Vyhledávání
Sumec na vláčku
11.3.2006 | regulus | 170.352 zobrazení | 1.406 odpovědí
Vzhledm k tomu, že nám všem už z této zimy hrabe, nabízím nové diskuzní téma: jak na to aby rybář chytit sumce na vláčku. Věřím, že nejen já ale i ostatní se rádi poučí. Velmi se těším na vaše názory a hlavně návody. -:)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 10. července 2007 v 15:44 ® ripka
-
se s hákem v dršce vyfoť sám.
reagovat - Úterý 10. července 2007 v 0:52 ® regulus reakce na …
-
mároš – no vidíš a hned se najde někdo z okolí co poradí, když napíšeš odkud jsi. -:)))))))
reagovat - Pondělí 9. července 2007 ve 21:29 ® ozrala
-
maroš-nebo zajet do Tuněchod taky je tam jezdim kupovat kam jezdis na Lebe
reagovat - Pondělí 9. července 2007 v 19:13 ® Tomino reakce na …
-
mároš: Mrkni se do Gammarusu v Pardubicích, mají akci na Rapaly. Nebo vyzkoušej ZICO v Hradci tam by se ti mohl hodit thunder stick od STORMU. Myslím že tam mají i nějaký přes 10cm. Bacha aby byli opravdu plovoucí!!! Jak jdou fousáči na řece?
reagovat - Pondělí 9. července 2007 v 15:11 ® mároš reakce na …
-
To je právě ten problém,potřebuju něco co se potápí maximálně do 2m,chytám na labi pod Dražkovem a tam je všude opuka,takže je to docela drahý........
reagovat - Pondělí 9. července 2007 v 15:04 ® regulus reakce na …
-
mároš – no to ti kamenej kšeft v blízkým okolí asi neporadím. -:))))) Mrkni na stránky výrobců a vyber si co ti bude libo. Nevím čemu říkáš málo potápivý. Já kromě těch Jaxonů často používám od Rapaly Husky Jerk, ten je ale intermediální, potopí se tak do 2,5m (aspoň to píšou)a na letošek jsem si koupil X-RAP Jointed Shad a ten je i když je to téměř 50g hovado plovoucí, ponoří se taky asi do těch 2,5m.
reagovat - Pondělí 9. července 2007 ve 14:10 ® mároš reakce na …
-
Já jsem z pardubic,profil jsem si už doplnil.
reagovat - Pondělí 9. července 2007 v 11:57 ® regulus reakce na …
-
mároš – já používám vesněs Jaxony, část jsem koupil v Brně u Zábranskýho, část tady www.fishing-mart.com.pl , kdyby sis do karty napsal odkud seš, tak by se ti třeba ozval někdo z okolí a poradil by ti nějakej kamenej obchod.
reagovat - Neděle 8. července 2007 ve 21:18 ® mároš reakce na …
-
Nevíte tu někdo kde sehnat nějaký pořádný woblery na sumce(tak 13cm,hrkací,plovoucí a málo potápivý)?Díky
reagovat - Čtvrtek 5. července 2007 ve 13:18 ® MadMack reakce na …
-
Tomino – zatím nic, dostal jsem se na sumíky jen jednou a toje ostuda, jezdím teď spíš s marmyškou. kámoš vytáhl zatím asi 3 jen do metru. v sobotu se chystáme na slepý rameno do Srnojed mezi pařezy. Tak to bude možná jen o pohřbívání nástrah. Woblery tahej, ale použij plovoucí a hrkací a netahej rychle. jakmile ucítíž drbání o dno tak přestaň navíjet, ať se wobler trochu zvedne nad dno.
reagovat - Čtvrtek 5. července 2007 ve 12:35 ® sethy reakce na …
-
sak at jiris rekne sam on dobre vi kde
reagovat)
- Čtvrtek 5. července 2007 v 11:43 ® Tomino reakce na …
-
MadMack: Už jsem to studoval v rybářským řádu. Takže nahazovat do 50ti metru od jezu? Woblery tam asi nemá cenu tahat, když se tam dost trhá. Byl nějakej uspěch na řece?
reagovat - Čtvrtek 5. července 2007 v 11:04 ® regulus reakce na …
-
jiris – ty bejvalej kamaráde, že tě huba nebolí. -:)))))
reagovat - Čtvrtek 5. července 2007 v 10:26 ® MadMack reakce na …
-
Tomino – ale bacha, může se chytat až 50m od elektrárny, je to tam označený.
reagovat - Středa 4. července 2007 ve 23:17 ® Tomino reakce na …
-
Alf: Dík za info. Vyrazím tam do 14dnu. Nejlepší to bude asi v týdnu, aby tam nebylo moc lidí. Pokusím se nějakýho fousáče vydolovat. Tak ať se na Hartě zadaří.
reagovat - Středa 4. července 2007 ve 23:07 ® Alf reakce na …
-
Tomino – pod ten jez vem prsačky, ze břehu tam moc nezachytáš. A pozor na vstupování na pozemek pod elektrárnou, jsou tam na to dost alergický a prudí. Jinak v cca. kilometrovém úseku po proudu jsem místama docela sympatický tůně. Východočeský revír to je, tak by tam platit měla. Ráno odjíždím do neděle na Hartu, tak doufám, že budou kousat.
reagovat - Středa 4. července 2007 ve 23:03 ® jiris
-
sethy – nic mu nerikej, regul je nejvetsi vydra vsech vyder, posli ho primo do mesta
reagovat - Středa 4. července 2007 v 17:40 ® regulus reakce na …
-
sethy – hoď mě do osobky nějakej typ na Moravu v blízkým okolí Kromclu. Semtam tam jezdím, někdy i na víc dní pracovně, takže bych si zkrátil dlouhej večer. Jednou sem to zkoušel přímo ve městě, ale nic ani omylem. Nemusí to být jen o sumcách, cokoliv na vláčku.
reagovat - Středa 4. července 2007 v 17:10 ® Tomino reakce na …
-
Alf: Jo taky chytám na shad rapky 7a9cm, jsou super. Tu super SSR jsem měl u vody zatím jednou. Takže nejsem žádnej sběratel
reagovatprostě jsem ji tam ještě neposlal. Pod tím jezem to asi nemusí být špatný. Neznám to tam, jen jsem jel párkrát okolo. Nevíš jestli tam platí Východočeská povolenka? Je možný že pujdou do tření tak se jim moc nechce kousat. SETHY: super číslo, docela ti závidím
Tipuju Moravu nebo Dyji.
- Středa 4. července 2007 v 10:59 ® sethy reakce na …
-
tomino: na Super SR mam loni par malejch sumiku. Jinak nemuzu rict ze by to letos se sumika nejak neslo. Od zahajene po vcerejsi noc zatim 16 kousku
reagovat - Středa 4. července 2007 v 10:12 ® Alf reakce na …
-
Super shad rap je přece báječný dekorační doplněk domů, ta do vody vůbec nepatří. Taky není špatný nechat ji přejet vlakem a pak si vylisovanou dát do herbáře
reagovatTeď vážně, na shad rapy nachytám zhruba třetinu ( možná i víc) mých uvláčených ryb. I když většinou používám menší velikosti 5 a 7 cm. Tomino -asi myslíš úsek pod jezem? Já tam byl zachytat o víkendu. Bylo celkem málo vody a hodně se trhalo. Ale jednoho malýho sumíka jsem vytáhl a k tomu pár štiček. Co jsem se tam bavil s rybářema, tak sumci právě nejdou. Ale teď se mění počasí, tak těžko říct. Znáš to tam?
- Středa 4. července 2007 v 0:20 ® regulus reakce na …
-
Tomino – to je snad černej humor, ty si koupíš woblwra a nevyzkoušíš ho, si děláš sbírku nepoužitej nástah nebo co??? Případně si z náš děláš prdel.
reagovat - Úterý 3. července 2007 ve 20:31 ® Tomino
-
Máte někdo zkušenost s RAPALOU super shad rap? Jednu jsem si koupil společně s dvojdílným X RAPEM (oba 14cm). Zatím jsem nenašel odvahu některého z nich poslat do vody
reagovatNevíte někdo jak to vypadá v Přelouči na řece?
- Úterý 3. července 2007 ve 12:51 ® Alf reakce na …
-
Tomino -já byl loni úspěšnější zase zhruba od poloviny srpna do poloviny září. Ale jak jsem psal, když nejdou sumci, zkouším něco jiného. Teď na ty volné dny se chystám na candoše a okouny. Jen váhám jestli vyrazit na Hartu nebo na Dalas.
reagovat - Pondělí 2. července 2007 ve 23:06 ® regulus
-
Chlapci klídek, já jsem taky naprosto bez úspěchu, nevím jestli je to počasím nebo čím, ale k tomu, že bych to vzdal mě to nedonutí. -:)))
reagovat - Pondělí 2. července 2007 ve 22:26 ® Tomino
-
Neházím flintu do žita
reagovatještě na ně určitě vyrazím. Předešlý roky jsem zachytal jen do pulky července, pak jsem byl bez kontaktu.
- Pondělí 2. července 2007 ve 21:40 ® Alf reakce na …
-
regulus -ty přehrady tam jsou sice dvacet let, ale pod vodou se toho myslím moc nemění. No těžko odhadovat. Stálo by za to projet to s echolotem a nejlíp s někým, kdo to pamatuje. Bohužel jsem pouhý vláčkař pěšák a nemám potřebné vybavení. Tomino -sezóna je na začátku, já bych neházel flintu …teda vláčák do žita
reagovatA když nejdou sumci, tak zkoušim jiný dravce.
- Pondělí 2. července 2007 ve 21:34 ® Scanix
-
Tomino: ja na Vltave zatim zadny uspech neslavim, kamos, se kterym chodim dostal zatim 3 mimca, o par chycenych mensich vim, ale rozhodne to nevzdavam
reagovat - Pondělí 2. července 2007 ve 20:23 ® Tomino
-
Máte letos nějaké úspěchy se sumčí vláčkou. Já jsem letos žádnýho fousáče nelapnul. Vidím to na totální propadák.
reagovat - Sobota 30. června 2007 ve 23:22 ® regulus
-
ALF – starý koryta mají vždycky cenu, jen si nedovedu představit jak bys je na 5 a 6 Dyji hledal. Je to příliš mělký a starý koryta jsou už nejspíš zanesemý a navíc, ryby jsou už nejspíš zcela někde jinde, není to klasická údolní nádž, kde jsou desítky metrů vody. Vláčka z loďky je zcela určitě na tavýchto nádržích větší naděje na úspěch než ze břehu. Pokud by se ti podařilo najít správný místo a zvolit správnou techniku, myslím, že by se dalo dosáhnout až překvapujících výsledků. Myslím, že především sumčí přívlač by tu mohla slavit dost velký úspěchy, jen na tom jezeře najít to správný místo.
reagovat