Chytej.cz

Proč feeder - plavaná ??? necteno

4.4.2006 | efendi | 2.389 zobrazení | 8 odpovědí

Všiml jsem si, že mnozí píší že požili feeder na plavanou a pod. Myslel jsem, že feeder je chytání na špičku a ne na splávek. Taky nepíši že jsem muškařil na plavačku jen proto, že bych použil muškařský prut se splávkem. Nebo se snad pletu? Prosím poraďte!!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 5. dubna 2006 v 18:29 ® Shrek reakce na …
Shrek

Dextr:já myslel rozdíl mezi muškařením a lovemna umělou mušku.Na to první bych mušk. prut nepoužíval,na druhé samozřejmě ano.

reagovat
Středa 5. dubna 2006 v 16:30 ® CeP reakce na …
CeP

dela se Shimano Antares AX Multi Match ve dvou verzich. 3,90/4,20 nebo 4,20/4,50. uz uz jsem si rikal ze donej púujdu, ale po shlednuti ceny na strankach gammarusu zvitezil zdravy rozum a antipatie k shimanu jako takovemu.

reagovat
Středa 5. dubna 2006 v 15:53 ® Robur
Robur

asi bych to napsal lépe než Cep:-)) , ale jinak s obsahem souhlasím, navíc nevím, zda se matchky dělají ve dvou délkách Feedry rozhodně ano, pokud do toho půjdeš, tak já měl k feedru /Mikado/ hned 5 špiček, takže tu nejtvrdší už i obsahoval a mám pocit, že Cep má taky právě to Mikado. Cena kolem 1600

reagovat
Středa 5. dubna 2006 v 15:45 ® HaD
HaD

U feedrového prutu budeš mít trochu problém s nahazováním lehčích montáží, protože má jednak více oček a také jsou blíže k blanku a mokrý vlasec se snáze k prutu „přilepí“. Jinak nic proti ničemu, akce prutu je v pohodě a pokud má ke čtyřem metrům, tak i délkově bude vyhovovat.

reagovat
Středa 5. dubna 2006 v 10:58 ® Sander
Sander

efendi > víš ono je v podstatě jedno, jaký proutek použiješ na plavačku. Ještě před dvěma lety jsem chytal na teleskop 2.70m, a jak jsem si ho vychvaloval. Zato teď si vyčítám, jak jsem mohl lovit bez matchovky atd. Jen k tomu feederu – jestli nemáš k dispozici tvrdší špičku, asi ti budou dělat starosti záseky. Na větší vzdálenosti (na řece i 80m) je to také loterie. Ale dá se to.

reagovat
Středa 5. dubna 2006 v 10:38 ® svaca

ja chytam muskarenim a feedrem!a muskarak se mi zda dobrej na pouziti fakt jen na muskareni ale na feeder s tvrdsi spickou jde dobre chytat na plavacku ja to tak delam a nemam s tim problemy!to spis to ci to pisi spatne formulujou otazku

reagovat
Úterý 4. dubna 2006 v 19:57 ® Shrek
Shrek

kdybych byl vyloženě puntičkář,tak bych ti napsal,podle čeho soudíš že na MUŠKAŘENÍ potřebuješ muškařský prut.Vždyť je to lepší třeba s matchkou,fe­ederem,boloňkou apod,ne?Prostě je to tak jak píše kondor CeP.

reagovat
Úterý 4. dubna 2006 v 19:48 ® CeP
CeP

je to velice jednoduche. podivej se na feeder a matchku a na prvni pohled uvidis jak jsou si ty pruty podobne. myslim zatim jen vzhledove a pomijim jemnou ohebnou spicku feederu. a ted si predstav ze na feeder nasadim tu uplne nejtvrdsi spicku co mam. vysledek je tvrdy feeder do nejnarocnejsich proudu, anebo velmi jemny temer matchovy prut. jasne ze to porad neni ono, ale v nouzi se to da zcela v klidu pouzit a osobne to nekolikrat rocne take vyuziju. splavky se vejdou vzdycky, ale tahat dalsi prut navic je nekdy uz dost. jasne ze ne vzdy. takze vezmu svoje mikado UV, vlozim prodluzovaci dil, nasadim nejtvrdsi uhlikovou spicku a mam 4,20m prut se kterym muzu smele praktivat plavku, v mem pripade nejcasteji anglana. naprosto nic mi tedy nebrani v tvrzeni ze pouziji feeder na plavanou. a to nemluvim o tom ze mnozi pouzivaji s uspechem feeder i na privlac… ;-)

reagovat