Vyhledávání
Sumec na vláčku
11.3.2006 | regulus | 170.391 zobrazení | 1.406 odpovědíVzhledm k tomu, že nám všem už z této zimy hrabe, nabízím nové diskuzní téma: jak na to aby rybář chytit sumce na vláčku. Věřím, že nejen já ale i ostatní se rádi poučí. Velmi se těším na vaše názory a hlavně návody. -:)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 25. července 2009 ve 21:29 ® Bulldog.o
-
Zase můžu jenom závidět. To snad není možný, tak snad dneska
reagovat.
- Pátek 24. července 2009 ve 12:29 ® HaD
-
Tak včera jsem měl celkem 6 záběrů od sumce, 3 jsem vyndal (vše do 80 cm), dva hned spadli a jedne mi po 10 minuták zase přebrousil šňůru. Chytal jsem boleny bez návazce a dopadlo to takto. Další už šanci nic přebrousit nedostali – návazac jsem okamžitě nasadil.
reagovat - Pondělí 20. července 2009 v 10:58 ® tomasektom
-
Zdravím tak vjá mám zatím 5 sumíku ale všechny jsem vyvláčel na třpitku velikosti 2 a jeden z těch sumíku mi vymotal 250 metru šnury z navijáku neměl jsem vubec žádnou šanci a všechny v klné vodě podél břehu na revíru Dřevnice 1.Lovu zdar
reagovat - Pondělí 20. července 2009 v 9:57 ® Libor reakce na …
-
Prutos> souhlasím s Alfem, možná je to tím že wobler napodobuje sumčí potravu v tom daném místě. Ale když opravdu žerou, tak na tom asi nesejde
reagovat - Sobota 18. července 2009 ve 23:04 ® Filip00 reakce na …
-
Alf> dám to ale do přívlače a do svěho alba nej
reagovat - Sobota 18. července 2009 ve 23:00 ® Alf reakce na …
-
Filip00> mně ke konci taky. Celou cestu domů jsem měl topení na plno. Teď jsem se chystal znovu rozebrat foťák, jenže překvapil a zase normálně všechno funguje. Ty číňani do toho cpou nějaký moc chytrý součástky, že to pozná, když je u vody a tam nefunguje jak má
Kapříka tam určitě hoď. Poslal jsem ti ty fotky.
Prutos> zkoušel jsem tam i jiné a úspěšnost byla nižší. Celkově mám pár typů, kterým nejvíce věřím a ty obvykle navazuju.
petrcech> věř Filipovi, já nosím smůlu. Dokonce i na tom lámání prutů, repektive oček
reagovatje něco pravdy.
- Sobota 18. července 2009 ve 22:46 ® Filip00 reakce na …
-
petrcech> tak jeď s nim na ryby a raději začněš sám lámat pruty
reagovat - Sobota 18. července 2009 ve 22:45 ® Filip00 reakce na …
-
Alf> to neni sranda, mě byla zima jako prase už chystám foto kapříka.
reagovat - Sobota 18. července 2009 ve 22:42 ® Prutos reakce na …
-
Alf> No je to možný, že místně na tom záleží. Mě chytají různé woby, při výběru se řídím aktivitou ryb a hloukou loviště
reagovat - Sobota 18. července 2009 ve 22:40 ® Alf reakce na …
-
Filip00> Á dobrý večer pane kolego. Už jste uschnul a rozmrznul?
reagovat - Sobota 18. července 2009 ve 22:26 ® Filip00 reakce na …
-
Prutos> tady asi jo protočil jsem tam mraky woblerů a sumce jsem tam ještě nechytl.
reagovat - Sobota 18. července 2009 ve 21:21 ® petrcech reakce na …
-
Alf> máš to fakt dobrý, já na sumce jezdím každej týden(vím že je to málo) a nic sem nechyt asi sem blbel rybář, gratuluju k úlovkům paráda
reagovat - Sobota 18. července 2009 ve 21:11 ® Alf reakce na …
-
Prutos> myslím, že nástraha je dost podstatná. Jiný wobler = jiný chod a jiná reakce ryb. Samozřejmě je to kombinace více záležitostí. Netvrdím, že by ten typ wobleru fungoval na sumce na každé vodě, ale na místě, kam chodím, je jasný favorit. A ze zcela pochopitelných důvodů nechci zveřejňovat podrobnosti. Sumík tam plave dál a může znovu někomu udělat radost.
reagovat - Sobota 18. července 2009 ve 20:20 ® Prutos reakce na …
-
Alf> no jo, tyhle woby jsou na to celkem náchlný
reagovatmimochodem.. fakt si myslíš, že typ wobleru je podstatou sumcovláčky? ryba pěkná…já si můžu leda nakašlat, a ne jít smysluplně na sumíky
- Sobota 18. července 2009 v 19:40 ® Alf
-
Dneška na společném lovu s Filipem00 další úspěch. Dva kousky… 1× mimino a 1× 110cm. Ta stodesítka mi lehce rozebrala wobler, vypáčil a ohnul očko zadního trojháčku do strany tak, že wobler částečně prasknul.
reagovat - Sobota 18. července 2009 v 10:30 ® regulus
-
Dojel jsem včera až za tmy a všiml jsem si, že mám cosi divnýho na střeše u auta a on to byl wobler od středy. Jak jsem to před tím lijákem balil, tak jsem si ho položil na střechu, sbalil prut a úplně na něj zapomněl. Zachytil se háčkem za střešní nosič a vydržel tam asi 250 km a je zajímavý, že jsem si ho za ty dva dny nejšiml ani já, ani nikdo jinej.
reagovat - Pátek 17. července 2009 ve 2:01 ® regulus
-
No koukám, že se Robur nepochlubil, tak to udělám za něj. Dopadli jsme ve středu jako sedláci u Waterloo. Počasí plně vyhovovalo, vypadalo to že by to mohlo jít, jenže pak se to nějak zvrtlo, prognóza, že začne chcát až po půlnoci nevyšla a tak jsme v 9 večer takticky ustoupili z pozic (na poslední chvíli) a lov předčasně díky debilní průtrži mračen a bouřce ukončili. Co jsme chytli asi psát nemusím, že.
reagovat)
- Čtvrtek 16. července 2009 ve 12:31 ® Alf reakce na …
-
Filip00> tak v tom to je
reagovat - Čtvrtek 16. července 2009 v 11:47 ® petrcech
-
taky jsem na Dyji zapřáhl sumce, ale bylo to asi 10cm od padlýho stromu, a já měl prut do 15ti g tak tam zajel a já ho nevitáhl
reagovat - Čtvrtek 16. července 2009 v 10:35 ® Filip00 reakce na …
-
Alf> to si tam spíš umyju něco jiného mám je ruplé v rozkroku
reagovat - Středa 15. července 2009 ve 23:57 ® Alf
-
BigMike> Ta nástraha byla stejně jen jeden z mnoha aspektů a protože nebyla pro sumce určená, tak ji nemá ani smysl řešit. Prostě jsem ji tam hodil, náhodou ve správný čas do správnýho místa a měl jsem to štestí, že ji nasál. Taky jsem tam mohl navázat něco jinýho, hodit to o metr vedle, táhnout jinou rychlostí…možná by to také vzal, možná ne, možná by po tom skočila jiná ryba… Jak rád bych řekl, že to umím a že to bylo cílené.
Prutos> děkuji. Pro rybičkáře asi ne, ale pro mě jako vláčkaře to je životní úlovek. A samozřejmě výzva do budoucna. Tenhle víkend na ně vyrazíme s Filipem00 a kdo ví, třeba se laťka posune…
Filip00: nestraš, já chci chytnout i když tam budeš. Ale napadlo mě, jestli to nemůže být těma tvýma děravýma broďákama? Ty si do tý řeky vlastně jdeš umýt nohy a těm rybám se to taky nemusí líbit
reagovat)
- Středa 15. července 2009 ve 23:36 ® Libor reakce na …
-
Filip00> nenosíš, ono to přijde, a až to budeš nejmíň čekat – jak už bývá pravidlem.
reagovat - Středa 15. července 2009 ve 23:35 ® Filip00
-
BigMike> to stejně netipneš je to domácí výroba a říká mu ,,Říčanská pomsta"
reagovat - Středa 15. července 2009 ve 23:32 ® Filip00 reakce na …
-
Libor> to máš pravdu, já vždy když s někým jedu tak nic nechytne ,ale jakmile tam nejsem tak každej chytá macky, asi jezděj do makra či na sádky a nebo nosím smůlu
reagovat - Středa 15. července 2009 ve 22:58 ® BigMike reakce na …
-
Alf: odpovědi se nedočkám, ale typoval bych tu nástrahu na Nilse!?:)))
reagovat - Středa 15. července 2009 v 19:09 ® Prutos reakce na …
-
Alf> gratuluju! vysoko nastavená laťka
reagovat - Středa 15. července 2009 v 17:51 ® Alf reakce na …
-
Libor> jo tak pomluvy?! …dobře dobře, to si budu pamatovat
)
Filip00> mám několik fotek od kamaráda ze břehu. Ale zveřejňovat je raději nebudu, protože ty trenky nebyly vyžehlený a já si tu nechci kazit pověst
reagovat)
- Středa 15. července 2009 v 16:43 ® Libor
-
Filip00> bejt tebou, tak se s Alfem nekamarádím, tahá je akorát když tam nejsi..
reagovat - Středa 15. července 2009 v 16:33 ® Filip00 reakce na …
-
Alf> no to musela být podívaná
reagovat - Středa 15. července 2009 v 15:29 ® Alf
-
Libor> znám to velice dobře. Loni na podzim jsem šel za sumcem řekou (Dyjí) několik set metrů, navíc už byla studená voda, já neměl broďáky, tak jsem šel do trenek
reagovat, když jsem došel na hloubku, tak už jsem se jen divál, jak mi mizí vlasec z cívky, když byla skoro celá pryč, tak jsem ji chytnul palcem a narovnaly se trojháčky…