Chytej.cz

Sumec na vláčku necteno

11.3.2006 | regulus | 171.593 zobrazení | 1.406 odpovědí

Vzhledm k tomu, že nám všem už z této zimy hrabe, nabízím nové diskuzní téma: jak na to aby rybář chytit sumce na vláčku. Věřím, že nejen já ale i ostatní se rádi poučí. Velmi se těším na vaše názory a hlavně návody. -:)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 7. července 2009 v 15:49 ® Libor reakce na …
Libor

sethy> a fotka pěkná, hezky se tam usmívá prcek jeden :-)

reagovat
Úterý 7. července 2009 v 15:31 ® sethy
sethy

Sice prcek (95cm), ale v tom proudu na bolenovej proutek to celkem uslo:)

reagovat
foto/forum/2009/th-img9417.jpg
Pondělí 6. července 2009 ve 14:18 ® HaD reakce na …
HaD

Tomino> já včera vláčel v přes extrémní proud a představoval si, jaké by to asi bylo i s metrovkou. To by proutek asi kvílel ve spojích :-)

reagovat
Pondělí 6. července 2009 ve 14:09 ® Tomino

HaD, Prutos díky. Super boj. 0,25mm Fire Line měl na mále.

reagovat
Pondělí 6. července 2009 ve 13:38 ® HaD reakce na …
HaD

Prutos> většinou dost „prasácký styl“ :-D Ná návazcovce udělám na konci smyčku s dvojitým uzlem a do ní dvojitým grinnerem uvážu šňůru z prutu. Na některých šňůrách by to šlo i dvojitejma grinerama proti sobě, nebo třeba krvavým uzlem (klidně trojitě protaženo), ale nesmí to bejt „klouzavka“. To chce vyzkoušet. Anebo i dvě smyčky proti sobě a protáhnout.

reagovat
Pondělí 6. července 2009 ve 13:35 ® Prutos
Prutos

HaD: Někde níže jsi psal, že na sumce používáš návazec ze silnější pletenky. Jaký uzel používáš na spoj šňůra-šňůra?

reagovat
Pondělí 6. července 2009 ve 13:34 ® HaD reakce na …
HaD

Tomino> takovej už vláčák pěkně ohne :-) Gratulace :-)

reagovat
Pondělí 6. července 2009 ve 13:33 ® Prutos reakce na …
Prutos

Tomino> pěkná ryba, gratuluju!

reagovat
Neděle 5. července 2009 ve 23:39 ® Tomino

Tak letos mám splněno :-) Konečně přes metr, krásných 120 čísel… Vrácen zpět.

reagovat
foto/forum/2009/th-img9381.jpg
Neděle 5. července 2009 v 11:42 ® skwor
skwor

Letos se o sumcovláčku cíleně pokouším první rok – zatím nula. Respektive dostal jsem při těžké vláčce nějaké štiky, lepší tlouště, na místní poměry skoro trofejního okouna a přišel o zelený zubatý válec přes metr. Vous jsem neviděl.

reagovat
Sobota 4. července 2009 ve 22:31 ® Libor reakce na …
Libor

padák> to jsme dva:-) , ale já byl jen dvakrát.

reagovat
Sobota 4. července 2009 ve 22:11 ® -zruseno

vypadá to, že všem sumci berou, jen mě ne:)

reagovat
Pátek 3. července 2009 v 11:07 ® muf4
muf4

Ahoj taky si přidám trochu do mlýna.Chycen druhý den po zahájení 91cm 5.2kg,na 12cm rippera,na Berounce a vysílačku neměl :-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img9337.jpg
Pátek 3. července 2009 v 9:23 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00> kdyby jen po D1 a kdyby jen 160 Km/h :-)) ) A který den vyrazíme? Já sice zrovna řeším malý problém s autem, ale když jde o ryby, tak si nějaký seženu.

Regulus> a sakra, tak to mě mrzí. Zkur**** jsem dotyčnému rekord „sumec s nejdelší anténou na světě“. Mohli o tom psát i v blesku :-)) )

reagovat
Pátek 3. července 2009 v 1:01 ® regulus
regulus

Vy ste úplně blbí, ho*** monitorování, byl to sumec na dálkový ovládání, nechal si to udělat JV na horší časy a vy jste mu jednoho zkur****. :-)) )

reagovat
Čtvrtek 2. července 2009 ve 23:10 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Alf> to jo hlavně až zjistí ,že sumec jede po D1 a 160Km/h to jim spadnou asi čelisti, jj domluvíme to a pojedemmůžem prubnout můj nebo tvůj flek.

reagovat
Čtvrtek 2. července 2009 v 18:05 ® Alf reakce na …
Alf

pepos.93> příště ho sežeru i s vysílačkou a to se budou pánové při sledovačce divit…

reagovat
Čtvrtek 2. července 2009 v 18:03 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00> na druhou stranu si říkám, že při vysoký vodě budou ty ryby někde najatý ve větší koncentraci. Pak už jen takové místo najít. I když je to na hraně etiky a pravidel.

reagovat
Čtvrtek 2. července 2009 v 17:24 ®  reakce na …

Alf> tak výsledek by tě zajímal? a jakej když si ušmiknul anténu:-D :-D :-D

reagovat
Čtvrtek 2. července 2009 v 17:08 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Alf> uvidíme když né tento víkend tak příští ono to klesne možná ,že v pondělí už to bude lepší.

Libor> hele co ti mam napsat no prostě velká bída, musím se polepšit a něco ulovit:-D

reagovat
Čtvrtek 2. července 2009 v 10:59 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00> s tou Berounkou to nevidím o víkendu moc slavně. Včera jsem se tam zastavil a vody teklo zase víc a navíc v konzistenci a odstínu „průjmový hnědi“. Jeden záběr jsem měl, dokonce pár vteřin něco vodil, ale spadlo to.

reagovat
Čtvrtek 2. července 2009 v 10:55 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00> stydím se. A za trest stokrát napíšu „již nikdy nebudu sumcům odřezávat anténu od vysílačky a narušovat tak vědecké bádání“ :-)) )

PS: jestli to s tou vysílačkou je pravda, tak by mě opravdu zajímalo, jak to do něj dostanou a taky výsledek takového pokusu.

reagovat
Středa 1. července 2009 ve 23:49 ® Libor reakce na …
Libor

Filip00> ahoj,co tvoje vláčení?

reagovat
Středa 1. července 2009 ve 21:54 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Alf> je ničitel záznamu z migračních cest sumců, 3× hamba :-D :-D :-D Darebo

reagovat
Středa 1. července 2009 ve 14:32 ® cormoran reakce na …
cormoran

Alf> Klidně to vysílačka bejt mohla. Když projedeš příspěvky Z lovu o LojzyRybky, tak by tam měl bejt mník, ve kterým taky našel vysílačku:-)

Takže nakonec jsi někomu přešmiknul anténu od vysílačky:-))

reagovat
Úterý 30. června 2009 ve 21:29 ® Tomino reakce na …

Alf : Jo, myslím to vážně. Udává to svou polohu a hledá se to pomocí nějaké antény. Tak nějak jsem tomu rozuměl. Sumci jsou pry hodně aktivní cestovatelé :-) Víc o tom nevím.

reagovat
Úterý 30. června 2009 v 18:05 ® Alf
Alf

Filip00> díky, o víkendu vyrazíme. Navíc mi psal kamarád, že by jsme možná zajeli na 2–3 hodiny zítra po práci. Když tak budu na telefonu.

reagovat
Úterý 30. června 2009 v 18:03 ® Alf
Alf

Tomino> to jako vážně? Vím, že se značkují ryby např. „náušnicí“ na ploutev, ale vysílačka? Navíc by mě zajímalo, jak by ji do něj dostali. Nemám v tomhle směru odpovídající znalosti, ale něco mi říká, že běžná vysílačka signálu pod vodou moc fungovat nebude a stejně tak by byl problém zdroj energie. A že by ČRS investoval do nějakého satelitního sledování a jiných technických vymožeností z oblasti sci-fi, aby sledoval migraci sumíků na Berounce, tak to celkem pochybuji. Já se držím teorie urvaný pytlácký šňůry. Kdybych ho kuchnul, tak to vím jistě.

Víte někdo něco o výše uvedeném?

reagovat
Úterý 30. června 2009 v 16:30 ® fish-team-voda reakce na …
fish-team-voda

Tomino> já to tam nevidím :-((

reagovat
Úterý 30. června 2009 v 15:37 ® Tomino

To je on, ale je to špatně vidět.

reagovat
foto/forum/2009/th-img9255.jpg