Vyhledávání
RYBÁŘSKÁ STRÁŽ
27.3.2006 | mikiw | 3.211 zobrazení | 7 odpovědí
Zdravím všechny, loni jsem oficiálně začal s rybařením. Za tu dobu jsem měl zkušenost s ryb. str. asi 2 krát z čehož se se mnou jednalo vždy slušně a byli to vždy slušní lidé, ale v naší organizaci existuje „porybný“-kamarád hospodáře, který neskutečně prudí a bere papíry za cokoliv, těm neznalým i za to co je legální. Mého známého se slovy " to si rozmysli frajere jestli chceš přijít o papíry nebo nám dáš něco na pivo" požádal o úplatek, jindy vyhrožuje fyzickým napadením apod. Sám je to opravdu „hajzl“ , který se napakuje jak může a na jisté přehradě se rybářům otvírají kudly v kapse když ho potkají,protože loni se tam napakoval candáty které nestihl spotřebovat ani uskladnit a pak je shnilé zakopával do břehu. Jak jsem uvedl je schopný sebrat papíry za cokoliv-třeba i minutu přesčasu (správný čas má a ví pouze on) nebo jinou podobnou blbost. Jak se bránit jak postupovat? Jaká opatření učinit? Sám přemýšlím o tom že kvůli takovému blbci vstoupím k ryb. stráži, ale jako normální poctivý člověk, abych jeho samotného mohl nějak načapat nebo něco…nevím poradte, někteří z nás jsou z toho už zelení, ale rozbíjením huby a házením do vody to řešit nechceme.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 28. března 2006 v 8:52 ® Alfons
-
Zdravím, jsem členem rybářské stráže a naše postihy by se měly řídit dle stanov ČRS, které jsou aktualizované pro každý rok. Tak třeba za nezapsání datumu před počátkem rybolovu má být jen napomenutí. A pokud se vyskytuje nějaký člen RS nebo jak píše mikiw ,,hajzl", je nejlepší (pokud to nelze vyřešit vrámci organizace) poslat podle nového správního řádu podmět na pověřený úřad, který ustanovil ,,hajzla" rybářskou stráží, to znamená na referát životního prostředí, takový podnět (dříve stížnost) musí ze zákona úřad řešit a o řešení vás informovat, samozdřejmě k lepšímu vyřešení je třeba mít více svědků. A dále to lze řešit přes vyší jednotku než je MO a to je územní svaz.
reagovat - Úterý 28. března 2006 ve 2:52 ® mirmen
-
mikiw, protože se to odehrává mezi 4 očima, tak doporučuju koupit levný diktafon a jakmile ho uvidíš k tobě přicházet, tak ho pro jistotu v kapse zapnout. Pochybuju, že máš jinak šanci mu něco dokzat.
reagovat - Pondělí 27. března 2006 ve 23:12 ® ladamaj
-
Jako bív.RS napište naustředímin 3lidi a podle zákona skončil loni na Orlíku jsem mněl byvak 2m od vody průjezd hlídku ani nezajímal nevím jestli to bylo tím že hospodář z ustředí p.Ličko otomto věděl a schválil bez problému.Napište stížnost přímo na konkrétní osobu a věřte budou se tím zabívat dejte vědět pomohu také jsem takoví znal problémy a skončil klidně pomohu.
reagovat - Pondělí 27. března 2006 ve 22:40 ® ftak
-
Ještě lepší by bylo mít při jeho kontrole v kapse zapnutý malý megafónek a asi by se z toho těžko u komise kroutil – rada ověřená praxí.
reagovat - Pondělí 27. března 2006 ve 22:03 ® Shrek reakce na …
-
ustanovuje,odvolává a zrušuje a stanovuje rozsah působnosti na návrh uživatele revíru či jiného oprávněného subjektu – takže jak píšeš,na návrh uživatele revíru.Proto bych se obrátil na radu ČRS,na jejíž popud by bylo pokračováno v řízení.Ovšem myslím si že nic nezkazí,když ty dopisy pošle dva,jeden tam,druhej na obec.
reagovatAlespoň je tu větší jistota že se něco bude dít.Ale jak píšem oba-chce to SVĚDKY!!!!!!
- Pondělí 27. března 2006 ve 21:52 ® raduch reakce na …
-
Rybářskou stráž ustanovuje,odvolává a zrušuje a stanovuje rozsah působnosti na návrh uživatele revíru či jiného oprávněného subjektu obecní úřad s rošířenou působ- ností,příslušný podle místa trvalého bydliště navrhované osoby. dále viz Sb.zákonů č.99 ,Hlava IV § 14. Pořádně na netu prostuduj ,nejprve bych zkusil Velitele RS na Vašem revíru,když nepomůže toto ,tak sepsat klasickou stížnost na obecní úřad,který RS ustanovuje. /RS je povinna se prokázat odznakem, a služebním průkazem,na průkazu je napsáno ,kdo je zřizovatelem./ Sepsanou stížnost podepsanou tebou a s v ě d ky nechat potvrdit přijetí na podatelně OÚ. Myslím,že do 1 měsíce budete stát proti sobě u komise,která bude řešit přestupek,kterého jak tvrdíš člen RS se dopustil. Dej,ale pozor,aby si nebyl nakonec řešen pro § 4 odst 2 písm.f /Stanov ČRS
- Poškození dobrého jména Svazu narušení vztahu mezi rybáři.
Ted už půjde o osobní statečnost každého z Vás,zda do tohoto boje půjde či ne. Přeji Ti hodně štěstí a svědky,kteří při první aroganci moci necuknou.
reagovat - Pondělí 27. března 2006 v 19:15 ® Shrek
-
ono hlavně vstup do RS není jen tak.Vážou se na to jisté povinnosti,které musíš plnit.Sám jsem se o vstup do RS zajímal,a možná to někdy zkusím.Ale abych tam lezl kvůli takovýmu chujovi?To ne.Pokud je to vše pravda,jak píšeš,tak bych poslal písemnou stížnost na územní svaz ČRS a modlil se,aby to nezametli pod stůl.Určitě by bylo dobrý abys za tímto dopisem nestál jenom ty,ale i řada tvých přátel-čím víc tím líp.
reagovat