Chytej.cz

Sumec na vláčku necteno

11.3.2006 | regulus | 170.388 zobrazení | 1.406 odpovědí

Vzhledm k tomu, že nám všem už z této zimy hrabe, nabízím nové diskuzní téma: jak na to aby rybář chytit sumce na vláčku. Věřím, že nejen já ale i ostatní se rádi poučí. Velmi se těším na vaše názory a hlavně návody. -:)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 11. srpna 2009 v 17:42 ® Filip00
Filip00

Alf> to je pravda a proto bych mohl být za hvězdu já a ty by jsi jen fotil:-) mi připadá že takle rubrika je jen pro nás dva

reagovat
Úterý 11. srpna 2009 v 17:26 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00> no uvidim. Ono jde taky o to, aby mi ty vlkodlaky nesežral nějaký sumec :-)) ) A hlavně když je vezmu s sebou, tak budou chtít být stále u mě, jinak udělají hrozný bordel. A při brození je dost dobře tahat nemůžu.

reagovat
Úterý 11. srpna 2009 v 17:16 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Alf> tak vem sebou ty tvý kilery a já vezmu ženu ona je bude ráda hlídat a večer je dáš na vodítko,vždyť víš jak to tam vypadá. A pak potkáme Libora jak chytá oukleje na 15cm woblery:-D

reagovat
Úterý 11. srpna 2009 v 15:21 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00> vzhledem k situaci proti tomu nic nemám. Jen tam nebudu moct být celý víkend, musím se postarat o tu moji psí smečku. Bytelnější prut není problém, provětrám „bič boží“ od harrisonu. Takhle se na něj jen práší ve skříni. Taky mě napadlo zkusit jeden den slapy nebo orlík.

reagovat
Úterý 11. srpna 2009 ve 12:34 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Alf> já mám plán, ale nevím jak se ti bude líbit jel bych tam kde jsem nechal japonský wobler, ale na to je potřeba tvrdší prut opravdu.

reagovat
Úterý 11. srpna 2009 v 11:29 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00> to víš, co nevím to nepovím a naopak :-) Jinak v neděli jsem byl u vody až do tmy a bez záběru. Chtělo by to, aby pořádně zapršelo a voda šla nahoru. A nebo najít nějakou jámu plnou sumců :-D Dneska mi moje oznámila, že ve čtvrtek odjíždí do Anglie, takže s tou Moravou to moc dobře nevidím, protože bych neuhlídal psy, respektive by mi je tam něco sežralo…

reagovat
Úterý 11. srpna 2009 v 11:13 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Alf> tak ti dík, to jsem propálit nechtěl, ale pravda je, že se ohnul pěkně, nj Jigolo :-D

reagovat
Úterý 11. srpna 2009 v 10:07 ® Alf reakce na …
Alf

Libor> tady jeden víkendový je, bohužel v akvarijní velikosti. Jinak jsem chytil sám sebe, respektivě mě chytil bolen, kterého jsem chtěl vylovit rukou a volný trojháček wobu se mi zaseknul do prstu. Takže na jednom trojháčku se zmítala šedesátka bolen a na druhém byl můj prst…bolelo to ukrutně. A zbytek popsal Filip. Jen se zapomněl pochlubit, že se svým jigolem urval slušnou ponorku.

reagovat
foto/forum/2009/th-img9704.jpg
Pondělí 10. srpna 2009 ve 22:45 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Libor> Ahoj tak prut jsem koupil do 70g jmenuje se Jigolo a už jsem ho i testnul (štika 68cm a tolstolobik za hřbetní ploutev 86cm odhadem 11kg. Jinak alf chytl vše malé:-D :-) :-D (sumce, štiku, a většího bolena tak snad příští víkend se připlave podívat i táta s mámou :-D

reagovat
foto/forum/2009/th-img9695.jpgfoto/forum/2009/th-img9696.jpgfoto/forum/2009/th-img9697.jpg
Pondělí 10. srpna 2009 v 19:00 ® Libor
Libor

Alf a Filip00 mají asi chřipku že o víkendu nepřibilo foto uvláčenýho českýho fouska?, no sorry kluci , musel jsem si rejpnout. Filipe už máš prut??

reagovat
Sobota 8. srpna 2009 ve 23:09 ® Prutos reakce na …
Prutos

Prutos> oprava Sportex Black stream..

reagovat
Sobota 8. srpna 2009 ve 23:00 ® Prutos reakce na …
Prutos

KYJAK> pokoukej po Sporetex Balck stream..je to poměrmě široká řada a cena se pohybuje kolem dvou tisíc. Mám 2,4m 50–70g – je to řádný utahovák. Do mírnějších podmínej bych se nebál jít s gramáží i níž.

reagovat
Sobota 8. srpna 2009 ve 21:32 ® KYJAK reakce na …

zdravim vas muzete doporucit nejaky prut na privlac cca do 3tis. diky

reagovat
Sobota 8. srpna 2009 ve 14:35 ® Hony

Libor – panda klasické české výroby 35g

reagovat
Pátek 7. srpna 2009 ve 23:52 ® Libor reakce na …
Libor

Hony> gratulace! jaká nástraha? planda?

reagovat
Pátek 7. srpna 2009 ve 23:35 ® Hony

Libor – tak dnes se 130 podařila

reagovat
Pátek 7. srpna 2009 ve 14:30 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00> ajajaj …sumci třeste se, den zúčtování se blíží, voda se zbarví do ruda a šňůry budou celý od slizu :-D :-D :-D

Tak dobře vyber.

reagovat
Pátek 7. srpna 2009 ve 14:27 ® Libor reakce na …
Libor

Filip00> kup ho, o víkendu ho pokřti sumčím slizem a v pondělí sem koukej dát fotky alespoň 130cm mramorovýho torpéda :-)

reagovat
Pátek 7. srpna 2009 ve 14:07 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Alf> dnes se jdu něj kouknout a uvidíme, když jo tak zítra bičuje vodu zabiják

reagovat
Pátek 7. srpna 2009 ve 12:48 ® Hony

Filip00 – Salma mají v Rumunské na Vinohradech

reagovat
Pátek 7. srpna 2009 v 9:53 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00> podle mě je to hodně, ale neměl jsme ten prut v ruce. Už to nebude takový univerzál, ale opravdu sumčák. Jak jsem se teď díval, tak název není skeletor ale JIGOLO …to asi nebude od jigu?! :-)) ) :-)) ))

Já zůstanu u svýho jemnější nádobíčka a v nejhorším případě toho holdegrona ukecám :-)

reagovat
Pátek 7. srpna 2009 v 9:11 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Alf> Ale jak to vypadá tak půjdu do té 70g dnes si ji jdu ošahat, a zítra odpo nebo v neděli pojedem na jinej flek a chytnem holdegrona

reagovat
Čtvrtek 6. srpna 2009 v 19:22 ® skwor
skwor

Dneska jsem jednoho trefil. Bohužel se ukázalo, jak zrádné může být větší kopyto bez přídavného trojháku. Po krátkém úprku po proudu jsem vytáhl půlku kopyta a oslizený vlasec.

reagovat
Čtvrtek 6. srpna 2009 v 9:59 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00> Salmon na internetu zde http://www.rsp-fishing.cz/…blery-salmo/ Další shop, se kterým mám velice dobré zkušenosti.

Nebo je tu možnost vrhnout se do víru podnikání a začít s tím sám obchodovat. Myslím, že by mě to víc než bavilo :-D

Ta reklama tuším bliká tady na stránce :-) a ještě k tomu maskovaná šňůra…už teď jsou z toho sumíci v depresi :-)) ) 70g skeletor by byl na místní podmínky trochu zbytečný.

reagovat
Středa 5. srpna 2009 ve 23:24 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Alf> Berkley Skeletor 2,7m 15–40g+ZDARMA 200m SpiderWire Cam.0,17

http://www.braunstar.cz/…ww/index.htm je to vústí pak tam mají ještě 70g ale to už bych asi vyrval i skálu:-D

reagovat
Středa 5. srpna 2009 ve 22:38 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Alf> jsem koukal na woblery rapala to jsou hrozný palby. Musím nájít pořádný krám se salmem a asi kouknu u kordy na věci

reagovat
Středa 5. srpna 2009 v 16:29 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00> to jsou dneska lidi. Aby jsi je prosil, že jim chceš dát vydělat nějakou tu korunu. Jestli můžu doporučit, tak mám hodně dobrý zkušenosti tady http://obchod.blackbass.cz/ Prodejna je na Vinohradech ve Slezský. Ten Berkeley sice na e-shopu nemá publikovaný, ale na prodejně asi bude a hlavně majitel p.Driesel je opravdu schopný a co nemá to rychle sežene a za velice slušný ceny.

reagovat
Středa 5. srpna 2009 v 16:05 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Alf> to nevím ještě mi ten chlápek nevolal a jestli nezavolá do čtvrtka tak pojedu na kobylisy a koupím něco u kordy, já chci prut ale on asi peníze ne, říkal druhý den tu bude a zavolám

reagovat
Středa 5. srpna 2009 ve 14:20 ® Alf
Alf

Silumarkus> osobně mám raději vlasec. Na 028 zastavíš metrovýho sumíka na místě a můžeš brát pomalu smykem. Když už šnůru, tak vyzkoušenou mám klasiku fire line. Ale vadí mi na ní, že se dost chlupatí a občas je potřeba posledních pár metrů odstřihnout. A taky mě dost zarazil rozdíl mezi fire line koupenou u nás a v zahraničí (konkrétně USA). Přišlo mi to jako úplně jiná šňura, taky uvedené parametry stejného průměru byly značně rozdílné. Loni jsem pořídil šňůru od sufixu, zatím si na ni nemůžu stěžovat. A historicky jsem chytal na power pro, držela perfektně, ale byla až moc jemná a pokud se zacuchala a zauzlovala, tak byl konec.

reagovat
Středa 5. srpna 2009 ve 14:11 ® Alf
Alf

Filip00> taky myslím, že v té gramáži bude 2,7 lepší. Ten kratší by byl asi moc tuhý klacek. Budeš ho brát už teď v týdnu a o víkednu bude sumčí premiéra?

reagovat