Chytej.cz

Wobler a lanko necteno

15.7.2004 | Dědek | 4.521 zobrazení | 14 odpovědí

Jsem hodně lenošnej,takže když jdu na štiky,používám jedno lanko s obratlíkem a karabinkou na kterou věším nástrahy – woblery,gumy,ro­tačky a plandavky. Myslíte, že je to na závadu a wobler a guma by se měla vázat přímo na lanko?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 7. listopadu 2004 v 19:54 ® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Na skodu to není,neprekousne ti pletenku a kdyžtak se ti zakousne do karabinky(na stiky pouzivam vlasec,protože se mi zakousnou vždy do karabiny

reagovat
Pondělí 26. července 2004 v 16:08 ® Dědek
Dědek

Lanko používám od té doby, co mi zubatice asi 85cm překousla pletenku v okamžiku, kdy jsem jí chtěl podebrat.

reagovat
Pondělí 26. července 2004 v 15:04 ® jiris
jiris

Big Mike – stejně jak David nepoužívám lanka.

reagovat
Pondělí 26. července 2004 v 8:49 ® Dědek
Dědek

Esox: omlouvám se za pozdní odpověď, ale měl jsem dofču. U nás to stálo 185Kč za 5m.

reagovat
Neděle 25. července 2004 v 0:14 ® HaD
HaD

BigMike: já osledních několik let chytám většinou bez návazce a vážu přímo, jen výjimečně dávám wolfram nebo něco podobného

reagovat
Sobota 24. července 2004 ve 22:13 ® BigMike

jo ja [ Upraveno BigMike dne 2004–08–26 v 20:47 ]

reagovat
Pátek 23. července 2004 v 17:23 ® jaryn

Já používám na woblery i twistry Kev Steel, 5m za 150kč. je to jako tvrdší pletenka, nemá paměť a za 4 roky mě nezradila.

reagovat
Sobota 17. července 2004 v 18:59 ® overhaul

Hodně dobrej je třeba direct je toho mysim 5 m za 125. Je vláčné a 0 pamět

reagovat
Pátek 16. července 2004 v 16:02 ® esox

dedek: co to stoji?

reagovat
Pátek 16. července 2004 v 9:02 ® Dědek
Dědek

Právě že jsem to dělal bez lanka,ale letos mi to překouslo snad deset zubatic a řek jsem dost! Klasické lanko jsem ale nechtěl, na doporučení jsem si koupol „lanko“ (nevím jak to nazvat) od firmy JAXON – Micro Fishing Wire. Jsem absolutně spokojený, nemá žádnou paměť, nemotá se, je krásně vláčné skoro jako pletenka a zubatice namají šanci to překousnout. Ale ta cena, kurva, ta cena ))

reagovat
Čtvrtek 15. července 2004 ve 23:39 ® BigMike

Dělával jsem to samé, ale pořád někdo psal a i jeden kluk od nás razil heslo, že bez lanka je víc záběrů a holt když to ukousne, dojít si pro ní jindy. Osobně letos již lanko nadávám a opravdu se mi počet záběrů zvýšil. A zatím to ukously jen dvě, snad malé:-) U woblera je to i bez lanka v klídku, ale u gum je to holt větší riziko. Takže někdy to vážu jen přímo na twistra a někdy, hlavně měním li s woblery, dávám malou karabinku pro lepší výměnu a šetření fireline, kde se každý centimetr fuč počítá:-) Prubni zcela bez a uvidíš. Pokud tedy nejdeš rovnou po metrovkách s 18 cm Magnumem od Rapaly.

reagovat
Čtvrtek 15. července 2004 ve 20:13 ® overhaul

Taky to tak dělám

reagovat
Čtvrtek 15. července 2004 v 10:51 ® HaD
HaD

když lanko, tak podle mě určitě s karabinkou a obratlíkem

reagovat
Čtvrtek 15. července 2004 v 10:51 ® mirmen

je to v pohodě

reagovat