Chytej.cz

Teleskopické pruty necteno

20.3.2006 | Pines | 5.604 zobrazení | 27 odpovědí

Ahojky poradíte s nákupem teleskopu na přehradu?

Díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 21. března 2006 v 18:26 ® Pines reakce na …

Děkuji chlapcí v sobotu vyrážím na nákupy …

Poradily by jste i vlasce?

reagovat
Úterý 21. března 2006 v 17:27 ® regulus reakce na …
regulus

No a já rád delší udice, víš jakou mi dalo honičku sehnat 3 dílnou vláčku 3m. Jak jsem psal složenej limit je 120 cm. Zkus jet na kole se 150 cm dlouhým prutem (složeným) třeba v lese, buď bereš o větve nebo se ti to plete do kola. do kufru auta na šířku to taky většinou nedáš, ale všichni vyrábí jen dvojdílný, až na pár vyjímek.

reagovat
Úterý 21. března 2006 v 17:06 ® sharkcom reakce na …
sharkcom

Máš svatou pravdu, na vláčku mám taky děličku. Ale ta není díky délce prutu složená tak dlouhá.

reagovat
Úterý 21. března 2006 v 16:13 ® Jakub reakce na …
Jakub

rybarska-specialka.vlta­va2000.cz www.splavek.cz

reagovat
Úterý 21. března 2006 v 16:07 ® Jakub reakce na …
Jakub

SHIMANO BEAST MASTER BM TE 8000 360 je teleskop

reagovat
Úterý 21. března 2006 v 16:06 ® Jakub reakce na …
Jakub

pokud chceš opravdu teleskop,tak já jsem spokojen s tímto,použil jsem ho na kaprařinu,a dá se s ním házet docela slušně,ale já stejně preferuju děličky:SHIMANO BEAST MASTER BM TE 8000 360

rybyrybkyrybicky.cz

reagovat
Úterý 21. března 2006 v 15:55 ® Pines reakce na …

Na vláčení mám jiný prut chci opravdu jen teleskop na přehradu abych s ním někam dohodil…a aby unesl krmítko..

reagovat
Úterý 21. března 2006 v 15:41 ® regulus reakce na …
regulus

sharkcom – plně s tebou souhlasím, že lepší dobrej teleskop než špatná dělička, ale za předpokladu stejnýho materiálu, stejnýho výrobce, má dělička přece jen výhodu v možnosti lepšího rozložení oček atd. prostě nutně to musí být konstrukčně jinej prut. Nechtěl jsem se zastávat děliček, jen jsem odpověděl na otázku. Já taky raděj teleskopy, ale u některejch technik, například vláčení máš smolík pacholík.

reagovat
Úterý 21. března 2006 ve 13:14 ® sharkcom
sharkcom

Já mám na na kapry teleskop 3,6m 3lbr. Je to allemania telecarp. U rukojeti má blank 20mm. Rukojet dělená, materiál grafit IM8. Kupoval jsem ho kvůli přepravě ( kolo ) a má semiparabolickou akci, je nádherně citlivej. se 40g olovem není problém přesáhnou hranici 100m. (poctivě měřeno ) a to jsem neskoušel ideálních 70g !! Takže to může být i tak, že je lepší dobrej teleskou než špatná dělička…

reagovat
Úterý 21. března 2006 ve 12:31 ® Petas
Petas

Tak to s tou škodovkou chápu, sám jsem mel Favorita a ve 3 to byl problém, tak jsem ho vyměnil za felicii v combi a mám klid.

reagovat
Úterý 21. března 2006 ve 12:09 ® regulus reakce na …
regulus

Pines – No trochu se do toho připletu a odpovím ti. Zásadní rozdíl mezi děličkou a teleskopem, dejme tomu v délce okolo 4 m je kromě konstrukce v akci nebo jestli chceš v pružnosti. Zatímco děličkou dohodíš v pohodě 100m, tak tím teleskopem tak max. 70m, ale je to hodně závislý na konkrétním prutu. Dělička je taky většinou o dost lehčí. Osobně používám děličky i teleskopy, hodně záleží na tom co a kde s tím chytáš. Mám maximální míru pro složenej prut 120cm a věř mě, že je nadlidský úsilí, sehnat např. 3 metrovej vláčák v trojdíle. S tou škodárnou máš ale pravdu (tem 4komorák mám taky), 4 lidi, krmení a 4 4komoráky se čtyřma rybářama se tam nemají šanci nasoukat. Ten teleskop podle svých představ určitě seženeš, bude to sice trochu „horší“ než ta dělička, ale projeď internet.

reagovat
Úterý 21. března 2006 v 11:27 ® Pines reakce na …

Je to super beru…ale prostě u mě vítězí skladnost…čtyři rybáři ve škodovce a s krmením se prostě s takovou batožinou nevejdou…to je pak na vozejk nebo zahrádku :o)))........­...Ještě jedna otázka…jaký je vlastně rozdíl mezi teleskopem a děličkou? kromě toho že děličky jsou z pevného materiálu a teleskopy …skládací potrubí? Je jasné že plný materiál by měl unést větší zátěž..ale z techniky vím že tomu tak není…

reagovat
Úterý 21. března 2006 v 11:25 ® Jakub reakce na …
Jakub

www.rwsport.com

reagovat
Úterý 21. března 2006 v 11:20 ® Jakub reakce na …
Jakub

Něco takovýho

reagovat
foto/forum/2006/th-img174.jpg
Úterý 21. března 2006 v 10:44 ® Petas
Petas

Taky jsem dříve používal teleskopy – dalo se jezdit na kola… Ale ted volím jednoznačně děličky ve 3dílu sice si musíš pořídit tašku na pruty, ale to vem čert, jelikož nejsou tak drahý od cca 850 – 1500. Maj popruhy jako batoh a dáš do nich všechno jako do batohu. Jen kýbl s nývnadou a krmením ne.

reagovat
Úterý 21. března 2006 v 10:12 ® Pines reakce na …

Je jasný že zničit se dá všechno..Já jen že teleskop má rozhodně lepší skladnost a lepší krytí oček.A hlavní důvod ja prostý…mě se prostě děličky nelíbí :o)))

reagovat
Úterý 21. března 2006 v 9:33 ® xyz

A myslis ze teleskopy znicit nejdou? Ale to je tvoje vec. Domnivam se ze ti kolegove neradi spatne.

reagovat
Úterý 21. března 2006 v 9:17 ® Pines reakce na …

děličku vyloženě nechci znám dost lidí kteří si je poničily v autě při převozu..Navíc jsem tísněn místem a musel bych ještě přikoupit kryty na pruty kdežto s teleskopy stačí batoh..

reagovat
Pondělí 20. března 2006 ve 22:53 ® breca reakce na …

Pokud je to tak, rozhodně se dej na děličku. Dá se pořídit docela slušná do 2000 kč a navijáky od Okumy, Spra či Trabucca se pohybují kolem 1300 až 1600 v relativně slušné kvalitě. Pokud nejsi rybář, který tráví čtyři dni v týdnu u vody, tak minimálně dva až tři roky vydrží.

reagovat
Pondělí 20. března 2006 ve 21:00 ® Stín reakce na …

Pokud mohu něco doporučit,tak děličky.

reagovat
Pondělí 20. března 2006 ve 20:45 ® Jakub reakce na …
Jakub

i já bych se raději rozhodl pro děličky

reagovat
Pondělí 20. března 2006 ve 20:06 ® judas.d
judas.d

no já mám shimano tc-ax 3,5d100g zátěž no nejsou špička ale házím s nima kolem 80m no ale jestli mohu poradit než teleskop za1500kč tak skladačku to je moje rada

reagovat
Pondělí 20. března 2006 v 17:34 ® skwor
skwor

A špatný neni ani Ron Thompson exceed 3,5m 60–140g…

reagovat
Pondělí 20. března 2006 v 16:29 ® skwor
skwor

Zkus prut Spro classix tele carp 3,6m 80–150g a navijáky Okuma sting ray 350

reagovat
Pondělí 20. března 2006 v 16:19 ® Pines reakce na …

děkuji za rady…já bych chtěl teleskopy na položenou tak kolem 1500 až 2000,– protože na přívlač mám prut jiný.Vyloženě potřebuji prut se kterým se dá někam dohodit s krmítkem..Musím koupit i navijáky a mám cca 6500 na oboje…Naviják bych chtěl od OKUMY i když ještě uvidím…Díkes

reagovat
Pondělí 20. března 2006 ve 14:56 ® Hora
Hora

záleží na lovené rybě,pokud je to kapr,tak breca Ti odpověděl,záleží na Tobě kolik do toho chceš investovat a jaký prut chceš-laminát nebo grafitový prut,kde jsou cenové relace vyšší.

reagovat
Pondělí 20. března 2006 ve 13:06 ® breca

Na to se nedá jednoznačně odpovědět, záleží na způsobu lovu a chytané rybě. Každopádně pro lov s krmítkem je zapotřebí prut s gramáží 80 g a větší. Délka minimálně 3,60 m. Důležitá jsou kvalitní očka (Sic) a provedení blanku. Slušnější prut dá pořidit již něco málo nad 1000 Kč.

reagovat