Chytej.cz

marmyška, zkušenosti, postřehy, nápady necteno

10.7.2004 | mirmen | 17.863 zobrazení | 182 odpovědí

Začal jsem na ni vloni. Vodím prozatím na fídru,boloňce a winkelpickeru. Zaujala mne rozmanitost ryb, které na nástrahu reagují. Prozatím hrouzek,ouklej,plo­tice,perlín,tlou­šť,jesen,prou­dník,cejn,cej­nek,parma,okou­n,štika. Jak jste na tom vy s touto nástrahou?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 24. února 2010 ve 23:19 ® Rendy reakce na …

toulovec> Marmyšky jsem začal odlévat na jigové bezprotihrotové háčky , tvar a velikost jsem si navrhnul podle svých představ . Formu jsem si nechal vyrobit na NC frézce,kdyby jsi měl zájem můžu ti poslat fotky , případně vzorek na vyzkoušení

reagovat
Středa 17. února 2010 v 16:19 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

tucnak11> Díkec

reagovat
Středa 17. února 2010 v 11:09 ® tucnak11 reakce na …
tucnak11

krl>co se jedna silonu tak maš pravdu 12 mm vyjimečně jak davam těžši marmyšky tak valim do 14 mm řeka většinou 12 mm stroft.

reagovat
Středa 17. února 2010 v 10:30 ® tucnak11
tucnak11

krl> Ja take kamarade do 3 m gramař 2,–10 nejratši chytam na řece ostre a podoustve bo unas je jich jak nasranych.

reagovat
Středa 17. února 2010 v 10:26 ® tucnak11
tucnak11

Jak.novi>www.ry­barskepotreby-shop.cz

reagovat
foto/forum/2010/th-img12137.jpgfoto/forum/2010/th-img12138.jpgfoto/forum/2010/th-img12139.jpgfoto/forum/2010/th-img12140.jpgfoto/forum/2010/th-img12141.jpg
Úterý 16. února 2010 ve 23:14 ® krl
krl

Chytání na marmišku nemá chybu. Používám kratší jemný prut a vlasec 0,12. Se silnějším vlascem rapidně ubývá záběrů.

reagovat
foto/forum/2010/th-img12132.jpg
Úterý 16. února 2010 v 19:55 ® vondras

marmišky nejsou nic nového já na ně chytal když ještě nebyly ani v RŘ tj.1960 potom jsme je odlévali s cínu a v Baltu jsme na ně chytali tresky, dasy a jiné potvory řekl bych že původem pocházejí z ruska a zimního chytání na dírách !!!??

reagovat
Úterý 16. února 2010 ve 13:26 ® bowler reakce na …

mirmen> Ona ještě firma Ryna existuje?Mám za to,že zkrachovala a její podnik koupila firma Kingfischer,včetně jejich výrobků a nevím jestli i ochranné známky Ryna.Ale ty bys to mohl dle karty vědět,protože to byla tuším HK firma.Na Labi s červikem byla marmyška super,bílá ryba se mohla zbláznit.

reagovat
Úterý 16. února 2010 ve 13:23 ® HaD reakce na …
HaD

kupoval jsem je normálně v krámě Kajman.

reagovat
Úterý 16. února 2010 ve 12:46 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

HaD> Prosimtě, nevíš kde by se dali sehnat ty marmyšky s dlouhým háčkem?

reagovat
Úterý 16. února 2010 ve 12:41 ® HaD
HaD

a smáček na marmyšce s dlouhým háčkem, to je kombinace :-)

reagovat
Úterý 16. února 2010 v 11:39 ® tucnak11
tucnak11

osprey> Ja mam kamarade tak 40 let zkušenost to neznamena že se vytahuji jen v Polsku se mermyšky nepouživa v leto jen na zimu,z rybařskych pultu mizi s přyhodem jara a těžko je koupit jen přes internet.Achytačka je super dělam si je sam pajkou bo trham tak ich za rok 50–70 kousku jen ta cena vlastni vyroby je 2.5 kč to mi nevadi. no a jak si napsal smačcy jisou jednička no jak idu na ostre tak žiža.:-)

reagovat
Pondělí 15. února 2010 ve 23:33 ® osprey reakce na …
osprey

mirmen> Mám s nimi zkušenost starou snad 15 let. Tenkrát jsem to házel do Orlíku s napíchnutým kusem okounka a brali mi to v řervenci odpoledne v hloubce kolem 20 m candáti. Většinou mi spadli, jeden hodně velký. Měl jsem tenkrát měkký teleskopický prut a bylo to fakt daleko a hluboko. Padalo to tam celou věčnost.

S nastraženou živočišnou nástrahou to fungovalo i na okouny. Ale to víš, dneska frčí smáčci…:-)

reagovat
Pondělí 15. února 2010 ve 21:58 ® pepanek reakce na …

a jak v dnešní době,je to lepší??

reagovat
Neděle 12. prosince 2004 v 8:42 ® mirmen

doplnil bych o otázku, zda máte zkušenosti s marmyškami RYNA v gramážích 4–6 gramů. jedná se o „stříbrné“ marmyšky s dlouhým tělem ( cca 2,5–3 cm) , o šíři těla 6–8 mm. Trochu to připomíná některé typy pilkerů. Vodil jsem je zatím jen na sbirulinu, s nástrahou hnojáci nebo kousek mrtvé rybky( zatím jen menší štiky, 1× nekompromisně ukousnuto ).

reagovat
Pondělí 27. září 2004 v 19:45 ® mirmen

Včera na marmyšku nic moc. Na řece, cejn cca 20 cm, okounek 15–18 cm a štíhle 30–35 cm.

reagovat
Neděle 26. září 2004 v 18:42 ® jake
jake

Další úspěch s marmyškou a hnojkou – zatím můj největší okoun – 32 cm. Foťák bohužel nevlastním, takže se nemohu pochlubit

reagovat
Sobota 18. září 2004 ve 22:54 ® HaD
HaD

jake: tak až se Ti povede nějaká chytit, pošli nám do galerie fotku, ať se můžeme pokochat

reagovat
Sobota 18. září 2004 ve 22:46 ® jake
jake

Jsem rybář začátečník a chytám letos první rok a o marmyšce (už to slovo mě zaujalo) jsem se dočetl na serveru CHYTEJ před pár dny z článků p. Fikara. I nelenil jsem a navštívil obchůdek s rybářskými potřebami (který stojí asi 200 m od školy, kde učím a jednu marmyšku (zatím pouze českou – žádný ruský apod. dovoz nebyl k mání) si koupil. Dnes odpoledne jsme se synem chytali na řece, kde bylo na cca 30 m úseku tak kolem stovky parem. Jdeme na ně. Zkoušel jsem všechny osvědčené metody – na sýr, hnojku či rohlík na plavanou i na přívlač na twistra. To co jindy spolehlivě zabíralo, … teď po téměř 2 hodinách snažení ani potah. I vzpomněl jsem si na marmyšku, kterou jsem měl v rybářské vestě ještě nepoužitou. A putovala na vlasec a na ní jedna hnojka. Přiznám se, že jsem si od toho moc nesliboval, ale do 5 minut jsem měl krásnou parmu. Bohužel jsem si zapomněl doma podběrák, takže jsem se snažil ji vytáhnout jen tak – netuše, že marmyška je poněkud křehká a pod tíhou ryby se háček na marmyšce zlomil. Zase další začátečnická chyba. Takže hned po neděli jdu nakupovat marmyšky a vřele všem doporučuju. Je to fakt perfektní

reagovat
Pondělí 13. září 2004 v 0:22 ® mirmen

toulovec: zatím jsem o tom neuvažoval. V nabídce je v posledních letech výběr ( ve větších městech a speciálkách). Asi by nebylo obtížné je vyrábět, pokud budou ty správné háčky, ale otázkou je, zda to na jednu dvě začáteční sezony stojí za to. zatím kupuju a ročně jich trhám tak za 100– 200 Kč maximálně ( tj. 7 – 20 ks, dle výrobce a ceny na pultě).

reagovat
Čtvrtek 9. září 2004 v 11:21 ® toulovec
toulovec

vyrábíte si někdo marmyšky sám doma??? rád bych udělal formu a pár si jich odlil. Jaké by jste doporučili tvary a velikosti?

reagovat
Středa 8. září 2004 v 0:20 ® jaryn

mirmen: s tím dikobrazím ostnem to je dobrý. Musím to vyzkoušet

reagovat
Neděle 11. července 2004 v 19:51 ® HaD
HaD

mirmen: až se někde uvidíme, dám Ti pár patentek na test

reagovat
Neděle 11. července 2004 ve 12:21 ® mirmen

Chose: ano. Dokonce jsem nasadil i 5 metrů boloňku a kmen 0,12. Z čistého břehu na písnících se dá použít i něco jako sbirulino. Uchycuju asi 5–7 cm dlouhou půlku dikobraziho ostnu. Ten je nahoře zabarven signální barvou a slouží jako pomalinku potápějící se splávek. Od marmyšky ho dávám asi 5 – 5,5 metru. Dá se s tím při troše šikovnosti nahodit i 30–40 metrů. Marmyšku používám těžší než nosnost minisplávečku nebo ji dovažuju bročkem. Vodím tak, že přitáhnu pomalu spláveček až ho uvidím a pak nechám zase zanořovat. Nahrazuje to marmyškování na hloubkách 6–8 metrů v místech, kde by jinak bylo možné jen z lodi nebo přímým vedením na UL vláčáku ( jako twistřík). Nachytal jsem ( po provnazení) i dost krásných plotic, 10–15 za vycházku, od 25 do 38 cm. Bere to okoun, cokoli.

reagovat
Neděle 11. července 2004 ve 12:21 ® mirmen

Chose: ano. Dokonce jsem nasadil i 5 metrů boloňku a kmen 0,12. Z čistého břehu na písnících se dá použít i něco jako sbirulino. Uchycuju asi 5–7 cm dlouhou půlku dikobraziho ostnu. Ten je nahoře zabarven signální barvou a slouží jako pomalinku potápějící se splávek. Od marmyšky ho dávám asi 5 – 5,5 metru. Dá se s tím při troše šikovnosti nahodit i 30–40 metrů. Marmyšku používám těžší než nosnost minisplávečku nebo ji dovažuju bročkem. Vodím tak, že přitáhnu pomalu spláveček až ho uvidím a pak nechám zase zanořovat. Nahrazuje to marmyškování na hloubkách 6–8 metrů v místech, kde by jinak bylo možné jen z lodi nebo přímým vedením na UL vláčáku ( jako twistřík). Nachytal jsem ( po provnazení) i dost krásných plotic, 10–15 za vycházku, od 25 do 38 cm. Bere to okoun, cokoli.

reagovat
Neděle 11. července 2004 ve 12:15 ® mirmen

DaH: o Berkley červech jsem na marmyšku uvažoval taky, vzhledem k malé spotřebě, trvanlivosti a srovnatelnosti s přirozenou nástrahou. U marmyšky jejich cena nebolí a investice se rozloží i na několik let.

reagovat
Neděle 11. července 2004 v 1:47 ® HaD
HaD

mirmen: taky tak, občas dám raději pijavku nebo larvu chrostíka, když je o přiozené nástrahy nouze tak i umělý patentky od berkleyho

reagovat
Neděle 11. července 2004 v 1:08 ® Chose
Chose

s tim se necha chytat i na rybniku?

reagovat
Sobota 10. července 2004 ve 21:21 ® mirmen

oprava: najeď vlevo dole na RUBRIKY …

reagovat
Sobota 10. července 2004 ve 21:20 ® mirmen

overhaul: nejvíc jsem se dozvěděl oprávě na tomhle webu. Najeď vlevo dole na sloupec JAK NA NĚ a v na kolonku MARMYŠKA. Je tam pár moc pěkných a poučných článků. Rád chytám na řece na marmyšky od RYNY, tvar kapka. Doplňuju o bílého červa, případně kousek hnojáčka.

reagovat