Vyhledávání
lov přívlačí na pstruhových revírech
5.4.2006 | saky | 6.690 zobrazení | 49 odpovědí
Ahoj, potřebuju poradit s výkladem §13 odstavec 9, oddíl II zákona č.99/2004 Sb. cituju: „Lovit lososovité druhy ryb a lipana smí osoba provádějící lov nejvýše 3 dny v kalendářním týdnu.......... Datum se zakroužkuje. Při lovu jiných ryb, než lososovitých a lipana musí být všechny ulovené lososovité ryby a lipan vráceny zpět vodě“ Jedná se mi o lov přívlačí, takže jestli to chápu správně, tak můžu pondělí až středa se zakroužkovanym datumem vláčet, s tim, že si můžu mechat los.r. a od čtvrtka do nedele, mužu taky vlačet (baez zakroužkovanýho datumu), ale musim los.r. pustit, nicméně to teda znamená, že můžu vláčet sedm dní v týdnu????
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 10. dubna 2006 ve 21:36 ® rarach reakce na …
-
Fikus. procházím asi nějakou metamorfózou, ale spíš už je to za dveřma.......5 dní!!!
reagovat - Pondělí 10. dubna 2006 v 15:59 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
saky: Sakra! To Ti fakt musí každý napsat, že můžeš chytat jak chceš, jenom musíš tvrdit, že jsi na škodlivých rybách a mít max. 3× týdně zakroužkováno?! Názor každého z nás je k NIČEMU, důležité jsou BP. Chápu, že to nemusí být na první pohled úplně jasné a že se zeptáš, ale pokud nám nevěříš, tak to jaksi postrádá smysl
reagovat - Pondělí 10. dubna 2006 v 15:45 ® fikus reakce na …
-
rarach: myslím, že to vystihl přesně i pupák ve dvacátém příspěvku. Jinak obdivuji tvoji trpělivost. Skoro bych řekl, že jsi prošel kurzem asertivity. Nebo ses dal na budhismus?
reagovat - Pondělí 10. dubna 2006 v 15:20 ® rarach reakce na …
-
ALL: Asi takhle, názory všech se mohou lišit, naštěstí!!!!
reagovat - Pondělí 10. dubna 2006 v 15:01 ® xycht reakce na …
-
saky: Dobře, pokusím se odpovědět: Přijde mi, že špekuluješ, protože chceš vláčet celej tejden
reagovatO přívlači 7 dní v týdnu na pstruhovce si myslím to, že bych do toho nešel, protože mě nebaví se hádat s RS. Navíc si myslím, že můj názor se může lišit od člena RS nebo právníka č.1 nebo od právníka č.2 apod......Povedlo se mi odpovědět k věci?
- Pondělí 10. dubna 2006 ve 14:56 ® rarach reakce na …
-
saky: Tak hele voe, odpověděl jsem Ti už ve druhém příspěvku a jinak máš znát RŘ, ale problém znalosti ŘR tu má poměrně mnoho lidí, to je taky od tématu?
reagovat - Pondělí 10. dubna 2006 ve 14:39 ® saky
-
Ano odpovězeno bylo, ale ne všemi, samozřejmě nevyžaduju, aby každej řek svůj názor, ale přesně tak sem to myslel, třeba právě Tebe- Lovčesumcu se to tyká, sice jsi tu napsal spoustu věcí, ale svůj názor na otázku ne. Je mi jasný, že ale asi souhlasíš, že se na P může vláčet 7× týdně, jinak by si asi něco napsal, nicméně z tvý první reakce na toto téma, cituji: „Nejlepším řešením by podle mýho názoru bylo na pstruhovce povolit jen muškaření.“ není moc patrný, co si o 7mi denní přívlači myslíš, že? proto sem sem napsal, že by jste sem mohli hodit svoje jasný stanovisko… A nemusite mě brát tak doslova: „Sumcařina byla zmíněna velice,ale velice okrajově“
hele neprosim se jasnou reakci, ale tohle tema bylo zalozeno presne s timhle cilem a kdyz tu diskutujeme nad vsemi moznymi tematy, mohl by kazdy nove diskutujici napsat treba jen: „Jo, 7mi denní vláčka na P vodách je legální a sám ji praktikuji(nepraktikuji“… toť vše…
reagovat - Pondělí 10. dubna 2006 ve 14:17 ® xycht reakce na …
-
saky: Opravdu jen tvůj dojem…jak píše BoBo, už bylo odpovězeno. Navíc docházky a přívlač se tý otázky teda týká dost podstatně. Sumcařina byla zmíněna velice,ale velice okrajově a to pouze jako srovnání k diskuzi o tom, zda trojháky na pstruhovce ano či ne.
reagovat - Pondělí 10. dubna 2006 ve 13:35 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
saky: A proč? Vždyť původní otázka byla DÁVNO zodpovězena.
reagovat - Pondělí 10. dubna 2006 ve 13:31 ® saky
-
Teda, proč mám dojem, že je tohle klasická ukázka toho, jak se dá odbočit od tématu
reagovatod docházky, přes původní/nepůvodní druhy ryb, nástrahy, „plechaře“ atd. až k sumcařině
teda nic proti, je to zajímavý, ale prosím, když už debatujete, hoďte sem i odpoveď na téma, díky moc…
- Pondělí 10. dubna 2006 v 6:33 ® Axamith reakce na …
-
Velký sohlas, ne že bych chtěl „plechaře“ nějak omezovat, ale to, co dokáže způsobit trojháček s protihroty malému potočákovi je hrůza.
reagovat - Neděle 9. dubna 2006 ve 22:55 ® Shrek reakce na …
-
souhlas,taky mi to přijde humus,to je jako jít se žížalou na pstruha.
reagovat - Neděle 9. dubna 2006 ve 22:43 ® rarach reakce na …
-
Lovecsumců: Souhlas, na sumce mi nějak vnitřně ani nevadí používání nástražních rybek či spíše ryb,za to jít na pstruhy s mrtvou rybkou by už dnes byla hanba, bohu
reagovat - Sobota 8. dubna 2006 ve 23:14 ® pif
-
sander:heuréka
reagovat - Sobota 8. dubna 2006 ve 22:54 ® Sander
-
Luban > promiň, až teď jsem pochopil, jak to myslíš. S těmi rybými pásmy je to tak…
reagovat - Sobota 8. dubna 2006 ve 22:54 ®
-
tými podmienkami myslím konkrétne vysadzovanie plôdku,niektorého druhu,napr.střevle obecní a podobne.....
reagovat - Sobota 8. dubna 2006 ve 22:50 ®
-
sander:mňa nemusíš poučovať,ktorý druh je pôvodný a nepôvodný,ja som len napísal,že v podmienkach našich horských potokov,by niektoré ryby neprežili…Sú určité pásma,kde sa vyskytujú niektoré druhy rýb.Ostatné tam nemajú šancu prežiť,ani keby si sa im snažil vytvoriť podmienky…
reagovat - Sobota 8. dubna 2006 ve 22:33 ® xycht
-
rarach: jinak možná to zní blbě když píše někdo kdo chytá sumce o trojháčcích, ale něco jinýho bude jejich použití u sumce a něco jinýho u pstruha …ale je to jen můj názor
reagovat - Sobota 8. dubna 2006 ve 22:29 ® xycht
-
rarach: No měl jsem být přesnější…šlo mi o ty trojháky…
reagovat - Sobota 8. dubna 2006 ve 22:13 ® Sander
-
rarach > to jistě ano, ale myslíš, že když ve 2000m.n.m. bude dostatek rybiček, štiky tam nebudou? Nehledě na to, že se na urč. místech štiky chodí třít hodně daleko proti proudu… Nevím, mám štiku zažitou jako původní – myšleno všude (u nás) a nikdy mě nenapadlo, že ve vyšších nadm. výškách se považuje za nepůvodní. Tomu tedy nějak nerozumím…
reagovat - Sobota 8. dubna 2006 ve 22:04 ® rarach reakce na …
-
Sander: původním druhem jistě ano, ale do určité nadmořské výšky.
reagovat - Sobota 8. dubna 2006 ve 22:02 ® rarach reakce na …
-
Lovecsumcu: Valnou většinu roku chodím k vodě s mušákem, přesto si myslím, že zákaz vláčení není vhodný, ryzí vláčkaři jistě na pstruhovku patří, mělo by se určitě víc omezit používání určitých nástrah či jejich součástí, myslím tím trojháčky a velikosti nástrah.
reagovat - Sobota 8. dubna 2006 ve 22:02 ® Sander
-
Luban > to je nesmysl. Vždyť štika, okoun atd. jsou původním druhem v celé Evropě, a to znamená ve všech vodách Evropy. To, že se tam nevyskytují nebo vyskytují jen výjimečně je způsobeno tím, že zde nemají dostatek přirozené potravy, podmínky pro život a rozmnožování atd. Prostě nelze říct: „U nás na rybníku je štika nepůvodní a vedle v řece ano“. Kapiš?
reagovat - Sobota 8. dubna 2006 ve 21:53 ®
-
sander:neviem o akých vodách tu ty píšeš,ale u nás na horských pstruhovkách,šťuka ani okoun,pôvodná ryba nebola…
reagovat - Sobota 8. dubna 2006 ve 21:37 ® xycht
-
Nejlepším řešením by podle mýho názoru bylo na pstruhovce povolit jen muškaření.
reagovat - Sobota 8. dubna 2006 v 18:24 ® Cudla
-
zabít či nechat žít,já osobně na P Ohři-8-A-B při vyháčkování meší tlouštíci i okounci vyklouznou a padnou do vody.Štiky už né menší než 60 čísel jsem tam ami neviděl ,a to je pak dost velká hrozba pro revír.Hraješ si s lipany ,gejzír vody pod nohama,lipen v čudu a nebo už to nerozplave.Pak slyšíš akorád ..... … … atd…
reagovat - Sobota 8. dubna 2006 ve 14:30 ® pikos
-
Hraji: myslím, že cejn je nedravá ryba, ale lze ho pěkně chytat na marmišku
Axamith: dravé ryby na P nemají limit 7kg na den
reagovat - Sobota 8. dubna 2006 ve 13:21 ® Sander
-
Luban > a stejně tak je zbytečné někomu vysvětlovat, že okoun, tloušť, štika atd. na pstruhovku patří! Už jen proto, že jsou to původní druhy a byly tam dřív, než člověk označil nějakou vodu za pstruhovku a začal si jí upravovat dle své potřeby. To je zas můj názor, jestli jsi nepochopil, že je to správná úvaha a dříve to tak bývalo všude, tak Tě lituji.....
reagovat - Sobota 8. dubna 2006 v 10:52 ®
-
pif,pupák:asi je tu niektorým zbytočné vysvetľovať,že na pstruhovke má byť jediný predátor potočák a čo v pstruhovke dokáže urobiť aj malý okoun…
reagovat - Pátek 7. dubna 2006 v 10:49 ® pupak
-
pif – bav se s volem o sobote, kdyz ho v patek zabijou . . . myslim si ze nektere vylevy nestoji ani za pokus o vysvetleni
reagovat