Chytej.cz

Guma necteno

23.3.2006 | xyz | 2.847 zobrazení | 6 odpovědí

Kamaradi – kolegove chtel jsem se zeptat pouzivate pri lovu na feeder gumu? Kdy a jak?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 26. března 2006 v 8:30 ® braska
braska

Zadej si do vyhledávače feeder guma a hned máš co študovat

reagovat
Sobota 25. března 2006 v 15:36 @ Pawel

Používám gumu stejně, jak popisuje Alivio. Na konci kmenového vlasce trojobratlík, na druhém očku guma s košíkem, na třetím očku návazec s háčkem. Při záseku guma tlumí potažení košíku nebo olova a záseknutí je rychlejší. Rovněž nahazování se mi zdá s gumou lepší.

reagovat
Sobota 25. března 2006 v 11:09 ® Shrek reakce na …
Shrek

Gumu jsem kdysi používal (asi 2×).Šlo o to,že jsem měl koncové olovo,na šibeničce návazec s háčkem.Guma byla na části pod šibeničkou.Při záseku se ti protáhne guma,olovo leží stále na dně,přesto díky té gumě máš již zaseklou rybu.

reagovat
Sobota 25. března 2006 v 10:35 ® xyz reakce na …

Tak uz ted vazne nevim co si mam myslet

reagovat
Sobota 25. března 2006 v 10:07 ® Prichy reakce na …
Prichy

kdyz berou divoce, tak proc tak slabej vlasec :-) Ne vazne fidrova guma musi byt dobra pri chytani v dalce s pouzitim pletenky, kdy ti kolikrat ryba spadne, at delas, co delas. Nebo jsem slysel o pouzivani gumy na ten konec, kde je oluvko, pri chytani sice na kratkou vzdalenost, ale pri pouzivani velky zatezi, napr. v proudu. Samozrejme muze prijit i varianta co rika cudlar, jde o to, zda to ma pomoci pri tom zaberu (pak by mozna stacilo zvysit prumer vlasce a prodlouzit navazec) nebo to muze tlumit vypady ryby. Cele je to diskutabilni tema, ja osobne ji nepouzivam. ale mozna se nam nekdo vyjadri, kdo ma pestrejsi zkusenosti v ruznych podminkach

reagovat
Pátek 24. března 2006 ve 20:46 ® ČudlařX
ČudlařX

Ahoj! Fedeer guma se používá hlavně při používání tenkých vlasců.Například když máš návazec 0,08 a když zabírají ňák divoce tak se nemusíš bát že ti to s gumou utrhnout.

reagovat