Chytej.cz

Sumec na vláčku

11.3.2006 | regulus | 170.391 zobrazení | 1.406 odpovědí

Vzhledm k tomu, že nám všem už z této zimy hrabe, nabízím nové diskuzní téma: jak na to aby rybář chytit sumce na vláčku. Věřím, že nejen já ale i ostatní se rádi poučí. Velmi se těším na vaše názory a hlavně návody. -:)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 25. července 2009 ve 21:29 ® Bulldog.o
Bulldog.o

Zase můžu jenom závidět. To snad není možný, tak snad dneska :-) .

reagovat
Pátek 24. července 2009 ve 12:29 ® HaD
HaD

Tak včera jsem měl celkem 6 záběrů od sumce, 3 jsem vyndal (vše do 80 cm), dva hned spadli a jedne mi po 10 minuták zase přebrousil šňůru. Chytal jsem boleny bez návazce a dopadlo to takto. Další už šanci nic přebrousit nedostali – návazac jsem okamžitě nasadil.

reagovat
Pondělí 20. července 2009 v 10:58 ® tomasektom

Zdravím tak vjá mám zatím 5 sumíku ale všechny jsem vyvláčel na třpitku velikosti 2 a jeden z těch sumíku mi vymotal 250 metru šnury z navijáku neměl jsem vubec žádnou šanci a všechny v klné vodě podél břehu na revíru Dřevnice 1.Lovu zdar

reagovat
Pondělí 20. července 2009 v 9:57 ® Libor reakce na …
Libor

Prutos> souhlasím s Alfem, možná je to tím že wobler napodobuje sumčí potravu v tom daném místě. Ale když opravdu žerou, tak na tom asi nesejde:-)

reagovat
Sobota 18. července 2009 ve 23:04 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Alf> dám to ale do přívlače a do svěho alba nej

reagovat
Sobota 18. července 2009 ve 23:00 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00> mně ke konci taky. Celou cestu domů jsem měl topení na plno. Teď jsem se chystal znovu rozebrat foťák, jenže překvapil a zase normálně všechno funguje. Ty číňani do toho cpou nějaký moc chytrý součástky, že to pozná, když je u vody a tam nefunguje jak má :-D Kapříka tam určitě hoď. Poslal jsem ti ty fotky.

Prutos> zkoušel jsem tam i jiné a úspěšnost byla nižší. Celkově mám pár typů, kterým nejvíce věřím a ty obvykle navazuju.

petrcech> věř Filipovi, já nosím smůlu. Dokonce i na tom lámání prutů, repektive oček :-D je něco pravdy.

reagovat
Sobota 18. července 2009 ve 22:46 ® Filip00 reakce na …
Filip00

petrcech> tak jeď s nim na ryby a raději začněš sám lámat pruty:-D

reagovat
Sobota 18. července 2009 ve 22:45 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Alf> to neni sranda, mě byla zima jako prase už chystám foto kapříka.

reagovat
Sobota 18. července 2009 ve 22:42 ® Prutos reakce na …
Prutos

Alf> No je to možný, že místně na tom záleží. Mě chytají různé woby, při výběru se řídím aktivitou ryb a hloukou loviště

reagovat
Sobota 18. července 2009 ve 22:40 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00> Á dobrý večer pane kolego. Už jste uschnul a rozmrznul?

reagovat
Sobota 18. července 2009 ve 22:26 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Prutos> tady asi jo protočil jsem tam mraky woblerů a sumce jsem tam ještě nechytl.

reagovat
Sobota 18. července 2009 ve 21:21 ® petrcech reakce na …
petrcech

Alf> máš to fakt dobrý, já na sumce jezdím každej týden(vím že je to málo) a nic sem nechyt asi sem blbel rybář, gratuluju k úlovkům paráda

reagovat
Sobota 18. července 2009 ve 21:11 ® Alf reakce na …
Alf

Prutos> myslím, že nástraha je dost podstatná. Jiný wobler = jiný chod a jiná reakce ryb. Samozřejmě je to kombinace více záležitostí. Netvrdím, že by ten typ wobleru fungoval na sumce na každé vodě, ale na místě, kam chodím, je jasný favorit. A ze zcela pochopitelných důvodů nechci zveřejňovat podrobnosti. Sumík tam plave dál a může znovu někomu udělat radost.

reagovat
Sobota 18. července 2009 ve 20:20 ® Prutos reakce na …
Prutos

Alf> no jo, tyhle woby jsou na to celkem náchlný :-) mimochodem.. fakt si myslíš, že typ wobleru je podstatou sumcovláčky? ryba pěkná…já si můžu leda nakašlat, a ne jít smysluplně na sumíky :-((

reagovat
Sobota 18. července 2009 v 19:40 ® Alf
Alf

Dneška na společném lovu s Filipem00 další úspěch. Dva kousky… 1× mimino a 1× 110cm. Ta stodesítka mi lehce rozebrala wobler, vypáčil a ohnul očko zadního trojháčku do strany tak, že wobler částečně prasknul.

reagovat
foto/forum/2009/th-img9527.jpgfoto/forum/2009/th-img9528.jpgfoto/forum/2009/th-img9529.jpg
Sobota 18. července 2009 v 10:30 ® regulus
regulus

Dojel jsem včera až za tmy a všiml jsem si, že mám cosi divnýho na střeše u auta a on to byl wobler od středy. Jak jsem to před tím lijákem balil, tak jsem si ho položil na střechu, sbalil prut a úplně na něj zapomněl. Zachytil se háčkem za střešní nosič a vydržel tam asi 250 km a je zajímavý, že jsem si ho za ty dva dny nejšiml ani já, ani nikdo jinej. :-)

reagovat
Pátek 17. července 2009 ve 2:01 ® regulus
regulus

No koukám, že se Robur nepochlubil, tak to udělám za něj. Dopadli jsme ve středu jako sedláci u Waterloo. Počasí plně vyhovovalo, vypadalo to že by to mohlo jít, jenže pak se to nějak zvrtlo, prognóza, že začne chcát až po půlnoci nevyšla a tak jsme v 9 večer takticky ustoupili z pozic (na poslední chvíli) a lov předčasně díky debilní průtrži mračen a bouřce ukončili. Co jsme chytli asi psát nemusím, že. :-)) )

reagovat
Čtvrtek 16. července 2009 ve 12:31 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00> tak v tom to je :-D

reagovat
Čtvrtek 16. července 2009 v 11:47 ® petrcech
petrcech

taky jsem na Dyji zapřáhl sumce, ale bylo to asi 10cm od padlýho stromu, a já měl prut do 15ti g tak tam zajel a já ho nevitáhl

reagovat
Čtvrtek 16. července 2009 v 10:35 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Alf> to si tam spíš umyju něco jiného mám je ruplé v rozkroku:-D

reagovat
Středa 15. července 2009 ve 23:57 ® Alf
Alf

BigMike> Ta nástraha byla stejně jen jeden z mnoha aspektů a protože nebyla pro sumce určená, tak ji nemá ani smysl řešit. Prostě jsem ji tam hodil, náhodou ve správný čas do správnýho místa a měl jsem to štestí, že ji nasál. Taky jsem tam mohl navázat něco jinýho, hodit to o metr vedle, táhnout jinou rychlostí…možná by to také vzal, možná ne, možná by po tom skočila jiná ryba… Jak rád bych řekl, že to umím a že to bylo cílené.

Prutos> děkuji. Pro rybičkáře asi ne, ale pro mě jako vláčkaře to je životní úlovek. A samozřejmě výzva do budoucna. Tenhle víkend na ně vyrazíme s Filipem00 a kdo ví, třeba se laťka posune…

Filip00: nestraš, já chci chytnout i když tam budeš. Ale napadlo mě, jestli to nemůže být těma tvýma děravýma broďákama? Ty si do tý řeky vlastně jdeš umýt nohy a těm rybám se to taky nemusí líbit :-)) )

reagovat
Středa 15. července 2009 ve 23:36 ® Libor reakce na …
Libor

Filip00> nenosíš, ono to přijde, a až to budeš nejmíň čekat – jak už bývá pravidlem.

reagovat
Středa 15. července 2009 ve 23:35 ® Filip00
Filip00

BigMike> to stejně netipneš je to domácí výroba a říká mu ,,Říčanská pomsta" :-D

reagovat
Středa 15. července 2009 ve 23:32 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Libor> to máš pravdu, já vždy když s někým jedu tak nic nechytne ,ale jakmile tam nejsem tak každej chytá macky, asi jezděj do makra či na sádky a nebo nosím smůlu:-D

reagovat
Středa 15. července 2009 ve 22:58 ® BigMike reakce na …

Alf: odpovědi se nedočkám, ale typoval bych tu nástrahu na Nilse!?:)))

reagovat
Středa 15. července 2009 v 19:09 ® Prutos reakce na …
Prutos

Alf> gratuluju! vysoko nastavená laťka :-)

reagovat
Středa 15. července 2009 v 17:51 ® Alf reakce na …
Alf

Libor> jo tak pomluvy?! …dobře dobře, to si budu pamatovat :-)) )

Filip00> mám několik fotek od kamaráda ze břehu. Ale zveřejňovat je raději nebudu, protože ty trenky nebyly vyžehlený a já si tu nechci kazit pověst :-)) )

reagovat
Středa 15. července 2009 v 16:43 ® Libor
Libor

Filip00> bejt tebou, tak se s Alfem nekamarádím, tahá je akorát když tam nejsi.. :-) :-)

reagovat
Středa 15. července 2009 v 16:33 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Alf> no to musela být podívaná :-D

reagovat
Středa 15. července 2009 v 15:29 ® Alf
Alf

Libor> znám to velice dobře. Loni na podzim jsem šel za sumcem řekou (Dyjí) několik set metrů, navíc už byla studená voda, já neměl broďáky, tak jsem šel do trenek :-) , když jsem došel na hloubku, tak už jsem se jen divál, jak mi mizí vlasec z cívky, když byla skoro celá pryč, tak jsem ji chytnul palcem a narovnaly se trojháčky…

reagovat