Vyhledávání
Encyklopedie na chytej.cz
14.3.2006 | Fedderista | 3.204 zobrazení | 29 odpovědí
Líbí se Vám nová rubrika Encyklopedie? Mě osobně ano, ale zatím mi tam chybí spousta věcí. U nástrah se jaksi zapomnělo, že i wobler, twister a třpytka jsou nástrahy. Přitom náš trh je zavalen nespočtem druhů, v každém krámu jiném. Bylo by dobré proto dobré tohle (a nejen to, to mě jen tak uhodilo do očí na první pohled). Dnes v době internetového prodeje již přece není problém sehnat téměř cokoli (když to zrovna nemají na našem krámu), jen to chce vědět co hledat.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 20. března 2006 v 18:41 ® skwor
-
Tomash: Pruty a navijáky bych tam nedával. Od toho tu jsou recenze (ve kterých se toho moc neděje)
reagovat - Pondělí 20. března 2006 ve 12:26 ® HaD reakce na …
-
určitě…ne každý i obyč. těsto zná
reagovat - Pondělí 20. března 2006 ve 12:15 ® regulus reakce na …
-
CIDAS – mrkni sem www.rapala.com je tam 40 sladkovodních woblerů, po kliknutí na konkrétní typ, se ti otevře okno, kde si klikneš na barevný provedení a vidíš ho, máš tam i videoukázku jak ten wobler chodí, což je podle mne daleko lepší než jakejkoliv popis. A to je jen RAPALA. Je spousty dalších výrobců a dle mýho názoru by ta encyklopedie v tomto duchu, tzn. nacpat tam vše co se vyrábí, neměla smysl, protože by jen duplikovala stránky výrobců. Woblery typu domácí výroba, no prosím, dejme tomu, zkušenosti s konkrétními typy asi taky jo, ale bude to strašně subjektivní.
reagovat - Pondělí 20. března 2006 v 11:59 ® regulus reakce na …
-
HaD – makové těsto jsem zrovna nemyslel, byl to slovní obrat „takové – makové“, a pokud je lis na pařenej rohlík (dvě prkýnka se dvěma šrouby a křídlovými matkami) to, co by sis v této encyklopedii představoval, tak ti to během tohoto týdne nafotím a do tý encyklopedie klidně šupnu. To normální, ne makový, těsto klidně taky. -:)
reagovat - Pondělí 20. března 2006 v 11:49 ® Prutos reakce na …
-
Souhlasím s Jarvem. Fotka s popisem vlastností, chodu, vedení popř. vhodnosti na konkrétní druhy ryb bude ok.
reagovat - Pondělí 20. března 2006 v 10:47 ® Cidas
-
No já si myslím, že encyklopedie vláčecích nástrah by bylo fajn… Vždyť jen kolik lidí si vyrábí woblery sami?
reagovat - Pondělí 20. března 2006 v 9:52 ® HaD reakce na …
-
regulus: ptákoviny typu „makové těsto“, „lis na rohlík“ bych velmi uvítal, tedy pokud jsi ochoten se s námi podělit
reagovat - Pondělí 20. března 2006 v 9:35 ® jarv reakce na …
-
Tomash: pokud se chceš podělit o zkušenosti s těmito nástrahami, tak to vlož do recenzí. Tam je v sekci umělých nástrah pusto a prázdno…
reagovat - Pondělí 20. března 2006 v 8:06 ® Tomash
-
Alivio : Co blbneš?!
reagovatKdyž sem přišel na chytej – včera, tak mi blikala zpráva – že mi přišla osobka od BoBa. Odpověděl jsem mu. Teprve pak jsem si uvědomil, že to byla reakce na fórum…
BTW : Když něco řeším např. s BigMikem, nebo chci kecat o kravinách s kámošem Dwarfem, tak jim to napíšu – VŽDYCKY! Když se to bude týkat všech – celýho chytej, tak se neboj, že budu něco tajit!
- Pondělí 20. března 2006 v 0:58 ® regulus
-
FOR ALL – nevím co všichni pořád máte, HaD by se musel pos..t, kdyby tam musel dávat všechno sám, encyklopedie woblerů, stejně tak jako všech průmyslově vyráběných vláčecích nástrah je ptákovina, máte vůbec páru, kolik se toho vyrábí, to si snad najde každej sám a když ne tak to patří do rubriky odkazy, stejně tak udice a navijáky. Jestli jsem to dobře pochopil, tak tato encyklopedie má sloužit k tomu, aby se někdo, kdo používá k lovu něco „svýho, neběžnýho“ a chce se o to s ostatními podělit, to tam vložil. „Chlupatý háčky“ je zcela jiná kategorie, stejně jako encyklopedie ryb. Já sem tam nic nedal proto, že mě nic rozumnýho nenapadlo, má tam být taková ptákovina, jako lis na pařenej rohlík, jak se dělá takový nebo makový těsto, prostě mě nic originálního nenapadlo, tak nedržkuju. Pokud by se encyklopedie měla ubírat tím směrem, jak tady někteří píší tak s klidem dodám materiály včetně fotografií toho co mám, ale HaD bude muset nafouknout web na několikanásobek, pokud to tam pošlou všichni. Ještě na závěr, pro ty mladý rybáře, co se učí (mimochodem učíme se všichni ať je nám 20 nebo 50) bych tam ohledně umělejch nástrah viděl možná jako rozumný stručný popis jak vodit, gumu, třpytku, woblewra (dle typu)apod. To by mělo smysl.
reagovat - Neděle 19. března 2006 ve 23:48 ® Shrek reakce na …
-
To je hrozný s tebou,ty se bojíš odpovídat veřejně?Bojíš se že by ti někdo něco vytknul?Jsi jedinej kdo tu neustále píše "zapni si ICQ,máš odpověď na osobce,poslal jsem ti mail apod).O názory bychom se mohli podělit,ne?
reagovat - Neděle 19. března 2006 ve 23:35 ® Tomash
-
BoBo : jj, odpověděl jsem osobkou
reagovat - Neděle 19. března 2006 ve 23:29 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
Tomash: Pruty a navijáky? Myslíš asi jen obecně, ne? To už by nebyla encyklopedie, ale katalog.
reagovat - Neděle 19. března 2006 ve 22:57 ® Tomash
-
HaD : Prosím tě, rozšiř Encyklopedii o sekci umělé nástrahy (gumy, třpytky, woblery) – myslím, že nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že každý druhý občan národa chytejáckého je vláčkař. Slibuju, že tam přispěju minimálně dvaceti příspěvky
reagovatTaky by možná nebylo od věci přidat pruty a navijáky…
- Neděle 19. března 2006 ve 22:36 ® HaD reakce na …
-
fedderista: a kolika nástrahama jsi přispěl ty?
reagovat - Neděle 19. března 2006 ve 22:32 ® Fedderista reakce na …
-
Tak to tady chciplo, v encyklopedii asi 5 příspěvků – mezi nima červi a žížaly, které si taky doma (většinou nevyrábíte), nová rubrika žádná. Hlavně že je tam přášek z tresčích jater – nečet jsem to,ale doufam,že tam postup výroby od chycení tresky, usmrcení, vyjmutí jater, a přeměna jater v prášek…Jinak nevim…Tuhle rubriku asi řídí nějakej kaproman…
reagovat - Čtvrtek 16. března 2006 ve 23:02 ® KačaX
-
Já bych tam chtěl taky určitě vláčecí nástrahy.
reagovat - Čtvrtek 16. března 2006 ve 20:44 ® pilot
-
jó dával jsem tam cca 11 fotek jen 1× a vylezlo to 3× a ještě zmršené .Tak co!
reagovat - Čtvrtek 16. března 2006 ve 20:35 ® Fedderista
-
Tak jsme se rozdělili na dva Tábory. Jedni by chtěli encyklopedii jako přehled náčiní, nástrah, druzí by jí chtěli výhradně jen jako návod na výrobu, alespoň mi to tak připadá. Ale do boilies (já na něj osobně chytal dvakrát) se přece většinou přidává hafo kupovaných látek, které si taky nevyrábíte, jen je mícháte. Najít optimální směs i způsob namíchání je podle mého názoru stejné jako najít správné podmínky pro nasazení vláčecí nástrahy, správně jí navázat (často opomíjený faktor, který má přece značný vliv na chování) a dále najít správný způsob jejího vedení vedení. Bylo by ale dobré, kdyby tam nebylo jen zmínka typu: Novinka od Rapaly – wobler X – Rap a pak že dotyčný na něj tehdy a tehdy něco chytil. Když už to má být encyklopedie, tak by tam mělo být u každého vyzkoušené barvy a velikosti (mluvím obecně, ne jen o woblerech, jak by se mohlo zdát), úspěšné způsoby vedení, vlastní chování ve vodě a podmínky, ve kterých byla nástraha úspěšná (počasí, charakter vody atd.)Nakonec by neškodil odkaz na nějaké web (pokud má, www.rapala.com atd.) či jiný zdroj informací. P.S. Ta zima je letos ale zkur...... dlouhá, co?
reagovat - Středa 15. března 2006 ve 23:59 ® durson
-
Ved ked na hacik napichnes len kostaka, alebo dazdovku, tiez ju nevyrabas a v pohode na to chytas. Mohli by tam byt konkretne woblery a twistre. Je to predsa len vyrobok a ma svoje urcenie. Preco to nekonkretizovat.
reagovat - Středa 15. března 2006 v 19:31 ® obor
-
Som takisto ZA, veď po prečítaní marcových čísiel rybárskych časopisov (českých) bola uvedená nejaká novinka woblerov s názvom ROLLO, kde vo vnútri telíčka bolo zabudované vyťahovacie lanko(uvidíme časom či to bude výhoda), odkaz na www.sema.cz, ale ešte len vo výstavbe........
reagovat - Středa 15. března 2006 v 19:16 ® MK reakce na …
-
Taky bych tam bral woblery,twistry,......
reagovat - Středa 15. března 2006 v 19:03 ® Cidas
-
Aj, taky jsem se přepsal, to nebyl úmysl :o)
reagovat - Středa 15. března 2006 v 19:02 ® Cidas
-
Encyklopedie je enycklopedie. Návod na výrobu je návod na výrobu… Enycklopedie aut, zbraní, letadel, není návod na výrobu aut, zbraní, letadel… Mě by se to taky líbilo ty woblery a rotačky, atd…
reagovat - Středa 15. března 2006 v 18:59 ® BoBo-Falknow
-
Kua, samo že encyklopedie a ne enYCklopedie
reagovat - Středa 15. března 2006 v 18:58 ® BoBo-Falknow
-
Alivio:Ale prd
reagovatEncyklopedie je prostě enycklopedie, ne jen návod. Navíc se tuším připravuje i encyklopedie ryb a ty taky nebude nikdo vyrábět
- Středa 15. března 2006 v 18:17 ® Shrek reakce na …
-
Podle mě slouží encyklopedie jako přehled receptů a návodů na výrobu té dané nástrahy a návnady.Ne jako fotoalbum woblerů a rotaček.
reagovat - Středa 15. března 2006 v 7:41 ® durson
-
Myslim,ze feedrista ma pravdu. Mohlo by tam by nieco take, ako ze ktora nastraha je osvedcena na tie ktore ryby. Aj woblery maju svoje určenie. Ved nebudes predsa na 20 cm wobler chytat Potocaky.
reagovat - Úterý 14. března 2006 ve 20:34 ® Shrek
-
No já to vidím následovně:Pokud si budeš chtít uvázat mušku,koukneš do encykl. a zjistíš si jak na to,stejně např. u boilies,že?Takže proč tam dávat woblery,twistery,vždyť to si sám nevyrábíš.(Jak kdo)Ale je pravda,že bych přidal jednotnou sekci Vláčecí nástrahy,například na Hauzrovky,streamery,jigy apod.To mi mezi mušky nepasuje.
reagovat