Vyhledávání
Pivovarské mláto - krmení
30.3.2006 | CeP | 13.159 zobrazení | 4 odpovědi
rad bych se zeptal zda uz nekdo zkousel a pokud, tak s jakymy vysledky. mam nejakej kontakt u nas v pivovaru, takze bych ho rad zkusil. zajima mne jestli pouzit jako zaklad, ci jen jako doplnek, nebo treba i do pelet. jedine co jsem zatim zjisti je toto : " mláto – Zbytky zrn sladu, které jsou odděleny ve scezovací kádi. V mlátě zůstávají zbytky extraktu a některé další výživné látky a bývá používáno ke krmení (především skotu nebo ryb) " viz : www.svetpiva.cz
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 26. května 2009 ve 20:24 ® Kratylos
-
Mám znalost v tom že dokonce tím
reagovatvar v Popovicích zakrmuje své revíry.Prý jsou kapři po tom jako divý.
- Pátek 31. března 2006 v 0:34 ® xyz
-
Podle mne musis ryby na mlato naucit (manzelka dela v pivovaru) cerstvi ti udela krasnej mrak zmrazeny plave
reagovat - Čtvrtek 30. března 2006 v 15:38 ®
-
Není to tak dávno, kdy mláto, zejména v kombinaci s brabborami (vařenými), byla jedna z nejběžnějších metod vnadění. Vzhledem k tomu, že se v současnosti najde spousta divochů, kteří vnadí už od jara desítkami kilogramů kukuřice (mnohdy i nevařené) není jisté, jaký by mělo mláto vysledek.Zkus to.
reagovat - Čtvrtek 30. března 2006 v 15:06 ® piskot
-
Mláto sem vozil jak dobytku tak prasatům a úspěšně jsem zkrmoval na pronajatých rybnících kde sem kdysi hospodařil. Kapři jezdili za lodí a byly super naučený. Na řece – Slapy ,jsme to při bokárně používaly v mixu s klasickými krmivy ,používanými kupř. v článku co sem psal zde(feeder a přehradní kapři). Do krmení ,třeba směsi s feederem jsem to zatím nepoužil.
reagovat