Vyhledávání
Sumec na vláčku
11.3.2006 | regulus | 170.388 zobrazení | 1.406 odpovědí
Vzhledm k tomu, že nám všem už z této zimy hrabe, nabízím nové diskuzní téma: jak na to aby rybář chytit sumce na vláčku. Věřím, že nejen já ale i ostatní se rádi poučí. Velmi se těším na vaše názory a hlavně návody. -:)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 5. srpna 2009 ve 13:53 ® Silumarkus
-
čau, jakou šńůru mi doporučite na vláčku na sumíky? Už mám nějaky kolem metru vyvláčený na obyč vlasec (0,28), ale je to na čistým rybníku. Myslím, že na řece bych ho neotočil.
reagovat - Středa 5. srpna 2009 ve 13:34 ® Filip00 reakce na …
-
Alf> chtěl bych 2,7 mám rád tuto délku
reagovat - Středa 5. srpna 2009 v 10:50 ® Alf reakce na …
-
Filip00> budeš brát 2,4 nebo 2,7?
K diskusi: ono s tou gramáží je to u každé značky a řady prutů jiné. Řídit se jen podle toho, co je na prutu napsáno, není možný. Záleží i na materiálu, rozložení oček atd. Na sumčí vláčku kvalitní 30g stačí, ale pouze na vodě, kde je prostor sumce povodit a není potřeba silové zdolávání. Na revírech, kde je hodně závad, silný proud a za rybou nelze dojít, je situace uplně jiná a je potřeba přitvrdit. Ale zase do rozumné míry. Ono vláčet předimenzovaným 200g prutem, který váží půl kila bez navijáku, je pěkná otročina.
reagovat - Středa 5. srpna 2009 v 9:08 ® Filip00 reakce na …
-
Prutos>Hony>Libor> já jsem původně chtěl na 60g, ale to co mi ukázal bylo bidlo na shazování kokosových ořechů, pak jsem vzal do ruky Berkleyho do 26g a byl tuhej jako sviňa tak jsem usoudil že 40 by mohla být tak akorát, nechci přímo sumcařskej prut, spíš něco na velký woby a tak
reagovat - Úterý 4. srpna 2009 v 19:17 ® Prutos reakce na …
-
Hony> záleží na jaké vodě kdo chytá…já na sunce nevylezu bez šňůry na min 20kg. Na většině míst musím rybu na silu zastavit. Na volné vodě by stačilo vybavení mnohem lehčí.
reagovat - Úterý 4. srpna 2009 v 17:29 ® Hony
-
Filip00 – vem si do 60g, a to je někdy málo, pokud musíš sumíka zastavit před vázkou a takový 100 cm dovede nadělat pěknou paseku a co když ti to veme 120 tak se z toho posměješ.
reagovat - Úterý 4. srpna 2009 ve 14:20 ® Alf reakce na …
-
Filip00> 40g bude stačit. Jestli je to ten berkley, který myslím, tak je poměrně tvrdý. A tady na těch vodách co jezdíme stejně není moc vázek a za rybou se nechá dojít. Základ je, aby byl dobře zaseknutý a zbytek už je spíš jen otázka času a trpělivosti. Já mám všechny letošní na shimano do 30g. Po praci se ozvi, zajedem na tu prodejnu. Jo a jestli jsem dobře rozumněl ten název místa, kde teď děláš, tak to mám autem asi 2–3 minuty od baráku.
PS: babičce něco vytáhneme a pro jistotu si přilep tu podrážku na broďákách, budeš to potřebovat až za ním poběžíš řekou
reagovat)
- Úterý 4. srpna 2009 ve 13:38 ® Libor reakce na …
-
Filip00> pokud nejsou vázky a stačíš v broďákách tak běhat můžeš. A já? letos jsem fousatýho ještě neviděl… .
reagovat - Úterý 4. srpna 2009 ve 13:23 ® Filip00 reakce na …
-
Libor> to nevím ,ale na Labi jsem vytáhl 126 na ultra lite, a Alf je tahá taky na prut do 20g, je to jemná práce a hodně se u toho běhá
reagovata co ty jak lovíš vydro?
- Úterý 4. srpna 2009 ve 12:51 ® Libor reakce na …
-
Filip00> abys se 40g nelitoval až ti tam skočí nějakej okolo 130cm.
reagovat - Úterý 4. srpna 2009 ve 12:20 ® Filip00 reakce na …
-
Alf> kupuji nový prut asi půjdu do Berkley gramáž do 40g a nakoupím nějaké větší woby, babička by chtěla sumíka kolem 1m tak se pokusím, ať má radost.
reagovat - Úterý 4. srpna 2009 v 11:13 ® Alf reakce na …
-
Filip00> OK,dohodneme se. Nebylo by špatný, kdyby se lehce zvedla voda. Já byl o víkendu na chvíli na mojí domácí Sázavě a docela jsem si zachytal. Ale ten bordel od vodáků …nespočet hromad pet flašek, plechovek od piva, střepy, igelitky s odpadky, všude nas*áno, minulo mě několik lodí, kterým byla řeka dost úzká, borci byli pěkně nakalení…no hnus, ostuda těch slušných. Normálně bych jim zavedl poplatky, ať se tím pak zaplatí vyčištění řeky.
reagovat - Úterý 4. srpna 2009 v 9:09 ® Filip00 reakce na …
-
Alf> Tak tento týden snad už na ryby pojedu, a snad se i něco splete
reagovat - Pátek 31. července 2009 v 1:26 ® Prutos
-
Nejlepší karabinka je žádná karabinka
reagovat - Pátek 31. července 2009 v 0:00 ® Hony
-
Dnes sumík 120 cm na plandu
reagovat - Čtvrtek 30. července 2009 ve 13:24 ® Alf reakce na …
-
Filip00> jo tak to nepotěší. Kvalitní karabinka je základ a nejlépe předimenzovaná vzhledem ke zbytku sestavy. Jak to máš s víkendem? Já bych rád někam vyrazil. Potřebuju se trochu odreagovat, v posledních dnech se mi značně zkomplikovala spousta věcí a chci pročistit hlavu u vody.
reagovat - Čtvrtek 30. července 2009 ve 12:20 ® Filip00 reakce na …
-
Alf> tak tomu bych i věřil, kámoš včera dostal sumíka asi 95cm a pak mu to vzal větší a nevydržela karabinka, to je celkem k vsteku.
reagovat - Úterý 28. července 2009 v 16:19 ® Alf reakce na …
-
Filip00> samý pomluvy…to si budu pamatovat
Pro všechny: nechoďte se mnou na ryby. Pokud by jste mě náhodou někde u vody potkali, tak ve vlastním zájmu odejděte na jiný revír
reagovat) Vezměte si příklad z Filipova varování. A hlavně moje informace berte s velkou rezervou. Už to řeším i legislativně. Momentálně je podaný návrh u vlády a když to dopadne, tak bude vydána aktualizace rybářského řádu, ve které bude rozšířeno nařízení o minimální vzdálenosti jednotlivých lovících. Ve vztahu k mé osobě bude tato vzdálenost 1km
)
- Úterý 28. července 2009 ve 14:25 ® Rybouš reakce na …
-
Děkuju ti Alf
reagovat - Úterý 28. července 2009 ve 14:04 ® Filip00 reakce na …
-
Libor> s ním na ryby chodit ,tak jedině za trest, "říká mi tady štiky nejsou " 3 náchoz pěkný tah a byl jsem bez woba a on se směje a říká, ale tady fakt nejsou. pak jedem jinam a tam jsem se zachránil aspoň bolínkem a tlouštěma nej měl 35cm a druhej nej z opačné strany měl asi 12cm. Jinak dobrý
reagovat - Pondělí 27. července 2009 v 17:26 ® Alf reakce na …
-
Libor> jo v broďákách na houby, tak to by byl zážitek, bych chytnul vlka jak z tý pohádky o karkulce
petrcech> díky kolego
reagovat - Pondělí 27. července 2009 v 15:59 ® petrcech reakce na …
-
Alf> pěkný ryby… jako vždy
reagovat - Pondělí 27. července 2009 v 15:34 ® Libor reakce na …
-
Alf> jestli chodíš na houby v broďákách, tak určitě
reagovat - Pondělí 27. července 2009 ve 14:46 ® Alf reakce na …
-
Filip00, Libor> když já za to opravdu nemůžu. Jdu si zachytat tlouště…sumec, jdu na candáta…sumec. A když půjdu na houby, tak z toho bude určitě zase sumec
reagovat) Když jsem po nich šel cíleně na zahájení, tak nepřišel ani jeden.
- Pondělí 27. července 2009 ve 13:55 ® Libor reakce na …
-
Alf> pěkný, pěkný jako vždy. Seš švihák takhle je tahat pravidelně.
reagovat - Pondělí 27. července 2009 ve 12:48 ® Filip00 reakce na …
-
Alf> Ty jsi hrozná vydra
reagovat - Pondělí 27. července 2009 v 11:06 ® Alf reakce na …
-
Rybouš> divně to určitě nezní. Do 50 km bych ti doporučil Labe a Vltavu, sumci tam jsou. Na přívlač bude nejlíp zalézt si pod jez nebo najít jámu někde v proudu a házet a házet a házet. Počítej s tím, že než se provláčíš k sumíkovi, tak pravděpodobně vytáhneš spoustu jiných ryb.
reagovat - Pondělí 27. července 2009 v 10:59 ® Alf
-
Víkendová vláčka přinesla další kousky. Jednoho krásně vybarvenýho tmavýho vousáčka okolo 50cm a jednoho lepšího lehce nad metr. K tomu jsem několik záběrů ametérsky pro***. Cílový candát se neukázal ani jeden. Řeka byla nečekaně kalná a teklo snad o metr víc vody než obvykle. Počasí bylo naprosto nevypočitatelné, od ostrého sluníčka až po průtrže mračen.
reagovat - Pondělí 27. července 2009 v 8:42 ® cormoran
-
Bulldog.o> Docela mě těší, že nezávidím sám
reagovat - Sobota 25. července 2009 ve 23:27 ® Rybouš
-
Prosím možná to bude znít divně, ale chtěl bych se vás zeptat jestli neznáte nějaký revír u Mladé Boleslavi (v okruhu 50 km) na kterém se vyskytují sumci klidně můžou být malý chtěl bych si jen zachytat a zajímá mě to, protože jsem sumce viděl jen když ho vytáhl můj vedoucí z rybářského kroužku na řece Lužnici měřil 77 cm. Tak jestli by vám to nevadilo napište chtěl bych se pochlubit taky u nějaké příležitosti že jsem chytil sumce. Dopředu za každou radu děkuji.
reagovat