Chytej.cz

Chytání na Orlíku necteno

12.3.2006 | ČudlařX | 18.403 zobrazení | 46 odpovědí

Zdar! Má tu někdo zkušenosti s lovem na Orlíku?Feeder,pla­vaná, případně přívlač.Jaké jsou úspěšné nástrahy,návnady,…

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Úterý 14. března 2006 v 17:59 ® roby reakce na …
roby

slušný chytání je no olešné před podolským mostem nebo u chatové osady červená

reagovat
Úterý 14. března 2006 v 17:56 ® Cidas

Jo, ale už mě to nebaví potřetí psát :o)) Jaké máš přesné požadavky?

reagovat
Úterý 14. března 2006 v 17:32 ® Hrouzek003

Prosím, znáte lepší místo k chytání na Orlíku mimo autokempu a rybářského domku?

reagovat
Úterý 14. března 2006 v 16:31 ® Cidas

Jo, Orlík znám taky z plachetnice, projel jsem ho celej nesčetněkrát od přehrady až ke Kořensku, ale i na Otavu. Ale Radava je dle mých představ naprd. Ta mini zátoka co je v blízkosti těch dvou hospod někdy silně páchne. Cesta, která tam vede je buď totálně zabahněná nebo se tam práší neskutečným způsobem. V lese je nasráno a to tak že hodně nasráno. Pověste mi, kam se třeba chodí v těch dvou hospodách na záchod!!?? Ale proti gustu… Vír je mnohem lepší, snad jediné co mi tam úplně nesedí je, že větší část kepmu je na louce kde se před sluníčkem neschováš… Na Pukňově, což je vedle Velkého Víru se kalí taky notně a každou sobotu tam hrají místní takovou minikapelku, ale chápu že tohle není pro každého. Co je ale důležité – na ryby je Pukňov, ale podle mě i Vír daleko lepší volba… Je topochopitelně věc názoru

reagovat
Úterý 14. března 2006 ve 13:15 ® Fugas reakce na …

CeP: nedráždi! Už aby bylo léto, ach jo…
K otázce: Já přímo v kempu teda nechytám (jen tam rád zastavuju při toulkách na plachetnici), ale co píše CeP je pravda(bydlím nedaleko). V kempu se celkem dost kalí, ale možná se tam i klidnější místo pro rodinu najde. Špatnej neni taky kemp v Podskalí+na ryby klidnější zátoka po pravé straně. Ve většině větších kempů je to ale podobný. Hodně lidí, restaurace a čilej ruch dlouho do noci. Klídek z dob kdy si každej vařil na plynový bombě aseděl jen ve stanu protože nebylo kam jít je pryč.Extrém jsou Trhovky, tam jsou i kolotoče a vietnamští obchodníci:-)

reagovat
Úterý 14. března 2006 v 11:38 ® Cidas

Axamith: Kemp radava, jak doporučuje Cep, ti já doporučit nemůžu… V létě je buď plný prachu nebo bahna, podle převládajícího počasí. Velký vír, je rozhodně lepší volbou… Ale je to pořád kemp. Pokud bych ti mohl radit, tak se mrkni sem www.volny.cz Sem jezdím přibližně 23 let od jara do podzimu a je to prostě super. Nacpané kempy sleduji z druhého břehu. Já zde mám sice karavan, ale v rekreačním středisku , pokud se ozveš s předstihem, ti nabídnou chatku, buňu, pokoje, apartmá, stan, všechno. K dispozici je hřiště, loďky, restaurace v objektu… No myslím, že by se ti tam líbilo :o) P.S.: Na Radavě bych nechodil bos do lesa :o)

reagovat
Úterý 14. března 2006 v 8:32 ® Hrouzek003

Omlouvám se , je to háček bez protihrotu-překlep.

reagovat
Úterý 14. března 2006 v 7:15 ® CeP reakce na …
CeP

Axamith> jeste doplnim. denne cerstve pecivo. rano v 7 tepla polivka, dobra kuchyne, vytecna pizza.

reagovat
Úterý 14. března 2006 v 7:13 ® CeP reakce na …
CeP

Axamith> z vlastni zkusenosti muzu doporucit kemp Radava radava.com ;
je naproti dalsimu kempu Velký Vír. jezdime tak o prazdninach kazdy rok. moznosti ubytovani ve stanech i v chatkach zcasti v lese pod stromy a zcasti na louce pod primym sluncem. jasne ze v lese je i v neparnejsim pocasi luxusne. po kempu jsou suche kadibudky, ale kousek od recepce i stale ciste splachovaci toalety a verejne sprchy s automatem na 10kc. primo v kempu dve hospody (doporucuji Bohouska), navazuje hotel s restauraci a country hospoda Colorado (taky doporucuji). ob jeden rok byva i pujcovna lodek a slapadel.
na ryby je lepe poodejit na nejakou klidnou zatoku mimo hlavni kemp, nebo na lodi na druhou stranu. lovit se da velke mnozstvi cejnu, plotic, kapri, amuri, na vlacku okouni, na rybku se povede candat.

fotky 1–28 jsou odsud c-e-p.net

reagovat
Úterý 14. března 2006 v 6:19 ® Axamith
Axamith

Přidám se k otázce. Mě by zajímalo, jak je to s ubytováním u Orlíku. Chtěl bych tam zajet v létě s rodinou a vzít prut a hledám vhodný kemp. Na webu jsem si nějak nemhl vybrat. Poraďte prosím svoje zkušenosti. Nevadí mi stan, karavan(půjčený) ani chatka.

reagovat
Úterý 14. března 2006 v 6:16 ® Axamith reakce na …
Axamith

Předpokládám, že Hrouzek003 se upsal a myslel háček bez protihrotu.

reagovat
Pondělí 13. března 2006 ve 23:14 ® MK reakce na …
MK

Háček bez hrotu!To je jako zakončenej kuličkou nebo čim:))))?

reagovat
Pondělí 13. března 2006 v 17:12 ® Hrouzek003

Na Orlík jezdím chytat sportovně cejny . Při zakrmení a lehkého koncového návazce s háčkém bez hrotu je docela dobré chytání.

reagovat
Pondělí 13. března 2006 v 11:01 ® Cidas

K přívlači můžu říct jen následující. Ráno chodím na okouny (rotačka, ale i na popera :o)) a v poledne se dají chytit na popera boleni nad 65cm… K tomu ale potřebuješ loďku, protože jsou dost daleko od břehu a je potřeba jezdit za zalovením… Lokalita Pukňov (Velký Vír)

reagovat
Pondělí 13. března 2006 v 0:41 ® CeP
CeP

Pozor. ta otazka je dost nevhodne, resp. prilis vseobecne polozena.
v prvni rade je treba si uvedomit ze Orlik je opravdu velka voda se spoustou rozdilnych specifik. zkus se nekdy podivat do nejake podrobnejsi turisticke mapy. casto v nich byva uvedena i hloubka vody. ale uz na prvni pohled ti bude jasne ze jiny bude lov treba v Dedovicich, v Oslove, Stedronine – vzedmuti Otavy a soutok s Lomnici. podobne to bude v Pasovicich, Hladne, Rejzikove, kde si Vltava jeste zachovava ricni charakter a obcas voda slusne tahne. a uplne jine to je treba na Radave, Velkem Viru, Podskali, Trhovkach. Obecne se da rict ze je precejnovano. (jak dlouho jeste) rozhodne pokud budes na vetsi vode tak si nekdy pockas nez ti ryba najede. pokud se ale trefis do obdobi kdy jim ale chutna tak ti zarucuju ze te budou i bolet ruce. pokud budes chtit policit na kapry, davej vetsi nastrahu protoze cejni nekdy v klidu vezmou i tri kukuricky na vlase a macatejm ploticim dve zrnka taky nevadej. casto se ale stava, a to zejmena v hlavni sezone, ze jsou ryby zvlaste v chatovych oblastech a u kempu precpany k prasknuti a neprijimaj. kukurice a psenice se rvou do vody po metrakach, casto nenamocene, nevarene. snaz se najit klidnejsi misto pokud se ti to vubec povede, nejlepe dostupne jen na lodi. jako zarucene nastrahy pouzivej parenou housticku, nebo jen tak na mackanku, cervy, samozrejme kuku, zizalu. mizive uspechy byly s extrudama tak jsem s nima prestal. kolinka osobne povazuju za propadak. loni jsem objevil burizonky restovane v oleji s prazenym konopim; docela super. kapri sli jako divi. na kuku nebo rohlik se obcas povede i slusnej amur. pokud je uplne mrtvo u dna, muzes feeder sbalit a s ouklejema se pobavis do aleluja. super zabava byva treba s bolinkama na rohlik z hladiny – specialita myho brasulaka. ja drepim u feederu a kousu nehty, on o 20m vedle lupe jednoho za druhym a sklebi se mi jako mesicek.
s privlaci ti moc neporadim. venuju se ji jen velmi okrajove. na zaver jen doporucim aby ses zeptal na konkretni lokalitu kam mas namireno a dostane se ti urcite podrobnejsi odpovedi k danemu mistu. ;-) ja ti na zaver preju dobry lov a plne ruce prace… ;-) ))

reagovat
Neděle 12. března 2006 ve 22:32 ® BigMike

Jedu tam tak 1–3× za rok na vláčku, takže asi moc neporadím, většinou je to o gumách a pár okounech!

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1