Chytej.cz

Sumec na vláčku necteno

11.3.2006 | regulus | 170.393 zobrazení | 1.406 odpovědí

Vzhledm k tomu, že nám všem už z této zimy hrabe, nabízím nové diskuzní téma: jak na to aby rybář chytit sumce na vláčku. Věřím, že nejen já ale i ostatní se rádi poučí. Velmi se těším na vaše názory a hlavně návody. -:)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 15. července 2009 v 15:06 ® Libor reakce na …
Libor

Alf> no taky jsem takhle za nim jednou běžel řekou s 0,20 a woblerem na tlouštíky. Vždy když jsem k němu došel na 3m, vyrazil jak parník dál a pak se prut narovnal a já nadával… znáš to… ,proto vím jak je těžký ho na takovej cajk vytáhnout.

reagovat
Středa 15. července 2009 ve 14:56 ® Alf
Alf

Libor> neměl, pouze malinkou karabinku. Štiky v těch místech prakticky nejsou (mám tam 2 za 4 roky). A hlavně jsem šel na trochu jinou (menší) kategorii ryb. Čekal jsem tlouště, bolena a když sumíka, tak do metru. Hodím sem fotku, jak to měl seknutý. Nástraha je zabarvená, to si chci nechat pro sebe. On aktivně bojoval prvních 30–40 minut. Pak už jen využíval proudu a na tý 020 jsem ho nemohl udržet, takže jsem musel jít za ním. Občas zastavil, došel jsem k němu, dal mu „pohlavek“, tak zase vyrazil a nakonec jsem ho dostal do takový tišiny a tam už ho chytil za čelist. Kdyby se mi to nepovedlo, tka by se dostal na hlubokou vodu, kde by nestačily broďáky a byl by nejspíš konec.

Scanix: díky. Ale když vidím, kolik toho taháš ty, tak si připadnu jak břídil :-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img9493.jpg
Středa 15. července 2009 ve 13:50 ® Libor reakce na …
Libor

Filip00> no tak to je věc dostat ho na takovej monofil. O to víc muselo být hustý běžet za ním řekou:-)

reagovat
Středa 15. července 2009 ve 12:25 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Libor> určitě neměl, byl jsem tam s ním o den dřív a to ho taky neměl.

reagovat
Středa 15. července 2009 v 11:59 ® Libor
Libor

Alfe, měl jsi na tu 160tku vůbec lanko?

reagovat
Úterý 14. července 2009 ve 23:56 ® Scanix reakce na …
Scanix

Alf> pekna fiska, gratuluju…

reagovat
Pondělí 13. července 2009 ve 22:39 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00> no tak to je jasný. Mně by se zase vypnul a já nechci být nikomu pro smích :-)) ) Podařilo se mi skompletovat vykoupaný foťák a dokonce i funguje.

reagovat
Pondělí 13. července 2009 ve 22:16 ® Filip00
Filip00

Alf> no jo, ale ty nevíš, že teď ho chytnu já:-D

reagovat
Pondělí 13. července 2009 ve 22:05 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00> tak to by do víkendu mohl narůst na 93,5cm a znovu ochutnat woblera :-D Dneska jsem jich pár nabral ve větších velikostech…už aby byla sobota. Jen to musím nějak domluvit doma. Asi to nastrčim jako výlet. Jen že se ráno pojede na ryby, přes poledne ten výlet a pak zase na ryby :-)) )

reagovat
Pondělí 13. července 2009 v 18:39 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Alf> ok tak, abych tě potěšil byl to určitě poslední žijící obří candát v této části řeky a měřil jen pouhých 93cm. No je to škoda, snad příště:-D :-D :-((

reagovat
Pondělí 13. července 2009 v 10:47 ® Alf
Alf

Filip00: jsem si téměř jistý, že ta druhá ryba sumec nebyl. Ten první záběr bych raději nerozebíral, protože bych byl vyhlášen jako nešika dne :-) O víkendu budu pro jistotu sekat úplně všechno a hned dvakrát :-)) )

Libor, Jiris: rovněž díky. Je to můj osobní rekord (pevně věřím, že ho brzy překonám).

skwor: já sám bych ho ze zveřejněné fotky nepoznal. Ale jestli víš o který jde, tak prosím o diskrétnost. I když na druhou stranu si myslím, že jen v nástraze to není.

reagovat
Pondělí 13. července 2009 v 10:38 ® cormoran reakce na …
cormoran

Alf> Čumim jak umim, krásná rybka:-)

reagovat
Pondělí 13. července 2009 v 10:18 ® skwor reakce na …
skwor

Alf> Pěkný. I ten wobler asi poznávám, ale budu zticha :-)

reagovat
Pondělí 13. července 2009 v 9:59 ® Libor reakce na …
Libor

Alf> super ryba, gratulace.

reagovat
Pondělí 13. července 2009 v 9:35 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Alf> no jo, ale to jsi sem měl ještě napsat, že ti v sobotu jeden určitě a možná i druhej utekli. A u toho jsem byl.

reagovat
Pondělí 13. července 2009 ve 2:33 ® jiris
jiris

Alf / me jebne, krasna ryba. A ze dnes lovily…

reagovat
Neděle 12. července 2009 ve 23:54 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00> tak já si vezmu památeční laminátový lipno a to se protáhneš :-) Podpora by se hodila. Jak při vylovení, tak i při pronásledování. Jednomu bobkaři jsem při tom přešel přes vlasce a nejspíš i zakrmeným místem a nadšený z toho nebyl (tímto omluva neznámému kolegovi). Příští víkend skórovat určitě budeš, přeji ti to. A sobě tak trochu sobecky taky :-)) )

Sethy: rovněž díky

reagovat
Neděle 12. července 2009 ve 23:23 ® Filip00
Filip00

Alf> jasně budu ti dělat morální podporu a když budeš chtít tak ti můžu nosit pruty:-D , určitě pojedu a doufám, že se skore srovná.

reagovat
Neděle 12. července 2009 ve 23:18 ® sethy reakce na …
sethy

Alf> Krásná ryba, gratuluju.

reagovat
Neděle 12. července 2009 ve 23:06 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00> díky moc, ještě pořád jsem z toho v euforii :-) Jestli budeš mít o víkendu čas, tak bych zase vyrazil.

reagovat
Neděle 12. července 2009 ve 23:01 ® kubas reakce na …
kubas

Alf> vypadá to na Ilexa :-)

reagovat
Neděle 12. července 2009 ve 23:00 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Alf> gratulace, nádherná ryba

reagovat
Neděle 12. července 2009 ve 22:38 ® Alf
Alf

jj, pidiwobler. Typ neprozradím, ale má 5cm.

reagovat
Neděle 12. července 2009 ve 22:30 ® Alf reakce na …
Alf

Robur> díky moc. To zelený je něco jako vynutá šnůra od telefonu, prostě takový jiný jojo na peán, na tý vestě už to bylo. Brodáky jsou nutnost, protože 1)chytám zabrozený ve vodě 2) když velkou rybu omrzí plavat v tom místě, tak využije proudu a jede a jede (za sumcem jsme musel odhadem tak 350 metrů a za tolsťákem ještě dál) a protože po břehu nejde pronásledovat kvůli křoví a stromům, tak musím vodou.

reagovat
Neděle 12. července 2009 ve 22:26 ® kubas reakce na …
kubas

Robur> j su slepej :-)

reagovat
Neděle 12. července 2009 ve 22:24 ® Robur
Robur

se dívám na prutu je jakýsi pidiwobler

reagovat
Neděle 12. července 2009 ve 22:21 ® kubas reakce na …
kubas

Alf> krásná ryba, na co zabral?

reagovat
Neděle 12. července 2009 ve 22:19 ® Alf
Alf

Pro zasvěcené: tentokrát byl bez antény :-)) )

reagovat
foto/forum/2009/th-img9485.jpg
Neděle 12. července 2009 ve 22:18 ® Robur
Robur

Alf, otázky samozřejmě gratuluji co to máš zeleného na vestě, jakoby na tom visí kleště? 2/ ty broďáky jsou prevence? Páč břeh nutnosti brodit nenasvědčuje?

reagovat
Neděle 12. července 2009 ve 22:13 ® Alf
Alf

Dneska odpoledne se mi zadařilo. Měl přes 160cm a odhadem ke 30kg. Uvláčel jsem ho na 020 vlasec, shimano vláčák do 30g dostával chvílema pěkně na prde*** ale vydržel (zase jsem nešel na sumce, protože, kdybych si vzal odpovídající výbavu, tak nechytnu nic). Tahal jsem se s ním (teda spíš tahal on mě) zhruba hodinu, šel jsem za ním několik set metrů řekou. Při vylovování mě pěkně pohryzal palec, ale v tu chvíli bych si nechal ukousnout i ruku :-)) ) Puštěn.

Pak přišel další záběr, brutální jízda po proudu, bylo to jak zapřáhnout rozjetý auto. Brzda nové daiwy řvala jak motorka v blátě :-D A podruhé v životě mi ryba vzala tolik vlasce, že jsem viděl dno cívky (a to ho tam mám cca.250m). Vyklubal se z toho tolstolobik těsně nad metr seklý za hřbetní ploutev.

Filip00: kamaráde upřímně promiň (ty víš za co). Zase na ně vyrazíme a tentokrát přijde tobě.

reagovat
foto/forum/2009/th-img9482.jpgfoto/forum/2009/th-img9483.jpgfoto/forum/2009/th-img9484.jpg