Vyhledávání
Letošní úhoři
15.3.2006 | KačaX | 3.128 zobrazení | 11 odpovědí
Kdy hodláte (pokud hodláte) jít letos na úhoře? Když je ta prodloužená zima.. Podotázka: Jak na háček (při lovu úhořů) napichujete rousnici? Slyšel sem něco o účinosti „na kalhotky“, ale nevím jak se to dělá.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 16. března 2006 v 16:35 ® hajan reakce na …
-
Robur: jestli sbíráš hady jako hříbky, tak to na tebe fakt nemám.-:D
reagovat - Čtvrtek 16. března 2006 ve 14:04 ® KačaX
-
Hora> dik
reagovat - Středa 15. března 2006 v 19:59 ® skwor
-
Na úhoře nechodím…chytil jsem jen jednoho (63cm) a to na rotačku…
reagovat - Středa 15. března 2006 v 19:43 ® Hora
-
Já si myslím,že letos začnou jít ve druhé polovině dubna a nastražení na kalhotky-napíchneš rousnici v jedné třetině a špičku zapíchneš do druhé poloviny směrem ke středu rousnice.Oba konce visí dolů a svůdně se kroutí(aspoň pro ryby).Vypadá to jako visící kalhoty(možná je vod toho ten název)
reagovat - Středa 15. března 2006 v 19:16 ® Padis
-
No bude záležet určitě na teplotě vody.Já napichuji rousnáka na kalhotky.
reagovat - Středa 15. března 2006 v 18:14 ® Shrek reakce na …
-
Je to sice mimo téma,táta taky chodí s mušákem a jednou pod přehradou sbírali nasekaný úhoře.Jindy zase v půli řeky kolem něj plaval splávek,tak po něm šáhl a na konci byl taky úhoř.A na závěr když jsme neměli auto a šel z nádraží s mušákem,tak v samošce u nádraží koupil makrely mražený,hodil je do košíku a před barákem s ho ptal soused-rybář,co todělalo na řece,tak ukázal makrely a soused šel do kolen.
reagovat)
- Středa 15. března 2006 v 16:29 ® Robur
-
Hajane, to je slabota, už si nevzpomínám, ale abych byl lepší, tak cca 4. dubna, jsem vzal mušák na náš MP revír, že jdu vyvenčit psa a pobavím se s okounky a za hoďku se vrátím, Lákám je hned u břehu na třepačku, ještě jsem stihl potkat souseda rybáře. No a u břehu jsem rozdělal udici, 2* jsem třepnul, dívám se do vody, kdy zahlídnu okounka a vidím, že se tam blemcá úhoř, protože proti proudu je turbína a často nějakého poraní, tak jsem po něm hrábnul rukou, zraněný nebyl, možná z jara nějaký tumpachový, nicméně jsem byl za 5 minut doma, tak jsem ještě toho souseda podráždil, že to bylo na mušku. Tehdá nevěřil svým očím. Jo a měl 80 čísel.
reagovat - Středa 15. března 2006 v 16:11 ® mirmen
-
řekl bych, že v případě, že jaro bude „dohánět zpoždění“, tak koncem dubna na vodách, které se prohřejí alespoň na 7–9°C. První ulovené úhoře jsem míval na přelomu druhé a třetí dekády dubna. Je ale pravda, že ten revír znám tři desítky let a za znalost míst, kde začínají brát nejdřív, jsem zaplatil pěkných pár set hodinami vycházek, často bez úspěchu nebo jen s chycením tlouště aj.
reagovat - Středa 15. března 2006 v 11:54 ® hajan reakce na …
-
Jo s těma kalhotkama jsem to taky zaslech, ale osobně napichuju „na knedlík“ – špička venku a žerou to myslím v poho, tak to neměním.
reagovat - Středa 15. března 2006 v 11:03 ® hajan reakce na …
-
Mám rekord 1. hada (nikoli HaD-a) 19.dubna asi v 19,15 – světlo jaxviňa, měl 70cm. Letos toto myslím nehrozí.
reagovat - Středa 15. března 2006 v 10:06 ® HaD
-
No zatím to vypadá tak, že začnou úhoři žrát koncem června. Teď vážně – myslím, že v květnu by to snad už mohlo jít. Uvidíme kdy se nám paní zima odporoučí.
reagovat