Vyhledávání
LOSOS
21.7.2004 | Prizrak | 4.069 zobrazení | 28 odpovědí
Co si myslíte o vysazování lososů zpět do našich řek?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 29. prosince 2009 ve 21:39 ® Robur
-
Návrat lososů do Českých řek 29.12.2009 | cici13 | Lososovité ryby | 10 zobrazení | žádná odpověď | upravitZdravím všechny kolegy rybáře,rybářky.Nedávno jsem slyšel v rádiu, že ČRS plně usiluje o návratu lososů do ČR.Takže se rozjela kampaň tzv. adoptujte si lososa, kdy při zaslání dárcovské DMS v hodnotě 30KČ adoptujete asi 10 cm velkého lososa, který bude vysazen do vod Českého Šwýcarska. Já osobně jsem milovníkem lososovitých ryb a DMS jsem poslal.Byl bych moc rád ,kdyby losos byl naší běžnou rybou. A proto se ptám Vás ostatních, jste pro návrat lososa do Českých řek?Více informací na www.navratlososu.cz
reagovat - Pátek 5. prosince 2008 ve 20:08 ® lucioperce69 reakce na …
-
tomik: už se stalo je to opravdu moc pěkný
reagovat - Pátek 5. prosince 2008 v 8:11 ® fish-team-voda
-
Tomik:jo tak to je zajímavý pořad
reagovat - Čtvrtek 4. prosince 2008 ve 21:50 ® Tomik reakce na …
-
koukni na všechny díly je to poměrně zajimavy…
reagovat - Čtvrtek 4. prosince 2008 ve 21:46 ® lucioperce69 reakce na …
-
Tomik: tenhle dokument my jak si utekl moc pěkný
reagovat - Čtvrtek 4. prosince 2008 ve 21:23 ® Tomik
-
na konci toho filmu je něco o hlavatkach…
reagovat - Čtvrtek 4. prosince 2008 ve 21:20 ® Tomik reakce na …
-
fish-team-voda> www.ceskatelevize.cz
reagovat - Čtvrtek 4. prosince 2008 ve 20:29 ® Salmo
-
Je to fajn že se u nás aspoň někdo snaží obnivit původní rybí druh a ještě lepší je,že to má výsledky.Ještě bych zlepši stavy potočáka na P vodách,i když zrovna v mém okolí je potočáků dostatek.
reagovat - Čtvrtek 4. prosince 2008 v 19:50 ® farnas
-
je to skvele navrat puvodni ryby. Co ja vim byl vysazovan do kamenice okolo decina.
reagovat - Čtvrtek 4. prosince 2008 v 19:08 ® fish-team-voda
-
yerrx:Kde jsou v ČR tolik hlavatek aby dělaly škodu…to by mě celkem zajímalo
reagovat - Čtvrtek 4. prosince 2008 v 16:53 ® ivošš
-
toulovec:pro ty dinosaury taky su
reagovat - Čtvrtek 4. prosince 2008 v 16:11 ® yerrx
-
měl by se vracet jen tam kde byl, ne ako hlavatky, někde dělají velké škody…
reagovat - Čtvrtek 4. prosince 2008 ve 13:55 ® Kosmik
-
Je to chválihodná činnost, odehrávající se na Ohři a Labe. Bohužel je limitován prostupností jezů a hrází vodních elektráren, tak že rozšíření do dalších toků není možné v současné době. I když úředníci podle zákona dělí vody na Lososovité a Kaprové. Co se týče pstruha obecného, je to s ním špatné. Organizace by neměli vysazovat p. duhového a sivena amerického, konkurují mu ve stanovišti a v potravě. Potom bych dal zákaz lovu s trojháčkem a lov pouze na jednoháček bez protihrotu.
reagovat - Čtvrtek 4. prosince 2008 ve 13:20 ® Kubajs
-
vim o revíru kam je nasazujou ale nesmí se tam chytat a odtamtud se dostávají do Ohře
reagovat - Čtvrtek 4. prosince 2008 ve 12:52 ® baddy73
-
Nápad je to dobrej. Jde o to aby to mělo nějaké výsledky.To se, ale dozvíme až nějaká doba uplyne.Větší aktivitu uvítal při záchraně úhoře a PO. Bylo by špatné je začít zachraňovat v době, kdy už tu žádní 100let nebudou.
reagovat - Čtvrtek 4. prosince 2008 ve 12:34 ® fish-team-voda
-
Bylo by dobrý kdyby se sem vrátili jako dříve........
reagovat - Úterý 2. srpna 2005 v 11:25 ® Petr2002
-
Jsem z oblasti ,kde už se také pomalu vrací první kousky a myslím si že se skutečně jedná o smysluplné počínání, když člověk trošku nahlédne do práce bláznů, kteří tomu věnují neskutečně mnoho energie, nejde snad ani pochybovat. Smekám před každým kdo se stará o to aby né nepočetná skupina lidí mohla tahat ryby z vody a v konečné fázi si o tom tady pokecat. Ono zmasit rybu je tak lehké.
reagovat - Úterý 2. srpna 2005 v 10:30 ® rybar11
-
No znám řeky, které byly plné pstruhů. Po zmasaření se z toho stala taková vodní sahara. Na severní moravě jsou pstruhovky dobře zarybněné a pak ty, kde se třikrát ročně pustí pár duháčů a na potočáky se kašle. Duháci se do týdne vyloví a úživná voda je skoro prázdná až na pár malých potočáků. Pokud bylo v kamenici i jinde málo pstruhů, rybáři jejich počty regulují, to se nebojím. Je lepší nasadit lososa, který je hájený, než duháky, který je pánvičkový. Už se vrátili 4 lososi, uvidíme jak to bude pokračovat. Každopádně máme možnost potahat si ponorku na mušák a pak ji musí každej pustit. To vidím jako krok správným směrem. Za duháky to jsou vyhozené peníze, tohle asi bude mít smysl.
reagovat - Pondělí 1. srpna 2005 v 18:12 ® Milky
-
Nejsem pro ani proti. Jen je třeba se na to podívat, jestli to není jen líbivé gesto ala K70. Ono vysadit, i když původní druh, je dost sázkou do loterie a je třeba to vidět v širších souvislostech. Řeky a jezera nejsou nafukovací a jejich úživnost je věc, se kterou se nedá hnout! Je třeba se zamyslet, co to udělá s rybí obsáskou v dané lokalitě, jak daleko je schopen migrovat, … . Uvědomte si, že máte-li doma akvárko, taky si tam nenasadíte každou krásnou rybku, ale musíte se zamyslet, jestli náhodou nenarušíte vlánoucí rovnováhu. V téhle souvislosti je třeba se vážně zamyslet nad bílou rybou a stabilizací její produkce. Furt se tu brání sumec, … ale to je přece špička potravní pyramidy!!! Ta pyramida musí mít pevný základ, jinak to půjde celé do kopru. Predátoři nebudou mít co žrát a masaři to vytalaj na blbej rohlík. Miliony f prd… a ho… z toho. Toho jste doufám už v téhle společnosti byli svědky mocrkát a tak proč to znovu opakovat?
reagovat - Pondělí 1. srpna 2005 ve 14:07 ® Robur
-
1/ uzeného lososa právě obědvám 2/ na Kamenici se snad už vytřeli, to jsem slyšel někdy v televizi a na potočáka veřejnost kašle, ale losos je dobré mediální téma, které rybařině pomůže 3/ obdivuji toulovce, že je ochoten ve svém teritoriu snést ještě dalšího dinosaura, ale on už neřekl, že má být býložravý a v jateční velkosti
reagovat - Pondělí 1. srpna 2005 ve 13:58 ® Gosticz
-
Nedovedu si dost dobře představit, jak by se regulovalo jejich tření. Už vzhledem k tomu, jak málo je v pstruhových revírech potočáků, nevím jestli je dobrý nápad tříštit péči o ryby ještě na další /možná neperspektivní/ druh i když krásné ryby.
reagovat - Sobota 13. listopadu 2004 v 16:54 ® Zlinsky_lovec
-
To je jedine plus,losos je krasna bojovna ryba a pokud by se premnožili(což je dosud blbost,postupem času)jako jelci,tak by to bylo uzasne!!
reagovat - Úterý 27. července 2004 ve 22:59 @
-
Je pravdou,že pokud není síla ani velká vůle zarybnit řeky pstruhy potočními v daleko vyšší míře než si zasluhují,tak nevěřím v masivní návrat lososů,i když to je velká škoda!
reagovat - Úterý 27. července 2004 ve 22:18 ® pupak
-
Uz aby tady byly a dali se chytat!
reagovat - Úterý 27. července 2004 v 7:38 ® toulovec
-
přízrak: ne, to byl jen foooreček občas ze mně něco takovýho vypadne -říká se tomu vtip víš, ale to nemá s tímhle nic společnýho
Já bych lososa hrozně rád viděl v našich vodách, ale nevím jestli to nezůstane jen u toho vysazování. Myslím si totiž, že i kdyby se podařilo jeho rozšíření, že se najde spousta pitomců, kteří ho jsou schopni zmasit. Jak chcete vracet rybu, která u nás již není (myslím přirozenou produkci), když nejsme schopni zvýšit stavy potočáka, kterej chudinka za chvíli doufám nebude mít na mále.
Pryč s pytlíky!!!!!! Svobodu gumovým medvídkům!!!!!!
reagovat - Pondělí 26. července 2004 v 16:05 ® Prizrak
-
toulovec: Ty seš fakt pošuk! Kde bys chtěl sehnat ty dinosaury?
reagovat - Čtvrtek 22. července 2004 v 7:42 ® toulovec
-
určitě, myslím že pokud se ho podaří vrátit a pokud se dokonce bude sám přirozeně vytírat, bude to známkou, že ty vody se maličko zlepšily.
Mimochodem, jsem za návrat dinosaura do českých lesů, je to taky původní druh.
reagovat - Středa 21. července 2004 v 17:00 ® Chose
-
Je to puvodni druh a měl by se navrátit do našich vod. Měl by byt a pravděpodobně je celoročně hájený.....
reagovat