Chytej.cz

Sumec na vláčku necteno

11.3.2006 | regulus | 171.553 zobrazení | 1.406 odpovědí

Vzhledm k tomu, že nám všem už z této zimy hrabe, nabízím nové diskuzní téma: jak na to aby rybář chytit sumce na vláčku. Věřím, že nejen já ale i ostatní se rádi poučí. Velmi se těším na vaše názory a hlavně návody. -:)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 22. dubna 2009 v 17:17 ® sethy
sethy

Libor> navazec žádnej, ikdyž už jsem si parkrat říkal, že při delším boji by mohl sumík šňuru přebrousit (pokud by měl wob hluboko).

reagovat
Středa 22. dubna 2009 v 17:15 ® sethy
sethy

skwor> boli ja vim, kazdej rok necham na sumcovych mistech dobrých par tisic, ale když tam ty ryby jsou:) zkoušel jsem tam i gumy ale nic.

reagovat
Středa 22. dubna 2009 v 17:12 ® Libor
Libor

skwor > a pak bolí když ti do vázky zajede ten fousatej…

reagovat
Středa 22. dubna 2009 v 17:10 ® Libor
Libor

Dáváte nějaký návazec před nástrahu? Já ano, dávám před ní zhruba 30cm silnější šňůry než je kmen.

reagovat
Středa 22. dubna 2009 v 17:10 ® skwor
skwor

sethy> Jsou místa, kde lov s woblery hodně bolí, především peněženku :-)

reagovat
Středa 22. dubna 2009 v 17:08 ® sethy
sethy

skwor> woblery:)

reagovat
Středa 22. dubna 2009 v 17:06 ® sethy
sethy

Alf> jeste je cas:)

reagovat
Středa 22. dubna 2009 v 17:06 ® skwor
skwor

Alf> Já bych něco měl. Konkrétně dotaz :-) Jaké gumy používáte na sumcovláčku? Myslím samozřejmě typ, barva tady bude asi až to druhé.

reagovat
Středa 22. dubna 2009 v 16:53 ® Alf reakce na …
Alf

Prostě polovička si musí hned od začátku uvědomit že jsou tu ryby a až opravdu hodně daleko za nimi jsou věci jako návštěva jejích rodičů :-)) )

K původnímu tématu tohoto fóra, tedy k sumcům a jejich lovu na přívlač nikdo nic nemá?

reagovat
Středa 22. dubna 2009 v 11:03 ® Filip00
Filip00

Libor: přesně tak komu se chce jezdit k nečím rodičům když může jít na ryby:-D

reagovat
Úterý 21. dubna 2009 ve 21:17 ® Alf reakce na …
Alf

Libor: Aktivně ne, ale ona si to určitě najde sama. A o mém odporu k návštěvám dobře ví. Dokonce se zmínila, že se tu zaregistrovala. Asi se chce zůčastnit tý párty na Berounce, která se tu v jiném fóru plánuje :-)) )

reagovat
Úterý 21. dubna 2009 ve 20:33 ® Libor
Libor

Filip00> Alf > a dáváte taky tohle fórum číst svým drahým polovičkám?? :-)

reagovat
Úterý 21. dubna 2009 ve 20:19 ® Filip00 reakce na …
Filip00

Alf: no právě mě se tam nechce 2 dny v čudu a zbytečně,a ohledně toho tématu, stejně sem nikdo nepíše a smazat ho můžou vždy

reagovat
Úterý 21. dubna 2009 v 18:20 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00: To chápu. My máme tohle docela blízko, jenže o to častěji se jezdí na návštěvu. Že se tady ale zvrtlo od těch sumců na úplně jiné téma :-)) )

Má tu někdo zkušenosti s chytáním dravců (vláčka) na revírech Morava 1 a Dyje 1? Předem díky za jakékoliv informace.

reagovat
Úterý 21. dubna 2009 ve 12:08 ® Filip00 reakce na …
Filip00

já bych jel hned jen musím o tomto víkendu jed s přítelkyní k jejím rodičům,ale na příští víkend dostanu snad opušťák:-D

reagovat
Úterý 21. dubna 2009 v 10:53 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00: jj, pošlu do osobky můj telefon. Taky plánuju teď někdy zajet na parmy. Viděl jsem tu video z edice chytej „feeder“ z míst, kde to velice dobře znám a prostě se tam musím podívat ještě před zahájením dravců. Navíc to tam chci trochu projet na kole a vytipovat si nová místa na sumíky.

reagovat
Úterý 21. dubna 2009 v 0:44 ® Filip00
Filip00

Alf> na soukromaky taky nechci, tim se tu kazdej chlubí co tam chytá. přístí týden už asi pojedu už jsem domluven i s kámošem tak můžem vyrazit ve 3. voda určitě ještě opadne doufán že aspoň o 50 cm to bybylo super. tak mi pisni do osobky ja chtěl tobě ale nejde mi to

reagovat
Pondělí 20. dubna 2009 v 19:20 ® Alf
Alf

Filip00: tak dej případně vědět. Když budu mít čas, tak bych taky vyrazil. Jen to asi nebude moc o sumcích :-) Mám vláčecí absťák až uvažuju o nějakým soukromáku, i když je moc nemusim.

reagovat
Pondělí 20. dubna 2009 v 10:37 ® Filip00
Filip00

AlF: byl jsem tam s přítelkyní a učil jsem ji nahazovat byla zima a voda vysoko (hodně vysoko),viděl jsem 2 tlouště ale nechytl jsem nic.Tento víkend musím jet do krkonoš takže nic ale další už asi půjdu házet na V7

reagovat
Neděle 19. dubna 2009 v 11:53 ® Alf
Alf

Filip00: tuhle odpoveď jsem trochu propásl, sorry. Poslední měsíc jsem se tu moc nevyskytoval, měl jsem moc práce. Co V7, byl jsi? Zahájení už je zase o něco blíž. Začínám oprašovat vláčáky, prodal jsem sumčák a poohlížím se po novém. Znovu /letos asi potřetí:-) / jsem kontroloval a mazal navijáky. Na sumce jsem pořídil nový se středovou brzdou…tak jsem na to zvědavý. A teď se chci vrhnout do výroby jigových hlaviček, aby ten čas do zahájení rychleji ubíhal.

reagovat
Pátek 13. března 2009 v 17:43 ® Filip00
Filip00

Alf: tak mi pisni do osobky a domluvíme se v sobotu pojedu na svárov

reagovat
Čtvrtek 12. března 2009 v 15:28 ® Filip00
Filip00

alf: to já dotlačil přítelkyní do rybařiny tento rok, podívala se do mé krabičky a pěkně mi ji vybrala, přišel jsem o popy, woblery a gumy se zalitým olovem a háčkem, jen třpytky se jí nelíbí. Tak uvidíme jestli bude chytat víc než já. (doufám že ne:-D ).

reagovat
Čtvrtek 12. března 2009 ve 14:58 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00: můj pes je malej, ale odvážněj :-) Tenkrát jsme se tam byli koupat. Tak jsem „jako náhodou“ :-) vzal cestovního st.croixe a během hodiny uvláčel 2 sumíky a ještě pěknou štičku. Do toho si na chvíli půjčila prut přítelkyně (nerybářka) a taky vyndala sumíka.

reagovat
Čtvrtek 12. března 2009 ve 13:04 ® Filip00
Filip00

Alf: a co pes bál se? tohle místo neznám panely jsem na Berounce ještě nepotkal.

reagovat
Čtvrtek 12. března 2009 v 11:44 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00: dobrých a hezkých míst se najde ještě dost. Hodím sem jednu fotku z loňska …z Berounky. Seznamuju tam sumíka s mým vlkodlakem :-)) )

reagovat
foto/forum/2009/th-img8085.jpg
Středa 11. března 2009 v 17:23 ® Filip00
Filip00

AlF: to bych chtěl taky zažít i kdybych ji nevytáhl jako ty, ale zážitek k nezaplacení. Jezdím kolem Labe a našel jsem část s leknínama, nebo tak nějak to vypadá. Velký placatý listy na hladině. Jo na tom DVD jsou nádherný místa takový jsou i na Vltavě ale daleko od Prahy, když jsem byl na vodě tak jsem ani nepádloval a jen se díval, no prostě nádhera

reagovat
Středa 11. března 2009 v 16:54 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00: Na Labe jezdím od Přelouče k Brandýsu. Nej místa jsou ale ze břehu špatně dostupná, takže letos na to mám přichystaný člun. Některá místa z toho DVD dobře znám, jezdím do těch končin docela často. A potkal jsem tam i p.Rozsypala (vlastně oba dva). Parem mám dost, většinou je netrápim měřením, ale dostal jsem se na 78, kamarád na zmíněném místě tuším 82cm. Ale viděl jsem tam kousky k metru. Na prutu jsem jednou takovu měl, ale moc se se mnou nebavila…pronás­ledoval jsem ji po břehu, pak vodou…skončilo to narovnáním trojháčku na rapale víc než 350 metrů od místa kde zabrala. Mám to zdokumentovaný od kamaráda, který tam byl tenkrát se mnou.

reagovat
Středa 11. března 2009 v 16:48 ® drobcek
reagovat
foto/forum/2009/th-img8062.jpg
Středa 11. března 2009 v 16:10 ® Filip00
Filip00

AlF: ok to zní dobře na Labe bych jel mam i tipy od prodavačů z krámků, já ho znám jen v Ústí n. L., ale kolem Prahy jsem už chválu slyšel(prý taky neni moc čitelný) nejraději bych jel někam na slepý ramena a tak, jako ukazuje Rozsypal na DVD to je jiná než 100% regulace toku. Parmu mam jednu na gumu a byla to paráda měla kolem 50 cm, viděl jsem i větší, 70cm jsem na prutu neměl to musí bejt super pocit, pak fotečka a hybaj zpět. Ještě k té Vltavě chytám stále jen jednu stranu a myslím, že tu horší tak uvidím co dá ta druhá.

reagovat
Středa 11. března 2009 v 15:55 ® Alf
Alf

Filip00: To je přesně ono, ta voda není čitelná. Tak až se trochu umoudří počasí, dohodneme se, vyrazíme a dáme řeč. Na Labe taky občas jezdím, mám místo, kde jsem několik sumíků vytáhnul. Ale vše katagorie + – 80 cm. Štik jsem na Berounce moc nepochytal, candátů taky ne, okouna občas ano a parmy (myslím na vláčku) celkem pravidelně. Ale speciálně na parmy mám místo (ne na Berounce), kde jich na vláčku-regulérně za tlamu tahám opravdu dost a ve slušných velikostech, sedmdesátka není výjimka.

reagovat