Chytej.cz

Jepice - historická nástraha necteno

31.3.2006 | breca | 8.219 zobrazení | 68 odpovědí

Mám známeho, hodně přes šedesát, který mi tvrdí, že se dříve hodně chytalo na jepice. Navazovali se na háček nití a prý na to šli tloušti, cejni i parmy. Chytáte někdo na ně? Popř. jakým způsobem?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 2. dubna 2006 ve 23:36 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Nordboy: Ale no tak, klid. Nikdo tady žádnou netoleranci nepředvedl. Každej tady vysypal svůj názor a musím Tě pokárat – NEBYL JSI JEŠTĚ NA SRAZU!!!! Pochopil by jsi špičkování a jenom tohle vědomí by hned námi prezentovým názorům „obrousilo“ hrany ;-) Věř tomu nebo ne, ale až nás poznáš F2F na nějakém víkendu, budeš číst mezi řádky :-)

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 23:27 ® 

Bobo – dovol abych Ti gratuloval k dcerušce…
A jinak pro ostatní: breca se zdvořile zeptal a já mu zdvořile odpověděl podle svého nejlepšího svědomí. A VY CO NEUZNÁVÁTE NIC NEŽ „pseudosportovní“ ZPůSOBY LOVU, nás NORMÁLNÍ rybáře prosím nechte žít. Nejsme ani v Anglii, ani v Americe. I tady u nás má rybolov svoje tradice a absenci tolerance bych u rybáře (tedy opravdového) rozhodně neočekával.

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 23:10 ® HaD reakce na …
HaD

bobo: gratuluju! rarach: „sice je to dál, ale zato je to horší cesta a přesto ji někdo volí“…

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 23:10 ® rarach reakce na …

Právě otvíráme s Petruší – Bohemku a seru Vám všem na jepice, chrst!! Tak ať se holce daří!!!!

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 23:06 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

breca: K otázce navázání jepice jsme se nevyjadřoval (všimnul jsi si?). Jen jsem reagoval na určité myšlenkové pochody…

A trhněte si VŠICHNI nohou, jak psal rarach, narodila se mi dcérka a nějaký jepice jsou mi šumák :-D

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 22:59 ® rarach reakce na …

Přesně slovensky to nevím a ani napsat, ale foneticky asi poděnky

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 22:58 ® xycht reakce na …

takovej hmyz…

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 22:56 ® HASTRMAN

prepačte ale čo su to jepice

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 22:53 ® xycht

Podle mě, chytat na živý jepice je blbost, hlavně bude pěknej voser je chytat :-) Docela bych se přijel mrknout až je bude dotyčnej chytat. Ať žije umělá jepice! :-)

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 22:53 ® rarach reakce na …

HaD: Přesto si myslím, že to jediná správná cesta, dokonce si nemyslím, že je to až tak mimo téma, zkušenost s tím přivazováním tady nemá nikdo a nabízíme brecovi celkem srovnatelnou a hlavně sportovnější alternativu. Ještě se vrátím k těm nástrahám, navázat rybku na vláčecí systémy mi taky přijde daleko složitější než udělat streamer,přesto by mne a ani Tebe takový úlovek určitě nepotěšil víc. Jo a jinak jepice taky nejsou jednobarevný.

for ALL: BOBOVI se právě narodila dcera – JULIE

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 22:51 ® breca reakce na …

Rarach – Souhlasím s HaDem, já ti přeci ty jepice nevnucuju. Mně připadá, pročítám-li si některá témata, že často spousta lidí mimo zadanou otázku vnucuje svoje názory. A dost dobře nechápu proč. Založ si téma „Umělá jepice a nikdy více“ a realizuj se tam…

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 22:42 ® HaD reakce na …
HaD

rarach: vím až moc dobře, kam ji směřujete – mimo téma a k tomu, že jedině umělá jepice je to správné. Svět ale není jednobarevný.

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 22:39 ® rarach reakce na …

breca: to máš teda blbý, holt jindy.

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 22:30 ® breca reakce na …

Rarach – a víš, že já jsem to nějak nepochopil…

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 22:21 ® rarach reakce na …

HaD – už to nehul !!! Je to lehčí hlavně v tom, že si udělám třeba hned, alespoň pro mne. Dál to nerozebírej, začíná to být večírek žáků zvláštní školy, sám víš nejlíp kam tuto debatu s Bobem či ZB směřujem.

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 22:11 ® HaD reakce na …
HaD

rarach: pokud je navázání jepice snažší, než přivázat originál k háčku, pak by měl ještě více potěšit úlovek na originál, ne? :-)) )

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 22:08 ® Shrek reakce na …
Shrek
:-)
reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 22:05 ® rarach reakce na …

Alivio: To je tajný, neřeknu......­..........!!!

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 22:04 ® rarach reakce na …

Breca: neznám lepší pocit než přelstít rybu na vlastnoručně udělanou nástrahu, ať už jakoukoliv.

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 22:03 ® Shrek reakce na …
Shrek

člověk si myslel,že když začne tát,že se ta hnusná nálada zklidní a ono nic.Už aby slezly i řeky a všichni JSME vypadli k vodě uklidnit nerv.Za 14 dní to začíná „pstruhařům“,i když jsem zvědav kde.

Já byl na rybách dneska a poštěstil se kapřík bajvočko mírovej a už teď,2.4.,jsem byl solidně zjebán u vody,že jsem ho nemělpouštět.Aaach jo. Lééééto kde jsi ???!!!???

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 21:58 ® breca reakce na …

ZB – pokud jsi si všiml tématu, ptal jsem se na jepice, až se budu ptát na mouchy, tak se může v klidu vyjadřovat. Pro ostatní – Když se dívám, jak se tu některá témata vyvíjejí, je mi některých přispěvatelů líto, viď BoBo.

Nordboy – Díky za snahu a doufám, že nejsi z některých reakcí tady moc nasran.j!

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 21:58 ® rarach reakce na …

Had- na žížalu, prakticky nechytám, občas na jaře na červíky, ale stejně rohlík je rohlík, ovšem nastražit žížalu nebo červa je sakra jednoduchý a tradiční než vázat jepici hedvábím na háček, to už si jí fakt rychleji navážu sám a hlavně nemusím čekat na rojení, žížalu, červa, patentku atd, vážu taky celkem obratně.

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 21:51 ® HaD
HaD

ZB, BoBo, rarach: nepochybuju o tom, že všichni chytáte např. na žížalu. Jaký je rozdíl mezi žížalou a jepicí jako nástrahou, pominu-li jiný živočišný druh a cílovou rybu?

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 21:44 ® rarach reakce na …

Imperialističtí muškaři, naskákejte všichni po hlavě do Vltavy, je konec vázání mušek, přechází se na natur jepky. Hurá,Hurá, Hurá

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 20:20 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Nordboy: A někteří chytali dokonce tak, že napichovali ryby na vidle, případně používali granát, či jiné učinnější způsoby lovu… Možná by opravdu bylo dobré k něčemu z toho se vrátit. @ Taky zb: Ty jsi tak odvážný…

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 v 17:09 ®  reakce na …

ZB: Proč si myslíš, že způsoby lovu, které Ti zrovna nesedí, musí být nutně „Kraviny“? Možná by stálo za zamyšlení, jestli něco ti naši předchůdci neuměli líp než my.
(S těmi umělotinami za chvíli můžeme sr.t ho..a zabalená v celofánu!?) Nic proti muškařině.

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 13:50 @ Taky zb reakce na …

Né každýho to baví,chytráku.To je jako bych ti já napsal-přestaň blbnout s tím s prutem a začni bobkařit.

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 ve 13:36 ® ZB

Nezkousej kraviny a zacni muskarit jestli chces chytat na jepice.

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 v 10:53 ®  reakce na …

breca: Pochopitelně, všechno se musí dělat s citem, já jsem to pro názornost udělal ze špagátu s „papírovou jepicí“ a s velikým hákem. Ve skutečnosti je to nimračka hamba mluvit. Přeji hodně trpělivosti a jemnou ruku.

reagovat
Neděle 2. dubna 2006 v 10:15 ® breca

S tím, že na to vázali třeba dvě či tři máš dokonalou pravdu. Musí se to asi zkoušet s citem, aby je člověk nepřeřízl v pase. ):O))

reagovat