Vyhledávání
Žížaly-hnojaci
20.3.2006 | svaca | 3.533 zobrazení | 10 odpovědí
ne kazdy z nas ma doma kompost nebo hnuj a nema kde narybat jednu z nejuspesnejsich nastrah na feedr a to hnojaka!zajimalo by me jak je shanite vy nebo pokud mate kompost jak docilit toho aby meli nej podminky!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 19. dubna 2006 ve 14:00 ® reakce na …
-
regulas, no u vás máte tepleji u nás je pořád kosa, to je sranda, ale vážně, já používám plochou krabičku s dostatkem substrátu, ve které jsou dírky, trochu trávy a hnojáky mám dokud je nespotřebuji. Nesmí jich tam být zase tak moc, aby se nezapařili, ale vydrží opravdu hodně, no jak jsem napsal, u nás je chladněji
reagovat - Středa 19. dubna 2006 ve 12:51 ® regulus reakce na …
-
ZADAR – nespletl, zkus jít v létě, když je 25–30 nad nulou na plavačku a můžeš je mít jak chceš ve stínu, tak za 2–3 hodinky jsou „uvařený“ nebavím se o tom, že je velmi často zapomeneš do toho stínu dát a mě se to opravdu často stane, pak během půl hodiny má ten substrát víc jak 40 st. Takhle má substrát když jdu z domu okolo 10 st. červům to nijak fatálně nevadí a v té polystyrenové krabičce se ti to neohřeje tak rychle, vydrží to v pohodě několik hodin. Nenosím sebou teploměr, ale v neděli bylo v Brně tak 15–17 st. slunko svítilo jen sem tam, byl jsem od asi 9 do 18 hod. většinou pod stromama a ten substrát měl odpoledne určitě víc jak 30 st. Nemám to ani změřený, ani nikde vyčtený, ale víc jak +40st. jim určitě dobře nedělá.
reagovat - Středa 19. dubna 2006 ve 12:27 ® reakce na …
-
regulus, Nespletl jsi si to z masnejma červama, hnojákum teplo moc nevadí, samo, že se nemohou nechat na přímém slunci,ale stačí, když jsou v nádobě ve které se nezapaří. Vydrží opravdu hodně, vem si v jakém prostředí žijí, kompost má v létě dost vysokou teplotu a hnojácí tam krásně žijí. Větší problém je s rousnicema, ty se musejí dávat do stínu a musejí být ve vzdušné hlíně do které se dá trochu trávy.
reagovat - Středa 19. dubna 2006 v 11:44 ® regulus reakce na …
-
Hrouzek003 – no já mám takovou hranatou krabičku s polystyrenu, je už nevím od čeho, mám ji dlouho, takže kdybych ji rozšláp, tak to budu muset řešit. Doma je mám dole v ledničce v normální krabičce(zamaskovaný) a když jdu na ryby tak je přesypu do tý polystyrenový. Jako vhodný bych viděl ty polystyrenový kelímky, co se v nich prodává kafe ve vlaku, jen je potřeba si na ně udělat dekl z polystyrenu, nebo normální krabičku zaizolovat. Když deš na celej den tak si namraz ze dvě takový ty plastový kuličky (je to to samý co se dávají ty bloky na chlazení do přenosnejch lednic, jen menší), z polystyrenu si na ně udělej obal, aby vydržely a až se červi začnou přehřívat, tak k nim jednu šupni.
reagovat - Středa 19. dubna 2006 v 8:54 ® CeP
-
vybornej clanek jak chovat hnojaky treba i v panelaku je u sousedu www.mrk.cz . mne to takhle funguje naprosto bezvadne hned od podzimu. na krmeni jsou pouzivana jablka, nebo jejich drt a musim rict ze jablka jsou nejlepsi i na kompostu na zahrade. na te strane kam se sypou prave jablka jich byva vzdycky nejvic.
reagovat - Středa 19. dubna 2006 v 8:28 ® Hrouzek003
-
Jak je nejlépe udržet v dobré kondičce, když jsme u vody?Jedná se o letní měsíce.Má někdo postup?
reagovat - Pondělí 20. března 2006 ve 14:43 ® Hora
-
Mám kousek od vody místo,kde chalupáři vyhazují posečenou trávu,padaná jablka a pod. takže do zimy mám přísun.Jinak existují skládky posečené trávy komunálních služeb(vím o jedné takové)kde se dají sehnat hnojky i za mrazu.
reagovat - Pondělí 20. března 2006 ve 14:07 ® breca reakce na …
-
Pokud si chceš založit kompost pouze na hnojáky, stačí sehnat kolečko jakéhokoliv hnoje, průběžně pak dodávat třeba posekanou trávu. Zvolené místo musí být dostatečně vlhké (ne mokré) a ne na přímém slunci, aby docházelo k zahnívání. Když si nadloubeš někde plechovku hnojáčků a hodíš je do připraveného hnoje, budeš mít dříve výsledky. Jinak mám zkušenost, že za půl roku jich bývá už požehnaně.
reagovat - Pondělí 20. března 2006 ve 14:05 ®
-
Mám vykopanou díru 1×1×1 m a tam dávám shrabané listí a v létě různý odpad za zahrádky, jsou tam hnojáci celý rok, velcí jako zmije.
reagovat - Pondělí 20. března 2006 ve 13:47 ® svaca
-
Ja osobne jezdim na kompost k znamimu na chatu cca 2 km a chtel bych si ho udelat na zahrade jenomze namam moc prostoru tak by me zajimalo jak to resite vy!dikes
reagovat