Chytej.cz

Sumec na vláčku

11.3.2006 | regulus | 170.341 zobrazení | 1.406 odpovědí

Vzhledm k tomu, že nám všem už z této zimy hrabe, nabízím nové diskuzní téma: jak na to aby rybář chytit sumce na vláčku. Věřím, že nejen já ale i ostatní se rádi poučí. Velmi se těším na vaše názory a hlavně návody. -:)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 10. června 2007 v 17:01 ® antony

Do zahájení dravcové sezóny zbývá 5 dnů, 11 hodin, 59 minut a 8 sekund :-)

reagovat
Sobota 9. června 2007 ve 14:25 ® Hony reakce na …

Alf- zkus to v Praze v Rumunské ul. nebo ve Slezské u Black Basse

reagovat
Pátek 8. června 2007 v 10:44 ® MadMack reakce na …

Alf – ten obchod je směrem k vlakovému nádraží, ulice Havlíčkova. Když půjdeš od vlakáče směrem ke Třídě Míru, tak před Českou spořitelnou odbočíš doprava do ul Havlíčkova. půjdeš po ní, po levé straně bude park a ještě kousek dál bude na pravo ten obchod. Na stěně má nápis DAM a má půlkulatý výlohy. kdyžtak mrkni na mapy.cz, podle nich tonajdeš snáz než podle mého popisu :-)

reagovat
Čtvrtek 7. června 2007 ve 21:11 ® Kubajs
Kubajs

britexi:jestli chceš proutek na tudle vláčku jeden bych měl je málo chytanej!!!!Tra­bucco X-FORCE 270cm a 20–70g

reagovat
Čtvrtek 7. června 2007 v 16:10 ® Milano reakce na …

Zajdi si do Zlatý rybky u Anděla. Tam má krám J. Horký a můžeš si tam objednat cokoliv od salma podle katalogu. Dodá to prý do třech dnů. Ten Horký je sice pěknej vůl, ale na přívlač je v Pragu asi nejlepší

reagovat
Čtvrtek 7. června 2007 ve 12:21 ® britexi

Ahoj asi se budu mým dotazem opakovat. Jsem takový příležitostný rybář, ale chtěl bych se tomu začít víc věnovat. Zajímá mě lov dravců. Hlavně candát, štika a sumec.Chtěl bych chytat přívlačí V rybářství mi poradili, že bude lepší, kdyš si koupím výbavu na štiku a prý s tím i sumce kolem metru vytáhnu. Pochopil jsem, že to je spíš náhoda, co člověk chytí. Na čem záleží nejvíc co vlastně chytnu?? Velikost návnady?? Lokalita?? Roční či denní období?? Existuje aspoň trochu univerzální vybavení na dravce nebo si budu muset výbav koupit víc? Jo a jinak jsem ze Severní Moravy…můžete mi někdo poradit dobrou lokalitu na dravce? Je vhodná Žermanická přehrada? Dík za každou radu..

reagovat
Čtvrtek 7. června 2007 ve 12:15 ® Alf reakce na …
Alf

Padis -díky, to už najdu. Nevíte ještě někdo, jaký je stav vody na Dyji a na Moravě ( okolí Břeclavi, Lanžhot). Chystám se do těch míst na zahájení a každá informace dobrá. Vyrážím tam v pátek 15. dopoledne a zatím to vypadá, že budu mít prázdné auto. Kdyby se tam chtěl někdo svézt ( 1–2 lidi), tak napište. Jedu od Říčan ( PH východ) po D1. Ale nabízím jen svezení tam. Jednak tam mám sraz s parťákama a nejspíš se tam budeme přesunovat mým autem. A pak nevím, kdy se budu vracet…až podle toho jak to bude kousat.

reagovat
Čtvrtek 7. června 2007 v 11:34 ® regulus reakce na …
regulus

Robur, já nejezdím za Prutosem, ale na ryby woe. -:)))

reagovat
Čtvrtek 7. června 2007 v 11:30 ® Robur
Robur

no doufám, že až letos pojedeš za Prutosem, tak dáš vědět

reagovat
Čtvrtek 7. června 2007 v 10:54 ® regulus reakce na …
regulus

ROBUR – po velkým dilema, s tím, že bych jel někam kde sou ryby, mě odradul fakt, že to letos vychází na sobotu a proto opět zůstanu u mnoletý monotónní klasiky, Prígl. Po ránu si obejdu klasický místa, no a pak se uvidí.

reagovat
Čtvrtek 7. června 2007 v 8:53 ® Robur
Robur

Regule, ty natěšenče, kde zahajuješ?

reagovat
Čtvrtek 7. června 2007 v 8:36 ® Padis reakce na …
Padis

ALF je to v Havlíčkově ulici.Kousek od Teska i od nádraží

reagovat
Středa 6. června 2007 ve 23:27 ® Alf reakce na …
Alf

MadMack -díky. Náhodou budu mít příští týden cestu tím směrem. A kde tam ta prodejna je? Trochu znám centrum ( Třídu Míru a okolí), vím kde je Gammarus a pak vím o prodejně pár ulic od nich směrem k divadlu, ale to asi nebude ono.

reagovat
Středa 6. června 2007 ve 21:54 ® MadMack reakce na …

Alf – slušný výbět mají v Pardubicích v prodejně DAMu, ale to jedině v případě, že by jsi je nesehnal v Praze

reagovat
Středa 6. června 2007 v 17:58 ® Alf
Alf

Určitě sem nahlédne spousta vláčkařů…poradíte někdo prodejnu, kde mají aktuálně větší sortiment woblerů od Salma? Nejlépe Praha, Praha východ, případně kdekoliv jinde po republice. Nedaří se mi je nikde sehnat. Předem díky za info.

reagovat
Středa 6. června 2007 v 15:30 ® Milano reakce na …

Jojo už aby to bylo. Já mam taky narychtováno a jako bonus týdení dovolenou od 16.6, takže ryby těšte se!!!

reagovat
Úterý 5. června 2007 v 0:49 ® regulus
regulus

Tak co pašáci, už se to blíží, už jen 12 dní, já mám pruty vyleštěný, multíky vyčištěný, jenom nahodit, aco vy???

reagovat
Pondělí 28. května 2007 ve 13:57 ® regulus reakce na …
regulus

JOUD – přečti si celý toto téma, psal jsem to tam, je to trochu jinak, má to svoje klady i zápory a hlavně, je na to jinej prut než na smekáč.

reagovat
Pondělí 28. května 2007 ve 13:47 ® joud reakce na …

Jojo ten prut bych nejak vymyslel,ale jak se nahazuje s tim multikem,nemam s nima vubec zkusenosti,asi bych chytal hlavne na plandavky a obcas i woblery…

reagovat
Neděle 27. května 2007 ve 23:28 ® regulus reakce na …
regulus

joud – vláčím s multíkem, domnívám se, že je to lepší, ale nemusíš sdílet můj názor, trochu to závisí na tom, jaký budeš vláčet nástrahy. Prut v každým případě s větší gramáží = 40g a více.

reagovat
Neděle 27. května 2007 ve 22:02 ® joud reakce na …

Muzu se zeptat,jakej prut a navijak byste mi doporucili na sumcovou privlac??Diky

reagovat
Neděle 27. května 2007 v 17:15 ® antony

No, nechci se moc rozepisovat, protože tato otázka je přece jenom o něčem jiném, ale tato šňůrka patří do zejména kaprařiny, je to vlastně náhrada za tu bužírku, která se váže nad olovo proti zamotání. Tam, kde chodím, je už několik sezon zavedená horní míra u kapra, ale úlovky větších kaprů jdou rapidně dolu, tak chci zkusit trochu změnu, protože ryby tam jsou, ale už mají asi vícero zkušeností, než dřív. Jo, a to Brna jsem nejel kvůli šňůrce, žena tam měla něco domluvené, tak jsem toho využil. Dyť jsou jich plné e-shopy. A taky jsem si trochu oživil Brno, kde jsem ztrávil 5 let života. Hola Antony

reagovat
Neděle 27. května 2007 v 11:47 ® regulus reakce na …
regulus

ANTONY – tos mě teda rozesmál, proč jsi před tím neposlal maila, řekl bych ti to a nemusels najezdit 100 jarních kilometrů po Brně, navíc když tady byl ten Mickeymouseland. Jinak to co jsi chtěl, bys patrmě nesehnal ani ve všední den. Prozraď k čemu je to dobrý.

reagovat
Neděle 27. května 2007 v 9:29 ® antony

Včera jsem chtěl otestovat co regulusovi vadí na gammarusu, nebylo mi to ale dopřáno – so+ne zavřeno.Stejné to bylo i v rrr v komárově. Z větších obchodů v Brně v so pouze milfa a zábranský, leč moje přání – šňůrka s olověným jádrem zůstalo pouze přáním. To jsem myslel, že se něco podobného může stát jenom u nás, na dědině. Hola antony

reagovat
Sobota 26. května 2007 v 16:27 ® jiris
jiris

Ja mam naopak z brn. Gammarusem dobre zkusenosti.

reagovat
Sobota 26. května 2007 ve 13:50 ® Prutos reakce na …
Prutos

HaD: Regulovu zkušenost můžu jen potrvrdit.

reagovat
Pátek 25. května 2007 ve 13:35 ® HaD reakce na …
HaD

regulus: ahaaa :-((

reagovat
Pátek 25. května 2007 ve 13:23 ® regulus reakce na …
regulus

HAD – prostě mě je ten brněnskej protivnej, nevím jestli to ještě platí, ale obsluha tam byla strašně neochotná, párkrát mě prodali shit, tak jsem tam přestal chodit. Svoji roli hraje i to, že je to prakticky na druhým konci města. RRR mám kousek, MILO a Zábranskýho taky, sem tam skočím do malýho rybářství na Křenové a k Perničkovi.

reagovat
Pátek 25. května 2007 v 11:47 ® HaD
HaD

regulus: proč je Gammarus až v případě nouze?

reagovat
Čtvrtek 24. května 2007 v 16:35 ® MiTo

regulus:Když mluvíš o šmodrchání,chytám většinou na volný vodě z loďky,takže problémy se stromy a jinými šmodrchadly nemám.A jelikož se soustředím převážně na sumce (což se mi vcelku i daří,což mě těší),tak si myslim,že v tomto případě je pletenka optimální.A když mluvíš o průtažnosti,tak používám měkčí prut(vloni 20–40g,teď sem koupil 20–60g),který průtažnost na menší vzdálenost odtlumí svojí pružností a není nad to,když zásek na větší vzdálenost perfektně sedí:-)

reagovat