Chytej.cz

Déšť a nářadí necteno

29.3.2006 | ČudlařX | 2.153 zobrazení | 18 odpovědí

Chtěl jsem se zeptat ,jestli déšť a sníh vadí na pruty a zejména na navijáky.Mají se po „mokrém lovu“ vysoušet?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 31. března 2006 ve 12:17 ® Robur
Robur

nAvijáky neřeším, protože kdybych je otevřel a ruzně opečovával, tak jim uškodím spíš vlastní nešikovností,jednou jsem to udělal, drbl do nějákého pérka a 3 hodiny mně trvalo ho nacpat zpět. Rozhodně doporučuji utírat mokré pruty. Extrém byl, že jsme kdysi nechávali stát pruty opřené o stan, ani nepršelo, ani se nekradlo, ale prach napadal do spojů a pruty pak nešly složit.

reagovat
Pátek 31. března 2006 v 11:47 ® 

U sladkovodního rybolovu netřeba nějak zvlášť řešit problém vody na navijáky…určitě mohou bez problémů zmoknout, stejně jako pruty, ale nikdy bych je nenechal po takové vycházce v pouzdru bez ošetření. Zejména teleskopy je nutné uložit suché. Můžou složené v uzavřeném futrálu i zplesnivět.(Jako ostatně všechno).
Závěr: Čím větší péči „cajku“ věnuješ, tím méně škody si naděláš.

reagovat
Čtvrtek 30. března 2006 ve 23:47 ® regulus reakce na …
regulus

Michajda – promiň, ale dle mýho názoru tím očka nešetříš, ale to je vedlejší, pokud je sucho, tak se práší a na těch mastnejch očkách se malý částečky prachu nachytají a právě pokud používáš pletenku, která je od těch oček navíc mastná, tak si vlastně vyrábíš perfektní šmirglpapír.

Ale jak si správně napsal „to záleží jaksi na vkusu každého soudruha, že…“

reagovat
Čtvrtek 30. března 2006 ve 23:21 ® Michajda
Michajda

Nemám tam toho vrstvu. Jenom jemně protáhnu mastnou hadru. S bordelem jsem potíže zatím neměl.

reagovat
Čtvrtek 30. března 2006 ve 23:02 ® regulus reakce na …
regulus

Aby se ti na ně lepil bordel, nebo proč????

reagovat
Čtvrtek 30. března 2006 ve 22:46 ® Michajda
Michajda

Jo, a pro pořádek, u kaprových prutů očka nemažu, jenom na vláčecích.

reagovat
Čtvrtek 30. března 2006 ve 22:42 ® Michajda
Michajda

No podle toho, co jsem se dozvěděl a následně i vyzkoušel bych to shrnul asi takto: Na délku náhozu to až tak vliv nemá, ale s pletenkou určitě víc ty očka šetříš. Je tam menší abraze i při znečištění. Šňůra nebo vlasec mohou potom ale v důsledku mastnoty plavat.Jak moc to vadí, „to záleží jaksi na vkusu každého soudruha, že…“:o)

reagovat
Čtvrtek 30. března 2006 ve 22:01 ® Hora reakce na …
Hora

Michajda-má to nějaký vliv na délku náhozu,nebo proč mažeš i očka?

reagovat
Čtvrtek 30. března 2006 ve 20:46 ® pif
pif

ladamaj,mužeš mě vysvětlit,jak sníh a voda opotřebuje rybářský vercajk?pochopil bych snad jen kroupy,ale otázka zněla jinak.

reagovat
Čtvrtek 30. března 2006 v 19:43 ® Michajda
Michajda

Nějak zvlášť se s tím nezabývám.Akorát po dešti utřu a sem-tam namažu pruty včelím voskem s lanolinem. Tím přípravkem, co prodávali teď v Brně na veletrhu. Zatím v pohodě. Jo, a mažu s tím i očka.

reagovat
Čtvrtek 30. března 2006 v 19:14 ® Hora
Hora

breca-mě se to stalo kdysi také, na Byronu,proto po zmoknutí prutů je doma vytřu do sucha a až jsou suché,tak je dám do obalu.Navíc před sezónou pruty natřu voskem na lak(na auto)a vyleštím.A od té doby bez problémů.

reagovat
Čtvrtek 30. března 2006 v 18:26 ® ladamaj
ladamaj

Zmoknout muže ale udržbu provádím vysušení v každém případě.Jináč jak se o vercajk staráš tak vypadá nedávno jsem prodal teleskopi-něco nachytali a byli jako noví nepřežil bych ani aby o sebe klepali záleží jak si vážíš cajku také při zdolávání tě může vypéct.

reagovat
Středa 29. března 2006 ve 21:50 ® breca reakce na …

Já vodu neřeším taky, většinou to jen nechám proschnout přirozenou cestou a nikdy jsem s ničím neměl vážný problém. Jediná věc, co se mi stala, že po zmoknutí se mi na štikařský plavačce od DAMu udělaly na blanku takový malý bublinky. V prodejně říkali, že jsem nebyl jediný. Tak jsem to víc neřešil a chytám s ní už asi čtyři roky.

reagovat
Středa 29. března 2006 ve 20:57 ® Bobson
Bobson

Já jsem pro to raději nechat proschnout ! Já každy rok konzervuju navijáky a dělám každoroční opravy,upravy všeho.. At mi to dobře slouží ,tak se o to musím starat…

reagovat
Středa 29. března 2006 ve 20:13 ® Prutos reakce na …
Prutos

Jasně! :-)) )

reagovat
Středa 29. března 2006 ve 20:07 ® ČudlařX
ČudlařX

Takže klidně ať na navijáky prší.?.

reagovat
Středa 29. března 2006 v 19:53 ® Hora
Hora

Myslím si stejně jako pif,ale po každém mokrém lovu pruty doma otřu a nechám vyschnout volně položené.Stejně i navijáky.

reagovat
Středa 29. března 2006 v 19:12 ® pif
pif

myslím,že výrobci s nepřízni počasí počítají-:))nelámal bych si stím hlavu,snad jen v případě bahna nebo kámínků.

reagovat