Vyhledávání
dvojdílný wobler
21.7.2004 | Prizrak | 8.716 zobrazení | 43 odpovědí
Jak¨á je účinnost dvojdílnýho w. oproti normálním woblerům. Žádnýho nemám, a tak mi poraďte jestli si ho mám koupit popř. jakýho.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 12. listopadu 2004 ve 21:48 ® Zlinsky_lovec
-
Koupil jsem si za pade k´dvoudil woblera exori a ani se nachce pohnout,Zkusímk neco udelat s lopatkou,nebo ho vyhodím. Za kolik bys chtel ty shady,protože u nás je maj!!
reagovat - Pondělí 8. listopadu 2004 ve 23:23 ® Gwin
-
denyh:já bych dodal Rapala jointed Shad Rap-sice jde do větší hloubky než klaickej jointed, ale mě se s ním líp pracuje.
reagovat - Neděle 7. listopadu 2004 v 19:39 ® Zlinsky_lovec
-
Vyzkousej rapalu jointed,jinak dvojdílny jdou skvěle a skvele si na ne zachytas,na jelce 40centimetrové platí barva ft
reagovat - Úterý 24. srpna 2004 ve 21:22 ® dopravka
-
Woblery River2sea jsem koupil v Olomouci, bohužel jsem tam byl náhodou a nevím jak se prodejna jmenovala. Pamatuji si pouze, že sídlila v obchodním domě Koruna. Některé modely jsem viděl v Brně u Sumce na Kotlářské ulici. Cenovy jsou okolo 140 Kč za jednodílné a 200 Kč za trojdílné.
reagovat - Úterý 24. srpna 2004 ve 12:24 ® doktor
-
Vyzerajú dobre, niektoré by som rád vyskúšal. V ponuke rapaly mi dosť chýbajú Fat Rap. Tie Insect Power by skúsil.
reagovat - Úterý 24. srpna 2004 v 11:08 ® Prizrak
-
Zajímalo by mě, jak fungujou ty hmyzowoblery.
reagovat - Pondělí 23. srpna 2004 ve 22:59 ® BigMike
-
Kde ty Rivery maj? Když ono je najednou značek a tolik druhů a tak, že nejde stíhat!!! Kolik stály?
reagovat - Pondělí 23. srpna 2004 ve 22:18 ® dopravka
-
Minulý rok jsem poprvé na pultech prodejen zaregistroval woblery od firmy River2sea sídlící snad v Austrálii. Koupil jsem si jednodílný a trojdílné a musím říct (obzvláště u trojdílných) Rapala se může jít zahrabat. Barevné provedení a chod woblerů jsou zkrátka úžasné. První zkoušky mě velice příjemně překvapily. Tato firma zřejmě nemá tištěný katalog výrobků, ale všechny výrobky jsou na stránkách www. river2sea. com
reagovat - Čtvrtek 12. srpna 2004 ve 22:39 @
-
BigMike: Jak máš nahoře v záhlaví každé zprávy (i té své) datum a hodinu,tak vedle toho máš takový obrázky. Klikneš si na obrázek deníčku a to je ten Profil. Po kliknutí na Profil se Ti ukáží data,která si ten který uživatel dobrovolně zadal. Např. místo bydliště,zájmy,e-mail apod. Zkus to a můžeš si takhle udělat malý obrázek,odkud kdo třeba je, jaké má zájmy a čím se třeba živí.
reagovat
[ Upraveno sedum dne 2004–08–12 v 21:40 ] - Čtvrtek 12. srpna 2004 ve 21:41 ® BigMike
-
Kde najdu ten který koho profil? Teď mám problémy s časem a doma, ale určitě něco napíši a domluvíme další. Na sraz nejspíš pojedu
reagovatDoma zatím žehlím.
- Neděle 8. srpna 2004 ve 14:44 @
-
BigMike: Můj e-mail není nijak tajný a můžeš ho najít v mém Profilu na tomto webu. Musím Ti ještě jednou poděkovat za zájem !!!!!
reagovat - Sobota 7. srpna 2004 ve 23:53 ® BigMike
-
Hoď mi na 723 069 952 tvýho mejla nebo sem a něco domluvíme.
reagovat - Sobota 7. srpna 2004 v 0:28 @
-
BigMike: Zatím nic kupovat nebudu a když ano,tak jedině po našem srazu a po Tvé odborné přednášce a po koupi vyprošťovače nástrah! Broďáky mám, prsačky ne a plavky si mohu kdykoliv přibalit. Jinak si zatím vystačím s rotačkama vel.00, kterých mám poměrně dost a mouchama,bez kterých bych k vodě nikdy nešel.
reagovat - Pátek 6. srpna 2004 ve 23:45 ® BigMike
-
Sedum: hlavně zatím nic nekupuj
reagovatMám kamaráda, ten by taky chtěl pořádně chytat, ale nedokáže počkat na radu či spoluvýběr a vždy koupí totál magořinu. jako 13 cm půlenou rapalu pro začátek a tak
Pokud vydržíš, poradím i co se týče jednodílných, nebo i někdo jinej – nejsem vševědoucí. Ale jestli chytáš do 1,5 m, což je jako u nás na Lužnici, začínal bych plovoucíma. Snad zítra napíši více, dnes jsem dosta toho candoše, tak jsem trošku mimo
Ale začínal jsem na rotačky, plandavky a těď již jen gumy a woblery. Hlavně to nekroutí vlasec!!!!
A u w. je paráda, když ho cítíš ve špičce, jak pracuje. Já jsem do nich přímo magor, byť již už s rozumem. Viděli jste ty nové Nilsy? www. nilsmaster. com. Mám jich pár, osobně upřednostňuji ty mé a Rapalu. Zatím. Ty broďáky si kup – fakt dobrá investice.
- Čtvrtek 5. srpna 2004 v 1:06 ® jaryn
-
možná bych se nedržel striktně dělenky. Zkus i normální woblery. Jsou i jiní výrobci Nills Master, Salmo atd. cena je lepší. Začal bych s plovoucím a pak zkus depíka A ještě dvě veci: kup si prsačky stojí bratru od 1200Kč více. Až během týcne vydnáš 4 woblery máš je zaplacené. Kam nedojdeš tam použij vyproštovač nástrah dělá ho fi LoVY .
reagovat - Středa 4. srpna 2004 ve 23:47 @
-
BigMike: Jakýkoliv wobler byl pro mne donedávna jen takovou bezvýznamnou větší dřevěnou třpytkou. Opravdu jen do té doby,než jsem navštívil tento web a podíval se do katalogu Rapaly. To jsem vykulil oči jako tenisáky a začal se o to trochu zajímat. Teď už si dokáži představit co znamenají barvy pod různými písmeny a všelijaké zkratky. Musím se přiznat,že jedinými woblery se kterými jsem kdy pracoval,byly ty,o kterých jsem psal níže. Jinak jsem nikdy žádný neměl a neměl jsem tudíž ani možnost, si na této hračce něco povodit. Odrazovala mne neznalost techniky, obrovský výběr sortimentu a taktéž i cena. Teď díky tomuto webu už si dělám takový malý obrázek o této problematice. Jinak lovím spíš na vodách mělčích do 1,5 m hloubky. Tzn. na řekách a popřípadě na nějakých rybnících. Nesmím zapomenout na Dyji a Mušovská jezera,která jsou i tak mělká. Pokud lovím přívlačí,tak používám všemožné rotačky max. do vel.č.1. Nejvíce používám dvounulky. Teď jsem začal používat v menší míře gumy. Na woblery se chodím poslední dobou dívat do obchodů a přemýšlím o vhodném typu,barvě a provedení. Zatím je v tom ještě zmatek a proto jsem nucen se stále ptát. Poraď mi prosím pro začátek nějakého dobrého woblerka na okounky a popř. na štiky,ať mám možnost si tuto disciplínu v plné míře vyzkoušet. Jinak silně věřím a jsem přesvědčen,že na srazu nám dáš nějaké školení, ukážeš svoji kolekci a přidáš odborný referát o tom,jaký wobler na co. Jinak Ti děkuji za zájem a taky díky tomu,když jsem viděl alespoň část Tvé kolekce na webu,mne začala tato technika zajímat. Dík.
reagovat - Středa 4. srpna 2004 ve 23:06 ® BigMike
-
Sedum: chytáš do 1 m nebo i hlouběji? Vono tyhle potvůrky v normální plovoucí verzi (floating), pokud nemaj 13 cm (myslím Rapalu) hlouběji nejdou. Lepší by pak bylo dvojdílný klesající (sinking)a nebo dvojdílný hlobokopotápivý(deep runner). Předpokládám, že víš o čem mluvím. A pokud jde o barvy, tak preferuju základ, to jest dle katalogu Rapaly v plovoucí verzi: S, G, P, B a jako nouzovku – tutovku – fluo GFR. Já na Lužnici využuji především plovoucí a ty novinky, byť vypadají pěkně už nekupuju, byť když prohlížím katalog mám takovou mánii si zase přikoupit. To už ale je o problému v hlavě, ne potřebě. No, jestli jsem to popsal zmateně, ještě se ptaj co a jak.
reagovat - Úterý 3. srpna 2004 ve 22:41 ® BigMike
-
Vyčkej a nebo hoď mejlíka. Dnes se k ničemu nedostanu. Dvojdílnej dobrej,ale není to zase žádné spasení. Snad zítra napíši něco bližšího.
reagovat - Úterý 3. srpna 2004 v 9:17 @
-
BigMike: Díky za nabídku!!! Vždycky jsem tahal nějaký ty čudličky nebo pstruhy max 35cm. Nedokáži si ani představit,že bych mohl vytáhnout něco většího. Snad to bude životní přelom! Velice si cením Tvé nabídky,mne by třeba stačilo říci jen přesný typ woblera,barvu a délku. Když jsem si kupoval první dva woblery před 14dny,byl jsem z toho velkého výběru na rozpacích,že jsem ani nevěděl,kterého vzít. Teď mi zůstal jen jeden od Rapaly půlený 5,5cm,RT. Potápivý je do půl metru. Včera jsem to zkoušel na Svratce v Komárově,kde je plno okounů a sem tam nějaká štika a candát. Nebyl ani zaběr a asi dvě hodiny jsem prohazoval úsek 300 m. Jsem málo trpělivý a nedočkavý?
reagovat - Pondělí 2. srpna 2004 ve 22:49 ® BigMike
-
Dnes jsem po kolika letech učinil další objev, který potvrzuje mojí oblíbenost půlených woblerů, co se týče úspěšnosti. No, někdyJ Když jsem pruboval nově dělaného plovoucího 5,5 cm (mimochodem, můj nejmenší) ve větším nafukovacím, gumovém bazénu, jasně bylo slyšet, jak chrastí!!!!!!!!!!! Asi jak je půlenej a háže sebou sem tam, do toho kroužky a háčky – prostě chřestýší ocásek hadr! Fakt. Takže nemusí být z plastu a plný kuliček aby byl rattlin
reagovatTaké jsem tuhle přemýšlel dát do nějakého plovoucího či klesajícího trubičku s kuličkama. Ale pak mi došlo, že by to ta balza utlumila. Není to holt umělá hmota, co z toho dělá Rapala ty chřestící. Uvažoval jsem i o tom zabudování umělého světýlka na noční přívlač, ale nějak večer nechodím, teď nechci experimentovat a i někdo psal, že to nemá efekt. Snad přes zimu. ………SEDUM: pošlu ti nějakého půleného, ať to prubneš i na větší rybu. Mám tu nějaké větší (přes 10cm)
- Neděle 1. srpna 2004 v 19:39 ® morpheus
-
Není to zase až tak pravda,ale spoustu vázek tím zachráníš. Taky jde o to jaký má wobler trojháky. Jestli dobrý tak ti ani šňůra nepomůže. Jestli na ho. o tak to vytáhneš skoro pokaždý ,to je fakt.
reagovat - Neděle 1. srpna 2004 ve 14:51 ® rybopet
-
Sedum-používaj šnúru,zachrániš wobler!
reagovat - Sobota 31. července 2004 ve 13:18 ® morpheus
-
No když jsem začínal s přívlačí ,tak jedině wobler. Postupem času a utracených peněz jsem přecházel na třpitky a plandavky a dnes upřednostnuji gumu. Jedu převážně gumu ,ale i třpity a woblery,ale jen někde. Jde o to že woblera za tři kila nehodíž kamkoli(do utopenejch stromu keřů atd.) ale gumu za dvacku hodím uplně kamkoli ipokud hrozí 80% ztráty. Ale na woblery jsem nezanevřel, jen s nimy zacházím ,pro mne ekonomicky. Mám jich cca 30ks. Gum taky tak. Akorát že při jedné vycházce k vodě ztratím min 2–5gum, ale netrápí mě to tak jako bych ztratil jednoho woblera. A myslím že nikdo nemůže říct že wobler je lepší než guma nebo třpitka. Já osobně si myslím že každá z těchto nástrah má stejnou šanci na úspěch, záleží jen a jen na rukách.
reagovat - Úterý 27. července 2004 ve 14:12 ® raduch
-
Právě, pro těch 250 začnu gumou okolo házet a když jim nejde guma zkusím woblera. Až budeš mít ve vodě 10 ks tak už ti sezona koupání začína v dubnu na pstruhovce a na mimo skončíš s prvníma mrazíkama. Zdar. Stejně si koupíš nové.
reagovat - Úterý 27. července 2004 ve 14:01 @
-
Tak jak jsem rychle a nadšeně s woblerama začal,tak stejně tak rychle jsem s nimi skončil. První nához a Shad Rap-FT byl v prdeli!!! 250,–Kč utopených a potápět se mi v takové kose pod skalnatý převis nechtělo! Další wobler si koupím teprve tehdy,až mne někdy někdo přesvědčí,že za ty prachy se to skutečně vyplatí. To je dneska ku*va den!!!
reagovat - Úterý 27. července 2004 v 9:03 @
-
Jiris: Ten první je pouze Jointed RT a očko má na hlavičce,ne na lopatce. Když jsem ho zkoušel,tak ho dostanu max. do půl metrové hloubky. Třeba to chce nějaký fígl anebo už je tak na takovou hloubku stavěný. Oba dva se pohybovaly cenově okolo 250,–Kč. Už se nedivím Big Maikovi,že si je dělá sám. Co mohu od nich očekávat za úlovky a jak je mám vodit? Jako klasickou rotačku nebo pocukávat?
reagovat - Úterý 27. července 2004 v 0:04 ® jiris
-
Ten první je Jointed pouze nebo CDJointed? ten je potápivej nebo jinak jak má lopatku. Pod očkem nebo v prostředku hlavy? Rapala tě cenou asi vážně překvapil, co stály 230? A koupil si dobře
reagovat - Úterý 27. července 2004 v 0:04 ® BigMike
-
Duháj je dobrej a ten hořící tygr je taky OK. Kdyby to nebylo tak drahý, šel bych do nich. Já mám jen ty plovoucí normál- už dost let. Jdou mělce, což mi na Lužnici stačí.
reagovat - Pondělí 26. července 2004 ve 23:29 @
-
Tak jsem si koupil dnes poprvé v životě woblera od Rapaly. V prvé řadě jsem byl překvapen cenou. A co jsem si vlastně koupil,dle Vašich vábivých řádků o woblerech? Dvojitý 7 cm RT a 5 cm FT – Jointed Shad Rap. Rád bych tím zkusil pstruhy a hlavně okouny. Myslíte,že jsem udělal dobře? [ Upraveno sedum dne 2004–07–26 v 22:55 ]
reagovat - Pondělí 26. července 2004 v 8:20 ® Morous
-
Chyt jsem jednou na potápivej dvoudilnej velkýho okyąe, ale mám radąi normální – Ryna a Kácel.
reagovat