Vyhledávání
Sumec na vláčku
11.3.2006 | regulus | 170.366 zobrazení | 1.406 odpovědí
Vzhledm k tomu, že nám všem už z této zimy hrabe, nabízím nové diskuzní téma: jak na to aby rybář chytit sumce na vláčku. Věřím, že nejen já ale i ostatní se rádi poučí. Velmi se těším na vaše názory a hlavně návody. -:)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 7. března 2009 v 19:45 ® sethy reakce na …
-
No ja myslel jirisa:) Ja mam sice reku pred barakem, ale v te se zadnej kloudnej ulovek chytit neda. Nebos tu snad neco chytl
reagovat - Sobota 7. března 2009 v 19:22 ® regulus
-
Kurnik dvě vydry se ozvaly. -:)))
Panáčci, oba dobře víte, že jsem to myslel tak, že když to má někdo u baráku a je tam cíleně obden, tak má daleko větší šanci na kloudnej úlovek než ten co na to samý místo dojede 3× nebo 4× za rok i když samozřejmě v krajním případě to může být opak.
Kubo, tvoje odpověď je opravdu šalamounská, teď ještě kterej. -:)))
reagovat - Sobota 7. března 2009 v 19:00 ® sethy reakce na …
-
Tak, tak:) Jirka ma pravdu
reagovat - Sobota 7. března 2009 v 17:29 ® jiris reakce na …
-
regulus – s tím bych až tak nesouhlasil. I ten kdo má řeku 50–70 km a jede to tam občas zkusit může mít větší úspěchy než ten komu teče pod okny. I kdyz predpoklady pro to ma vetsi ten prvni, ale temi to končí.
reagovat - Sobota 7. března 2009 ve 12:02 ® regulus reakce na …
-
Bulldog.o – vono je to hodně o tom, kde (jestli tam jsou, kolik), kapinku o štěstí no a taky o tom co a jak jim nabídneš. Pokud má někdo u baráku (viď Kubo -:))) ) řeku plnou sumců, tak bude mít asi větší úspěchy než někdo, kdo se sem tam urve a jede 50 nebo 70 km to zkusit. Takže nevěš hlavu, střevo vůbec být nemusíš.
reagovat - Sobota 7. března 2009 v 8:50 ® Bulldog.o
-
Tento rok mám také vysoké cíle -uvláčet alespoň jednoho. Loni -nula od nuly pošla (nejspíš jsem tak trochu „střevo“). Ale zase jsem prožíval velmi příjemné bolesti zad a loktu, které se vždy dostavily tak po hodince lovu.
reagovat - Pátek 6. března 2009 ve 13:55 ® Georgino
-
na sumíky už se těším jak malej, letos mám celkem vysoký cíle, chtěl bych se dostat ke 150 cm
reagovat - Pátek 6. března 2009 v 10:46 ® Filip00
-
sethy: no uvidíme tento rok už se těším jak malej kluk, doufám, že nějakého klidně i náhodně chytnu do 130 cm. a půjde z vody, aby se počítal jen ještě nevím jestli bude z Berounky, Vltavy a nebo z Labe. To jsem se ještě nerozhodl
reagovat - Čtvrtek 5. března 2009 v 19:05 ® Libor
-
skwor: sethy má pravdu, je to vlastně i můj případ. Jenže já jsem potřeboval ty sumejše brzdit – otočit ho od vázky. Utahnul jsem cívku, prut 20–50g se mi ohnul do roviny a nevykryl už žádný škubance, pak to cuklo a pletenka praskla. Min. rok jsem koupil hodně tuhej vláčák, a chytil jsem jen malýho.. a o tom to je
reagovat - Čtvrtek 5. března 2009 v 18:37 ® skwor
-
sethy: Nepůjdu po hlavně do sumcovláčky, spíš klasická střední přívlač (i když ten prut je znatelně tvrdší než to co se na něm píše), ale při tom, jak to tu teď vypadá, je na menšího sumíka šance víc než reálná.
reagovat - Čtvrtek 5. března 2009 v 18:31 ® sethy reakce na …
-
skwor: no at potom nelitujes. Ono se urcite najde plno lidi co bude tvrdit ze si radeji uzije plno tech mensich a kdyby nahodou zabral vetsi tak to treba nejak dopadne. Taky jsem k tomu kdysi tak pristupoval, ale pak urves jednoho velkyho, pak druhyho pak… a pak budes radeji tahat ty metrovky na predimenzovanym nacini ale s dobrým pocitem ze toho vetsiho uz neurves.(To ze uz ti pak ten vetsi nezabere je vec jina
reagovat)
- Čtvrtek 5. března 2009 v 18:23 ® skwor
-
sethy: No právě. A větší se povede sotva
reagovat - Čtvrtek 5. března 2009 v 18:20 ® sethy reakce na …
-
Filip00: pokud bys ho zasekl v koutku tak nema sanci se z toho dostat pokud to neurve i s nástrahou. vetsinou se vypne pokud to ma v karatacich (zubech) pac ty proseknout normalním vláčákem je snad nemožné. Ten sliz na šnůře způsobí to, že když sumec bojuje, tak plave směrem pryč od tebe tj. otíra se o šňůru a tím na ní zůstane ten sliz. Snad se to da z popisu pochopit:) Skwor: jo ty metrovky se daji vytáhnout na cokoliv:)
reagovat - Čtvrtek 5. března 2009 v 18:06 ® Filip00
-
sethy: aha, jsem nějak nechápal to kopání slyšel jsem o tom, já jen že jsem toho druhého táhl a po 4 min se narovnal prut a konec, tak jsem myslel že jsem ho sekl jen za kůži v koutku nebo někde na kraji tlamy a prořízlo se to tahem.
reagovat - Čtvrtek 5. března 2009 v 16:32 ® Libor
-
skwor: neni problem, když bude čas …
reagovat - Čtvrtek 5. března 2009 v 16:14 ® skwor
-
sethy: Sumík bude jenom třešnička na dortu
Libor: Když bude čas, tak se můžeme domluvit na společnou výpravu…
reagovat - Čtvrtek 5. března 2009 ve 13:01 ® sethy
-
Skwor: ten tvuj novej dragon nebude na sumiky to pravy orechovy:) Regulus: Loni jsi byl jen dvakrat a z toho ses jednou malem utopil co
reagovatnemyslim si ze prestavaji se zařím brát, videls tu 150-ku od jirky a ten ho chytl myslim koncem řijna Albin: ne o velikosti nastrahy to neni, ale to by bylo na delsi povídaní. Filip00: ne kůži jsi mu neprořízl, sumec šňuru zaslizuje při zdolávání tím jak do ni „kope“ ocasem. Ještě jsem nevytáhl sumca po kterým by nebyla šňura od slizu.
- Čtvrtek 5. března 2009 v 11:16 ® Filip00
-
Ahoj o prázdninách jsem vláčel na Labi přímo ve městě zhruba a okolo 4 hodiny jsem zapřáhl sumce 126 cm na třpytku Bluo Fox 3 (přetížená, stříbrná) prut Dragon 5 – 20g a šnůru od Rapaly. Doba zdolávání byla 45 min a na konec jsem pro něj vlezl do řeky, je to vidět na fotce v profilu, jak hluboko jsem pro něj šel, měl kolem 16 Kg. Po zdolání jsem ještě chvilku házel a přišel druhý útok, ale tomu jsem asi prořízl kůžy,zanechal jen oslizlou šnůru. Je to můj jediný chycený sumec. Na Berounce měli štestí kamarádi jeden chytl sumce 97cm (guma) a druhý 130 cm dvojdílný wobler), jinak je tam místní rybář co na ně chodí cíleně, vždy jde na jedno místo a tam hází kolem 4 až 6 hodin a chytá sumce do 140 cm pravidelně (přívlačí jen na woblery).
reagovat - Středa 4. března 2009 ve 23:53 ® regulus reakce na …
-
No jo, více méně náhodný úlovky, ale taky se počítají. -:)))
reagovat
S tím podzimem a sumcama by mě taky celkem zajímala relevantní odpověď, nemyslím si, že by v průběhu září lehli na dno a ani se nehli, logicky by jako dravci měli sbírat zásoby na zimu, nemyslím, že by nežrali až do zámrzu, možná ne už tak intenzivně, ale přece. Nejspíš je je třeba na podzim hledat trochu někde jinde než v létě. - Středa 4. března 2009 ve 23:45 ® Libor
-
regulus : mimino chycené náhodně při candátech na banjo 12cm, dokonce až koncem října v roce 2006
reagovat - Středa 4. března 2009 ve 23:30 ® regulus reakce na …
-
Libor nebul, já vyhořel dva roky po sobě, nepích sem si do sumce 2 roky, pravda nebyl čas na ně moc chodit a když jsem šel na mě kašlali.
reagovat - Středa 4. března 2009 ve 23:27 ® regulus
-
No jo, někdy je to divný, tohoto jsem zcela necíleně vytáhnul krátce po poledni, pokud se dobře pamatuju měl myslím 66 cm, kdo by v poledne čekal záběr sumce byť malýho. -:)))
reagovat - Středa 4. března 2009 ve 23:23 ® Libor
-
No a já vlastně min. rok vyhořel, chytl jsem jen jednoho okolo 70 (ten dole na fotce), oproti 2007 slabota. Na to jak jsem byl natěšenej a vyzbrojenej, jsem byl na konci léta od sůmců poraženej
reagovat. Plány nemám, snad jen bejt víc trpělivej. Buď žerou, nebo nežerou.
- Středa 4. března 2009 ve 23:18 ® Libor
-
regulus: souhlas, ideal vidim okolo 12cm, ale s ohledem na zavalitost nástrahy. albin: zkus to v noci těsně u hladiny, na těch jinejch místech
reagovat - Středa 4. března 2009 ve 23:09 ® albin
-
regulus:Ten voblírek měl tak 7 cm,měl sem pochopitelně s sebou i větší,ale ty absolutně ignorovali.Jinak byli skoro všichni z jedný jámy(asi jeden ročník),ale v noci na jinejch místech třískali daleko větší.Všichni tyhle byli chyceni přes den.
reagovat - Středa 4. března 2009 ve 23:05 ® regulus
-
Albin – vůbec si nemyslím, že větší násraha = větší sumec i když na úplně malý to taky nebude ono, řekl bych, že velikost od 10 do 16 cm bude tak akorát, pochopitelně se dá zachytat na větší i na menší. Jako klíč k úspěchu spíš vidím volbu místa, chuť sumců která dost možná souvisí s počasím (je to nerelevantní, ale něco na tom bude) a v neposlední řadě kus štěstíčka.
reagovat - Středa 4. března 2009 ve 22:54 ® albin
-
Jinak ještě k dané otázce:Kamarád co byl se mnou dva dny zkoušel všechny možné voblery a až poslední den večer chyt jednoho na dvoudíl neznámého výrobce.Když sem tu rapalku utrh,zkoušel sem od pland přes rotačky a gumy a nic.Až podobný typ od Lovce dal několik záběrů,ale ven se podívali jen dva a oba za krajíček na spodním trojháku,kdežto tu rapalku poctivě chtěli sežrat.Toliko k náladovosti.
reagovat - Středa 4. března 2009 ve 22:49 ® albin
-
Byli teda všichni takhle malí,ale možná kdybych zvětšil nástrahy… Letos tam jedu znovu a budu připraven na obry.
reagovat - Středa 4. března 2009 ve 22:48 ® albin
-
Já byl loni prvně na výpravě za sumci.Místo nepovim,ale chyt sem jich 6 za 2 dny a většinu na tuhle rapalku.Tady je tedy tloušť,ale těm to bylo většinou jedno co tam člověk hodil.
reagovat - Středa 4. března 2009 ve 22:33 ® Libor
-
skwor: cos koupil za gramáž toho prutu?
reagovat