Vyhledávání
Sumec na vláčku
11.3.2006 | regulus | 170.353 zobrazení | 1.406 odpovědí
Vzhledm k tomu, že nám všem už z této zimy hrabe, nabízím nové diskuzní téma: jak na to aby rybář chytit sumce na vláčku. Věřím, že nejen já ale i ostatní se rádi poučí. Velmi se těším na vaše názory a hlavně návody. -:)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 1. června 2010 v 17:50 ® džigit reakce na …
-
sethy> dík,já v tom na netu neviděl rozdíl
reagovat - Úterý 1. června 2010 v 17:39 ® sethy reakce na …
-
džigit> jj
reagovat - Úterý 1. června 2010 v 17:22 ® džigit reakce na …
-
sethy> takže jestli správně chápu-nová ma připsáno k Fireline to Braid?
reagovat - Úterý 1. června 2010 v 17:10 ® sethy reakce na …
-
džigit> http://www.zbozi.cz/items?…
reagovat - Úterý 1. června 2010 v 16:51 ® džigit reakce na …
-
Ruzzzik> jsem to špatně napsal.Myslel jsem novou „firehlínu“
reagovat - Úterý 1. června 2010 v 15:54 @ Ruzzzik reakce na …
-
džigit> http://www.rsp-fishing.cz/…e-braid-125m
reagovat - Úterý 1. června 2010 v 11:55 ® džigit
-
osprey> můžeš, prosím, dát nějaké odkazy
reagovat - Úterý 1. června 2010 v 10:48 ® Futureriver
-
ahoj , vidím, že většina z Vás, která poradila je pro pletenku Power pro http://www.musov.info/…ro-275m-6946 -na vláčku by jste volili 0,23 na 15 kg? bude to dostatečná tlouštka na sumce?
reagovat - Úterý 1. června 2010 v 10:17 ® Hony
-
Preferuji Power Pro, ztěch co jsem měl možnost vyskoušet, mně vyhovuje nejlépe.
reagovat - Úterý 1. června 2010 v 10:08 ® osprey
-
Prutos> Zajímalo by mě, co bys říkal na novou Firehlínu. Ta nová generace šňůr, jejíž přítomnost asi zahájila na našem trhu téměř neznámá šňůra STREN Superbraid (nebo možná ta „tresková“ na 51 kg od Pennu), je někde úplně jinde než původní Fireline. Všechno kulaté, daleko kompaktnější s nosnostmi (pokud se dá těm číslům věřit) skutečně neskutečnými.
Fakt, je, že Power Pro je vyzkoušená klasika, která víceméně nemá chybu.
reagovat - Pondělí 31. května 2010 v 18:00 ® Prutos
-
S fireline mám zlou zkušenost. Poslední dvě sezóny Power Pro a spokojenost.
reagovat - Pondělí 31. května 2010 v 17:28 ® MadMack reakce na …
-
Futureriver> Berkley FIreLine. Zkusil jsem i SpiderWire ale ta mně nesedla, dělali se hodně pavouci. Vloni jsem měl Gigafish, vcelku dobrá skoro kulatý průřez, ale mín zapečená, takže se třepila dřív než Fireline.
reagovat - Pondělí 31. května 2010 ve 14:25 ® Futureriver
-
Zdar mohli byste mi poradit co používate na sumce na vláčku za pletenku? (Ti co už mi radili tak děkuji, a ostatním budu rád za rady jakou pořídit:) Tak ať to utiká těch 15 dní.. a ahoj
reagovat - Čtvrtek 8. dubna 2010 ve 22:59 ® Filip00 reakce na …
-
Alf> To se ti povedlo dostal jsi mě
reagovat, ale lovec roku 2010 budu já
- Čtvrtek 8. dubna 2010 ve 14:27 ® Alf reakce na …
-
Filip00> teď je V7 provařená a o víkendu tam bude nacpáno, dokonce se tam přemístí ty obrněný transportéry, co stojí u Hiltonu
reagovatAle v kombinaci s tou Berounkou je to dobrý nápad. Takže to už si musím jenom vyžádat povolení doma
a aby vyšlo počasí. A k těm rukavicím…zapomněl si dodat, že mi od tebe přišel dopis „milý ježíšku, chtěl bych být stejně dobrý jako ty
a proto mi prosím pod stromeček naděl pletené rukavice na provázku a nejlíp s vyšitou žlutou kačenkou“.
- Čtvrtek 8. dubna 2010 ve 13:46 ® Filip00
-
Myslíš Vltavu 7? ještě nemám ty třpytky,ale můžem to prubnout a pak jít na Berounku s Plavačkou a feedrem. A ohledně těch pletených rukavic s tkaničkou skrz bundu, ty mám přece od tebe k Vánocům abych ti je nezáviděl
reagovat - Čtvrtek 8. dubna 2010 v 10:54 ® Alf reakce na …
-
Filip00> woe
ty máš tak možná pletený palčáky a ještě spojený tkaničkou a protažený rukávama, aby jsi je neztrácel
Počkej až ti 16.června pošlu MMS s holdegrónkem, to budeš litovat, že si tu ze mě děláš srandičky. Jo a na cejny co já tahám rukavice nestačí, rapala vylovovací kleště jsou jedinou zárukou jak nepřijít o prsty
Co o víkendu, zkusíme tu Vltavu?
reagovat - Čtvrtek 8. dubna 2010 v 9:12 ® Filip00
-
Alf> rukavice ti mohu klidně dát, ale nevím jestli pro tvé chytání budou k užitku
reagovatnebo cejnům začali růst zoubky?
- Středa 7. dubna 2010 ve 23:30 ® reakce na …
-
HaD> Prosimte chtel jsem se na neco zeptat jestli teda muzu?Nevis co je na tom pravdy ze z jordanu se ty velke ryby budou prodavat ?napr tolstolobik neni to skoda?jinak zbytek ma jit prej do reky.....tak nevim co je na tom pravdy …myslim ze luznici by to docela dost obohatilo…
reagovat - Středa 7. dubna 2010 ve 23:23 ® jiris
-
Sumec je letní ryba a basta.
reagovat - Středa 7. dubna 2010 v 15:46 ® HaD reakce na …
-
Alf> No právě podle toho, že jich tam povodil mnohem více si myslím, že je to zimoviště na 95%. A ty co ztratil mohli být podseklí. Podseklá ryba, jak známo, totiž klade větší odpor. Já budu dál tvrdit, že je to na 95% podsek, byť i nevědomě. Míst, kde jsou sumci opravdu v zimě aktivní, je minimum.
reagovat - Středa 7. dubna 2010 ve 13:23 ® Alf reakce na …
-
Filip00> V autě mě nepozdravíš a tady se do mě pustíš a hned tak ostře
reagovatAle díky za zprávu. Budu počítat s tím, že se na mě vykašleš s vylovením holdegrónka
A proto si pořídím speciální vylovovací vychytávku. Prodávají to v OBI pod názvem pracovní rukavice
…abych neměl zase tak dohryzané prsty.
- Středa 7. dubna 2010 ve 12:31 ® Filip00 reakce na …
-
Alf> Ty jsi masírka kluku, jsem zvědav co tento rok povodíš a nic ti podebírat nebudu!
reagovat - Středa 7. dubna 2010 v 11:58 ® Alf reakce na …
-
sethy> O tom by se dalo dlouze debatovat. Předně, byl ten sumec ulovený skutečně na zimovišti? Jak se vůbec pozná takové zimoviště? Bez Fandy 81 o tom můžeme opravdu jen diskutovat a domnívat se. Za sebe můžu říct, že když se mi povede takový úlovek (a nemusí to být ani v jalovém období koncem roku), tak si ho vážim a má pro mě vysokou hodnotu. Beru, že pokud někdo narazí na díru, kde jsou sumci naskládaní jak dřevo na zimu, a ten někdo toho zneužije a dolova je těží, tak je to zavrženíhodné. Ale tenhle konkrétní případ na to nevypadá. Už třeba jen podle použitého vybavení.
reagovat - Středa 7. dubna 2010 v 10:03 ® sethy reakce na …
-
Alf> Jenže na zimovišti se jich nazhromážtí desitky. Jo když tam něko bude vláčet tak se záběru dočkat může, ale dalších x ryby podsekne
reagovatale ber to jen jako můj názor.
- Středa 7. dubna 2010 v 0:12 ® Alf
-
sethy> pokud byl chycený v tlamě, tedy na nástrahu aktivně zaútočil, tak v tom nic špatného nevidím. Úmyslné podsekávání je samozřejmě něco jiného. Přes den v létě jsou sumci většinou zalehnutí v dírách na dně a překážkách … a je běžné, že je na takových místech hledáme a lovíme. Nikdo se nad tím nebude pozastavovat.
reagovat - Středa 7. dubna 2010 v 0:03 ® HaD reakce na …
-
sethy> neříkám, že to možné není, ale podle mě je to v drtivé většině případů minimálně na hraně
reagovat - Úterý 6. dubna 2010 ve 23:58 ® sethy reakce na …
-
HaD> Davide, na druhou stranu vím o sumcich chycenych v prosinci na woblery… Já loni chytl v pulce listopadu na melcine ve sloupci na woblera
reagovatNa chytání na zimovištích mám ale stejný názor, ale co naděláš.
- Úterý 6. dubna 2010 ve 23:54 ® džigit reakce na …
-
HaD> já s tím nemám až takovou zkušenost,tak se ptám
reagovat - Úterý 6. dubna 2010 ve 23:45 ® HaD
-
džigit> mě to zimní chytání na dírách na zimovištích s těžkými twistery prostě nevoní, naopak zavání něčím nedobrým. Většinou je to podseklé – a nejčastěji v okolí huby, protože jinde to sklouzne.
reagovat