Chytej.cz

Sumec na vláčku necteno

11.3.2006 | regulus | 170.391 zobrazení | 1.406 odpovědí

Vzhledm k tomu, že nám všem už z této zimy hrabe, nabízím nové diskuzní téma: jak na to aby rybář chytit sumce na vláčku. Věřím, že nejen já ale i ostatní se rádi poučí. Velmi se těším na vaše názory a hlavně návody. -:)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 18. června 2009 ve 14:05 ® kubas reakce na …
kubas

Prutos> no vidíš, to bylo tím, že sem ti popřál :-) , jinak na fotce vypadá krapet větší.

reagovat
Čtvrtek 18. června 2009 ve 13:33 ® Prutos reakce na …
Prutos

Filip00> Je to maloš, do metru mu furt patnáct čísel chybí. Poslal jsem ho dorůst..

reagovat
Čtvrtek 18. června 2009 ve 13:32 ® sethy reakce na …
sethy

regulus> priští pátek, počítám ale že do vikendu (do 28.6.) nebudu schopnej jit na ryby at uz to dopadne tak ci tak:), otocit se muzes, ale vecer je to nejaky marny, ale pres den jdou boleni stiky a sumecci.

reagovat
Čtvrtek 18. června 2009 v 11:21 ® regulus reakce na …
regulus

sethy> Kubo, kdy máš po zkouškách, že bych se votočil. :-)

reagovat
Čtvrtek 18. června 2009 v 11:17 ® inspo reakce na …

Filip00> No jo, byla to nahrávka na smeč. Ale já ti závidím i toho malého, já ještě sumíka nikdy neuvláčel.

reagovat
Čtvrtek 18. června 2009 v 11:10 ® Filip00 reakce na …
Filip00

inspo> čekal jsem kdo tohle napíše. :-D a netrvalo to ani moc dlouho:-)

reagovat
Čtvrtek 18. června 2009 v 11:07 ® inspo reakce na …

Filip00> S tím jak ti bylo naděleno od narození nic nenaděláš :-) . Ale neboj, i s malým kašpárkem se dá hrát velké divadlo :-) .

reagovat
Čtvrtek 18. června 2009 v 10:48 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Prutos> to neni fér proč já mam malého a ty velkého? :-((

reagovat
Čtvrtek 18. června 2009 v 10:46 ® sethy reakce na …
sethy

Prutos> no vidis to:), prisel vcera jen jeden? ja to nakonec vzdal ve prospech uceni, dnes mozna vyrazim.

reagovat
Čtvrtek 18. června 2009 v 1:36 ® Prutos
Prutos

dnešní fousáček..tedy, včerejší

reagovat
foto/forum/2009/th-img9084.jpg
Čtvrtek 18. června 2009 v 1:07 ® 

z lovu vidíte toho sumce ;-)

reagovat
Středa 17. června 2009 ve 23:22 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Libor> a poznáš kde to je? to místo znáš, ale ta radost můj druhej zapřáhlej a zdolanej ač je malej. :-D

reagovat
Středa 17. června 2009 v 15:31 ® Libor reakce na …
Libor

Filip00> pěkně napuclej je nenažranec jeden..

reagovat
Středa 17. června 2009 ve 14:01 ® 

Včera nědko u nás na laby chytil sumce 140 na woblera,nevim značku nevim druh..Štěbetaj si to tu ptáci,tak to rozesílám dál..Ale pěkný,taky bych něco takovýho chtěl zapřáhnout :-)

reagovat
Středa 17. června 2009 v 11:56 ® Filip00
Filip00

a foto

reagovat
foto/forum/2009/th-img9073.jpg
Středa 17. června 2009 v 11:48 ® Filip00
Filip00

Tak včera chycen obří sumec na wobler Salmo, po urputném boji na vlasec 0,16 a finálmím měrění, odhadování váhy byly zjištěný následující hodnoty, délka – 55 cm, váha odhadnuta na 1,2 až 2,3 Kg. Tak snad se povede chytit i jeho táta:-D

reagovat
Sobota 13. června 2009 v 9:48 ® Robur
Robur

. je to tady, včera mně akorát chcípla baterka

reagovat
Úterý 2. června 2009 v 11:18 ® HaD reakce na …
HaD

Libor: trpké zkušenosti mě k tomu donutily. ToRo, můj velký rybářský učitel (a to říkám bez ironie a legrace), který sumců v životě uvláčel už rozhodně stovky až tisíce ho nepoužívá. Mě se ale už vícekrát stalo, že mi sumec šňůru přebrousil. Bylo to vždy ve větším proudu, kdy jsem ho tahal proti vodě a jak se vlnil zpátky a šňůra mu po kartáči „běhala“ tam a zpět, ruplo to. Jednou se mi to stalo dvakrát během hodiny. Byl jsem z toho na prášky. Od té doby většinou dávám návazec o délce cca 50–70 cm ze silné sumcové šňůry na cca 40 kg. Některým nástrahám to ale nedělá dobře, pak volím trochu slabší (asi na 25 kg).

reagovat
Úterý 2. června 2009 v 9:45 ® Libor
Libor

Had> Davide, co Ty? dáváš na sumcovláčku nějaký lanko nebo pevnější návazec?

reagovat
Středa 6. května 2009 ve 20:44 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Alf> to je přesně ono já je i viděl jako malej sem za nima jezdil na nafukovacím člunu a myslel si, že je chytím do podběráku bylo mi 9 let. Pokaždé když jedu na chatu jedu si tam zachytat a opravdu je tam kolem 6 až 9 pořádnejch ryb vetšinou amuři a tak 2 velcí kapři. Chytit tam kapra 45 cm je opravdu fuška ale cejnů, plotek a perlínů je tam jak sr…k.:-D

reagovat
Středa 6. května 2009 v 17:44 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00: na podobném rybničku jsem vyrůstal. Když se povedl kapřík 40, tak byla velká sláva. A hlavně tam bylo pár legendárních ryb, která nikdo nikdy nevytáhl, vlastně ani neviděl, ale prostě tam určitě byly :-)) )

reagovat
Středa 6. května 2009 v 17:26 ® Alf reakce na …
Alf

Libor: to je dlouhá historie, vybral jsem naviják za super peníze, okamžitě zaplatil a čekal, čekal a čekal a nic. Uběhl měsíc, x urgencí z mé strany a nic, až nakonec že ten vybraný prostě nemají a hned tak nebude. Kdybych je neprudil, tak dodneška nic nevím a nikdo by se neozval. Hrozný přístup toho prodejce. Tak jsem doplatil na trochu lepší daiwu certate a zase komplikace…no ale teď už by to podle všeho mělo být na cestě. Ale klidný budu až ve chvíli, kdy budu mít ten navijáček v ruce. Jo od té první objednávky a zaplacení ubehl už měsíc a půl.

reagovat
Středa 6. května 2009 v 17:16 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Alf> tak uvidíš jestli dojede do zahájení, tento víkend jedu na chatu, takže jen plavačka, ale těším se. Jsou tam velcí amuři a pár kapříků tam snad taky zůstalo, je to mega rybník 0,3ha a místní moc dobře vědí, kdy tam dají násaďáky a pak je to hned pryč, potřebuji sejmout jednoho kolem 45 cm pro babičku ať má radost. Když se zadaří tak chytnu i úhoře.

reagovat
Středa 6. května 2009 v 17:06 ® Libor reakce na …
Libor

Alf> a cos objednal za mašinu že až z ostrovů?

reagovat
Středa 6. května 2009 v 16:58 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00: OK. Ono taky nemusí vyjít počasí v tom týdnu a to bych to pak nejspíš přesunul na jindy. Dneska jsem dostal zprávu, že můj dlouho očekávaný objednaný vláčecí naviják konečně opustil britské ostrovy a snad (nechci to zakřiknout) konečně po více než měsíci dorazí…

reagovat
Středa 6. května 2009 v 16:14 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Alf> uvidíme ještě nevím kde zakotvím a mam na to ještě něco přes měsíc

reagovat
Úterý 5. května 2009 ve 14:52 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00: povolenka je to nejmenší. Bez problémů se nechá pořídit na místě, vím přesně kde a jak. Celoroční stojí kolem 700,– nechá se pořídit i týdenní asi za polovinu.

reagovat
Úterý 5. května 2009 ve 13:01 ® Filip00 reakce na …
Filip00

tak tím to mám vyřešené mám jen celosvazovku

reagovat
Úterý 5. května 2009 ve 12:54 ® sethy reakce na …
sethy

Filip00> Dyje i morava patri do MRS, takze bud MRS povolenka nebo celorepublikova.

reagovat
Úterý 5. května 2009 ve 12:16 ® Filip00
Filip00

Alf> tak tam jsem nikdy nechytal a platí tam celosvazovka?

reagovat