Vyhledávání
maximalni pocet ponechanych ryb
5.4.2006 | saky | 21.306 zobrazení | 32 odpovědí
Zajimalo by me, jestli se na to divam spravne, ale v RŘ je uvedeno, že si za jeden den můžu v MIMOPSTRUHOVYM reviru nechat 2ks ušlechtilejch ryb a 3 lososovity, nicmene tam neni napsano, ze po prisvojeni, bud druhy uslechtily, nebo treti lososovity musim ukoncit lov, znamena to teda, ze muzu chytat vesele dal, treba plotice? (99% ryb poustim, jen by me to zajimalo)
V pstruhovym reviru je zase vyslovne napsano, ze zaroven s ponechanim si treti uslechtily ryby konci denni lov, ale kolik si muzu nechat kusu skodny (stika, candat, bolen…)? Znamena to, ze pokud nepresahnu 7kg a budu mit jen 2 lososovity ryby, muzu chytat mit v baglu treba 10 stik, 5 bolenu a zaroven dal chytat???
1)vykladam si to spravne?
- jestli ano, nemyslite, ze je to velka dira v RŘ????
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 13. dubna 2006 v 19:31 ® HaD
-
byla zřízena nová stránka Legislativa www.chytej.cz
reagovat - Úterý 11. dubna 2006 v 10:59 ® Tomash
-
mana : To teda je
reagovat - Pondělí 10. dubna 2006 ve 13:21 ® saky
-
Díky všem za vaše názory, myslim, že víc už není nutný to řešit
reagovat - Pondělí 10. dubna 2006 v 8:51 ® mana01 reakce na …
-
Tomash- Není.
reagovat - Neděle 9. dubna 2006 ve 20:56 ® Shrek reakce na …
-
hele MILOuši já myslel že jsme dneska na rybách vymrzli a že budeš chrápat,ty ses šprtal rybářskej řád,co?Ještě loni jsme si mysleli opak.Díkybohu že nás na to pan Lang upozornil,co?
reagovat - Neděle 9. dubna 2006 ve 20:35 ® MILO
-
V mimopstruhovém rybářském revíru si může osoba provádějící lov přisvojit v jednom dnu, i když loví na více rybářských revírech, nejvýše 7 kg všech druhů ryb. V tomto úlovku smí být nejvýše dva kusy kapra, štiky, candáta, bolena, sumce nebo jejich kombinace. Byla-li si osobou provádějící lov přisvojena ryba, kterou celková hmotnost úlovku přesáhla 7 kg, končí jejím přisvojením denní lov.
reagovat
Tak co ještě není jasné??? - Neděle 9. dubna 2006 v 18:27 ® Tomash
-
???
reagovat - Neděle 9. dubna 2006 ve 14:24 ® Shrek reakce na …
-
mana01: bingo!!!!Máš recht. Tomash: nemusím si nechat jen dva kapry- NE MU SÍM
reagovat - Neděle 9. dubna 2006 ve 14:03 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
mana01: Přesně tak. Tomash: Jak jsi na to, prosím Tě, přišel?
reagovat - Neděle 9. dubna 2006 ve 12:46 ® mana01 reakce na …
-
Znovu jsem prostudoval RŘ a muj nazor je,že po ponechani dvou ušlechtilych ryb,jejichž hmotnost neprekročila 7 kg,mužu si nachytat třeba cejny,dokud nedosahnu 7kg(což u mne nehrozi).Souhlasim s Aliviem a take končim tuto diskuzi.Čago šilenci.
reagovat - Neděle 9. dubna 2006 v 8:59 ® Tomash
-
Rozhodně souhlasím s Aliviem. Ulovením a následným ponecháním dvou ušlechtilých ryb během jediného dne lov nekončí! Končí tím pouze možnost brát další ulovené ryby domů. Pozor! Pokud ulovíte dva např. dvou kilové kapry, oba si necháte, tak pak si nemůžete nechávat cejny a skončit až budete mít odchytáno 7 kg – to ne! Ve chvíli, kdy si necháte 2 ušlechtilé ryby – končíte s ponecháváním ryb, nikoliv s rybařinou!!! Zajímavá je také situace, kdy ulovíte 2kg kapra, ponecháte si ho a pak lovíte cejny, které si necháváate – celkem ste už ulovili 4,99kg cejna a 2kg kapra a najednou zdoláte místo cejna 8kg kapra (čistá teorie) – co teď? Můžete si ho nechat? Můžete! Takhle v tom mám „jasno“ já. Je to v souladu s RŘ?
reagovat - Neděle 9. dubna 2006 v 8:45 ® Shrek reakce na …
-
nechme toho,stejně se na jednotném názoru neschodneme,jedni tvrdí (včetně mě),že se může dál chytat,druzí tvrdí že se nesmí dál chytat a třetí ty zase blafou něco o vyjímkách a pod.To už nemá význam.Já si myslim,že Saky již svůj názor udělal,ale pro úplnost-kdyby mě chtěl někdo za tohle sebrat papíry,že jsem chytal dál,tak by měl asi smůlu.Prostě já (pokud někdy čirou náhodou chytnu dvě „ušlecht.“ ryby a nechám si je),budu lovit dál.Tím končím.
reagovat)))
- Sobota 8. dubna 2006 ve 23:57 ® cormaxx
-
Já jsem si tím taky nebyl jistý.Tak jsem se zeptal souseda, který do loňského roku pracoval na RS a ten mi řekl ,že ulovením dvou ušlechtilých ryb denní lov končí.Ale podle toho jak je to napsané v RŘ si myslím, že se může dále chytat třeba jen pro radost(tak by to mělo být pořád!!!)
reagovat - Čtvrtek 6. dubna 2006 ve 22:01 ® Shrek reakce na …
-
neomlouvej se,to je v pohodě,taky ryby neberu,loni 5 ks ryb za celej rok.
reagovat - Čtvrtek 6. dubna 2006 ve 21:04 ® mana01 reakce na …
-
Moc se vsem omlouvam,spatně jsem pochopil odst.č 5 v RŘ. Je to tim, že jsem to mockrat řešit nemusel,protože ryby moc domu neberu,a nebo nic nechytnu.Jeste jednou se omlouvam.
reagovat - Čtvrtek 6. dubna 2006 v 18:26 ® reakce na …
-
Já to zapoměl napsat, tam co se to děje tak cejn limit nemá, Turynský rybník.
reagovat - Čtvrtek 6. dubna 2006 v 18:21 ® Shrek reakce na …
-
Zadar:cejn nemá limit?Na něj se nevztahuje ani limit 7 kg?To jsem netušil.Ehm,opět zdůrazňuji,že mluvím v rámci ČRS,ne místních upravených podmínek.
reagovat - Čtvrtek 6. dubna 2006 v 18:19 ® Shrek reakce na …
-
to co říkáš je blbost,v RŘ nemáš psaný,že ponecháním si dvou vyjmenovaných druhů ryb končí dení lov,tak jak jsi na to přišel?
reagovat - Čtvrtek 6. dubna 2006 v 17:07 ® reakce na …
-
Znám osobně maníka, je v invalidním důchodu a ten měl běžně ročně tunu ryb, když měl jeden rok 800 Kg tak nadával, že se mu nedařilo. Před nikým to netajil a nikdo na něj nemohl, protože nic neporušoval, odnášel teda i cejny kteří nemají denní limit, ale své 2 kapříky si každý den odnesl.
reagovat - Čtvrtek 6. dubna 2006 v 16:36 ® Milky reakce na …
-
co to blábolíš, 730 ryb je čistá teorie! Napij se z lahvičky s nápisem „praxe“. Když už zmiňuješ další země, zajímal by mne denní limit v ostatních zemích EU, můžeš ho, jen tak pro zajímavost, zveřejnit?
reagovat - Čtvrtek 6. dubna 2006 v 9:14 ® obor
-
U nás to máme v novej vyhláške vysvetlené takto:(2) Loviaci si môže privlastniť v jednom dni, aj keď loví vo viacerých rybárskych revíroch, najviac
1. dva kusy kapra rybničného, zubáča veľkoústeho, šťuky severnej, sumca veľkého alebo lieňa sliznatého, prípadne kombináciu dvoch kusov týchto druhov,
2. štyri kusy lososovitých druhov rýb, lipňa tymiánového, podustvy severnej alebo mreny severnej, prípadne kombináciu týchto druhov, alebo
3. taký počet všetkých druhov rýb, ktorých celková hmotnosť nepresiahne 7 kg.(3) Ak privlastnením si poslednej ulovenej ryby hmotnosť úlovku podľa odseku 2 písm. c) presiahne 7 kg, loviaci si môže privlastniť túto poslednú ulovenú rybu, bez ohľadu na jej hmotnosť.
(4) Ak si loviaci ako prvú privlastní rybu ktoréhokoľvek druhu, ktorej hmotnosť je väčšia ako 7 kg, obmedzuje sa jeho denný úlovok na tento jeden kus ryby. (9) Privlastnením si povoleného počtu a hmotnosti rýb denný lov rýb končí.
reagovat - Čtvrtek 6. dubna 2006 v 8:57 ® mana01
-
Alivio- Když chytnes dva kapry,kteři nemaji dohromady 7 kg,musis ukončit lov stejne,protože jsi chytil 2 ušlechtile ryby (pokud si je vezmes).Ješte bych chtěl dodat,že mit možnost vzit si ročně 730 ušlechtilych ryb je nehoraznost.Myslim si,že ČR je asi jedina země,kde je to dovoleno.
reagovat - Čtvrtek 6. dubna 2006 v 8:50 ® saky
-
no de o to to hraji, ze v CRS tahle formulace chybi, respektive je uvadeno, kolik ryb si muzes nechat, ale nikde neni napsano, ze tim konci denni lov…
reagovat - Čtvrtek 6. dubna 2006 v 8:31 ® hraji
-
V Bližších podmínkách MRS provody MP je na straně 6 v článku dva uvedeno, že ponecháním si dvou uvedených ryb „ušlechtilých“ končí denní lov. Myslím, že to je naprosto jasné. Jestliže na MP revíru ulovíš například kapra, potom tři pstruhy a pak štiku, končí denní lov jejím ponecháním. Pokud ulovíš kapra a štiku, končí denní lov, jestliže ulovíš tři pstruhy a potom štiku a candáta, končí jeho ponecháním denní lov. Co je na tom nejasného?
reagovat - Čtvrtek 6. dubna 2006 v 7:51 ® Shrek reakce na …
-
no ono jde hlavně o to,že ty ryby jsou strašně slizký a strašně lehce vyklouznou z ruky,takže to není úmyslné puštění,ale jen náhoda,za kterou nemůžeš,neee?
breca:to je to samý jako s tim amurem,všeobecně míru nemá a v ŽČ kraji má 50 cm.Taky si myslim,že by se to už mělo konečně sjednotit.
reagovat - Středa 5. dubna 2006 ve 22:30 ® breca reakce na …
-
Ano, myslel jsem to jako výjimku a chtěl jsem tím pouze poukázat na to, že se změnou zákona apelovalo na to, že se sjednotí a zjednoušší. Bohužel, vše zůstalo při starém. A tak obecně něco platí, v praxi však stejně musíš nastudovat každý revír zvlášť.
reagovat - Středa 5. dubna 2006 ve 22:24 ® Sander
-
Na pstruhovce si můžeš nechat kolik škodných ryb chceš (nebo uneseš). Není to omezeno. Bohužel. Že se musí zabít třeba tloušť, donedávna i proudník – to musel vymyslet nějakej magor. Samozřejmě tyto ryby pouštím, ať si říká kdo chce co chce!!
reagovat - Středa 5. dubna 2006 ve 22:19 ® Shrek reakce na …
-
tak to zkusim znovu,speciálně pro brecu : to jsou pouze místní úpravy,které se týkají té dané lokality,já mluvím VŠEOBECNĚ tak jak je to uvedené v RŘ.
Prosím další,kteří budou argumentovat vyjímkami-ano,vyjímky existují,já však mluvim všeobecně,přeci nebudu vypisovat všechny revíry a zároveň k nim psát,kolik jaké ryby si může dotyčný na tom revíru ponechat.
DĚKUJI ZA POCHOPENÍ!!!
reagovat - Středa 5. dubna 2006 ve 22:10 ® breca reakce na …
-
Existují v Čechách i MP revíry, kde si můžeš nechat např. jen jednoho kapra.
reagovat - Středa 5. dubna 2006 v 19:03 ® Shrek
-
to jsou pouze místní úpravy,pokud se nepletu,já mluvim všeobecně o ČRS.Samozřejmě že jinej kraj,jinej mrav.
reagovat