Vyhledávání
elektromotor
22.3.2006 | jelen | 2.336 zobrazení | 5 odpovědí
máte někdo zkušenosti s elektromotorem,dá se provozovat na bežnou autobaterii nebo je zapotřebí koupit gelovou,dík
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 24. března 2006 v 8:54 ® Láďa_vydra reakce na …
-
regulus přesně tak jak píšeš...... akorád trakční baterie jsou i kyselinové a ne jenom gelové.
reagovat - Pátek 24. března 2006 ve 2:04 ® regulus
-
Trochu techniky – gelová je dělaná jako trakční, tudíž konstrukčně přispůsobená pro stálý, nižší odběr. Hlavní výhoda je v naprosté beúdržbovosti, provoz v jakékoliv poloze a nic ti z toho nevyteče. Autobaterie je konstrukčně řešená jako startovací, tudíž je stavěná na krátkodobý vysoký odběr a i do tzv. bezúdžbové musíš sem tam dolít vodu, musí stát na dně (ne lodi) a může se ti z ní vylít kyselina. Motor ti bude jezdit na obě, velký rozdíl mezi dobou provozu nebude, gelová možná o sezónu dýl vydrží, ale je to kus od kusu, takže když budeš mít smůlu … Kapacita podle motoru, jen tak orientačně, pokud má motor uvedenou max. spotřebu 30A (to je při nejvyšším výkonu) tak počítej průměrnou asi 15A, kapacitu baterie (Ah) si poděl 15 a vynásob 0,8 (80% kapacity) a vyjde ti průměrná doba provozu na jedno nabití (h). Znovu opakuju, že je to jen orientační, je spousta ovlivňujících faktorů – váha lodi, vírt, proud vody, stáří baterie, …
reagovat - Pátek 24. března 2006 v 0:19 ® gadasnik reakce na …
-
Zdarec,na fišíku 280 mám el.motor rhino 54,usumdesátku gelovku a spokojenost.Hodně uveze,pokud se šetří-druhý stupeň,vydrží.Netestoval jsem,jak dlouho vydrží,ale jezdí od rána do večera,vesměs ho mají v pernamenci děcka,večer ji dávám na automat-nabíječku a ráno je na maximu.
reagovat - Čtvrtek 23. března 2006 ve 22:18 ® jelen reakce na …
-
Dík,už jsem mu napsal,snad mi odpoví Ahoj Jelen
reagovat - Středa 22. března 2006 ve 22:29 ® ladamaj
-
Zdravím auto baterie-špatný nutno koupit trakční el.mot.mají malí odběr voltů ale potřebuješ ah.Mám na člunu-nafuk.mikoltu a honím to 12V/105AH hodně záleží na váze lodky já to mám na 300kg celí týden na Orlíku vláčka,zavážení,projíždky,kluk stím ještě blbnul bez dobíjení v chodu v pohodě min 6–10hnevim přesně zeptej se ještě HaD má stím dost skušeností taky a poradí čus.Láďa
reagovat