Vyhledávání
Sumec na vláčku
11.3.2006 | regulus | 170.112 zobrazení | 1.406 odpovědíVzhledm k tomu, že nám všem už z této zimy hrabe, nabízím nové diskuzní téma: jak na to aby rybář chytit sumce na vláčku. Věřím, že nejen já ale i ostatní se rádi poučí. Velmi se těším na vaše názory a hlavně návody. -:)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 28. února 2007 ve 20:45 ® regulus reakce na …
-
TOMINO – především souhlas s PRUTOSem a vlastně i se SCANIXem. Taky mě připadne, že chodit vláčet sumce s prutem 10–30g je trochu na pováženou. O Dyji „pod vratama“ se povídá po celé republice a je to podle mě jeden z nejprofláklejších revírů v ČR. Ryby tam rozhodně jsou, patrně budeš mít ale jinej problém, kde chytat. Je to tam totiž po většinu sezóny hlava na hlavě. Samozřejmě, někomu to nevadí, mě např. jo. Nicméně nepočítej s tím, že bys měl nějakej přehnanej počet záběrů, myslím, že 5 záběrů za noc (myslím tím od večera do půlnoci a od 4 do rozednění)je skoro nereálný číslo. průměr tak 1–2 a to ještě jenom někdy.
reagovat - Středa 28. února 2007 v 19:36 ® Scanix
-
Tomino: promin, sice ti neporadim s Dyji 4B, ale neodpustim se nezeptat, ty vlacis sumce na proutek 10–30g, je fakt ze ryba do 10kg se na to asi necha s nejakou 0.25mm vlascem vytahnout, ale bojim se, ze vetsi sumik by ti vzal drahu. Ja mam pruty 40–80g a uz jsem mel parkrat na prute rybu, pro kterou to bylo jen paratko. Osobne jsem taky zatim nevytahl nic vetsiho, ale mam jen takovej dojem, ze to neni vhodna gramaz na sumcovou vlacku. Snad mi nekdo zkuseneni da zapravdu. Ale asi jde o to, ze pouzivas i mensi nastrahy, ktera pro vetsi rybu asi neni tak atraktivni. Ja kdyz jdu na sumce, tak nepouziji nic mensiho 13cm a berou to i 60ti centimetrovi mrnousove jak vino.
reagovat - Středa 28. února 2007 v 19:33 ® Prutos reakce na …
-
Tomino: Pokud máš rád davovou rybařinu, tak směle do toho
reagovat - Středa 28. února 2007 v 18:56 ® Tomino
-
Zdravím všechny vláčkaře kteří se věnují sumatrám. Zajímá mě kolik jich za sezonu ulovíte. Rád bych letos zavítal na DYJI 4B pod přehradou, jestli tam někdo lovíte, rád od Vás uvítám nějaké informace. Sumčí vláčce se věnuju dva roky. Loni sem jich vyvláčel 15, největší měl metr, na proutek 10–30g to byla docela fantazie. Nástrahy KOPYTO 4 a RAPALA shallow shad rap 7cm. Lovil jsem pouze v noci.
reagovat - Úterý 27. února 2007 v 18:12 ® Scanix
-
HaD: a mas to vypozorovany i u nas, ze tech 14 stupnu je zahreje natolik, ze po nocich pukaj? Me by to zajimalo i proto, ze bych si rad projel nektere reviry jeste pred sezonou a vybral si i nejake malo navstevovane misto, na misto tech rybari precpanych Hnevkovic.
reagovat - Úterý 27. února 2007 v 1:46 ® HaD
-
no s tím jarem je to ošemetný, protože u nás to jaksi nelze provozovat. Ze zahraničí ale vím, že okolo 14°C začíná aktivita silně stoupat
reagovat - Úterý 27. února 2007 v 0:15 ® regulus reakce na …
-
SLIMAK – já používám lanko cca 25cm, s udávanou dvojnásobnou nosností než vlasec. Nevím jestli je to dobře nebo špatně, ale myslím, že fousatýmu je to jedno, asi ho to od záběru neodradí. Podle mě u tak velkejch nástrah to chod neovlivní, ale můžu se mýlit. -:))))
reagovat - Pondělí 26. února 2007 ve 23:42 ® Scanix reakce na …
-
slimak: Ja osobne lanko, da se sice pletenka navazat primo, ale kdyby se nahodou povedla metrovka, tak ta slukne magnum jak vino a docela by me to mrzelo, kdyto ucvakla a treba pak posla.
reagovat - Pondělí 26. února 2007 ve 23:09 ® slimak
-
Používáte na sumčí přívlač s velkými woblery typu Sliver,Magnum,apod. lanko nebo něco jiného?
reagovat - Pondělí 26. února 2007 ve 12:36 ® regulus reakce na …
-
KOSMIK – myslel jem tu víc na jihu, dolní tok, ale nelze říct, že by pod Skřípákem nebo mezi Bránicema a Kounicema nemohli být, samozřejmě Dalešice (tam je to o lodi), ale to je zas trochu jinak. To, že jsi tam nikdy žádnýho nechytil, ještě neznamená, že tam žádnej není. Znám několik míst, kde 100% sumci jsou a nikdy jsem tam neměl ani záběr.
reagovat - Pondělí 26. února 2007 v 10:00 ® Scanix
-
Robur: Tak rekneme, ze jsem byl na nich cilene tak 20×
Ale celkem jsem byl vloni 76× u vody s prutem.
Jinak s temi reviry je problem, ale ja miluju reky, takze Luznice kolem Tabora, to je docela zname, horni cast Hnevkovic a pak asi Orlik.
reagovat - Neděle 25. února 2007 ve 21:42 ® Kosmik reakce na …
-
Jakou část Jihlavy máž na mysli? Na vláčku tam kam chodím se mi jěště nepoštěstilo nějakýho vytáhnout
reagovat - Neděle 25. února 2007 v 11:59 ® regulus reakce na …
-
Robur – nejspíš bych preferoval revír kde sumci jsou -:)))
No dobře, Morava, Dyje, Jihlava.
reagovat - Neděle 25. února 2007 v 11:57 ® regulus reakce na …
-
jarryn21 – to se ptáš toho pravýho. -:)))
Otázku bych směroval na HaDa, jednak je to hlavní „sumcobijec“ na tomto serveru a pokud se nepletu, zabývá se cíleným lovem již nějakej ten čásek. Už se to tu přemílalo, tak si to zkus najít.
Když budu mluvit za sebe, tak by odpověď zněla obecně od května do září (záleží na tom jaký je kterej rok počasí) a nenazýval bych to že začíná a končí lovit, ale asi bych použil termín zvýšená aktivita. Pokud se teploty vody týče nemůžu sloužit, nosím sebou k vodě metr a váhu, ale teploměr ne.
reagovat - Neděle 25. února 2007 v 11:22 ® Robur
-
Scanix, jde tvůj lov o život vyjádřit třeba počtem docházek.
2/ kdyby jste chtěli uvláčet sumce, které 3 revíry by jste preferovali, myšleno jen na ČR.
reagovat - Sobota 24. února 2007 ve 23:40 ® jarryn21
-
Zdar regule!Mám otázku.Kdy na jaře začíná sumec lovit a kdy na podzim končí?±Resp.při jaké teplotě vody.Dík.
reagovat - Sobota 24. února 2007 ve 2:25 @ ??? reakce na …
-
heintzku mám na mysli
reagovat - Sobota 24. února 2007 ve 2:23 @ ???
-
stačí přední trojhák stáhnout gumičkou,aby neplandal
reagovat - Pátek 23. února 2007 v 19:42 ® regulus
-
Tak vážení přátelé, 16.6. tu bude coby dup, co na ty vousáče chystáte na letošek, případně nějaký další zkušenosti, sem s tím. -:))))
reagovat - Sobota 13. ledna 2007 ve 22:08 ® Scanix
-
Ja chodil na sumiky pres leto jak o zivot, vytahl jsem 12 mimin od 60 do 93. Kamaradovi se povedl jeden 100cm viz foto. Chytal jsem hlavne na Vltave za pisecnymi ostruvky na zlomu z melciny na 2m hloubky. U vedeljsich v toku v podjezi, pri vysim stavu vody pak v mistech hrany puvodniho koryta nejlip u vedlejsiho vtoku, ktery byl zaplaven a kde byla ochrana pred proudem. Nejvic se mi osvedcil obycejny dvoudilny 13cm Albastar, barva je irelevantni. Mel jsem na prute i 3 vetsi ryby, dve se vyply a jednu jsem svoji chybou utrhl, proste jsme byl moc hrrr no. Tak uvidime co prinese letosek.
reagovat - Sobota 13. ledna 2007 v 16:53 ® Prutos reakce na …
-
Tak to já byl mockrát a vytaženy jen dva kousky. Takže vzhledem k počtu prutohodin snad ještě horší než Robur
Robur: Celej den ti píšu na icq a ty nic?!?!
reagovat - Sobota 13. ledna 2007 v 16:38 ® Robur
-
tak já byl tak 4* u nás, tj. tak 4* hodina až dvě a nula bodů, úplně bez záběru
reagovat - Sobota 13. ledna 2007 v 16:05 ® regulus
-
Tak, máme tu zimu-nezimu, chytat se dá asi všude, snad kromě dírkování, do dravčí sezóny poměrně daleko, nicméně oživuji toto téma a uvítám vaše nejem loňské zkušenosti s lovem sumce na vláčku. Přátelé, pište. -:)))))))))
reagovat - Pondělí 18. září 2006 v 16:52 ® perch
-
regulus-kua ja sem si nevsiml ze tu je tohle tema, dik
reagovat - Pondělí 18. září 2006 v 16:43 ® osprey
-
Regulus: Myslím, že jsi ho solidně proškolil. Prutos mě vzal tamtéž, sumec lovil jako o život, ale za mým woblerem se jen dvakrát zavařila voda a pak jsem měl dotek jako když jo a ne, zasekl jsem do prázdna, ale ráno jsem otisk kartáčů z obou stran na fungl nové Rapale našel. Co se strategie týče, je to pořád to samé – v noci mělčiny kde loví a u hladiny kdekoli je vidět lovení, ráno proudy pod jezy, přes den jámy na dně. Nastupující zákal je velké plus. Nástrahy gumy a wobblery. Dál je to o konkrétní situaci a osobním nasazení jednotlivce. Já letos zklamal a zachraňoval jsem to miminem 75 cm na rousnici při lovu parem.
reagovat - Pondělí 18. září 2006 v 0:26 ® regulus
-
Tak vážení, jelikož se tady objevilo od PERCHA nový téma „Sumec na přívlač“, oživuji svoje původní, aby se to líp hledalo, nicméně přivítám vaše letošní zkušenosti.
Pokud bych se měl pochlubit já (teda jestli je vůbec čím), tak se mi podařilo nějakýho toho sumíka přelstít, ale byly to jen miminka, dvakrát mě to překazili tolstolobici, kteří při vylovování udělali takovej brajgl, že bylo dosumcováno a u větších kousků, kteří projevili zájem jsem to jaksi po.ral, prostě jsem ho nedokázal seknout, zní to paradoxně, ale sebral mě to a jel přes brzdu a já jsem to nedokázal seknout … Nástraky v jednom případě RAPALA X-RAP, zbytek zvukový jerk JAXON.
reagovat - Neděle 9. července 2006 ve 12:35 ® jiris
-
antony – zalezi jak na kterym jezu, jez od jezu je jinej, dle jamy, lavic, hloubek atd. Jsou jezy kde se da chytat primo ve vyvaru, ale jsou i takovy, kde je to třeba 100 m pod jezem lepší.
reagovat - Neděle 9. července 2006 ve 12:26 ® antony
-
Když vláčít sumíky pod jezem,jak daleko od jezu? Přímo ve vývařišti,nebo 50m,100m…? Dík za radu.antony
reagovat - Sobota 8. července 2006 v 16:20 ® s.h.o.o.t.e.r
-
no největší byl 92, ale já na ně nešel porostě jsem si šel zachytat a poštěstilo se, vylovoval jsem je zhruba 200 metrůpo proudu jenom jsem s nima šel dolů,jo a latina to není zkus se informovat o Labi v Přelouči pod jezem. Petrův zdar
reagovat - Středa 21. června 2006 ve 2:35 ® regulus
-
Tož co kluci sumcařský, žádný další rady??? Ve čtvrtek, dá-li pánbůh a vyšetřím čas, to pudu vyzkoušet.
Těším se na vaše další náměty. -:))))
reagovat