Chytej.cz

Sumec na vláčku necteno

11.3.2006 | regulus | 170.391 zobrazení | 1.406 odpovědí

Vzhledm k tomu, že nám všem už z této zimy hrabe, nabízím nové diskuzní téma: jak na to aby rybář chytit sumce na vláčku. Věřím, že nejen já ale i ostatní se rádi poučí. Velmi se těším na vaše názory a hlavně návody. -:)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 5. května 2009 v 10:49 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00: buď zahájím na Dyji nebo na Moravě. Chci tam vyrazit už o víkendu, porozhlídnout se a pak se rozhodnu. S tím vzetím s sebou nemám problém. Jen mám týden volna a tak se budu vracet nejdřív v pátek. Místa bude dost. Jeden ve dvou dvěma autama. Jo a asi si budeme brát kola, aby jsme se mohli rychle dostat do míst, kam se autem nesmí.

reagovat
Úterý 5. května 2009 v 10:36 ® Filip00
Filip00

Alf,Libor, no,ale bylo by to krásné (zahájení a první nához a hned obr.) a kam pojedete? pište jen řeku ne konkrétně. Já ještě nevím jestli Berounka a nebo jestli mě Alf vezme sebou.:-D

reagovat
Úterý 5. května 2009 v 10:13 ® Alf reakce na …
Alf

Libor: to bude trochu jinak, protože budu spát pod širákem přímo u vody …takže „jen“ promoknu :-D

reagovat
Úterý 5. května 2009 v 10:04 ® Libor reakce na …
Libor

Alf> pak se probudíš v 8.00 a zjistíš že venku leje a že jsi zaspal :-)

reagovat
Úterý 5. května 2009 v 9:46 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00: Já si asi přilepím na futra malý nálepky sumců, za každý zbývající den jednoho, a každý ráno jednu odlepím :-)) )

Uvláčený sumec na zahájení je tutovka, to není o čem :-)) ) Úplně to vidím…první nához, otočím kličkou, pecka do nástrahy …pak 2 hodiny brutální zdolávačky …a potom už jen blesky foťáků, gratulace a extra zprávy v TV :-D :-D :-D

reagovat
Neděle 3. května 2009 ve 22:35 ® Filip00
Filip00

už se nám to krátí, jsem zvědav kolik lidí vyvláčí na zahájení sumára

reagovat
Neděle 26. dubna 2009 ve 22:53 ® Filip00
Filip00

pipa> já nevím chytám hlavně přírodní vzory, ale co já vím. Čapnem sumára

reagovat
Neděle 26. dubna 2009 ve 22:47 ® pipa
pipa

Filip00> s nad ne!!! ale už se zasobuju novejma tutovkama !!!!

reagovat
foto/forum/2009/th-img8550.jpg
Neděle 26. dubna 2009 ve 22:43 ® Filip00
Filip00

pipa> ale nesmíš si zapomenout pruty, nástrahy a hlavně je pak poslat do vody.:-D

reagovat
Neděle 26. dubna 2009 ve 22:36 ® pipa
pipa

Filip00> ž jeto zapar !!!!! 16.6 už budem s Maňousem od 3.00h sledovat touživě fleka!!!

reagovat
Neděle 26. dubna 2009 ve 22:27 ® Filip00
Filip00

pipa> na Labe se pojedu mrknout a bude povolena vláčka a snad něco lapnu

reagovat
Neděle 26. dubna 2009 ve 22:10 ® pipa
pipa

Filip00> no neboj to čumění znam!!! a vefinale v tu nejlepši dobu dou od vody … neboj letos to cejtim ty pudou!!!

reagovat
Pátek 24. dubna 2009 ve 14:11 ® Filip00 reakce na …
Filip00

cormoran> A to je ta druhá věc co je taky super, když vidíš jak tam sedí rybičkář a čeká a občas na tebe blbě čumí, když vytáhneš pěknou rybu kterou buď pustíš nebo si ji vezmeš a pak mu řekneš ,,tak dneska šly na gumy"

reagovat
Pátek 24. dubna 2009 ve 13:37 ® Libor
Libor

Filip00 > naprosto s Tebou souhlasím..

reagovat
Pátek 24. dubna 2009 ve 13:34 ® cormoran
cormoran

Filip00> Ty jsi kus:-D

Je jasný, že přirozená potrava je pro rybu jasně na prvním místě, ale zažil jsem i dny, kdy byla hráz rybníka posetá rybičkářema a NIKDO neměl ani potah, kdežto my jich s gumama pár přemluvili:) Holt jim do palic nikdo nevidíme:)

reagovat
Pátek 24. dubna 2009 ve 12:08 ® Filip00
Filip00

cormoran> Myslím si, že to jsou kecy stačí se podívat do časopisů na co kdo chytil velkou rybu a vyhrává nástražka, předminulej rok na záhájení se chytlo pár pěknějch štik 60+ a 70+ a vše na rybu. My co jsme vláčeli jsme neudělali ani záběr a to nás tam bylo mrak. Kdyby to bylo tak jednoduché tak všichni vláčí a nebobkaří s nástražkou. Jen si vem kolik toho natočíš a našlapeš.Ryba je ryba a na kačeně je pomalá neuteče, je limitovaná olovama a kačenou. Sám víš, že to jsou kecy. Ale ta bomba do prutu je prostě nádherná, poklepeš si na rameno a řekneš si ,,to jsem to pěkně vedl, když jsem ji ošálil" a to je na tom to nejkrásnější, ten pocit že jsi oživil gumu nebo woba tak, že ho něco sejmulo:-D (-:

reagovat
Pátek 24. dubna 2009 v 11:08 ® cormoran
cormoran

Filip00> Aha…Loni jsem se setkal s názorem, že ryba na přívlač je snadnější kořistí než s klasikou. Že se prej pořád nahazujem, dokud to rybě nehodíme před tlamu a ta na to musí zákonitě skočit:-))

reagovat
Pátek 24. dubna 2009 v 9:59 ® Filip00
Filip00

cormoran:protože vyvláčenej má větší cenu než chycenej na rybu či kolínko

reagovat
Pátek 24. dubna 2009 v 8:31 ® cormoran
cormoran

Alf> A ještě k těm fotkám… Většinu ryb jsem vytahal až po setmění a fotky, který jsem posílal byly focený převážně ve tmě, takže žádný velký provařování fleku se nekonalo. Chodili tam lidi, kteří mě znají podle vidění a věděli, kam chodím. Když pak jukli na net a viděli fotky candátů, bylo jim jasný, že se tam něco děje:(

reagovat
Pátek 24. dubna 2009 v 8:26 ® cormoran
cormoran

Alf> Hups, tak to jsem byl trochu vedle:-)) To ovšem nemění můj názor na foto.

Filip00> Tak to jsi určitě kupoval Gloogy:) Proč myslíš, že by lidi cpali dravcům do tlamy třeba voba, kdyby ho čapli například na rybku?

reagovat
Pátek 24. dubna 2009 v 0:40 ® Filip00
Filip00

Alf> to je v poho to mi nevadí,jsem pro! a rád to podstoupím. pěkný fotky

Cormoran:to neni úplně tak jak to vyznělo s těma woblerama. Kupoval jsem ty co měl v knížce Fikar a doporučoval je na candáty. jinak nekupuji to co vidím tady, jelikož myslím, že lidi často kecaj a chytnou je na kolínko nebo rybku a pak jim něco zaseknou do tlamy. proto je fotim položený na trávě, ta je všude stejná.

reagovat
Čtvrtek 23. dubna 2009 ve 23:52 ® Alf reakce na …
Alf

cormoran: tohle byl ranní candát, vytažený při východu slunce, ne večerní. Fotky můžou být jen takové, aby to místo nikdo podle nich nemohl odhalit. Kdysi jsem si tak trochu hloupě provařil sumčí flek.

reagovat
Čtvrtek 23. dubna 2009 ve 23:44 ® Alf
Alf

4. …a nakonec vylezeš v nádhernym meandru řeky a tam už čekaji sumci a candáti. Tohle je parťák a tenkrát v tom místě skutečně vytáhle candoše.

reagovat
foto/forum/2009/th-img8534.jpg
Čtvrtek 23. dubna 2009 ve 23:42 ® cormoran
cormoran

Filip00> Taky už jsem z toho posílání fotek vyléčenej, ta voda šla téměř do kytek:( A s tím bláznem je to jasný, kdybych měl koupit každýho voba, kterej je v candátí tlamě, tak jsem asi na mizině:-D Jo a když jsi byl u toho nakupování, nenarazil jsi náhodou na tohle šidítko? Až se srazíme v UL, tak dáme řeč, ať tady to sumcovláčkařský fórum moc nezasíráme zubáčema:-)

Alf> Pěkná fotka, je z ní cejtit taková ta večerní pohoda:)

reagovat
foto/forum/2009/th-img8533.jpg
Čtvrtek 23. dubna 2009 ve 23:40 ® Alf
Alf

3. na slepém ramenu vytáhneš štiku a urveš pár woblerů

reagovat
foto/forum/2009/th-img8532.jpg
Čtvrtek 23. dubna 2009 ve 23:38 ® Alf
Alf

2. pak projít kolem čápů co výhružně klapou zobákama a žerou malý děti. Nejlepší je schovat se do bobří nory :-)) ) těch je tam dost.

reagovat
foto/forum/2009/th-img8531.jpg
Čtvrtek 23. dubna 2009 ve 23:35 ® Alf
Alf

Filip00: na berounce mám na parmy taky pár míst, je to krásná ryba.

Taky počítej s tím, že my jsme tak trochu blázni. Dám sem pár fotek z loňského zahájení.

1. nejdřív se musíš prosekat nějaký ten kilometr džunglí

reagovat
foto/forum/2009/th-img8530.jpg
Čtvrtek 23. dubna 2009 ve 23:02 ® Filip00
Filip00

Alf> tak tebe už jsem bral jako jasnýho kumpána, mam tvé číslo a auto taky mam , dohodnem se na tu V7 a nebo jestli jsi četl, diskuzi o plavačce tak ji jdu v pon. koupit tak můžem jít na parmy to mam dobrej flek. V létě jsem na ně koukal a neni to daleko na Berounku. A ohledně hrubek, taky je tam mam jsem češtinářská lama:-((

reagovat
Čtvrtek 23. dubna 2009 ve 21:58 ® Alf
Alf

Filip00: Ono se to čte hezky a vzbuzuje dojem, že tahají trofejáky každý den. Ale určitě je za tím spousta prutohodin bez ryby. Tu knížní neznám, ale počítám, že tam jsou fotky z míst, kam jezdím pravidelně. Kdyby jsi se chtěl někdy přidat, tak není problém. Já jezdím s jedním parťákem a v autě vždycky místo máme. Navíc on čeká v létě rodinu, takže pak se k vodě už moc nedostane a budu jezdit sám.

já napsal „loni mY šli“ to bych si nafackoval :-D

reagovat
Čtvrtek 23. dubna 2009 ve 21:10 ® Filip00
Filip00

Alf> já mam načteno snad všechno co se prodává, ale realita je jiná, je to jako by chodili na zapomenuté revíry, kde neni moc potravy a dravci sejmou cokoliv nebo tam nikdo nechodí (třeba v knize od Rozsypala to tak vypadá, taková místa jsem nikdy neviděl)

reagovat