Vyhledávání
Sumec na vláčku
11.3.2006 | regulus | 170.341 zobrazení | 1.406 odpovědí
Vzhledm k tomu, že nám všem už z této zimy hrabe, nabízím nové diskuzní téma: jak na to aby rybář chytit sumce na vláčku. Věřím, že nejen já ale i ostatní se rádi poučí. Velmi se těším na vaše názory a hlavně návody. -:)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 3. června 2010 ve 23:39 ® Prutos
-
Díky kluci, přesvědčili jste mě natolik, že je seženu a sám provedu nějaký crash test.
Osprey: Ano, jediná 100% jistota je tam tu karabinu nemít. Převazovat jsem zvyklý, nevadí mi to. Jsou ale situace,kdy měním často,nebo kdy neočekávám tvrdý boj a to je pak karabina praktičtější.
reagovat - Čtvrtek 3. června 2010 ve 22:54 ® osprey reakce na …
-
jiris> Ty jsou z těch lepších – zámek uklidili na poměrně málo namáhané místo a je opravdu těžké je otevřít.
Musím říct, že když jsem začal jerkovat, nestačil jsem zírat, jak snadno jsem už při vedení nástrahy vyklepal a otevřel karabinu na 12 kg.
reagovat - Čtvrtek 3. června 2010 ve 22:09 ® jiris reakce na …
-
Prutos> pouzival jsem loni na podzim typ co jsou dva dole a nikdy se neotevrel. Byly v pohode.
reagovat - Čtvrtek 3. června 2010 ve 22:00 ® sethy reakce na …
-
osprey> to potom jo
reagovat - Čtvrtek 3. června 2010 ve 21:52 ® osprey reakce na …
-
Prutos> Nakoupil jsem na výstavě karabiny, budou trhací testy a článek. Některé typy jsou dělané tak, že tahem zámek skoro nenamáháš.
Ale když tam ta karabina není, tak se prostě otevřít nemůže, že?
reagovat - Čtvrtek 3. června 2010 ve 21:50 ® osprey reakce na …
-
sethy> Ale to já přece taky. Pokud jde o smekáčové sestavičky, tak ty udělám dvě nebo tři. S rybami do 120 cm si nemusím dělat starosti. Ale holt mám i těžší kalibr. Třeba na HaDovo flek. Loni bych tam s žádným svým cajkem nešel, protože bych neměl šanci rybu zdolat (David měl problém vytáhnout odtama i bolena), letos už bych si mohl troufnout.
reagovat - Čtvrtek 3. června 2010 ve 21:29 ® sethy
-
Prutos> ty menší jo, tam ten problém je (u toho horního typu) ale tohle mám problém v prstech otevřít
reagovatto tu fakt nehrozí.
- Čtvrtek 3. června 2010 ve 21:27 ® Prutos reakce na …
-
sethy> díky za tip
reagovat
Nestalo se ti,že by se některá z nich, třeba po nárazu, sama otevřela? Já měl ty úplně nahoře, samy se otevíraly a drát se po pár otevřeních „vytahal“ … absolutně nespolehlivé. - Čtvrtek 3. června 2010 ve 21:15 ® sethy reakce na …
-
Prutos> tady to máš rozdíl pevnosti v nich nevidím, testováno v trhu v tahu-celou mojí váhou, to už se začly deformovat ale nepovolily. Vše spolu s http://www.rsp-fishing.cz/…lf-made-2-5m na 30kg. Samozřejmě J11ku to trošku umrtví (stále použitelné). Se šnúrou na 30kg a touto sestavou jsem ohl hák na SSR14.
reagovat - Čtvrtek 3. června 2010 ve 21:12 ® Prutos reakce na …
-
sethy> Jo, máš recht. Délka hodu je největší slabinou silné šńůry. Někde to neva, jinde to jde ojebat a někde to prostě va
reagovat - Čtvrtek 3. června 2010 ve 21:10 ® Prutos reakce na …
-
osprey> Přesněji řečeno taháš a šňůru vůbec neřešíš. Beru ohled jen na prut, ale ani ten nešetřím když je třeba.
reagovat - Čtvrtek 3. června 2010 ve 21:04 ® sethy
-
osprey> já koupil šňuru a pár vlascu v pondělí…a 1500 v pr…
reagovatMě by vadilo že tou tvoji sestavičkou nenahodím nástrahy které bych rád na sumíky použil. Proto taky mám na sumíky i mimo multiko prutu i smekačo prut
- Čtvrtek 3. června 2010 ve 20:48 ® osprey reakce na …
-
Futureriver> Dost dobrý, celkově je to jedna z nejlepších pletenek. A proto taky Prutos používá ty silné průměry. Tam už prostě táhneš a šňůru moc neřešíš.
sethy: Cajku na sumíky kolem metru mám hromadu. Ale loni se toho v mém okolí utrhalo dost. V podstatě se velké ryby zdolaly jen na jedné lokalitě. Takže buď bude prut do 60 g, vlasec 0.30mm nebo FL 0.20 mm anebo ta hypersestavička. Tam mi chybí koupit šňůru. Pomalu už je čas.
reagovat - Čtvrtek 3. června 2010 ve 20:47 ® sethy reakce na …
-
Futureriver> nástrahu vyměníš max jednou za noc.
reagovat - Čtvrtek 3. června 2010 ve 20:46 ® sethy reakce na …
-
Prutos> dragoňácky lanka na 30kg, neni problem. Jinak ta powerka co používáš je hrozný lano
reagovatMě osobně třeba PP nevyhovuje, nemám rád měkké šňury.
- Čtvrtek 3. června 2010 ve 20:25 ® Futureriver
-
Prutos> ok ,tak tedy bez karabiny:) ,ale krapet pomalejší výměna nástrah. Jo a jak je to u této pletenky (Power Pro) s tou odolností proti oděru?
reagovat - Čtvrtek 3. června 2010 ve 20:20 ® Prutos reakce na …
-
Futureriver> Je to silný a blbě to lítá. Ale pro mě je to na některých místech jistota. Lanko ani karabinu nedávám, vážu rovnou na očko nástrahy, případně přes koužek. Karabina bývá nejslabším článkem sestavy.
reagovat
Lanko většinou nedávám proto, že jsem ještě nenašel takové které by mělo patřičnou nosnost a dobrou karabinu. Navážu ho v případě, když vím, že na místě kde chytám je hodně štik nebo velká štika. V každém případě pletenka, ani na 30kg, nezabrání štice v tom aby ti to ukousla, pokud se jí to dostane do tlamy.
Když tak vzpomínám, tak za těch pár let co už se o sumcovláčku pokouším, jsem ty štiky chytil asi dvě nebo tři. - Čtvrtek 3. června 2010 v 19:55 ® Hony reakce na …
-
Futureriver> místo lanka používám návazcovou šňůru
reagovat - Čtvrtek 3. června 2010 v 19:50 ® Futureriver
-
Prutos> to nejspíš záleží..,hele jestli máš obě od Power pro,neni už krapet silná na vláčku ta pletenka na těch 30kg.-Třeba ne..já nevim. Jinak já si koupim zejtra teda podle vaších rad..
reagovattu Power pro 275m 0,23 na 15kg.(Snad s ní budu spokojen a nebude se motat.. Ještě dotaz.. pak při chytání dám rovnou karabinku a wobler-u pletenek být lanko nemusí..? Jo a jak je to u této pletenky s tou odolností proti oděru? zdar
- Čtvrtek 3. června 2010 v 17:40 ® sethy reakce na …
-
osprey> ale výbava cos pořídil není zrovna na „menší ryby“
reagovat - Čtvrtek 3. června 2010 ve 12:02 ® osprey reakce na …
-
Losfedos> Na menší ryby může být přívlač i úspěšnější, dobrý cajk je potřeba, aby se to nakonec nepodělalo kvůli němu, ale hlavní je opravdu ta nehmotná stránka.
Já bych chtěl letos taky nějaký fousy zapřáhnout a na rozdíl od minulých let jsem trochu víc mobilní, takže uvidíme.
reagovat - Čtvrtek 3. června 2010 v 10:08 ® Filip00 reakce na …
-
Losfedos> Ahoj já to Jigolo mám, podle mě je to dobrej prut a dost toho vydrží.
reagovat - Středa 2. června 2010 ve 22:10 ® Prutos
-
Futureriver> 15kg stačit může. Záleží na vodě kde budeš chytat a na prutu. Já mám cívky dvě..22 a 30kg
reagovat - Středa 2. června 2010 ve 22:08 ® Prutos
-
osprey> No vidíš, já na ohnivou šňůru zanevřel natolik, že ani nevím že je nějaká nová generace. Až budu zas někdy shánět pletenku na něco jinýho než na sumce, tak bych na ni mohl i kouknout.
reagovat - Středa 2. června 2010 ve 20:35 ® Losfedos reakce na …
-
osprey> je to asi hodne o stesti a trpelivosti a uvazovani -jak ,kdy,kam a s cim na ne…rozhoduji se o privlaci sumcu,chtel jsem chytat i jako sumcari na bojky atd,ale od toho me odrazuje nespocet veci kolem toho-zhaneni nastraznich ryb,noseni velkeho mnozstvi veci k vode.Kdyz pujdu vlacet,tak je to pohoda vezmu prut par nastrah a jde se.budu se venovat privlaci-sice se tolik sumcu nepodari,jako pri chytani na bojku,ale bude to pro me jednodusi a humalnejsi k nastraznim rybam,zadne potrebovat nebudu.
reagovat - Středa 2. června 2010 ve 20:24 ® Losfedos
-
Berkley Jigolo 2.7m 25–70g
reagovat - Středa 2. června 2010 ve 20:23 ® osprey reakce na …
-
Losfedos> Prut je dobrý, toho bych se nebál, naviják nevidím. Časem ale přijdeš na to, že problém je úplně jinde.
V zásadě je to o tom být ve správnou dobu na správném místě. Někdy je to i o nástraze. Já i po dvaceti letech vláčky sumce pořád vláčet neumím. Prostě mi do toho sem tam nějaký praští.
A pokud jde o cajk, mohl bych si doma i vybírat…
reagovat - Středa 2. června 2010 ve 20:22 ® Losfedos
-
http://www.rybolov.cz/…l-na-navijak
reagovat - Středa 2. června 2010 ve 20:21 ® Losfedos
- reagovat
- Středa 2. června 2010 ve 20:20 ® Losfedos
-
ahoj,potreboval bych poradit,chtel bych zacit vlacet sumce a uvazuji o koupi tohoto prutu a navijaku,zda li je to dobra volba,nebo jestli mi poradite treba neco jineho,diky.budu vlacet woblery a plandavky a gumy.
reagovat