Chytej.cz

Sumec na vláčku necteno

11.3.2006 | regulus | 170.382 zobrazení | 1.406 odpovědí

Vzhledm k tomu, že nám všem už z této zimy hrabe, nabízím nové diskuzní téma: jak na to aby rybář chytit sumce na vláčku. Věřím, že nejen já ale i ostatní se rádi poučí. Velmi se těším na vaše názory a hlavně návody. -:)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 11. března 2009 v 0:19 ® Filip00
Filip00

AlF: V7 je těžká voda nikde neni nic vidět,ale ryby tam jsou polarizoval jsem a viděl jen to ulovení mi nevyšlo, domluvíme se a přinejhorším jen pokecáme o sumcích na Berounce, já mám jednoho, ale z Labe, Berounka zatim nebyla příznivá na sumce a dala mi štiku 82 cm, parmu boleny, vokasy a dva candáty tak bych potřeboval radu jak na ně (sumce a candáty), jinak jsem spokojen.

reagovat
Úterý 10. března 2009 ve 21:22 ® Libor
Libor

To se takhle jedno krásné ráno v létě roku 2005 lehce prohýbal můj nový vláčák 10–30g pod vlečeným dvojdílným woblerem Nils Master 7cm, když asi tak 3m od břehu hrozná rána.. prut se mi narovnal v ruce a ryba jak torpédo neúprosně upalovala přes celý rybník na hloubku. Na navijáku vytočená půlka cívky vlasce 0.20, srdce v krku, vlasec svítil od ranního sluníčka do dálky a ryba byla na místě. Konečně sumejš na vláčku!!, lanko tam mám, budu jednat pomalu… Po asi deseti minutách jsem začal přitahovat silou… Tu se objevil kamarád a podporoval mě v boji… , za dalších deset minut jsme vyndali na břeh tolstolobika 102cm s woblerem v ocase. Toto prasátko jsem se smíšenými pocity vyfotil a vrátil vodě. Na svého prvního sumce na vláčku jsem pak čekal ještě 2 roky a dnes vím že sumec do vlasce kope úplně jinak :-)
Libor

reagovat
Úterý 10. března 2009 v 18:22 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00: když by bylo počasí a čas )to u mě bývá největší problém), tak bych taky vyrazil (i když se mi tam nedařilo). Jsem od Říčan, na V7 to mám 20 minut autem. Na Berounce jsou sumci po celém toku, jen najít tu správnou jámu na dně a pak už jen házet a točit a házet a točit …a doufat, že je navázaná ta správná nástraha a sumíka vyprovokuje. Sumčí vláčka je o veliký tpělivosti a často i náhodě. Na Berounce proti všem pravidlům tahám sumce hlavně za světla. Za tmy se mi tolik nedařilo. Ale na jiných vodách to mám přesně naopak.

reagovat
Úterý 10. března 2009 v 17:02 ® Filip00
Filip00

Alf: jo to můžem já chci jít tak za 3 týdny na V7 si zaházet ,třeba se něco splete, okoun by potěšil. Jinak o sumcím na Berounce už trochu vím tak uvidíme jestli to nejsou stejné fleky.

reagovat
Úterý 10. března 2009 v 11:13 ® Alf reakce na …
Alf

Filip00: do zahájení je ještě daleko a jestli přijde pořádný vláčecí absťák :-) tak možná na sedmičku vyrazim. Svoje nej místa z pochopitelných důvodů na webu zveřejňovat nebudu. Ale na ryby se někdy můžeme domluvit. Na Berounce jsem na před lety narazil na sumčí flek, ze kterého jsem ten rok vytáhl (a pustil) okolo třiceti kousků. Pravda, že vetšina byla na hranici metru, takže to spíš byli sumíci než sumci. Ale každý další rok jsem jich tam tahal míň. Loni už jen pouhé 3 kousky, uvidím jak to bude letos. Jinak hodně často jezdím vláčet na jižní Moravu a chci vyzkoušet jižní Čechy – Lužnici.

reagovat
Pondělí 9. března 2009 ve 20:18 ® hajan

Doufám, že letos nějakýho čapnu.

reagovat
foto/forum/2009/th-img8040.jpg
Pondělí 9. března 2009 v 19:41 ® Bulldog.o
Bulldog.o

Vážení přátelé, co se týče fotek tak nemám slov.Mohu jen závistivě smeknout… :-)

reagovat
Pondělí 9. března 2009 v 19:19 ® sidonius
sidonius

posílám foto mého nejúspěšnějšího woba na sumce má 11cm váha kolem 30gramů, vláčím ho na pletené šňůře 0,20mm, wobův největší úlovek je sumec 179 cm 41kg( chyceno ve Španělsku na Ebru)

reagovat
foto/forum/2009/th-img8037.jpg
Pondělí 9. března 2009 v 16:09 ® Filip00
Filip00

Alf. to je pravda vím že je berounka teplejší ,ale na V7 se už smí vláčet já jsem tam dostal 2 štiky 60cm, ale než jsem je podebral tak mi utekli jinak v profilu mam sivena, někdo napsal, že vypadá jako buchta:-d je to tlustá násaďačka, jsou tam i pěkní okouni dostal jsem tam nej 30 a plave dál. Jinak co mam info tak nej je to od mostu k soutoku , já bych to protáhl od lomu až k soutoku. Lepší revíry jsou já jezdím Berounku tak poraď a můžem vyrazit.

reagovat
Pondělí 9. března 2009 v 15:52 ® Alf
Alf

Filip00 : myslím, že na V7 moc sumců nebude. Budou vytahovat do teplejší a úživnější Berounky. Ohledně vláčky na V7 moc neporadím, párkrát jsem tam byl (Zbraslav a výše) a pokaždé bezrybka. Koryto je silně regulované, ryby se hledají těžko. Jo a potkal jsem tam borce vodním skůtru a to mě odradilo od dalších pokusů. Co vím, tak se tam nechá vytáhnout duhák, siven, okoun, tloušť a někdy zapomenutá kudla, ale v okolí je spousta mnohem lepších revírů.

reagovat
Pondělí 9. března 2009 ve 12:07 ® Filip00
Filip00

ahoj chytl někdo sumce na Vltavě 7, nebo jezdíte tam někdo vláčet?

reagovat
Neděle 8. března 2009 ve 23:39 ® jiris
jiris

Sethy, napis na rapala lopatce je normalne, takze fotka nemuze byt obracena.

reagovat
Neděle 8. března 2009 ve 23:08 ® LuboO
LuboO

Sethy, napis Stradic je normalne, takze fotka nemoze byt obratena

reagovat
Neděle 8. března 2009 ve 23:07 ® LuboO
LuboO

Libor, tak to mame podobnu diagnozu, ani s mojimi navijakmi nevie nik tocit:)))

reagovat
Neděle 8. března 2009 ve 22:57 ® Libor
Libor

sethy > ano jsem levák a točím pravačkou, když jsem hrál hokej smáli se mi kluci že mám hokejku jinak, na rybách se mi smějou jen když si pujcim cizí prut a chci točit kličkou která je na druhý straně :-)

reagovat
Neděle 8. března 2009 ve 22:42 ® Alf
Alf

Taky přidám jednoho shimano_sumce.

reagovat
foto/forum/2009/th-img8025.jpg
Neděle 8. března 2009 ve 22:13 ® sethy reakce na …
sethy

Libor: chytáš obráceně nebos jen otočil zrcadlově fotku (myslím tím tu kličku na druhé straně)

reagovat
Neděle 8. března 2009 ve 22:11 ® jiris
jiris

Libor – to dokáže :-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img8024.jpg
Neděle 8. března 2009 ve 22:06 ® skwor
skwor

Libor: I zázraky se dějí :-))

reagovat
foto/forum/2009/th-img8022.jpg
Neděle 8. března 2009 ve 22:04 ® Libor
Libor

aby nám toto téma nevychladlo :-) skwor : jo,jo nediv se, i Shimano tohle dokáže :-) :-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img8021.jpg
Neděle 8. března 2009 v 19:19 ® LojzaRybka
LojzaRybka
reagovat
foto/forum/2009/th-img7987.jpg
Neděle 8. března 2009 v 19:17 ® LojzaRybka
LojzaRybka

vpozadí se kámoš na boutu pokouší o dalšího,také ho chytil,měl 80 :-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img7986.jpg
Neděle 8. března 2009 v 18:48 ® Tomino

Hodte jsem nějaké fotky. Ať je na co koukat :-)

reagovat
foto/forum/2009/th-img7985.jpg
Neděle 8. března 2009 ve 14:20 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

to byla pouze náhoda

reagovat
Neděle 8. března 2009 ve 13:40 ® sethy
sethy

Chytit se da na vse (ja chytl treba na hadr kterej se zamotal do woba) ale jit na sumce cilene s popem, to ne:)

reagovat
Neděle 8. března 2009 ve 13:30 ® Libor
Libor

T.Rozsypal ho chytil na popa myslím, říkal to na DVD o přívlači z edice chytej.cz

reagovat
Neděle 8. března 2009 ve 12:50 ® LojzaRybka
LojzaRybka

věřim tomu že sumec popa veme,nad nechrankama jsem házel woblíka a zadní trojhák se mě zachytl za šňůru a wobler se tim pádem nepotopil a točil se na hladině a dělal pěknej čurbes a jak jsem ho přitahoval k boutu tak naněj zautočil sumík tak kolem 80cm a hned dvakrát za sebou,bohužel nešel doseknout

reagovat
Neděle 8. března 2009 v 10:55 ® Jak.novi
Jak.novi

ja jsem jednou chytil sumce na popa

reagovat
Sobota 7. března 2009 ve 20:08 ® Libor
Libor

ve všech případech to všem přeju, co je ale hrozný, když ho tam pak vytáhne někdo kdo chytá na těžko a fousek mu na to skočí když vytahuje ven kukuřici:-) , to si fakt potom připadám jak pořádný střevo :-) , pravda se sumcem jsem to nezažil, ale se štikou a candošem ano.

reagovat
Sobota 7. března 2009 ve 20:04 ® regulus
regulus

No jasný.

reagovat