Vyhledávání
Sumec na vláčku
11.3.2006 | regulus | 170.333 zobrazení | 1.406 odpovědí
Vzhledm k tomu, že nám všem už z této zimy hrabe, nabízím nové diskuzní téma: jak na to aby rybář chytit sumce na vláčku. Věřím, že nejen já ale i ostatní se rádi poučí. Velmi se těším na vaše názory a hlavně návody. -:)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 7. března 2007 ve 20:11 ® regulus reakce na …
-
ROBUR – jaký bobky.
reagovat - Středa 7. března 2007 v 19:29 ® Tomino reakce na …
-
Nemáte někdo zkušenost s prutem MIKADO competition ebro spin??? Třeba i z výstavy. Nebo s jiným MIKADEM v ceně + – 2000kč. Rád bych si udělal aspoň nějakou představu. Díky.
reagovat - Středa 7. března 2007 v 18:38 ® Robur
-
Regulus, už se nemotej do sumců a poraď klukům, jak děláš ty bobky.
reagovat - Středa 7. března 2007 ve 13:36 ® regulus
-
Pokud se pletenky týče, tak se obávám, že v případě pokud má sumec nástrahu tak, že se pletenka dře o kartáže, tak je dost velká pravděpodobnost, že rupne, bez ohledu na výrobce (nemyslím tím pletenku v bužírce). Osobně používám lanko o slušný nosnosti a na vláčení používám silon.
reagovat - Úterý 6. března 2007 ve 20:29 ® MadMack reakce na …
-
Tomino: Je možný že to je kvůli průměru. Loni jsem vytáhl na 0,15 Fireline 80 cm sumíka, tahal jsem ho z proudu asi 5 min a po vytažení jsem nezjistil žádný větší poškození a to měl ripera seklýho u žeberních oblouků.
reagovat - Úterý 6. března 2007 ve 20:19 ® Tomino reakce na …
-
MadMacku: Mě whiplashku 0.10 slušnej sumík kartáčema předřel, ani mu to netrvalo moc dlouho + – 5sec. Celý zbytek sezony jsem měl o čem přemyšlet. Pokud to má na kraji, tak se dá vytáhnout asi na cokoliv. Horší je to mezi kartáčema.
reagovat - Úterý 6. března 2007 v 19:50 ® MadMack reakce na …
-
Tomino: Já mám lanko o průměru asi 0,20mm, jakou má nosnost už nevím, mám ho asi 3roky a popis se už smyl. Kevlar ale používám jen tam kde jsou i štiky. Tu 0,20 fireline kartáče moc nepoškodí.
reagovat - Úterý 6. března 2007 v 19:24 ® Tomino reakce na …
-
MadMacku: Není to kevlarový lanko na větší nosnost dost tlustý? Mám vyzkoušeny pouze slabší pruměry(candát, štika). Chci omrknout na návazce šnuru Quicksilver od KRYSTONu. Nepřeříznou ji ostré škeble, ze stejnýho materiálu se udajně dělají i neprustřelné vesty. Na sumčí kartáče by to nemuselo být špatný. Uvidím.
reagovat - Úterý 6. března 2007 v 18:15 ® MadMack reakce na …
-
Tomino: s Fireline mám stejnou zkušenost, s tím třepením. většinou 1za měsíc koncových 5m odstřihnu a další rok šnůru přemotám a chytám s ní z druhý strany. Já zase tolik času neprolváčím takže mně Fireline vydrží v použitelný délce asi 4 roky. pak je už hodně krátká, takže ji dám kámošoj jako odhozovou na kapry. Jinak používám kevlarový lanko v délce cca 25cm. Taky jsem zkoušel dávat na konec šnůru (spider 0.25) ale to mně jednou překousla štika tak jsem se vráti ke kevlaru
reagovat - Úterý 6. března 2007 v 17:40 ® Tomino reakce na …
-
MadMacku: Na koncový očko se mrknu. Fireline mi vydrží tak jednu sezonu, na muj vkus dost chlupatí. Možná to bude tím, že většinou chytám se zvednutou špičkou prutu. Používáš lanko, nebo něco jiného? Já jsem zkoušel návazec z + – 35kg šnury, ale nic moc. Zdálo se mi, že v silným proudu to vydávalo zvláštní zvuk a sumce to moc nezajímalo.
reagovat - Úterý 6. března 2007 v 15:58 ® MadMack reakce na …
-
Tomino: používám fireline 0.20mm. nemá takovou nosnost jako whiplash ale líp klouže v očkách a tak se s ním líp nahazuje. Whiplashku měl kámoš a jelikož není potažená tak se mu mezi jednotlivý vlákna dostal jemný písek a prodřel koncový očko a taky šňůru.
reagovat - Pondělí 5. března 2007 v 19:44 ® Tomino
-
Jestli lovíte se šnurou, tak jakou by jste doporučili??? Já loni prubnul whiplash 0.10mm. Nebyla špatná, letos chci vyzkoušet whiplash 0.17mm. Asi nejlepší nosnost v tomto pruměru oproti jiným šnurám. Fireline se mi řezal v uzlu(i spec.) a Spider byl na muj vkus dost tlustý. Jak jste na tom vy???
reagovat - Neděle 4. března 2007 ve 21:00 ® Sander
-
jiris > dej vědět kolik bereš na hodinu. Potřebuji na náš revír profiplašiče, už nám to tu nějak začíná přerůstat přes hlavu…
reagovat - Neděle 4. března 2007 ve 20:39 ® jiris
-
sethy – toulovec s mufem by mohli vypravet, nikdo jiny me pri plaseni nevidel.
reagovat - Neděle 4. března 2007 ve 20:22 ® regulus reakce na …
-
sethy – Jiris je plašič???
reagovat - Neděle 4. března 2007 ve 12:34 ® sethy reakce na …
-
No jo vsechnos poplasils a nic jsme nechytli
reagovat - Neděle 4. března 2007 ve 12:09 ® jiris
-
sethy – z druhe stranky, na sumejsich jsem tam byl loni jednou a to jeste s tebou
reagovatTed uz je to jina
- Neděle 4. března 2007 ve 12:08 ® jiris
-
sethy – to teda jo, stribrnejch
reagovat - Neděle 4. března 2007 v 11:14 ® sethy reakce na …
-
jezdis spis nahoru M13 M14 co
reagovat) tam jsme tech sumiku ale letos dostali co
)
- Sobota 3. března 2007 ve 22:17 ® jiris
-
MadMack – no nekde meandry zustaly, ale vcelku je to tak, pekny mista – hodne lidi, na slusny ryby narazis na nejakych zvlastnich mistech v regulaci atd. Ja jezdim spis nahoru.
reagovat - Sobota 3. března 2007 ve 21:57 ® MadMack reakce na …
-
Jiris: teď jsem to proběhl celý až po soutok s Dyjí a musím říct že spodní Morava se mně líbí víc. Zajímavý to je od Veslí nad Moravou, ale jak říkáš tak už asi i tady zasáhla lidská ruka do toku. ale jsetli znáš nějaký pěkný místa a je to spíš mimo civilizaci tak se určitě domluvímě.
reagovat - Sobota 3. března 2007 ve 21:48 ® jiris
-
MadMack – ne všude se muze chytat asi tak
reagovatSvrchu kazda perej vypada pekne. A jeste poznamka, ty mapy jsou celkem stary, pred regulaci. Ale na nejaky mista zajedem pokud budes chtit.
- Sobota 3. března 2007 ve 21:27 ® MadMack reakce na …
-
já vím že je to hodně času na cestě ale chtěl bych to zkusit hlavně na jezech. Teď jsem koukal na Mapy.cz a třeba jez u Bělova nebo u Postoupek. a pak ještě níž je zajímavý slepý rameno u Spytihněvi
reagovat - Sobota 3. března 2007 ve 21:06 ® jiris
-
MadMack – skoda, projizdeni x kilometru reky je o ničem
reagovat - Sobota 3. března 2007 ve 20:58 ® MadMack reakce na …
-
bohužel ne, musel bych si koupit hostovskou a zůstat minimálně jeden týden a projet třeba x kilometrů řeky.
reagovat - Sobota 3. března 2007 ve 20:42 ® jiris
-
MadMack – ok, tak az budes mit chut, tak se po zahajene domluvime. Mas celorepublikovou povolenku?
reagovat - Sobota 3. března 2007 ve 20:31 ® MadMack reakce na …
-
Mysho22: na fousáče používám starý dobrý Semy, mrkni na něj. www.rybarskysvet.cz/zbozi_detail?…. každopádně ale vyměň kroužky a háčky za lepší a do 100,–za jeden se vejdeš. Někteří se mnou nemusí souhlasit ale já na tyhle dělníky špinavý práce nedám dopustit.
reagovat - Sobota 3. března 2007 ve 20:24 ® MadMack
-
Jiris: promiň včera mně exnul comp. Vyjížděl bych z Vysokého Mýta směr Svitavy a pak dle pokynů. Jinak cestu na Mušov jsem zvládnul už 2×.
reagovat - Sobota 3. března 2007 v 15:17 ® Mysho 22
-
Tomino:Vačšinou u dna a cez den nebolo to cielene proste nahoda že sa mi tam ten sumik obesil.Tupost hačkov riešim dobrušovanim no pozor nie je hačik ako hačik niektore nedobrusiš asi ničim hold kvalita.
reagovat - Sobota 3. března 2007 ve 14:42 ® Prutos
-
Jiris: No to teda…počkej příště
Alf: Jak dopadla ta štíča z pod B. jezu? Pokud vím stejně velká se chytila i o 14 dní později jen na druhé straně přímo pod vraty…
reagovat