Vyhledávání
Sumec na vláčku
11.3.2006 | regulus | 170.338 zobrazení | 1.406 odpovědí
Vzhledm k tomu, že nám všem už z této zimy hrabe, nabízím nové diskuzní téma: jak na to aby rybář chytit sumce na vláčku. Věřím, že nejen já ale i ostatní se rádi poučí. Velmi se těším na vaše názory a hlavně návody. -:)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 16. června 2010 v 18:40 ® ART
-
Vždy když u mě pukla voda a objevil se černej hřbet tak jsem si řikal jooo mít ho na háčku
reagovat.Druhá věc je v tom že na 0,18 s nosností 4,9kg bych ho tahal určitě chvilku. Ti černí vousatí kluci co okolo mě pukali měli tak od 130–180cm
- Středa 16. června 2010 v 17:48 ® jiris reakce na …
-
mckvak8> to přijde, a až to budeš nejvíc čekat :)
reagovat - Středa 16. června 2010 v 17:36 ® Libor reakce na …
-
mckvak8> to přijde, a až to budeš nejmíň čekat
reagovat - Středa 16. června 2010 v 17:33 ® Jak.novi reakce na …
-
mckvak8> Nevím co máš zlepšit, ale trpělivost bude to pravý.
reagovat - Středa 16. června 2010 v 17:25 ® ART
-
Asi jsem tragéd. Našel jsem místo ve kterém sumec docela rejdil a tipnul bych si, ža tam měl i svůj hrad. Jinak házel jsem vobama a sumík vůbec nerágoval nanic. Určitě woba musel zaregistrovat, protože mi proplul okolo lodě. Co mám zlepšit? Asi nic né jsem úplný tragéd. Ale alespoň náplast na srdíčku mám z toho, že jsem konečně vyvláčel candátka.
reagovat - Středa 16. června 2010 ve 13:10 ® Alf reakce na …
-
Filip00> já měl budíka na 2:45, z peřin jsem se vyhrabal ve 3:30 a za hodinu jsem stál po pás v řece. No a po pátý byl venku. Jo a to mi ještě úplně srovnal karabinku. Jak jsem ho měl v ruce, tak vypadla z woblera. Vůbec nechápu za co vlastně držela. Vzal jsem si nový broďáky a jak se zaleze víc na hloubku, tak mě tak mě ta holina dře jak kr_va
reagovat - Středa 16. června 2010 ve 12:48 ® Filip00 reakce na …
-
Alf> no jo je pěkný se probudit v 6:40 a na mobilu MMS s Fouskem, jinak gratulace já jdu až o víkendu
reagovat - Středa 16. června 2010 v 11:35 ® Alf
-
Filip00> Filipe, kamaráde …to je pro tebe
reagovat - Úterý 15. června 2010 v 1:00 ® Kolovr@tek
-
No každopádně všem přeju na zahájení ať se nějakej sumeček povede VŠEM.:)
reagovat - Úterý 15. června 2010 v 0:40 ® osprey reakce na …
-
Kolovr@tek> Plus minus půl metru. Trochu je to ochrana i před útokem štiky. Rozhodně ne absolutní, ale lepší než nic.
Já ale měl všechny své sumce přes metr (tři) seklé tak, že vlasec nebo šňůra na kartáče nepřišly.
reagovat - Úterý 15. června 2010 v 0:30 ® Kolovr@tek
-
Libor> Já vim no, někdy se to prostě nedá no, ale je to strašnej adrenalin,když najednou dostaneš zaběr je to něco úžasnýho.:)Ja jsem někdy z toho taky pořádně otrávenej, když jdu na sumára a nedostanu za 4 hoďky záběr ,ale to k tomu patří.Je to také hodně o trpělivosti.
reagovat - Úterý 15. června 2010 v 0:25 ® sethy reakce na …
-
Libor> a nebo silný lanko, já používam dragoňácký na 30kg. předřít to kartáčema může o tom žádná.
reagovat - Úterý 15. června 2010 v 0:25 ® Libor reakce na …
-
Kolovr@tek> šnůru mám na 30kg a občas je problém tu rybu někam nepustit
reagovat. A dost často je problém vůbec dostat záběr
- Úterý 15. června 2010 v 0:23 ® Libor reakce na …
-
osprey> tak to dělám dodnes, jen je to pracnější než ho tam nedávat
reagovat. Dělám návazec ze 60kg sumčí šňůry.
- Úterý 15. června 2010 v 0:07 ® Kolovr@tek reakce na …
-
osprey> Můžu se zeptat jak dlouhej návazec?
reagovat - Úterý 15. června 2010 v 0:05 ® osprey reakce na …
-
Libor> Předřít to může. HaD tu situaci zažil několikrát. Tak dává návazec ze silnější pletenky. Já ho u své silnější sestavy napodobím.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 23:28 ® Kolovr@tek reakce na …
-
Libor> Určitě bych šel bez lanka.A šňůru bych volil o průměru 0.18 ,tak na 18kg ale jestli si věříš na větší rybu můžeš zvolit ještě odolnější šňůru.Co se týče předření šňůry moc bych se toho nebál ,ale jestli chytáš někde kde je hodně kamenů a překážek tak bych ti jen poradil ,že sumcovi v proudu moc nepovoluj jinak ti ujede fakt někam do ..... a je to v ......:) a může dojít k tomu předření.Sumce se snaž zdolávat tak ,aby si ho měl furt v kontaku a i kdybyx si někam lehnul fůrt se snaž ho vyrvat ,on poleví.Rozhodně bych mu nedával šanci,když sumár odjede nikam do pryč ,tak většinou to dopadá nehezky.Hlavní je ho držet tak nějak nahoře.Jestli máš jinej nazor, pisni,chtěl jsem jen poradit.
reagovat - Pondělí 14. června 2010 ve 23:14 ® Libor
-
Lanko?, bez lanka?, silnější šňůra nebo jen pletenku a spoléhat se že to nepředře? Jak to řešíte?
reagovat - Pondělí 7. června 2010 v 0:55 ® Prutos reakce na …
-
Mikyška> Tomu říkám najít jehlu ve stohu sena
reagovat - Pondělí 7. června 2010 v 0:55 ® Prutos reakce na …
-
slimak> Mám nějaký noname, stály pár peněz..výrobce netuším. Slouží celkem dobře, ale samo to na ty plandy taky nejde.
reagovat - Neděle 6. června 2010 ve 21:29 ® slimak reakce na …
-
Prutos> ahoj,
reagovat
se kterejma kleštema na silný kroužky máš dobrou zkušenost??ty rapalacký??ja si koupil takovej zmetek od icefish a myslel jsem že přijdu o nervy a prsty…zvlášt , když to rveš na plandy…díky - Pátek 4. června 2010 ve 22:12 ® Mikyška reakce na …
-
Prutos> Ty kleště taky budu muset pořídit. Přihodim foto voba ktereho loni utrh sumík Hadovi a já ho našel.
reagovat - Pátek 4. června 2010 ve 21:50 ® Mikyška reakce na …
-
sethy> Jo přesně ty. Zkoušel sem už několik výrobců. Jednou se kroužek zlomí jindy se nevrátí do původního tvaru. Jednoduše řečeno nekvalitní materiál. Párkrát se mi stalo že kroužek nevydržel a to to nebyly žádné extra velké ryby. Loni se mi podařilo na jednom mini vobleru od firmy Lovec narovnat kroužky se čtrnáctkou Stroftem. Tak raději u větších vobů měnim kroužky a rovnou přitom i háčky za ownery.
reagovat - Pátek 4. června 2010 v 17:35 ® Prutos reakce na …
-
osprey> Cena v tomto případě nehraje moc roli. Kouknu co mají u nás a kdyžtak se pak domluvíme. Prej se snad koncem měsíce možná uvidíme, takže zatím času dost. I když kdoví jestli ještě nebude velká voda. Nám to tu teď pěkně hučí.
reagovat
Valím obdělávat rodinný vinohrad…toš se tu mějte - Pátek 4. června 2010 v 17:32 ® Prutos reakce na …
-
Mikyška> Já na to mám spešl kleště, bez nich bych některé kroužky nedostal na nástrahu ani omylem.
reagovat - Pátek 4. června 2010 v 9:19 ® osprey
-
Prutos> Berkleykarabiny má opravdu Kajman a neví, co by si za ně řekl (mám pocit 6 Kč samotná sponka). Ale můžu ti je tam vzít.
reagovat - Pátek 4. června 2010 v 0:36 ® sethy reakce na …
-
Mikyška> ty ICE fish na moře? Příjde mi nemožné je na plandy dostat
reagovatPoužívám na 25kg, ale jak píše prutos, tohle mě nikdy nezradilo.
- Pátek 4. června 2010 v 0:34 ® Mikyška reakce na …
-
Prutos> Já je beru z Kajmana. Kroužky sem ted koupil ICE fish, vypadaj festovně a podle toho s nima taky válčim. Nejhorší je dostat je na plandy.
reagovat - Pátek 4. června 2010 v 0:26 ® Prutos reakce na …
-
Mikyška> Jo crosslocky jsou fajn,ale málokde na ně narazím. S koužkama taky svádím věčnej boj, žádný stálý nemám. Pravda je, že mě zatím žádný kroužek nezradil.
reagovat - Pátek 4. června 2010 v 0:19 ® Mikyška
-
Prutos> Ahoj, já používám karabiny Cross-Lok od Berkley jak na těžší vláčku tak i na klasickou sumcařinu a držej dobře. Když už se tu řeší výbavička nemáte někdo typ na kvalitní spojovací kroužky?
reagovat