Vyhledávání
Sumec na vláčku
11.3.2006 | regulus | 170.388 zobrazení | 1.406 odpovědíVzhledm k tomu, že nám všem už z této zimy hrabe, nabízím nové diskuzní téma: jak na to aby rybář chytit sumce na vláčku. Věřím, že nejen já ale i ostatní se rádi poučí. Velmi se těším na vaše názory a hlavně návody. -:)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 23. dubna 2009 v 18:28 ® Alf
-
Filip00: loni my šli candáti líp než sumci. Abych byl přesný, tak sumci mi nešli skoro vůbec a s těma candátama to bylo jen o něco málo lepší. A to jsem si o nich koupil knížku, naučil se jí pomalu nazpaměť, jen v praxi to moc nefungovalo.
…ale letos, letos jim to ukážu
reagovat)
- Čtvrtek 23. dubna 2009 v 11:11 ® Filip00 reakce na …
-
sethy> pravda mám volšový ruce, ale tento rok už ho snad dostanu a když ne tak ten příští jednou to přijít musí (snad)
reagovat. min rok jsem začal chytat gumy a měl jsem velkou radost z parmy sice kolem 45 – 50, ale byla to pohádka.
- Čtvrtek 23. dubna 2009 v 10:40 ® sethy
-
Filip00> to bude asi rukama
reagovatja nan ne nechodim, obcas najakyho chytnu, ale chodit na ne cilene u nas nema moc smysl. Proto chodim na sumce. Na fotku se da rybe do tlamy strcit cokoliv!
- Čtvrtek 23. dubna 2009 v 10:28 ® Filip00
-
cormoran> proč blázne? no ty jsi mi taky dal s těma fotkam ryb. Až přijedu do Ústí tak dáme rybačku a prosím o vysvětléní toh blázna
reagovat - Čtvrtek 23. dubna 2009 v 8:20 ® cormoran
-
Filip00> Blázne
reagovat - Středa 22. dubna 2009 ve 23:37 ® Filip00 reakce na …
-
sethy> to je to comi tu nejde do hlavy, když koukám kdo co chytne nebo píše tak jsou tu lidi co chytěj mrak candátů, já vláčím 5 let a mam chycený 2 (na hulváta – rybička), ale vyvláčeného žádného a to už jsem zašel tak daleko, že jsem kupoval i woblery které jsem viděl na fotkách v zandátí tlamě (to samé platí pro gumy) a on ne a ne přijít. Jsem už zoufalej a nevím co dělám spatně. S nad tuto sezónu už se na to těším.
reagovat - Středa 22. dubna 2009 ve 23:28 ® sethy
-
Filip00> to uz pomalu ani nevim jak vypada:(
reagovat - Středa 22. dubna 2009 ve 23:21 ® Filip00
-
sethy> no právě já neumím chytit candáta jinak už mam vše, ale candát to je pro mě peklo.
reagovat - Středa 22. dubna 2009 ve 23:18 ® sethy
-
Filip00> ono existuje i jina ryba nez sumec?
reagovat - Středa 22. dubna 2009 ve 23:16 ® Filip00 reakce na …
-
Sethy, jo taky znam pár míst, ale že bych si řekl že dnes jdu na sumce to ne. Budu to muset změnit. A říct jdu na sumce
reagovat - Středa 22. dubna 2009 ve 23:00 ® sethy
-
Filip00> na sumce jdu na jistotu tam kde jsou.
reagovat - Středa 22. dubna 2009 ve 22:46 ® Filip00
-
AlF, Sethy: Tak to já jsem břídil sumčák nemám a asi si ho ani nepořídím, nejsem zatím specializovanej na sumce. Je fajn ho vyvláčet, supr zážitek, ale myslím si, že když ho koupím a zrovna zapomenu tak vyvláčím sumce a když ho budu mít tak nic nechytím. To je zákon schválnosti.
reagovat - Středa 22. dubna 2009 ve 21:13 ® Alf
-
Sethy: no budu muset projít pár prodejen a něco vybrat. Na jedný straně sumčák a na druhý zase nějaký ultralight. Pak to dopadne tak, že sumec se mi pověsí na ten UL. Z Berounky mám takhle pár kousků kolem metru.
reagovat - Středa 22. dubna 2009 ve 21:05 ® sethy
-
Alf> Ne je na sumce akorat. Takova poloparabola. Hazeni v noci se da rychle naucit. Ale delaji ho i v klasicke verzi. Ten ma komas (ktery mimochodem do lonska tvrdil ze by si prut pod 240 nekoupil) a je z neho nadseny (ale jeste nebyl u vody).
reagovat - Středa 22. dubna 2009 ve 20:26 ® Alf
-
Sethy: A není ten DAM až moc tvrdý? Má to nějakou akci? A jak se hází s multíkem za tmy? Já s ním mám naházené tak 2–3 hodiny a když jsem před dopadem nástrahy nezbrzdil cívku palcem, tak se většinou přetočila a brutálně zamotala.
Libor: já si loni odházel dva večery třímetrovým sportexem (tayk bez záběru) a záda mě docela bolely. Takže hledám opravdu něco kratšího a lehčího. Nebo je tu taky možnost, začít chodit kvůli rybám do posilovny
reagovat - Středa 22. dubna 2009 ve 20:06 ® Libor
-
Alf > mám od Shimana Beast Master Silurus spining, délka se dá měnit odebráním jednoho dílu, 270–300cm, zátěž do 200g, ruce mě nebolí, dá se s tím nahazovat i několik hodin (odzkoušeno bez záběru
reagovat - Středa 22. dubna 2009 ve 20:01 ® sethy
-
Alf> jerkovej prut ne na sumce nebrat. Nouzove jsem to zkousel ale neni to ono.
reagovat - Středa 22. dubna 2009 ve 20:00 ® sethy
-
Alf> DAM calyber baitcast 228cm 21–56g je tu prut na multik (dela se i ve verzi na smekac). Reknu to asi tak ze bych ho nedal z ruky-miluju ho. Bez problemu zvladnu celodenni vlacku bez unavy. Pak WFT charisma senso pilk 210cm 50–190g paradoxne je jemnejsi nez ten DAM (ikdyz to podle gramaze neodpovida) ten je na smekac, vzal jsem ho kvuli lehkym nastraham ktere s multikem nehodim tak daleko. Cena DAM na multik 1700 ten samej na smekac 1500. Cena WFT 2600. Z dlouhych sumcovych prutu uz jsem vyrostl. Mam jen jedny zada:)
reagovat - Středa 22. dubna 2009 v 19:43 ® Alf
-
Co klacek na sumčí vláčku? Jaký používáte? Vím, že to tady už bylo mnohokrát zmíněný, ale právě to řeším a vybírám nový. Hledám něco tak okolo 260cm a hlavně, aby nebyl těžký. Přemýšlel jsem i o krátkým jerkovym, ale nevím, jestli by to bylo to pravý.
reagovat - Středa 22. dubna 2009 v 19:00 ® sethy
-
Filip00> no byt to v jeden den tak to taky neva, ale jak se znam, jak je to tyden pote tak budu mit nervy v kyblu a budu resit nehorazny dylema. ryby-uceni:) ale budu chodit asi na vecerni sumcovalceni a pres se ucit.
reagovat - Středa 22. dubna 2009 v 18:41 ® Filip00
-
Sethy: ahoj, to že máš státnice vůbec nevadí, já je minulej rok měl taky přímo na zahájení a v 16:00 už jsem stál jako ing. na břehu a vláčel. Myslím, že kartáče šnůru nepředřou, já tam mám vždy lanko protože nevím, jestli nepotkám štiku.
reagovat - Středa 22. dubna 2009 v 18:27 ® Alf reakce na …
-
Sethy: já to mám nejblíž k sázavě, ale tam to na sumce moc není.
reagovat - Středa 22. dubna 2009 v 18:17 ® sethy
-
Alf> ty 250km ja 50m
reagovat - Středa 22. dubna 2009 v 18:13 ® Alf reakce na …
-
Sethy: viděl jsem v profilu, že jsi z moravy. Já to mám kousek dál. Asi tak 250km
reagovat - Středa 22. dubna 2009 v 18:11 ® sethy
-
Alf> tak tak, ja dnes nasel novy misto kde sumci stopro budou a mam to tak 15kilaku z domu. Pohoda:)
reagovat - Středa 22. dubna 2009 v 18:03 ® Alf reakce na …
-
Sethy: taky se na chytám na průzkum. Na zahájení jezdím už pár roků na moravu. Chci se tam podívat někdy brzy, vzít kolo a projet si jak stará místa, tak hlavně najít nějaká nová.
reagovat - Středa 22. dubna 2009 v 18:01 ® Alf reakce na …
-
Libor: zatím mi to žádný sumík kartáčem nepředřel. Ale druhá věc je, že téměř všechny uvláčené sumíky mám ve velikosti okolo metru a ty nemají moc času na to, aby vlasec nějak víc poškodili. A vlastně s mým největším jsem se přetahoval zhruba 3 hodiny, vlasec byl sice brutálně zkoucený, ale nijak zvlášt poškozený od kartáče nebyl.
reagovat - Středa 22. dubna 2009 v 17:57 ® sethy
-
Alf> Uz se taky tesim, dnes jsem byl obhlednout sumcove fleky jak vypadaji po zimě (mimochode jsem našel na břehu 2 salma
reagovatale letošní zahájená bude jen symbolicka:( 8 tydnu? sakra tak to mam 9 tydnu do statnic.a porad nic neumim
Karabinku taky nedavam. Myslím si že sumec může pletenku přebrousit, ale zatim jsem se s tim nesetkal. Zatim!
- Středa 22. dubna 2009 v 17:47 ® Libor
-
takže myslíte že kartáče na pletenku neplatí?, trošku se toho obávám…
reagovat - Středa 22. dubna 2009 v 17:43 ® Alf
-
Skwor: odpověděl bych jako Sethy. Z 90% používám woblery. Sumci mi je až tolik netrhají, spíš je trhám sám ve vázkách. Když gumu, tak většinou klasická kopýtka od relaxu ve velikosti 7–12 cm. Vyloženě velké nástrahy na sumce nepoužívám. Především proto, že je to o nekonečném vláčení a velká nástraha vyžaduje bytelné nádobíčko a když se to sečte, tak je to fyzicky hodně namáhavý.
Sethy: brzy? Nezadržitelně se to blíží, už jen necelých 8 týdnů. A absťák je převeliký
Už aby to bylo.
Libor: návazec ne, často nedávám ani karabinku.
reagovat