitů prožila co nejméně a vrátila se v pořádku zpátky. pokud ji tedy nezabiješ.
reagovat