Vyhledávání
Signalizátor záběru
17.3.2006 | Robur | 8.426 zobrazení | 11 odpovědí
Klipový signalizátor Novinka! KLIPOVÝ SIGNALIZÁTOR ZÁBĚRU Šikovný malý signalizátor záběru, který lze v případě potřeby jednoduše připevnit k prutu! Je vhodný na všechny blanky průměrů od cca 10 do 20 mm. Dvě vyměnitelné knoflíkové baterie jej zásobují až po 2 roky energií. Vlasec se jednoduše umístí pod klip. Jakmile ryba vlasec vytáhne, pípá a svítí. Signalizátor je navíc připevněn k držáčku na prut tak šikovně, že jej lze natočit prakticky do jakéhokoliv směru a úhlu. Při délce 6 cm a hmotnosti pouhých 12 g jde o skutečnou senzaci! Posouvá drahé a těžké doplňky do sféry nadbytečnosti. Pracuje naprosto jistě bez planých poplachů. Tip: zvláště k doporučení je pro lov dravců!
Na Braunstarovi jsem našel tuto věc, znáte to někdo, za ty prachy si myslím, může při večerním lovu docela posloužit. Zvlášť když jsem líný taht se s jinými pípaky, které mně proti tomu připadají velké a vůbec k nim mám odpor.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 18. března 2006 v 18:20 ® Milky reakce na …
-
Tak, jak to popisuješ je to tak k vzteku, než si to brát do chrámu pohody – na ryby! Asi je to stejné, jako by sis vzal s sebou Jirise a sundal mu lepenku z pusy! :o))))))
reagovat - Sobota 18. března 2006 v 17:18 ® vlavis
-
Tenhle klipový signalizátor je sice lehkej, ale to je asi tak vše. Je to od DAMu. Jak pracuje je popsáno už v dotazu. Laicky řečeno je to podobný jako když jdeš na candáty, po nahození si dáš vlasec pod gumičku a odklopíš překlapěč. Při záběru candoš vytáhne vlasec a dál už necítí žádnej odpor a může odplouvat s nástrahou, ale rybář pokud se nedívá na vlasec neví že má záběr. Pokud budeš mít tento signalizátor, tak po vytáhnutí vlasce z toho klipu sign. začne svítit a pípat, a to po celou dobu zdolávání dokud nevezmeš něco třeba kus papíru a nevložíš ho do klipu, abys rozpojil kontakty. Pípání nejde regulovat, a když to používáš večer, když kolem létají netopíři a některý občas zavadí o vlasec a vytrhne ti ho z klipu, tak po třetím až pátým planým poplachu si začneš nadávat, že jsi vyhodil zbytečně polovinu peněz, za které jsi si mohl koupit nějakej levnej sign. na vidličky, kterej má regulátor hlasitosti, a po planém zaberu od netopíra jenom pípne a dál je ticho. ty ostatní neznám.
reagovat - Pátek 17. března 2006 v 17:20 ® regulus reakce na …
-
ROBUR – tak to světýlko je dobrý možná na feeder, je to tam přidělaký patrně nějakým malým páskem nebo gumičkou, všimni si toho žlutýho pásečku okolo prutu, prodejce neuvádí. To pípací je naprosto jasný, je to přitažený takovou kulatou gumou, pořádně se podívej, je to vidět. Popis je opět strohý, volně přeloženo, podstatný věci bez omáčky „Signalizátor záběru se zvukovou signalizací, vhodný pro všechny druhy rybolovu, napájení lithiovou baterí s dlouhou životností, víc jak 20 000 pípnutí“
reagovat - Pátek 17. března 2006 v 17:03 ® regulus
-
Tak jsem koukal na toho Braunstara a myslím, že tato věc snímá patrně pohyb vlasce opticky, čistě jen podle obrázku, což si myslím, že nebude tak úplně bez falešných „poplachů“. Vypíná se to patrně pootočením toho červenýko vrchlíku, takže při zdolávání ryby asi nevypnutelný nebo pootočit bokem, aby to nevidělo vlasec a největší průšvih je asi ten klip, vypadá že je ocelovej, bez nějakého plastového povlaku (to se ale dá vyřešit smtšťovací bužírkou), takže v originál provedení s tím asi podřete blank prutu. Cena 150 Kč je taky velice podezřelá. Já osobně, pokud bych cítil potřebu pípáku, tak si koupím ty nejobyčejnější klasický, myslím, že jsem je viděl v rozmezí 250–350 Kč (bude to asi kvalitativně stejný jako ten klipovej), stejně mám pruty ve vidličkách a jestli je tam rohatinka nebo pípák je jedno a zas až těžký na nesení to není a když zaseknu tak nemusím nic vypínat.
reagovat - Pátek 17. března 2006 v 16:35 ® Robur
-
no tak máme hned 4 modely, ale chlapi co nějaký komentář, jako je to dobré nebo stojí to za....., Víťa Jakoubek se taky musel nějak vyjádřit. U toho Braunstare ještě nějak chápu, jak to asi funguje, ale ty ostatní moc ne a už vím, že to pípa po celé zdolávání. „Regulus na špičce“ asi jen svítí" ale nevím na jakém principu to drží, to spodní zase nevím, jak je asi přidělané, a to od Prutose, to už je na mě moc složité,to neumím ani popsat..
reagovat. Je to vodotěsné? Chytáte s tím někdo?
- Pátek 17. března 2006 v 16:07 ® regulus
- reagovat
- Pátek 17. března 2006 v 16:07 ® regulus
-
Taky přidám něco k lepšímu, pípák v tomto příspěvku, nevím jak to funguje, stojí 11 USD. Světlo na špičku v příštím 7 USD.
reagovat - Pátek 17. března 2006 v 15:37 ® Prutos
-
Tak už jsem ho našel. Byl v elektronickém katalogu Semy na rok 2006. Popis se mi nechce přepisovat(pdf.), tak jsem ho nechal u obrázku.
reagovat
U obou mi chybí podrobnější popis funkce. Není mi jasné jak to přestane pípat a vypínat to při zdolávačce mi připadá dost nešikovné. - Pátek 17. března 2006 v 15:21 ® Robur
-
To je ono, díky.
reagovat - Pátek 17. března 2006 v 15:17 ® Prutos
-
Asi myslíš tento,že.? Někde jsem viděl i jiné signalizátory které se dají připnout přímo na prut. Fungovaly myslím na jiném principu. Kouknu se po nich a kdyžtak hodím foto.
reagovat - Pátek 17. března 2006 v 15:03 ® Robur
-
fotku ani odkaz sem dát neumím, tak pokud je někdo šikovnější a chce to zpřehlednit, tak dík.
reagovat